Çalı arkası :)
Printable View
2 gündür kapanışa doğru basan muhterem kim acaba?
TCELL günlük, günlükçüler fazla atlayınca tavana giden tahtayı bozmuşlar,
https://i.hizliresim.com/clfatqr.PNG
Teknik fena oldu kisme yok muu :)
Neredeyse 12 aylık TCELL, XU100 ve XU030 oranı TCELL lehine dondu. Aylık kapanıs henuz yapılmadı ama bunun kalan sure icinde terse donecegini sanmıyorum. Artık bir sure daha her 2 endekse gore daha saglam durmasını beklerim.
Bu sene temettü dağıtmayacak gibi gözüküyor, var mı temettü ile ilgili bilgisi olan?
Dün gece KAP bildirimi geldi, temettü dağıtımı Ekim ayındaki Genel Kurul toplantısında onaya sunulacakmış. Temettü dağıtımı da Aralık ayında.
Temettü; pay başına brüt: 1,0272, net: 0,9245TL
Bu sene temettü vermediği için satsam mı diye düşünüyordum ama bu durumda tutmaya devam, zaten portföyümdeki payı da düşük.
https://i.hizliresim.com/ctx6q18.jpg
Bu tahtaya yorum yasağı var galiba.Kapali kutu..Akşama civciv çıkacak kuş çıkacak.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kimse yazmıyor buraya ama iyi bilanço geldi..
TCELL günlük, en iyi alıcı BofA tavan yaptırdı,
https://i.hizliresim.com/ixmpzlc.PNG
Aom dırıdıttıttı dırı dırı dı..
Yatırım tavsiyesi değildir ..
Makyaj tamam gezmeye çıkması yakındır..
Esen kalın
Geçen gün genel kurul yapıldı.
Hazurun cetveline göre 611 hissedar Katılımcı oldu.
Peki bunun ne kadarı yabancı hissedar?
Belki inanmayacaksınız ama tam 600 ü.
Yabancı banka, fon, sigorta şirketi, emekli sandıkları vs. Vs.
11 yerliye karşı 600 tane yabancı burda ne arıyordu acaba?
Işlerini güçlerini bırakmışlar tecelli in genel kuruluna katılıyorlar.
Gâvurun tuttuğu dal bizim gözümüze batar.....
Bir zamanlar 25 milyar dolar piyasa değeri ile Türkiye nin en büyüğüydü. ABD de halka arz edilen ilk şirket.
Şu anda 4.5 milyar dolara debeleniyor.
Bedavadan da ucuz.
ebebek varken kim neylesin dünya devi ni?
Dünyada telekomünikasyon şirketleri show yapmaya başladı.
Bizimkiler de agresif hareketlerle mal toplama derdinde gözüküyor.
Tcell ve ttkom son ceyrekteki dolar Favöklerini 4 çeyrek sürdürürlerse şu anki firma değeri/Favök rakamlarıni şuraya koyayım.
Tcell Fd = 5.58 milyar$ Favök =468×4=1.8 mil $
Tcell Fd/Favök = 3.1
Ttkom Fd= 4.63 milyar $ Favök = 4×286=1.14 milyar $
Ttkom Fd/Favök = 4
Simdi nasdaq ve nyse de islem gören 2 milyar $ üstü firma değeri olan şirketlerin oranlarina bakalım
Orange 5.13
At&t 6.54
Vz 6.66
Tef 7.52 ( Suudiler 7 oranla 2 hafta önce ortak oldular)
Son çeyrekte yapilan zamlar ttkom ve tcellde daha fazla Favök yaratabilir.
Bugün benim telefona %20 ye yakın Yen'i bir zam yaptı.
Hem faturadan tırtıklıyor hem burada kağıttan tırtıklıyor,
Hadi biz sahipsiz bizi kandırıyorlar da bu 600 yabancı ortağı nasıl kandırıyorlar ona şaşıyorum.
Adamlar dolar bazında 5 kat zarar ettiler hiç sesleri çıkmıyor. Bu film in sonunu çok merak ediyorum.
Bu dedikleriniz çok doğru. Ancak bir başka gerçek daha var.
Kasada para kalmadı ve çok büyük ihtiyaç var. İyi bir müşteri bulunursa ve bu bahsettiğiniz değerler de dikkate alınarak her an Varlık Fonundaki payın bir miktarı satılabilir . Bu sürpriz olmaz. Körfez ve ABD reklamlarında en önde bulunan şirket olduğunu düşünüyorum, herkesin umudunun bittiği i yerde bir sürpriz vardır,..:)
Şirket gömlek değişir gibi genel müdür değiştiriyor. Canım şirket KIT e dönüştü eriyir gün geçtikçe. Biran önce değeri daha fazla düşmeden satılsa bari.aksi halde bir zamanlar telekomünikasyon düştüğü duruma doğru hızlıca yol alıyor. Ytd
Fatih altaylının bugünkü iddiaları çok ilginç
Aslına bakarsanız bir süredir aklıma takılan soruların cevabı burada gizli olabilir.
