Hazine ve Maliye Bakanlığı, TL'ye dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesinde oluşan kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.:ok:
Kaynak : Anadolu Ajansı
Printable View
Hazine ve Maliye Bakanlığı, TL'ye dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesinde oluşan kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek.:ok:
Peki soru su. Yakin vade otomatige nasil baglanilabilir 1 senelik dusunuluyorsa mesela? Araci kuruma boyle bir talimat verilebilir mi?
Endeksin günlük hacmi 42 milyar TL . Bunun 11.5 milyar TL si Kardemir ve Ereğli.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vade farkını ödediğiniz sürece uzatırsınız.
Vade farkının maliyetini güncel faizler gibi hesaplamak lazım.
Öreneğin:araba aldınız peşin para 100 bin tl,1 yıl vadeli aldınız aylık ortalama %2 birleşik faiz farkı ödeyeceksiniz.
Aracı kurum her vade uzlaşmada pozisyonu aç kapa yaparak ayrıca komisyon alır.
Benim için cazip değil.
ytd
Cok tesekkurler, puan veremiyorum cok kisi yardimci oldu bugun. Bu likidite sorununa cozum olabilir. Komisyon o kadar onemli degil uzun vadeli dusunuyorsak, ama demek istedigini anliyorum. Ben hissede onbinde bir veriyorum. VIOP'ta da o kadardir herhalde.
Burda onemli olan otomatige baglamak. Yani benim hicbir islemim olmadan kendiliginden devam etmesi. Bunun yapildigini biliyor musunuz sahsen?
Peki kapa-ac'tan kayip olusabilir mi?
Bu ve benzeri açıklamaları yapan dostlara teşekkür ederiz
az bilinir çok bilinir sorun değil
açıklamalar insanların dili döndüğünce diğerlerine yardım ederken bilinmeyen noktaları'da genel açıklamayla öğrenilmiş olur bu ve benzeri durumlar için insanlar birbirine yardım etmesi için forumlar vardır bizlerde faydalanalım inşaallah .
Tammam sagolasin 2022. Ekstra yuk getireceksek ugrasmak istemem. Yine de araci kuruma soracagim.
Bugun guzel seyler ogrendik Kumarhane Istanbul'un bu masasi hakkinda.
Hiç bir şirket dolarını bozuptq 3 ay tl bağlamaz. Helede yurtdışıyla çalışıyorsa.
Ben tesekkur ederim kardes. Az bilinir degil, hic bilmiyorum. Ilgimi cekmiyordu bir kumar araci olarak gordugumden. Kaldirac insani batirir.
Gecende dolar ile ilgili sn Desperado, HATEKE,cennetyolu, pilavli, discretus guzel bigiler verdiler. Bugun de goruyorsun kac kisi anlatti. Ogrenmis olduk.
mert, endeks-30 gösterge değerdir, fiziken alınıp satılan bir spot endeks işlem tahtası yok.. endeks şu an 2400, 1 lot vadelisi 10*2400 eşit 24.000 TL değerindedir.. mesela sen bugün 2377 short yapmışsın 10 lot, yani sen 237.700 TL tutarında bir pozisyon açmışsın, bu 237 bin TL pozisyon için aracı kurumun talep ettiği teminat tutarı 20.500 TL.. 20 bin para koydun 237 binlik pozisyon taşuyıorsun- bire 12 oranında bi kaldıraç
yarın yüzde 2 yukarı yaparsa 4.754 TL zarar yazarsın- 237 bin TLnin yüzde ikisi .. yarın akşam bu tutar senin teminat hesabından düşer, 20500 - 4754 kalır geriye 15746 TL.. aracı kurum akşam sana diyecek ki, senin artık 15746 liran var, 10 tane taşıyamazsın- ya 4754 TL getir yada 3 tanesini satalım, sen artık 7 kontrat poz taşıyabilirsin.. 7 kontrat için gereken teminat 14.350 TL, bu kadar taşuıyabilirsin çünkü 15 bin kusğr paran var..
bi sonraki gün endeks 100 puan daha yükseldi, senin pozisyon 7 *10 TL *100 puan eşit 7000 TL daha zarar yazar.. kaldı 8746 TL paran, aracı kurum der ki, ya 7000 TL para getir, yada 3 tane daha satalım çünkü 8 bin kusür paran var, anca 4 tane taşıyabilirsin..
sen short devam ettikçe inadına endeks coşar, cuma günü endeks yüzde 7 yükselir, 180 puan yükselir, 4 tane short 7.200 TL daha zarar yazar.. geride kalan paran 1.500 TL falan gibidir, aracı kurum senin 4 short metazori kapatır, kalan 1.500 TL çekersin, gidip bi meyhanede kafa çekersin o akşam
1999'dan beri borsadayım ama vadelide son bir senedir işlem yapıyorum ki hazirandan aralığa kadar da ara verdim. Malum Mb değişiminde longda yakalandık ve vadeli için ayırdığım paranın yarısını kaybettim. Son 20 günde bir kaç kuruş kazandık da durumu az da olsun toparladık. Ama viop gerçekten çok ama çok zor. Spotta 7 senedir tuttuğun kağıdı burda 7 dakikada satabiliyorsun veya alabiliyorsun .Hele bugünlerde afedersin tuvalete gidip gelsen 10 15 kademe yer değiştirebiliyor. Heyecanlı bir o kadarda riskli.
