Riza efendi baya mal topladi. Paralelinde bende topladim.
Bakalim ya uzaya, ya bataga Riza cigim. Beraber hareket edecez.
Printable View
Nedir karın ağrısı bu kağıdın, bıktırdı artık.
Rıza aldığı malı geri verdi. Zaten o malları genel kuruldan dolayı (çoğunluğun elinde olması için işini sağlama almak adına) almış. Genel kurul geçti hisse ile de işi bitti. Nasılsa cemaş ta yönetim olarak tüm kontrol kendisinde. Şirketin paralarını istediği gibi kullanabilir. Kim bilir belki cemaş hissesi alırken cemaşın kasasında ki parayı kullandı. Rıza bu Şeytanların ayak izlerini takip ettiği insanlardan.
Zamanında 1 TL lik BND yi 3 TL ye cemaş a kitledi. Sonra cemaş ın bir önceki bedellisinden gelen para ile BND dahil içi boş ne kadar şirket varsa o şirketlerin borçlarını ödedi.
Evet cemaş fabrikasında makineleri yeniledi, yeni makineler aldı hatta fabrikaya GES kurdu ama bu Rıza nın da tıpkı ihlas grubu, kiler grubu, katmer, ittifak grubu, metro grubu, global grubu, güler grubu ve yeşil grubu gibi şirket patronlarının at hırsızı olduğu, borsa da var olma amaçlarının bedelliler ve manipülasyonlar ile vurgun yaptığı gerçeğini değiştirmez. Ve bunları yaparken en büyük desteği spk dan aldıkları gerçeğini de değiştirmez.
Bu şirketlerden vur kaç yapabilirseniz şanslısınız yoksa senelerce ya içeride hapsolursunuz ya da kurtulmak için zararına satarsınız. Çünkü bunlar yatırım şirketi değil vurdum kaçtım şirketi.
...Yatırım tavsiyesi içermez...
Fabrika müdürü işi bırakmış Aktaş Döküm e geçmiş. Üretim müdürünü de işten kovmuşlar. En çok iş yaptıkları otomobil sektörü çip krizi yüzünden durma noktasında. İş yerinde de işler baya karışık. Tez zamanda işler yoluna girer inşallah. Uzun zamandır yaklaşık 3 yıldır k. yatırımcılar perişan durumda. Bütün emtialar karşısında en az %500 eridiler. Merhametsiz ve aç gözlü patronun her zaman olduğu gibi umurunda değil tabi. Allah, k. yatırımcılara dayanma gücü versin, paralarını dolar bazında misliyle kurtarmayı nasip etsin inşallah.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1037356
Bu arada dün ışıklar holdingin sattığı 13 milyon lot hisseyi yukarıda ki kap haberindeki rakama göre 1,406 TL ortalama ile almışlardı.
Dün ki satış ortalamasına da 1,35 desek alım-satımdan yaklaşık 730 bin TL zarar yazmış şirket. Rıza denen y..ş..ğın umrunda olur mu bu hayır ne de olsa o paraları bir şekilde yatırımcıdan çıkıyor.
Bu şirket şu hali ile bedelliden kalan kasada ki para ile adam gibi adam bir patronun elinde olsa şu an ki ederi 5-6 TL den aşağı olmaz. ama şu an patron rıza denen ........
Cemaş Genel Kurul Tutanağı 5.madde;
Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. , Işıklar İnşaat Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. ve Işıklar Holding A.ş. tarafından verilen önerge okundu. Verilen önergede Yönetim Kurulu Başkanı ve Yardımcısına, Turgut Işık' a, Ela Işık' a 4.000 $ aylık net ücret, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerine Aylık 10.000 TL .................................................. ................ ödenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
2021 yıl sonu finansal rapordan;
NOT 22 – GENEL YÖNETİM GİDERLERİ, PAZARLAMA GİDERLERİ, ARAŞTIRMA VE
GELİŞTİRME GİDERLERİ
Genel Yönetim Giderleri tablosunda (sayfa 59)
Holding yönetim giderlerine katılım payı 7.990.056 TL
Bunlarda bu karakter bu zihniyet oldukça, güya ky yi koruyan (ama gerçekte tamamen bu tarz patronları koruyup kollayan) denetim kurumları oldukça Rıza ve Rıza ile aynı zihniyette patronlar daha çok vurgun yapar borsada ki şirketleri üzerinden kişisel servetlerine servet katarlar.....
