ne güzel.
ama 1 TL'nin altında alanlar olarak bekleriz hep :wave:
dikkat edin derim.
Printable View
Acik soylim, ISYAT, ISMEN, hisselerin haberlerine , hisse net sayfalarina hic bakmiyorum, sebebide, bunlar saglam sirketler ve saglam hisseler o sebeple boyle ani hareketler oldugunda ,girip ne var ne yok diye 3-5 sayfa okuyorum :)
Daha cok RTALAB tayim bu aralar :)
Sent from my iPad using Tapatalk
Bu ne yaa sabak +5 ti simdi -7 oldu RTA bile duzeldi, ISTAY ne oluyor
haber ne arkadaslar
Herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Herşey gönlünüzce olsun. Her günümüz bir önceki günden daha güzel olması dileğiyle. Özlenen bayramlara değil de, yaşanılabilir bayramlara...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temettüden bu yana pay değeri yaklaşık yüzde 4.5 artmış (1.37’den 1.43’e)
Hissede eski olan üyeler pandemi gündemini de göz önüne alarak fonun performansı hakkında ne düşünüyor çok merak ediyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu forum bir zamanlar çok hareketliydi şimdi yazan yok. İşyat gözden düştümü acaba?
İsyat için telaş etmeye gerek yok diye düşünüyorum her ay düzenli aldığım ve yıl sonuna kadar mümkünse fazla yükselmesin istediğim en değerli hissem sert hareketler yapması günlükçüleri tahrik ediyor bu hissenin bu kadar hareketli olması hiç iyi değil...
ama sadece algı olarak iyi değil sadece çünkü her türlü hedefine gider ve sistemi bellidir isyat in
Sonuç olarak muhtemelen %15 üzerine bir temettüsü olacak ve yıllık bazda getirisi bu konuyu anlayacak insanlar tarafından keşfedilince yine kendini yukarılara taşıyacak ve ortakları için gidişatta sorun olmadığını ve 2.3-25 aralığının alım için uygun bölgeler olduğunu düşünüyorum
Varsayım olduğunu ve yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın [emoji6]
@ofmayk
2.3 lira için 15 kuruş yıllık getiri az değil mi.Yüzde 6.5 eder.
Temettü dağıtımından bu yana 1.37 den 1.43 e gitmiş.Sene sonunda 30 35 kuruş dağıtacak öyle mi.Bekleyelim bakalım net aktif yıl sonunda kaç olacak.
Yüzde 15 eğer 2.3 fiyat baz alınırsa 34.5 kuruş eder 2.5 fiyat baz alınırsa 37.5 kuruş eder.Baya yüksek temettü.
Neyse işyattır bu zaman zaman karından fazla dağıtmıştır.Belki de gelecek yılda öyle yapar.
Sizin hesabınızı tam anlamadım ama ben yaklaşık rakamlar söylemeye çalışıyorum, öncelikle en son ne kadar temettü verdiğine bakın
Sonra bir sene önce verdiğine
Sonra bir sene daha öncesine bakın bir fikriniz oluşacağına eminim
Ve bu fiyatlardan isyat almaya başlarsanız sonuç %5 bile temettü verse sadece sizi üzer burada çoğu kişinin 1 tl altında maliyet e sahip olduğu için çok fazla takılacağını sanmıyorum
Aslında önemli olan isyat in borsadaki yapısı, diğer kağıtlar gibi değil.
Çok pay yatırım fonlarının ve uzun vadeli düşünen yatırımcıların elinde ve bunlarda düzenli alım yapıyorlar...
sadece dışarıda kalan kısıtlı miktardaki lotlar hareket gördüğünden sert hareketler olabiliyor. Ve bunlar açıkçası şirketin gidişatını çok değiştirmez (temettü verimliliği) kârını paylaşacak bir politikası var bu değişmez...
@ofmayk
İşyat ilk çeyrek düşük kar açıkladı. Bunun sebebi ve bundan sonraki bilançolar hakkındaki öngörünüz nedir?