Global towers neden bir türlü halka arz olamadı?
Dijital banka onayı neden 1 yılda Bddk dan çıkamadı.
Aile içi kavga iddiası doğru ise ilk etapta olumsuz olur ama esas oğlan yönetime geçtiyse ışık hızı ile Bddk ve spk halka arz onayları gelebilir
Ayrıca öğrencilere her ay 10 gb desteği ayrıntıları açıklanmalı. Vodafone , Turkcell ve Türk telekom seçebilme seçeneği verildiğine göre bu hizmet için bir ücret ödenecek.
Piyasada bu hizmeti sadece varlık fonu şirketleri verecek algısı yapıldı ve bedava olacağı konuşuldu ama Vodafone özel bir şirket.
Ayrıca daha önce bu konuda bir pazarlık yapıldığı okumuştum bir yerde. Demek ki 3 firma ile belli bir fiyatta anlaşıldı.
https://m.haberturk.com/elon-muskin-...625328-ekonomi
Varlık fonu şirketlerini batırmak için özellikle mi yapıyorlar?
Akıl almaz..
Bu kadar baskı asla normal değil. Endeks yeşilken de basıyolar endeks kırmızıyken de. RSı diplerde bi yerden döner inşallah.
Gençlere telefon verecek şirket uçuyor. Telefona internet verip onu fonksiyonel hale getirecek şirket yerlerde sürünüyor. İnterneti bedava vereceğiz anlaşılan. Herkese bedava verelim şirketide kapatalım oldu olasi...
Çok iyi firmaydı, "çok" kısmı gitse de "iyi" kısmı hala geçerli. Tarzı uymasa da bir süre buralardayız.
Esen kalın
Sabır sabır yaa sabır...
Uydular üzerinden internet haberleşmesinde yeni dönem
Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: "Son dönemde özellikle genişbant internet haberleşmesiyle ilgili önemli girişimler var. Bu firmaların gelişmesiyle tekrar internet haberleşmesinin uydular üzerinden verilmesiyle ilgili önemli bir süreçteyiz"
https://m.patronlardunyasi.com/haber...i-donem/293631
P.s : 30 yıllık Gsm ve karasal tabanlı internet ve iletişim teknolojisinin sonlarına geliyoruz. Teknoloji inanılmaz hızda ilerlerken ayak uyduramayanlar bugüne kadar olduğu gibi yok olup gidecekler. Keşke Turkcell ve Ttkom bu teknoloji yarışında olsaydı. Teknoloji yerinde durmuyorken her iki şirketimiz siyasetin elinde oyuncak oldu ve daha 15-20 günde genel müdür ataması dahi yapamayacak kadar uçurumdan aşağı yuvarlanıyorlar. Dünya 5g teknolojisini dahi eskitmişken bizim 4g de yıllarca bataklığa saplanıp kalmamız, teknoloji yarışında havlu atmamız ve artık karadan uzaya çıkan teknolojiyi yakalama imkanını sonsuza kadar kaçırmamız bundan 10/20 sene sonra bir zamanların güzide şirketleri olan bu iki şirketimizi ya yok etmiş ya da hantal yapıları ve köhnemiş eski teknolojiler ile müşteri sayıları çok azalmış birer lokal şirket yapısına dönmelerine sebep olacak. İnsan gerçekten üzülüyor.
Buraya da yazmışsın.
Gsm teknolojisi ile alçak yörünge uydularının hiç bir ilişkisi yok.
Cep telefonları , alçak yörünge uydularina açık havada bile yüksek hizda baglanamayacak.
Bu teknolojik bir bariyer değil. Fizik kanunları ile ilgili bir bariyer var. ışık hızının aşılması nasil mümkün değil ise su anki fizik bilgimizle bu konuda da bu yüzyılda bir gelisme olmayacak.
Evde, okulda , arabada , hastanede telefonla internete girmek, telefonla sohbet etmek istiyorsak kuleler ile iletişim kurmak zorundayız. Bu sebeple, Gsm lisansi ve kuleleri olmayan bir sistem cep telefonu pazarına rakip olamaz.
Turkcell ana gelirleri Gsm ve diğer digital kanallar olan bir şirket.
Starlink uyduları 550 km uzaklıktaki bir yörüngeye yerleştiriliyor.
Kule hizmeti olmadan , Starlink Gsm pazarına giremez.
Ayrıca Gsm lisansı diye bir şey duymuşsunuzdur eminim.
Gsm lisansı olmadan ve daha da komik olanı fizik kanunlarını çiğnemeden Starlink cep telefonu pazarına hitap edemez.
Fiber pazarındaki görüşümü ttkom formunda yazdım.
Turkcell için mevcut fiber pazarını tehdit edecek bir rakip değil
Teknolojinin ilerleyişini tarihte her daim red eden statükocular varolagelmiştir. Şirketler mezarlığı isimsiz kahramanlarla dolu! İlk hatta gelenler Kodak, Agfa, Nokıa, Erıccson vs vs
Bu mevzu ki koskoca Osmanlıyı yok etti. Aynı yaklaşımlar aradan 100 yıllar geçsede değişmiyor maalesef.
