Viopa mujder ar yapiyorlar...
Dolar cikiyor...
Suan kendimi lunaparktaki kamikazide en ust pozisyonda bas asagi hissediyorum...
Printable View
Viopa mujder ar yapiyorlar...
Dolar cikiyor...
Suan kendimi lunaparktaki kamikazide en ust pozisyonda bas asagi hissediyorum...
bunu canı gönülden diliyorum ama açık olmam gerekirse umutlarım azalmış durumda. sanki daha çok 6'yı özlüyor gibi bir hali var. çünkü herhangibir önlem veya müdahale yok. belki de devlet büyüklerimiz de şöyle 6 civarına yükselsin de bankalardaki döviz hesaplarının bir kısmı bozulsun isteyebilir. ayrıca hafta sonu haluk Canberk'in döviz değerlendirmesini izlediyseniz merkez bankasının dövizdeki short pozisyonlarını hafiften azaltmaya başladığını duymuşsunuzdur. önemli olan, bu durum borsanın fiyakasını bozar mı bozmaz mı? ona bakmak lazım
110bini kırarsa topuklayalim derim ne dersiniz, hisse yoğun ailesi
vermemeleri de gerekir zaten. çünkü yavaş yavaş sakinleşen ortam, yeniden bozulacak olursa döviz artışı da bahane edilerek yapılacak yüksek zamlar ve buna da bağlı tekrardan kafasını kaldıracak enflasyonun tetikleyeceği faiz artışı sarmalına gireriz. böyle olacak olursa da temmuzdan beri yaptığımız faiz düşüşü operasyonu elimizde patlar. bu dalgalanmanın artık:
dalgalandım da duruldum,
koştum ardından yoruldum
aşamasına geçmesi gerekiyor artık.
Hisse fonlar hepsi kırmızı 0 3 ile 0.8 arası kayıp var
Bugün Acc'nin +1.5 yapacagi gün olabilir mi?🤣
bugün altın fonları tta haric eksi getirmiş
https://i.hizliresim.com/WXd4Pm.png
Maaslar yukseldi tabiki yine fiyatlar yukselecektir
Buyukler 110 bin de cikmislar dedigim gibi
hisse yoğun en yüksek getiriler
https://i.hizliresim.com/gPBngO.png
eurobondlar
https://i.hizliresim.com/Z50WBV.png
nispi olarak faydasi olur ama
onlar genellikler Turk CDS ye bakar su anda kotu bir durum yok CDS lerimizde ama ilerde yaptirimlar ile basassagi gidebilir eurobond elbette risk cok icerir
sizi forum a bekleriz
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1161&page=238
La bu arti kapatacak gibi...
Arti kapatmamasini umuyorum 😁😁
Muhtemelen tum riskli fonlar bugun ters turev acmistir. Arti kapatsak dahi eksi gelirler... az dususlu eksi bugun icin daha makul gorunuyor...
1 haftadır bekle gör yapıyorum, gram altın aldım pazartesi kısa süreli böyle bekleyeceğim.
Döviz böyle giderse hisse fonların işi zor.
YTD
Tcd ve fid alislari girilmistir...ytd
Acc alabilirsiniz.
Saka saka 😁😁😁😁
Ustadim bu mudahale degil kar realizasyonudur...
Mudahale olursa yuksekten sattirmazlar 😁
Oyle bir duserki,
Cikiyor hissi vererek duser...
Bozdurmaya kiyamazsin
Cikiyor lan cikacak dersin...
Bakarsin dolar 5.50 ye gelmis elinde kalmis😁😁😁
Riski sevmiyorsaniz pozisyon korumaniz en mantiklisidir. Deprem aninda ne yapilir?
Kacilir mi?
Hayat ucgenini yapar kapanir depremin bitmesini beklersiniz. Ben boyle dusunuyorum.
Ha ben riski seviyorum. Sizde seviyorsaniz alis girebilirsiniz.ytd
Bugun arti kapatirsa acc dun verdiginin enaz 2 katini geri alir😀😀😀😀
Sende aynı ben gibi riski seviyorsun. Böyle günlerde yatırımcı genelde terste kalır, en mantıklısı hareketsiz kalmaktır oysa.Zaten fonlar valörlü, bu havada satış yapmak zarar verir.Eğer fon piyasasında iseniz yatırım anlayışınıza uygun fonu alıp beklemek en doğrusu. Bende borsanın yeni zirvelere yelken açacağını düşündüğüm için özellikle düşüş günlerinde pozisyon artırarak ilerliyorum gerek fon gerek hissede.Riski sevmeyen yıllık % 10 için ppf de bekleyebilir.
Borsanın yıl başından beri getirisi ile seçmiş olduğum fonun getirisine baktığımda, hisse fonun iyi yönetildiğini düşündüğüm için, fonda kalarak ppf nin en az 3 katı getiri hedefi ile devam ediyorum.Herkes risk anlayışına göre getiri sağlayacak önümüzdeki günlerde.Bol kazançlar.
Webster ustad bisey sorucam cozemedim
13.12.de hesaba gecen TCD 16.12.pazartesi tefadta %-1.87 yazdi
900 tl -dustu mk.-240 yuji tablosu
17.12.sali tefas +0.51 yazdi yuji tabloda
Mk.+198 yazdi 18.12 bugun tefas +0.16
Yazdi tablo mk +60.31 yazdi
Cuma p.tesi arasi 3 gun tefasin yazdigi
1.gunluk oranmidir yani cuma pa.tesi
Tefas orani 3 le mi carpicaz zararim
-240x3=720 mk midir
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ustad shortlama nedir.
TCD var
Gun icinde hisse degistirebiliyorlarmi
Gpg de fon yöneticisi hisse varlığı kadar USD pozisyonu acmisti.Kendisinin dediğine göre hisse pozisyonunu korumak amaçlı demisti.
RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi