bugün
https://i.resimyukle.xyz/B48cbH.png
Yılbaşından
https://i.resimyukle.xyz/MT8GbI.png
Printable View
bugün
https://i.resimyukle.xyz/B48cbH.png
Yılbaşından
https://i.resimyukle.xyz/MT8GbI.png
Valla benim en kötü seneryom hazır kafamda
Tam 90 dam vuruş yapamayacağımı biliyorum
Ama üç aşşağı beş yukarı yakın olacağına inanıyorum
O yüzden ful gırtlak ful hisse değilim
O yüzden alıyor satıyor belli miktara dokunmuyorum.
Her yol Paris şuan
Belki inanmazsın ama 80/90 arasında kazandığım puan nakit beklesem 80 den aldığım100 e gitse olmazdı
O yüzden gayet memnunum ama tedbirliyim de
yılbasından anladıgımız............bızım emeklılık paraları nereye gıtmıs......masallah...
Bovespa ile mukayese ederseniz 10 bin temiz gömerler ama sanki malda yakalandı bu şartlarda yukarı sürer piyasa duzelinceye kadar ortalık sakinleşincede gömer. Reel olarak baksan bu yıldan birşey olmaz 20 30 bin gömse yeri var ama aklına gelir mi gelirse tarih olur malda ve longda yakalanan
bizler cok zopa yedik ama Ben en cok sütcüyü merak ediyorum, o alınca da zopa atarlar mı ki ki :drunk:
Onları 20 bin daha gömerlerse şayet bizi de 10 bin gömerler ayıp olmasın diye
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar kardeşim thebigshort...
Benim zaten şu aşamadan sonra öyle büyük rakamlarda bir düşüş beklentim yok.ama en azından Dow dax vb. Borsalar ikili dibe giderse( ki ikili dip formasyonu krizlerin en belirgin formasyonu dur) bizde de benzer hatta bir tık alti bir fiyatlama bekliyorum.
Ekonomilerin yavaslamadigi 180 ile duvara tosladigi günleri yasiyoruz ne yani barış pinarinin dibi seviyeden mi döneceğiz??
Biliyorum fırsat büyük ama paçayı öyle kolay siyiramayiz gibi duruyor şu anki görünüm. İspanyol gribinde 6 aylık karantina ile salgın durmuş ama karantina kaldırılınca iki kez daha vurmuş salgın.
Demek ki kontrol etmek için en az 6-8 ay sıkı önlem olmalı ki o zaman 70 ler bile pahalı olur.
Lütfen en dipten alacagim diye kimse parasını bu se...siz pala bozuntusuna kaptirmasin.
%10-20 yukarıdan alırım ama uygun pozlama ile parami üçe beşe katların böyle bir olay sonrasi.ama zamanlama hatası parayı çerez eder bu piyasada.
Selamlar...iyi tradeler...
Cok ciddi bir kuresel kriz yasadigimiz asikar. Su anda saglik konusu daha on planda oldugu icin isin ekonomik boyutlari hakkinda henuz pek konusulmuyor. Zira bir projeksiyon cizmekte guc cunku salginin ne zamana kadar surecegi beli degil.
Belli olan sey cok ciddi sonuclari olacagi ve ulkelerin farkli seviyelerde etkilenecegi.
Maalesef bizde pek kotu bir zamanda yakalandik. Yuksek issizlik, fakirlesen halk, hane halki ve ozel sektorun borc yuku vs gibi pek cok negatif etmenimiz daha var maalesef.
Fakat artik eski dunya olmayacak, eskisi gibi yasayacak insanlar, artik asla hicbirsey 1 Ocak 2020 gibi olmayacak vs laflarina da guluyorum.
Beyler dunya savasi cikmadi, ulkelere atom bombasi yagmadi. Fabrikalar yerinde, aletler saglam, calistiracak kisiler bekliyor, restoranlar, kafeler, sinemalar, stadyumlar, calisanlar, oyuncular yerinde. Havalimanlari sapasaglam, ucaklar yerde sadece bekliyor, oteller yerinde.
Salginin yenilmesine muteakip, insanlarin psikolojik travmayi atlatmasiyla beraber, ihtiyaclar, istekler hasil olacaktir.
Gerekli olan sey bu yapiyi o gune kadar ayakta tutacak finanstir.
Cok kolay olacak vs demiyorum asla. Cok ciddi sonuclari oldu, oluyor, olacak. Sermaye transferi, batanlar cikanlar, degiseb hukumetler, gosteriler vs olur olacaktir.
Ama dunya duzeni degisecek, fanus icinde yasayacak insanoglu adeta, asla eski hayat tarzi geri gelmeyecek vs bunlar deli sacmasi.
