Ykb 1000k tl mevduat 32 gün 47.50 180 gün 40
Ykb 1000k tl mevduat 32 gün 47.50 180 gün 40
PPF nın ortalama %50 oran getirdiğini biliyorum, bu oran bankalar arasında değişiklik gösterse de çok fark etmiyor, benim para DenizBank Para Piyasası Fonunda bulunmaktadır, %52 üstü oranda Mevduata geçerim altında PPF da kalsın,
Mevduat faizlerinde büyük düşüş! 1 milyon TL'de aylık 8 bin TL'lik kayıp
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/e...-kayip-1052341
TCMB yönetimi, banka genel müdürleri ile bir araya geldi.
TCMB, döviz dönüşümlü mevduata uygulanan yüzde 40'lık faiz alt sınırını aşağı çekmeyi değerlendiriyor-Bloomberg HT
Uzun bağlamayı düşünenler elini çabuk tutsun
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
günlük %0,1340 üzeri sürekli ppf var, aktif bonodan getirisi iyi hatta aktifin ppf'i IDL aktif bonodan iyi
2milyon tl ise DL2'ye geçin son dönemde DLY'den performası daha iyi
Geçmiş olsunAlıntı:
. KKM faizinde alt sınır politika faizinin yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirildi.
Yeni düzenlemeyle DDM'deki faiz alt sınırı yüzde 40'tan yüzde 35'e inmiş oldu-AA
TCMB'nin bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirildi. Vade sonunda TCMB tarafından ödenecek kur farkı tutarı, politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek.
Ayrıca, yeni açılacak ve yenilenecek hesaplar için "ek getiri" adı altında herhangi bir ödeme yapılamayacağı bildirildi. Böylece KKM hesaplarında azalmanın hızlanması ve TL mevduatın payının artması bekleniyor.
Değişiklikler, 22 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak.
Daha önce KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, yüzde 50 olan politika faizinin yüzde 80'i seviyesinde bulunan yüzde 40'a karşılık geliyordu. Yüzde 40 seviyesi, yeni uygulama talimatıyla yüzde 35'e indirildi.
geçmiş olsun
Milyona 3 aylıkta 12 bin lira oynamış yeni ddkkm
Zaten bankalarda çaktırmadan 45 lere kadar düşürdü neredeyse
ppt?
ppn olmasın?
Pardon, ATLAS PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU imiş..
Bende 52 den bono var 1000k lik 30 k kadar ıdl var .bononun içinde 56k faiz birikti o boşa gidiyor optimal nokta neresi nerde bozdurayim bonolari
Idl yarin 0.1294
Zbj 0.1298 getirmiş.
@bahad1r,
DL2 de devlet tahvili hisse senedi mevduat var
DLY de ise devlet tahvili bono repo özel sektör tahvili var
DL2 nin daha fazla getirmesinin nedeni yatırım yapılan hisse senedi getirisi görünüyor, tersinde ise götürür, bu da riskli bir durum!
Ppf’ler bugün 47’lere düşmüş.
Herhalde düşüş devam edecek.
Tekrar 50’leri görme ihtimali olmayacaksa kendilerinden ayrılma vakti geldi demektir.
Değerli myfinans OPB var...
GMA var...
Dün isbankasindaydim ddkkm yi sordum
Minimum 50 bin dolar dediler
ppf lerin getirisi ortalama yılbaşından bu yana %29,2 civarı.
Elimde bulunan bazı fon sepeti fonları getirileri (30 nisandan önce alınmıştı) yılbaşından bu yana:
ILZ: 31,29 risk 2
DSP: 31, 74 risk 3
KKH: 32,01 risk 4
EYT: 33,66 risk 4
ARL: 34:17 risk 4
RPD: 36,58 risk 4 (%10 stopaj)
IRF: 36,83 risk 4
temmuz sonuna kadar alınırsa %7,5 stopaj ile tutulabilir.
bunları da inceleyebilirsiniz.
https://www.internethaber.com/nuri-a...edium=referral
Adam 2022 de ev almış.
Yıl 2024 mahkeme hala tanık dinleyecek.
Alço 3500 TL ye istanbulda oturuyormuş.
Neden ev alınmazın resmi olmuş.
İnsanlar ev almayınca kiralar daha da yükselecek.
Yargı süreci güya mağduru korumak için kicalarıları fiilen mağpdur ediyor.
Merhaba,
Bu DDKKM olayina bir bakayim belki açarım dedim. İşcep'te minimum limit 770 bin TL diyor. Bu limit olayı nedir, her banka kendi kafasına göre limit koyabiliyor mu?
Bir de Garanti Mobil'e baktim, orda da DDKKM ye dair bir menü göremedim.
Konuyla ilgisi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi.
Garantide'de 25 bin dolar veya 400 gram altın minimum limit varmış DDKKM için.
Bu nedir ya TCMB mi belirliyor bu alt limitleri.
https://ibb.co/Zzmkbhx
Bir de işin benim için enteresan tarafı garanti ve iş bankasındaki gram altınları bir araya getirebilsem limitin üstüne çıkabiliyor bakiyem. Ama iki bankaya dağılmış durumda olduğu için ikisinde de limitin altında kalıyorum. Birinden diğerine taşımam da bugün itibariyle birşey ifade etmiyor, 31 marttan öncesi geçerli.
Moody's Türkiye'nin kredi notunu B3'ten B1'e yükseltti
Not düşürüldüğü zaman bu kuruluşlara bıyık altından gülüp itibar etmiyorlardı, şimdi not artışı gelince başta trt olmak üzere her yerden ilan ediyorlar
siyaset rezil bir şey
Birde bunun yabancı ayağı var....
Malları çaktıktan sonra piyasa gebersin diye sürekli not düşerler , mala girince not tavan tavan gidiyor a.q...
Neyse şimdilik %50 faiz adamları mutlu etmiş hele hele son 3 ayda dolarına %10 net alan yabancı bence notu az bile artırmış :kahkah: