Kombini çıkardı, ama tamamen çıplak değil ... Gibi :)
Printable View
eurobond ve mevduat arasında seçim yapmak zor.
bu konuda aşağıdaki parametreler etkili ve bu parametrelerden bazıları çok değişken:
- dolar/tl
- gelir vergisi dilimleri
- döviz mevduat stopaj oranı
- eldeki paranın miktarı
- dolar mevduat faizi
- eurobond faizi
daha bugün bu parametrelerin güncel değerlerini girerek eldeki para miktarına göre karşılaştırma amaçlı grafik oluşturan bir excel sayfası hazırladım. seçim yapmak zor, çünkü mevduat faizinin 5.75 veya 6.25 olması bile seçimi değiştirebiliyor...
Salı akşamları bizimle randevunuz var!
Konu:EKONOMİ HALK TV'de 21:00'de
Son gelişmeleri birlikte değerlendireceğimiz konuğumuz UĞUR CİVELEK!
http://m.patronlardunyasi.com/haber/...rilamaz/211897
Şirketin yüzde 16.75 hissesi Al Ahli Bank of Kuwait, yüzde 56.25 hissesi Development Enterprises Holding Co ve yüzde 25 oranında The İnvernational İnvester Co’da bulunuyor. 2 milyar TL’nin üzerinde borcu olduğu ileri sürülen şirketin, Konkordato talep etmeden önce elindeki araçların bin 500’ünü galericilere değerinin altında satmış, ancak araçların devri yapılmamıştı. Bu olaydan sonra şirketin Türk yöneticilerinin ise görevlerinden ayrıldığı ortaya çıkmıştı.
Valla tam benim adamların programıydı.Murat murathanoğlu,erkin şahinöz ,uğur civelek inanılmaz güzeldi.Özellikle erkin şahinözü para dergisinde işten atmalarından sonra onun yorumlarını takip açısından çok iyi bir mecra oldu bu tv programı.Bu arada sn bigmastera kötü haber ,murat murathanoğlu parayı bastırdı mı sinoptan akdenize kanal açarsın falan dedi resmen fikri çaldı duyurayım şimdiden .Sn shorts da benden eski bir altıncıymış, kartı için talepte bulunmuş, daha 6 ay vakit var arkadaşlar.Klübe katılımlar için vakit 2019 hazirana kadar devam ediyor,kartlar o zaman çıkacak.Sanırım çok ama çok geniş katılımlı bir klüp olacak ,tek tek kart basmak masraflı olur toptan basarız kartları merak etmeyin o iş bende:))))))))
Erkin şahinöz ü bir kez daha takdir ettim.Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda da,asgari ücret konusunda da verilsin dedi.Belli adam tam solcu.Siyasi olacağı için burda söylemeyeyim ama dedi, devletin o kadar çok tasarruf edebileceği alan var ki, o paraları ödeme sıkıntısı aslında olmaz dedi.Aslında haklı bir uçağa 400 milyon doları şak diye veriyoruz ,o kadar makam arabasına çerez parası diyoruz bir emekli ve asgari ücretli mi zarar yazıyor yani.
Erkin şahinöz global krizin tarihini de verdi 2020 dedi.Ben bir sürü kaynaktan bu rakamı okudum.Malum ezoterik işlere ,komplo teorileri falan hepsine inanan bir insanım.Bu global parababaları çıkaracakları krizin tarihi konusunda da mutlak kafa yormuşlardır .Pek çok kaynak 2020 2025 arasını global kriz tarihi olarak gösteriyor.Bu rakamların tesadüfi olduğunu sanmıyorum.Kesin özellikle seçilmişlerdir ve bir anlamı vardır :))))))))
ben , sinop mersin kanalını çoluk çocuğa gaptıracak biri değilim, benden önce konuya değinen olduysa kenara çekilmesini bilirim, lakin benden duyupta projemi sahiplenmek isteyenlerde kusura bakmaSIn, hem ben bu prujenin patendini çoktan aldım, diğer konuya gelirsek gobal kriz başladı diyoruz daha nasılbaşlayacak bu kriz., hemde öncülüğünü biz yapıyoruz endeks 121 den 85 e geldi abd ve ab de eh artık bizde krize katılalım bari deyip gümbür gümbür düşmeye başladılar ayrıca şu murat muratoğlunu ve şahinözüde pek sevmem çünkü altına pek soğuk bakıyolar, altın yükselecek derlerse kendilerini pekte severim diyebilirim
Bu grafigim cok iyi calisti. Kisa vadeli beklenti olan - short term forecast - gerceklesti 5.88 ile.
Simdi 5.74 - 75 uzerinde bir kalicilikta ilk hedef 5.92 - 95 arasi olacaktir.
http://666kb.com/i/dy27z13kd6ilxz48z.png[
Sene sonu sanki 6 üzeri kapanış olur gibi geliyor bana. ytd :wave:
................
Herkes yarın ki ppk toplantısından çıkacak karara kitlenmiş.
dolar endeksi 96 üzerinde kalırsa tl.ye etkisi hissedilecektir..
merkezin rezervi ne kadar kaldı arkadaşlar bilgisi olan var mı?
doların geriye çekilmesi faiz artışının geleceğine mi haber acaba?
dolar endeksi uçmuş durumda ama 10 yıllıklar aksine öyle bir çöktü ki, dolara yansıması da olamıyor
CDS rakamlarına buradan da ulaşabilirsiniz
http://www.worldgovernmentbonds.com/...urkey/5-years/
[QUOTE=chinawhite;2771975]doların geriye çekilmesi faiz artışının geleceğine mi haber acaba?[/QUO
Acaba önceden içeriden bilgi mi alıyorlar ?
Orda farklı burda farklı...405.23 görünüyor burda da...
https://www.paragaranti.com/cds
[QUOTE=cevdet _060;2772110] Bu konuda şüphe bile duymaya gerek yok. Buraya yazan bizler, meyve bahçesinde hasat bittikten sonra ağaçlarda kalan var mı diye başak toplamaya çalışanlarız. Faize karşıyım diyenlerin '' bana rağmen artırdılar '' savunmasına inananlar varsa da benim için ters indikatördür.
24 Ekim Çarşamba 15:52 EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN TBMM'DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÖNERGESİ KABUL EDİLDİ
AKP ye rağmen...MHP de destek vermiş...
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif gelmedi
Bu dolar daki aşağıya hareket ve merkezin surekli shortlamasi acaba yarın sürpriz bir faiz artisi mi geliyor demektir?
Dün 5,87 bugün 5,66
21 kuruş alaşağı ettiler
İğrenç bir piyasa oldu.