Benim takip edebildiğim kadarıyla genelde TEB vadelide satıyorsa spot alıyor; vadelide sarıyorsa spotta alıyor,
Bir çeşit hedge ediyor olabilir, dövizde yapsa anlayabilirim, veya spot alırken vadelide totalde short olsa
mantıklı gelecek ama tam tersi vadelide blok long aylardır, spotta da aylardır satıyor, düz bakınca kendi ayağına sıkıyor gibi
görünsede arkada mutlaka bir sebebi vardır,
nisan vadenin kapanışında bakarız büyük ihtimalle cedit zarar rekoru kıracak gibi görünüyor, zararına çok ciddi poz kapattı
Seker ogla vardi bir ara vobta kazananlar kulubu. Sekerini yaladilar yok galiba artik.
Biz zaten özelleştirme adı altında tekel,seka,eti gümüş , petkim ,tüpraş , telekom, şeker fabrikaları, milli piyango dairesi vs vs sattık durduk.
Bize servet transferi çok koymaz
Transfer edebilecekleri bir kulağımızın arkası kaldı.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir soru sormak istiyorum amatörce .
Her gün iki üç u30 hissesi tavan hareketini kim yaptırıyor .
Kamyonla mal satan yabancı var ise kim kaşınıyor karşısında bunların .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Seni bilemem ama çoğu kişi 3 ten alamaz,
Öyle haberler pompalanır ki, 2 yi bekler, sonra 1 lira olsun alayım der. 1 lira olunca da batacak bu banka, batığa niye para yatırayım der. Bu filmi çok gördüm.
Sene 2008, 2x binli endeks rakamı var, millet, "çok pahalı, 17 bine insin alayım" diye bekliyordu. [emoji23]
Ben 1.1 a Tofaş alırken işyerinden arkadaşlar manyakmısın. 0.60 0.70 kuruştan alırsın diyorlardı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısınız, Krizlerden sonra sert ralliler oluyor.
Şu koronAyı krizi bi bitsin, sağ kalırsak 2022 de ralli yaparız
Dipnot 2008 krizinde daha önceki krizlerde baca tütüyordu şimdi tütmüyor aradaki fark o
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...087748096?s=21
Bugün TEB yatırım müdür Yardımcısı bloombergte yaşadığımız krizin bankalar üzerindeki etkisini değerlendirdi de görünüşe göre yükselen tahvil faizleri yüzünden bankalar 2020’yi büyük zararla kapatacak.
Burada bazı arkadaşlar “x liraya falan banka satılmaz” diyordu demek ki daha da alası satılır.
Bol keseden ucuz faizle kredi dağıtan kamu bankaları hele...
Bankalar gitmeden bist gitmez ağalar.. ve bankalardaki sıkıntı çok büyük şu an..
Saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.medscape.com/viewarticle/927811#vp_2
ABD Coronavirus Afetinde Sağlık Çalışanlarına İhanet Etti
USA, bu kadar beceriksiz olamayacağına göre, yeni dünya düzeni için hastalığın ve ekonomik krizin derinleşmesi mi lazım??
KAP: FROTO [ ] FORD OTOMOTİV SANAYİ A.Ş. Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/834793
30 Mart 2020
tarihli açıklamamızda, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs etkilerini
azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde Kocaeli ve Eskişehir Fabrikalarımızın
13 Nisan 2020 tarihine kadar kapalı olacağı kamuya açıklanmıştır. Ford
Avrupa'nın, koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımına paralel olarak
Avrupa'da ticaretin kesintiye uğraması ve tedarik zincirinde yaşanan problemler
sebebiyle, üretim faaliyetlerine ara vermeyi devam ettirme yönünde aldığı
kararlar dikkate alınarak Şirketimizin de üretim faaliyetlerine ara verme
süresi 27 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Konuyla ilgili önemli
gelişmeler yatırımcılarımızla ayrıca paylaşılacaktır.
İşbu açıklamamızın
İngilizce çeviri metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda,
Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Şirketimiz Covid-19
salgınının neden olduğu azalan talep ortamını, stoklarımızın yeterli seviyede
olmasını ve ilaveten gıda dışı ürün nakliyatına getirilen sınırlamaları göz
önüne alarak, salgının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler
çerçevesinde tedbiren Gebze/Kocaeli'ndeki üretim tesislerimizde 03.04.2020
tarihi itibarıyla üretime geçici süreliğine ara vermiştir. Bu kapsamda
Ülkemizdeki gelişmeler takip edilmekte olup, Covid-19 salgını önlemleri
kapsamında kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanılması konusunda
başvurular yapılacaktır. Üretim faaliyetlerimizde meydana gelebilecek
gelişmeler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.
Saygılarımızla,
MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ
A.Ş.
DO
& CO Aktiengesellschaft kamuoyu
duyurusu aşağıdaki gibidir.
Süregelen
COVID-19 salgını dolayısıyla dünya genelinde uçuşlarda meydana gelen ciddi
azalma ve resmi makamlar tarafından organizasyonlar ve restoran işletmelerine yönelik
getirilen kısıtlamalar ve yasaklamalar sebebiyle, analistlerin 1 Nisan
tarihinde başlayan 2020/2021 mali yılı ile ilgili ciro ve kar beklentilerine
ulaşılamamaktadır.