İşyat konuşulmaz oldu artık.Demekki işyatın yükselişi başlayacak. Kendini unutturmasını biliyor.
Benim maliyetime değil isyat a odaklanın bence bir yatırım şirketi sabit bütçesi ile yatırım yapıyor al sat yapıyor masraflar çıktıktan sonra kalan kâr in tamamını ortalarına temettü olarak dağıtıyor... Biz şu kadarcık tecrübe ile o profesyonellerden daha iyi kazanıyor olsaydık böyle Forum köşelerinde Twitter âlemlerinde bu konuyu tartışıyor olmazdık... İsyat Ereğli gibi firmalar temettü odaklı firmalardır isyat temettü aldık hem de zor zamanda şükürler olsun Ereğli hala belirsiz ama bu sene hiç vermemesini tercih ederim kriz ortamından daha hızlı daha güçlü çıkar [emoji106]
Sadece kendimizi değil ortak olduğunuz şirketin durumunu da düşünmek lazım
@ofmayk
[QUOTE=favarol;4495204]Benim maliyetime değil isyat a odaklanın bence bir yatırım şirketi sabit bütçesi ile yatırım yapıyor al sat yapıyor masraflar çıktıktan sonra kalan kâr in tamamını ortalarına temettü olarak dağıtıyor... Biz şu kadarcık tecrübe ile o profesyonellerden daha iyi kazanıyor olsaydık böyle Forum köşelerinde Twitter âlemlerinde bu konuyu tartışıyor olmazdık... İsyat Ereğli gibi firmalar temettü odaklı firmalardır isyat temettü aldık hem de zor zamanda şükürler olsun Ereğli hala belirsiz ama bu sene hiç vermemesini tercih ederim kriz ortamından daha hızlı daha güçlü çıkar [emoji106]
Sadece kendimizi değil ortak olduğunuz şirketin durumunu da düşünmek lazım
@ofmayk[/QUOTE
Yok ben hep kendi cebimi düşünürüm,şirketleri düşünmek patronlarının işi.Şirketi yönetenlerde ilk üç ayda adam gibi kar edemediklerinden gözümde değerleri yok,bu yıl kötü gidiyorlar.
Ahmet Mergen'in analizi (12.06.2020)
https://i.hizliresim.com/892G1B.jpg
Profesyonelce bıktırma devam ediyor..Çok kişinin döküldüğüne eminim..İş bankası hisseleri sinirleri alt üst ediyor ama gidince iyi gidiyor..Bu da inşallah gidecek ama ne zaman...Sabrı olan bekleyecek..
burası baya sessiz
temettü tarihi ne zamandı?
Uğramayalı çok şey değişmiş
Bu fiyatlama devam ederse lakin 0.15 0.20 kuruş temettü dağıtımı olarak dağıtılırsa temettü geçmiştekileri baz alarak.Neredeyse %5 %8 verim olacak nerde kaldı İşyatın cazipliği ?
Ulan meksa derdin ne 2.74 e sürekli lambalıyorsun....Ne oluyo öyle 1 lot 1 lot aşağı yaktırınca orgazm mı oluyorsun...
Hayır alanda meksa satanda meksa 1 lotla .... böyle sahtekarlara niye ceza vermiyorlar acaba
Syn serkan hocam syn kalvin, syn hakem, syn trade shark ve ismini şu an anımsayamadığım ve nick teleffazu biraz zor olan syn hocalarım neden susuyorsunuz ben asgari ücretli evlenme hayali olan ama 4 yıldır evlenemeyip neredeyse ayrılma derecesine gelmiş bir sistem kölesi halimle yıllardır 3 4 5 adet isyat toplama gayretine girip bir şekilde param olsun diye çabalamaktan teknik temel anlamayan mal birisiyim siz ise benden kat kat üstün zeka oran orantı bilgiye sahipsiniz susmak yerine bizlere birşeyler yazıp çizseniz iyi veya kötü en azından haftalık raporun açıklamasını yapsanız lütfen bilginizi susarak değil anlatarak paylaşın saygılar.. Yazım hatalarım için affola
Tebrikler düşüncelerime kılavuz olmuşsunuz
Sayın ylcd
herkez satmış güzel bir şirket işgirişim deki yüzde 30 payı yeter..