Ben bu şirkete 2012 den bu güne 11 yılımı verdim, bu uzunca zaman zarfının sonuncusu 3 olmak üzere toplam 5 yılı yatırımcısı olarak geçti. Bu gerçekleri oldukça değerli zaman ve para kaybederek 2022 de idrak etmeye başladım, bende sizin gibi çeşitli bahanelerle karşı tezler üretiyor bunlara kendimi inandırıyordum. Şirketin boğazına kadar siyasi yörüngeye girmesi zaten oldukça ümit kırıcı idi, Uzun yıllar teknolojiye yatırım yapılmaması ve oldukça geri kalınması ve 5G teknolojisini ıskalanması bende gerekli dersleri çıkartma vesilesi oldu. Mevcut siyasi kadrolarla böylesine teknoloji ile iç içe olan bir sektörde siyasetin getirdiği hantallıkla devlet dairesi gibi yönetilmek zaten başlı başına bu şirketin şu an içten içe erimesine sebep oluyor. Birde milyarlarca tl bağışları sanki babalarının parasıymış gibi bol keseden dağıtmaları bende bardağı taşıran son damla oldu. Fizik dersini yok olup giden Kodak, Agfa, Polaroid, Nokıa yatırımcılarına verin siz sn Mıamı.
Uydu ile internet ve haberleşme teknolojisine Türkiye de mevcut alt yapısı ile adapte olmaya en yakın şirket Türksat. O da Varlık Fonu şirketi ve halka açık değil. Turkcell ve Ttkom bu teknolojilerde treni kaçırdığı ve yakalamaya kalksa 10 larca milyar dolar yatırım yapmaları gerektiği için doğal küçülme sarmalına çoktan girdiler. Yıldan yıla erimeye başlamalarının sebebi budur. Siz kabul edin ya da etmeyin gerçekler ortada.
5g ihalesi yapıldı da sirket mi katılmadı?
Şirketin işleyişi ile ilgili eleştirilerinizde haklı olabilirsiniz ama, starlink ve benzeri alçak yörünge uydu sistemlerinin Turkcellin ya da Turk telekomun özellikle GSM pazarıni yok edeceğini iddia etmeniz tabiri caizse komik oldu.
Ford yatırımcısi olduğunuzu görmüştüm geçen gün forumda.
Daha iyi anlamaniz için şöyle örnek vereyim.
Malum elektrikli araç teknolojisine geçiş Ford ve benzeri şirketleri zorlamaya başladı.
Sizin bile eminim uykunuzu kaçırmaya başlayan gelişmeler var.
Ama Starlink yani alçak yörünge uydu teknolojisi, Turkcelli ve Turk telekomu Nokia yapar, Kodak yapar söyleminizi Ford ile anlayacağınız şekilde şöyle örneklendirmek gerekir
Işınlanma bulunduğu zaman arabalara ihtiyaç kalmayacak, teknolojinin gerisinde kalan Ford ve benzeri Şirketler Nokia ve Kodak gibi yok olup gidecek.
Bu iddia ne kadar komik geliyor. Şu anki mevcut teknolojimiz ile kırmamız imkansız gözüküyor.
Ama belki 50- 100 yıl sonra bir şeyler olabilir. Ama ışınlanma bulunabilir diye Ford hisselerini satmazsınız değil mi?
Yani anlayacağınız dille
Işınlanma Ford Şirketi için ne kadar büyük bir tehlike ise , alçak yörünge uydu sistemleri GSM şirketleri için o kadar büyük tehlike..
Belli ki yüklü terste yakalanmışsınız, Allah yardımcınız olsun sn mıamı, sizin gibi nicelerini öğüttü bu değirmen, bakın burası forumun en sessiz topiklerinden biridir, bu sessizlik ölümün sessizliğidir bunu bilin. Ben kibarca tecrübelerimi ve uyarılarımı yaptım. Dikkate alıp almamak sizin tasarrufunuzda.
2012 Endeks 5$ civarı iken tamamen çıkış yapıp
2021 de bir miktar $ sermaye ile girdim.
2022 Aralık da bu koyduğum $ sermayeyi de tamamen geri çektim
Sıfır maliyetli hisselerle ne kadar terste yakalanmışsam evet o kadar tersteyim.
Bistde tekrar alım yapmak için 2024 yerel seçimlerden sonrası atmosferi görmem gerekiyor.
Uyarılar için teşekkürler.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=TCELL
İş Yatırım 84.27 hedef vermiş.
İngiliz fonları nedense aynı fikirde değil, aceleleri var. Yeni nesil uydu internet teknolojisi Starlink'in onay almak üzere olup işletmeye geçecek oluşu adamlarda filmi kopartmışa benziyor. Üstüne gırtlağına kadar siyasete bulanılmış oluşu, paçalardan akan liyakatsizlik ve bomboş kadrolar.....