Yönetim
kurulumuz personel ve üretim giderlerinden tasarruf edilerek faaliyetlerin
südürülmesine yönelik, halihazırda yürürlüğe konulmuş olan kapsamlı tedbir
paketi kararları almıştır.
Buna
ek olarak, 2019/2020 mali yılına ait olumlu operasyonel sonuçların, krizin
yarattığı olağanüstü yüklerden ve bunların ticari faaliyetler üzerindeki sonuçlarından
olumsuz etkileneceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Bugünden
bakıldığında, gelecekte şirketimizin sürdürülebilirliğini garanti altına almak
amacıyla, geçtiğimiz haftalar içerisinde yeterli nakit miktarı şirketimiz tarafından
güvence altına alınmıştır.
Salgının
sebep olduğu devam eden gelişmeler ve güçlü dinamikleri nedeniyle, 2020/2021
mali yılı ile ilgili tahminlerin ne zaman verileceği öngörülememektedir.
Toplantı
yasağı nedeniyle 15 Temmuz tarihinde Viyana'da yapılması planlanan yıllık
Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılamayacaktır. Yeni tarih ilerleyen zamanlarda
bildirilecektir. Yönetim Kurulu, Genel Kurul'a 2019/2020 mali yılı ile ilgili
kar dağıtımı yapılmamasını önerme kararı almıştır.
Günaydın, hayırlı günler.. :) )))
Bak THY işi ayrı.baskanin çıktığı günden bugüne bak ziraat yatırım kesintisiz alım yapıyor. Zaten başkan havacılık sektörü demedi THY dedi yani borsadan hisse alarak düşüşün önüne gecilmeye çalışıyor.
Yani bu fiyat kazanç, öngörü,teknik falan değil.devlet eliyle manipülasyon...
Bu arada çin'in yaptığı şere...lik ya da büyük yalan karambol de gözden kaçmasın,
Önce yalan olayını açıklayayım.bu işi 1.5 milyarlık ülkede 3 bin ölüyle( hem de yolculukların zirve yaptığı bahar bayramı döneminde)atlattiklarina inanmak, böyle bir merkez eyaletten başka kısımlarına sicramadigina inanmamizi beklemek yalanın daniskasi...
Şimdi de gelelim serefs.... Olay şu.diyelim ki olayın öyle bir tehlikeli boyuta evrilebilecegini öngörüler,
Komünist yönetimin getirdiği tüm kısıtlamaları,hapis cezalarını uyguladılar ana öyle böyle değil vahşice bir şiddetle yaptılar ki bir kişi bile virüsü yayamadi...
O zaman kendini koruyup geriye kalan tüm ulkeleri, insanlığı ateşin içine atmaları o. Çocuklugunun daniskasi değildir de nedir???
Bu durumda ya serefs... önde gideni bu pislikler ya da yalancıligin dibine vurdular ve iş iyice b... saracak demektir...
,...............
Aňlamamakta direnenler için gereksiz bir yazı idi. Sildim.
Aynen böyle devam edin. Aferin.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f22a92a9c7.jpg
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaklaşık 1 haftadır dolar vadelideyim... Endekste ve hisselerde zaman kaybediyorum... Dolar her halükarda çıkışa devam ediyor, stres yok, panik yok. 100 de 10 stopaj olduğu içinde fazla alım satımda yapmıyorum. Arada bir satıp 2000 puan aşağıdan yerine koyuyorum.. No stres
100. vakadan sonraki salgın gelişiminde yavaşlama olmakla birlikte hala dünya lideriyiz,
https://i.hizliresim.com/Akc9QF.jpg
10. ölümden sonraki salgın gelişiminde nispeten iyi durumda olup hala 3. sıradayız,
https://i.hizliresim.com/Oi8Zew.jpg
Covid-19 virüsün ülkemizde görüldüğü 11 mart itibariye
100 ölüye ulaşmamız 18 gün sürdü.
200 ölüye ulaşmamız +3 gün sürdü.
400 ölüye ulaşmamız +3 gün sürdü.
https://i.hizliresim.com/KsrKAi.jpg
10.000 vakaya ulaşmamız 20 gün sürdü.
20.000 vakaya ulaşmamız 4 gün sürdü.
İşte büyüme bu nedenle endişe vericidir ve önlemler hızlı alınmalıdır.
https://i.hizliresim.com/8zBnrP.jpg
Yandaş cengiz holding 34 milyon bağışlamış ama vergiden düşeceklermiş hani 6 ay vergi ertelenmişti ya hey allahım uçuşa %1 indirim yap 2 gün sonra uçuşları iptal et hep alavere hep dalavere zorla kamu personelinden kestiğin para karşılığı ne peki onlara ikramiyemi yoksa fatura ödettirmeyecekmisiniz zengin den al sonra ver fakirden al ama verme haa pardon kredi ver borçlandır
Allah topunuzun belasını versin
Hala bunları savunan da varsa onlarında versin başka sözüm yok