kamu bankaları konut kredilerinde indirim yapmışlar...bu ülkedeki insanların işi gücü yok tek dertleri konut kredisi çekmek mi?
Printable View
kamu bankaları konut kredilerinde indirim yapmışlar...bu ülkedeki insanların işi gücü yok tek dertleri konut kredisi çekmek mi?
coin ikili tepeye onay veriyor gibi gibi....
siyasal islamcıları ev sahibi yapmakla ne alakası var.Ben de siyasal islamcıyım( ne demekse o)..hatta çevremde de sayısalcı-sözelci çok müslüman,siyasalcı,mülkiyeci islam var...:)
yani sarmısaklı-soğanlı her neviden..hiç te öyle bu durumdan faydalandıkları yok..ha zaten muhafazakar halk eskiden beri dolar/altın alır..
bu beton zihniyetinden kaynaklanıyor.diyor ki inşaatte 200 sektör var..ancak onunla büyürüz..ve müteahhitlere yarar..
30 kagıtta yükseliyor, biraz dengesizlik olması lazım trade etmek için. bu ne yaaa..
Bende yeminimi bozdum, Arnavut votkamla eriği mi getir uleyn, şortluycak bişii bulduk bugünde
kore 10-20 milyar dolara yeni çip (elektronik entegre devre) fabrikaları kurmayı planlarken mr erdoğan ın vizyonu daha fazla beton.. köprü açarken mutlu oluyor, bu ülke 50 yıl once de köprü yapmıştı ama bunlar kadar kimse böbürlenmedi o zaman.. bariz vizyonsuz bir zihniyet bunlar..
Bugun taşeron bazı tahtalar gedik ,
Konut faizlerindeki suni indirim sadece konutu üretene yarar.Vatandaşın aleyhinedir.
100 tl. lik ev eder 110 tl.
Faiz düşüşünden kaynaklanan avantaj fazlasıyla kaybolur..üstelik vergilerimizle beslenen KAMU BANKLARI zarar eder.Bir de oradan zararımız var.
siyasal islamcının bir çok tanımı varda...
bir tanesini sana yapayım...bir kere parayı çok severler...
canını al parasını alma...
mesela karısına 2 milyona jeep alırken yanındaki çalıştırdığı asgari ücretliye kaza kader kısmetin Allahtan geldiğine elindekiyle mutlu olmayı bilmesi gerektiğine afrikada insanların aç yaşadığını... onun için haline şükretmesini gerektiğini öğütleyen kişidir...
elindeki para eksilmesin diye mal varlığında 3 milyonluk artış oldugunda zekat vermiyeyim diye 2 milyonluk evini satıp üstüne 3 milyonuda koyup 5 milyona ev alıp zekattan kurtulmayı düşünen kişidir...
bunu bizzat gördüm...bu siyasal islamcıların ev sevdası burdan geliyor...
bülent arınç güzel özetledi...
Bakın siyasetten kalan bir tecrübemi söyleyeyim. Bizim dindar insanlarımızın bile tamamen tersine döneceğini bir gün göreceksiniz.
Çünkü onlar dini böyle hamaset kokulu konuşmaların yanında cebine giren ve cebinden çıkan paraya bakar. Eğer onda bir eksilme görüyorsa, din iman vatan millet bunlar bir kenarda durur onlara saygısını eksik etmez ama değer yargıları tamamen değişebilir.
Bence cip falan hikaye öncelik aç kalmamak.
Acilen tarıma ve iklim değişikliğine hız verilmeli,
Buğday dünya da 4 şirketin kontrolunde ,
tarıma insanları teşvik edilmeli 2023 den sonra daha sıkıntılı günler mevcut ,
Bilmiyorumda endeks de yorulma emareleri mevcut , şortçu toplamak içinmi bilmiyorum yalnız bankalar tepelerini görmüş olabilir onu grafını atarım, hikaye çıkarmı oda ayrı , aynı tepe sanayi tahtalarındada son hareket olabilir.
ona o literatürde : münafık/fasık derler.
mesela benim de tanıdığım siyasal islamcılar var.Bu sistemle araları iyi değil ama bireysel yaşamları mükemmeldir.
uzatılan eli geri çevirmezler.mallarının zekatını fazlasıyla verirler.
bu alemi diğer alemi kazanmak için feda ederler.hayırda ,hasenatta yarışırlar..
sonradan gelenlere cömerttirler.kendi nefislerinin ihtiyacı olsa bile onları kendilerine tercih ederler..
bunları bizzat gördüm...
--mesela ben sana 3 tane laik tacizci-yobazı örnek gösterebilirim.o asgari ücretle çalışanı seks objesi olarak gören ve popoosuna şaplak atarak terbiye ettiğini sanan..