niye en yakın vadede işlem yapmak lazım, an itibariyle akşam seansındaki vadeli endeks tahtaları.. soldaki yakın vade yani şubat vadeli endeks, öbürü haziran vadeli tahta.. 10 tane alayım yada satayım desen, yakın vadede ilk kademede yan, 0.25 puan içinde yapabilirsin bunu.. haziran vadelide alayım desen en iyi alışın 14 puan üstünde 1 lot var, 10 puan daha yukarıda 2 tane daha var, 33 puan içinde bile 10 tane mal bulamıyorsun.. derinlik ve işlem kolaylığından kast edilen bu
https://i.hizliresim.com/ohi99w2.png
Bak işte böyle yaz ..takdir edelim ..:)
O ne öyle şoför falan filan :kahkah:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...40#post5739540
Degisir. Bu isin gerektirdigi yeni bir hukumet ve 5 dakikalik konusmasidir.
Sn. Babacan cevaplamis, ordaki kiz da yazdigini sormus: https://www.youtube.com/watch?v=XGtA1yU4Yhg&t=2180
Butun problemler tabi ki bitmez, ama bir yerden baslanmali.
Abi ne güzel anlattın lehoy martta aynı böyle olduydum abi sabah bi açtım 120 kaat para eksik ula ne oldu ne bitti demeye kalmadan kapattım kalktım dayu kapanmamış olsam milyonluk oluyorduk iyi mi.
Abi vob yapmayın. Kaldıraç filan ayarlamadan ellemeyin. Abi ben bu ara güzel kazanıyorum ama 10 kontratı bile geçmiyorum aman aman aman donunuzu bile alırlar paranın %3 u voba koyun ona da 2 kaldıraç geçmeyin.
Memedabi ile şaka olmaz. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fed Başkanı Powell: "Ekonomi artık son derece destekleyici politikalara ihtiyaç duymuyor"
WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonominin artık son derece destekleyici politikaya ihtiyacı olmadığını belirterek, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesi halinde zaman içinde faiz oranlarını daha fazla artırmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.
ABD Başkanı Joe Biden'ın ikinci bir dönem için Fed Başkanlığına aday gösterdiği Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.
Talep ve arz arasında bir uyumsuzluk olduğunu yineleyen Powell, güçlü bir iş gücü piyasasına ulaşmak için uzun bir genişleme gerekeceğini, uzun bir genişleme için ise fiyat istikrarının gerekli olduğunu anlattı.
- "Faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak artırırız"
Powell, yüksek enflasyonun maksimum istihdam ve uzun süreli genişlemenin sağlanmasına yönelik ciddi bir tehdit olduğunu ifade ederek, enflasyonu düşürmek için bankanın araçlarını kullanacaklarını söyledi.
Bu yıl normal arz koşullarına dönüleceğini düşündüğünü belirten Powell, "Enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kaldığını görürsek, faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak, artırırız." dedi.
Powell, iş gücü piyasasının hızla toparlandığına işaret ederek, enflasyonun ise Fed'in hedefinin çok üzerinde seyrettiğini aktardı.
Bu yıl normale daha yakın bir politikaya geçeceklerini bildiren Powell, "Ekonomi artık salgınla başa çıkmak için uyguladığımız son derece destekleyici politikalara ihtiyaç duymuyor veya istemiyor." diye konuştu.
- Enflasyonist baskıların bu yılın ortasına kadar sürmesi bekleniyor
Powell, işlerin beklendiği gibi gelişmesi halinde politikayı normalleştireceklerini vurgulayarak, mart ayında varlık alımlarını sonlandıracaklarını, yıl boyunca faiz oranlarını artıracaklarını ve bu yıl içinde bir noktada bilançonun küçülmesine imkan verebileceklerini ifade etti.
Enflasyonist baskıların bu yılın ortasına kadar sürmesinin beklendiğine işaret eden Powell, enflasyonun uzun süre devam etmesi halinde politikasının buna yanıt vermesinin gerekeceğini dile getirdi.
Powell, Kovid-19 salgınında Omicron varyantı nedeniyle istihdam artışında ve büyümede bir duraksama olabileceğini de belirterek ancak bunun kısa süreli olmasını beklediğini kaydetti.
Sevgili KaraKemal :) bu gece güzel gidiyorsun bak ..tam da senden beklediğim ..
Soruyu daha net sorayım ..ki vobun v sinden bile anlamayan ve en minimum matematik bilgisi olan anlasın ..
Rakamları yuvarlak yazıyorum bu örnekte ki net anlaşılsın ..ve pozitif yazacağım ..çünkü matematik'te ve algıda kural hep + (sevgili Desperado:) )
https://www.hisse.net/topluluk/showt...27#post5723327
Herkes yazmış ama eksik yazmış, viob öğrenilmez yaşanır.
Kısacası bu viobda düşüşlerde kazanırsın yoksa hiçbir ekstrası yok.
al spottan sağlam bi senet bak işine gücüne