Satacak tabi, bununla mı uğraşsın. alıyon hooop aşağı, günlerce elden çıkaracam diye düşün... iş değil..
Valla ben bu yazıyı yazdım sonra bana bu yazdıklarımı yedirdiler:)))))))))Bu fonun içinde şu anda 221 milyonluk enstruman var 447 milyon borsa değeri var.1 liralık mala 1.89 lira veriliyor ve kağıt düşmüyor herkes bu fiyatı uygun görüyor.Ben bu işi çözemediğimden yazmıyorum kağıda uzak duruyorum.Koca işyat reysaş gibi rtlab gibi uluun gibi bir şey oldu çıktı.Demek ki benim borsada alacağım dersler bitmemiş,o zamanlar tartıştığım arkadaşlardan özür dilerim onlar haklı çıktı ben haksız.Şimdi pahalı satın desem gene olmaz eski yazıları okuyun kendi kararınızı verin değerli arkadaşlarım.Cidden değişik zamanlardan geçiyoruz.
Değerli kardeşim elimden gelince bir cevap yazmaya çalıştım, cevabım sizin sorunuza istinadendi.Şimdi kağıdı kötülüyorum gibi olmasın yatırımcıları var sevenleri var zamanında benim ful portföyümü gömdüğüm bir kağıt işyat.Ama maalesef bir de işin aması var o konuyu eski tartışmalarda ayrıntılı okuyabilirsiniz.
Sen daha buralarda mısın. Bir türlü bırakamadım gitti bu hisseyi. Gel yine ortak olalım. Yorumların değerli senin. Ama işin defter değeri falanlara girme.. En son 1.66 dedin, yazdın çizdin bir de baktın 3. 02kadar yol aldı.. Sonrası malum. Sayın Hkm geçen sene bu zamanlar sizinle biraz atılmıştı. Sizi tekrar burada görmek güzel. . ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn magnetic dedik ya işyat yazdıklarımı bana yedirdi diye:))))))))) Demek ki borsada olmaz diye bir şey yok ,borsa hesap kitaba gelmiyor.Baksanıza yatırım fonu defter değerinin iki katına gitti şimdi de düşmüyor.Arkadaş bana atıfta bulundu diye cevap yazdım.İşyat benim hep radarımda bir gün gene yolumuz keşişecek işyatla da o gün bugün değil.
İşyat 2019 ve 2020'de olağanüstü fiyat/hacim ve alışılmamış hareketlere sahne oldu (Diğer Y.O'larda da durum benzer)
Uzun vade tutanlar için dolar ve enflasyon bazlı getiriye dikkat etmek dışında:
+Önümüzdeki 2.çeyrek bilanço için beklentim 14 milyon TL. Kalan 6 ayda da bu kadar kar(!) etse 28 milyon eder. 2021 için 0,17-0,18 kuruş temettü verebilir. Bilemedin 0,20 olur. Daha fazlası için yedeklerden de kullanabilir ama özkaynaktan yer, bu hoş olmaz.
+Tahvil ve CDS fiyatları da ana etkileyici unsur.
+Her zaman iskontolu işlem gören fonun portföy değeri ise 1,42. Mantıklı mı değilmi ,artık orasını yatırımcı karar vericek. Bunun bir yatırı fonu olduğu unutulmamalı.
Syg.
6 aylık bilanço yaklaşıyor, bilanço tahmini yapabilecek dostlar yorumlarını yazarsa ya da beklentilerini açıklarsa çok seviniriz....