Helalleşme böyle olmaz..arkanda bıçak saklarken el uzatmanın anlamı yok.
benzinde 52 kuruş, motorinde 50 kuruş zam..
aslında elvan'ın ve şahap'ın hiçbir anlamı yok. Berat gittikten sonra tamamen tek sorumluluk "şahsım"da zaten. Bence rte nin en büyük hatlarından biridir bu. Berat'ın da gitmesiyle günden güne kendi popüleritesini eritiyor. Partizan seçmeni dışında arkasında fazla destek kalmaz böyle giderse...
bu alemi diğer alem için feda ediyorsa ona siyasal islamcı değil halis mümin denir...
onlara sözümüz yok...baştacıdırlar...onlar çıkarsız yaşarlar...
siyasal islamcının ajandasında çıkar vardır para vardır ihale vardır...
bir nevi islamı siyaset için kullanıp ordan avanta götürmeye çalışır...
şimdiki iktidarda bütün düzenlemeleri onlar için yapıyor...
paralarında azalma olmasında homurdamasınlar diye...
dünkü faiz indirmelerinin en mutlusu onlardı...
Bu devulasyonlarda 2 örnek var,borsa açısından..
bİrisi malum VENEZUELLA...Diğeri daha farklıdır..
HERİF hangisini tercih edecek?
Şimdi bu garanı 12.20 den alacaksa BBVA birileri alıp neden yukarı sürsün ki ?
Sadece daha yukardan eldekileri boşaltıp 12.20 altından yerine koymak için sürebilirler.
BBVA nasılsa 12.20 yi ödeyecek eğer ki canı almak isterse tabii.
Yanlış mı ?
Dün İSMAİL ASLAN... vardı.EKOTVYE çıkan arkadaştır..traderdir.foreks kanalında PERİHAN han.ile yayını vardı.
dolar 10.33 üzerinde hedef 13.00/13.40 diyordu.
ilk defa yukarı bir hedef duyduğumdan yazdım.
Cuma namazına müteakip besmeleyle keselim pala acele ediyon mundar gider hayvan bak dediydi deme
Anlamsız bu borsa düşecek ısrarından vazgeçtiğiniz an borsa düşer..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın Se_M bir nevi eskilerin tabiriyle tahtayı 12.20 den çizmiş oluyor,...yani BBVA garantiye al sat kademesi koymuş o fiyattan,
bu da borsaya olumlu yansıdı, coşku yaptı, hisse aşağı düşemiyor çünkü aşağı düşşse yukjarıda fiyat var 12.20 de, ama yukarıya 12.20 (+) ya kimse ses çıkarmaz,..bir nevi defter değeri piyasa değeri mantığıyla
yani bu geçen aydan itibaren başlayan ve bu ayda devam eden, aralıkra bir kez daha devam etmesi beklenen bir dizi faiz indirme kararları öncesinde kamyona (piyasaya) takozu koymuş oldular,
ücretliye zammı iskantodan yaptılarmı rahatlarlar ve sonrası vur patlasın çal oynasın
PRKAB diye bi şirket var..
Yıllardır 2-3 tl ler de sürünür dururdu..
Şimdi gördüm 50 tl..
9.7 Milyar tl PD inden işlem görüyor..Ve hala tavan serileri çekiyor..
Koskoca YKBNK 2 tl iken 16 milyar tl PD inde bir kaç ay evvel ya..
Bunlar neyi fiyatlıyor hakkaten ben koptum artık..
bu faiz indirimi kime yaradı bana biri açıklayabilir mi?
Aynı sistem olduğumuz için Venezuela diyorumM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gundwane abi senin o prkab dediğin hisse 10 yıl yatayda süründürdü yatırımcısının emdiği süt burnundan geldi, çoğu ky satıp dökülünce malların hepsi tahtaciya kaldı, o da malları elinden çıkarmak için yardırdı gidiyor...
Bak mesela hulk varya zaman gelicek o da aynısını yapacak.
Tamam da yüzlerce böyle şirket var..
Ve hala her gün 2-3 tane halka arz var ister misiniz sms i geliyor..
9 milyar sırf bu..
Kime yıkacak lar bu kadar malı..
Halkın ne kadarı borsadan anlıyor oynuyor ve buna ayırcak parası ve isteği var ..??
coin i var doları var bunun..Oralara da gömülmüş millet..
Ağa yan kağıtlar da ralli bekliyorum gene kimse olmayacak ve inanmayacak..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olası bir savrulma da (rahip benzeri) hedef 15 civarı olur ki bu usdtry oranı faizlerin anormal artacağı bir oran olabilir.
Bunu ben söylemiyorum, grafikler söylüyor.
NOT: GRAFİK Sn İzmirli_Hoca'dan ALINTIDIR.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f8f05f9ebb.jpg
Benim düşüncem ise 2022 içinde 15'in, 2023 içinde 22-25 aralığının görüleceği şeklindedir.
O gün toplamda 100 kuruşluk yani yaklaşık %10 luk yukarı aşağı marj vardı. Yaramıştır birilerine.
https://i.hizliresim.com/9m2vla2.png