Uzak doğuda işler iyi gidiyor galiba. Dolar 5,68 seviyelerinde.
Printable View
Ben iyimser olmayi bir yasam tarzi olarak sectigimden, yannis annasilmasin bir sey bildigimden degil, iyimserim, cunku tersi sagligimi da kotu etkiliyor. :)
Syg,
Dolat dusmeseydi daha mi iyiydi simdi endekste tepkiye oynayacaklara oynayacaklar gibi yurt disi negatif
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5.58 iyi düşüyor.
Haftalık repo ihaleleri iptalse bankalar geç likitide penceresinden 25 27 bandından borçlanacak..burası iyi takip edilmeli.. Eğer piyasada gerçekten tl yeterince yoksa rekor talep beklerim.. Mevduat dönüşleri sabitledikleri 20,5 dan değil 22,5 23 lere çekmeli bence bankalar. Yoksa dolara kaçış önlenemez
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa gelişmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından izlendiğini duyurdu
Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda şekillenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer taraftan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış
trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu değildir.
https://www.haberturk.com/tcmb-sagli...413075-ekonomi
Hocam konut sektoru tamamdir yakinda evler enaz 50k duser :)
Lakin elimde nakit var. 5.30 lara gelirse kademeli girise baslayacagim bilginize.
4.8 sanmamda 5.30 lar olabilir hocam ben bu ani cikis ve dususleri cok gordum hepte zarar ettim.
Atilla Yeşilada (FÖŞ) yeni video paylaştı :)
https://www.youtube.com/watch?v=lC1uHsjTzHM
5.70'lerde şuan fena yükseldi.
Edit: 5.68-5.72 arası gidip geliyor.
Bu oynaklık iyi değil.
TI1 işyatırım gecelik %21.65
Pay Repo gecelik %21.50
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankaların yaptıkları swap işlemlerine limit getirildi.
Son dakika haberi... TCMB döviz karşılığı TL swap piyasası ile ilgili duyuru yaptı. Swap piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırı yüzde 10'dan 20'ye yükseltildi
bu haberin etkisini yorumlayabilecek var mı? yoksa rxpu üstadı mı bekleyeceğiz.:plc:
12.40'ta net belli olacak ama günlük repo için iş yatırım ve ünlü 23-23.40% aralığı veriyorlar.
viop teminat mk 21.39% günlük
İşin piri şurada çok iyi özetlemiş:
https://twitter.com/e507/status/1030546559744835584
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılında bir önceki yıla göre 83 bin kişi artarak 3 milyon 537 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artışla %11 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde 0,1 puanlık artışla %9,5 kadınlarda ise 0,2 puanlık azalışla %13,9 oldu.
Şuan gitti o çorba parası :)
Cumaya kadar akibet belli olur.
Bakalım bu sefer da haklı çıkacak mısınız :)
87xxx leri görmüş bir BIST vardı.
2018 yılında da swapları kısıtlamışlardı diye hatırlıyorum.
Yine zor zamanlar.
Ben buradaki bağlantıdan öyle anlamadım:
https://www.bloomberght.com/merkez-d...amlesi-2207047
Ekleme: %10'dan %20'ye çıkartılan bankaların $ verip TL alması işlemi.
Ancak yurt içi döviz likiditesi için önemli olan bu işlemin tersinin arttırılması. Yani bankaların TL verip tcmb'den $ alabilmesi.
Tcmb faizi %25.5-%27 bandına çekince bu kanal nasıl çalışacak?.
Tcmb kendini mi düşünüyor?. Zaten kuru olan yurt içi döviz likiditesini emmeye çalışmak niye?
Kendi rezervlerini yüksek göstermek için buna değer mi?
Son dakika: Araç sahipleri dikkat! Pompada zam beklentisi…
Sektör yetkililerinden alınana bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruş zam bekleniyor.
Bu kadar baskıya rağmen sadece bu ay içinde 5 ci zam geliyorsa yakıta .1 nisandan sonra vay halimize.
Sonrada enflasyon düşüyormuş.. bu yıl iiçinde tek haneli olacakmış. mış mış.
kimse kimseyi kandırmasın gerçek enflasyon en iyi tahminle.%40 üstü altı değil.%50 kırptılar.