...Yatırım tavsiyesi içermez....
Rızacığım o malları 'gerekli' yerlere plase etmiştir. Bilançodan çok umutluyum. YTD
2023 temettü başlangıç yılı olursa güzel olur...
An itibari ile QNB (yani patron) yaklaşık 12 milyon lot daha sattı. Muhtemelen Genel kurul öncesinde diğer şirketleri (Işıklar inşaat malzemeleri, İeyho, BND elektrik) üzerinden aldığı malların kalan kısmını da sattı.
Rıza resmen şov yapıyor, spk ortaklığı ile Millet nasıl soyulur dersi vermeye devam ediyor.
Bu büyüklükteki malı küçük yatırımcı bir seans içinde alır mı sizce , hele hele kağıda herkesin şüpheli olarak baktığı bir dönemde olması mümkün değil. Normalde mal satacak adam dirençleri kırdı gösterip haber bombardımanı ve yüksek hacimle malı krem yayar gibi eline verir milletin. Bu işte başka bir iş var .
Şahsen 6 aylık bilançonun çok iyi gelmesini bekliyorum. Hiç bir iş yapmasa kasadaki paraları yeter ki, son teknoloji makine yatırımlarıyla önü açık bence...YTD
Dolar bazında 2018/2019 yıllarındaki tarihi diplerdeyiz. Son 19 aydan beri aralıksız bu diplerde sürünüyoruz. Dibin dibini bugün bir kez daha dokunduk. Nereye kadar bu böyle devam edecek? Kim ne derse desin, bu sudan ucuz hisseden artık bir tepki bekliyorum.
PD/DD 0.77
GYOların bile altında. Bu fiyatlamanın rasyonel olmadığı gayet açık...YTD
Kel Rızanın hangi kağıdına el atsanız sizi devamlı yarı yolda bırakır,bu kağıtlarda sadece vurkaç yapılır,şubat 2021'den beri toparlanamadı,yani toparlanmasına izin vermedi kel,fırsat buldukça devamlı sattı,holding ile nibasta öyle,bide kapattığı usasta vardı,zamanında bu hisseyi almadan önce borsanın lideri çok pahallıydı,nıbas ise hep ironi 0.60 krş'den 95 tl oldu,milleti yüksek maliyetlendirdi şu aralar bedelli aşamasında 8-9 arası oyal*****yor,0.60 nerede 95 nerede,8 nerede,enerji zaten sürünüyor 1 bile yapamıyor,yıllarca hep bunları takip etmişliğim vardır,sadece bunlar dipten alınır pirim yaptığında satılır,uzuncuyum falan hikaye seni bir güzel kel uzatır...ytd.
Yazmıştık...Alıntı:
Yönetim Kurulumuz 10.06.2022 tarihinde yaptığı toplantısında
Şirketimizin 2021 yılında çıkarılmış sermayesinin 474.000.000
TL‘den 791.000.000 TL'ye nakden artırılması sürecinde hazırlanarak 26.02.2021
tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP) sistemi üzerinden duyurduğumuz
“Bedelli Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin
Yönetim Kurulu Raporu”’nda Bağlı Ortaklığımız BND Elektirik Üretim A.Ş.
tarafından 2.010.000 USD (15.694.100 TL) bedelle yapılması öngörülen, Osmaniye–Kahramanmaraş
illeri sınırındaki Üçgen Hidroelektrik Santralının (Üçgen HES) bulunduğu
alana 2,39 MWp gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması yatırımı için,
Enerji Piyasası Kurulu (EPDK) tarafından sadece 68,3 kWp gücünde bir GES
kurulumu için izin çıkmıştır.
Bu kurulu güç seviyesinde bir GES kurmanının fizibıl
olmayacağı anlaşıldığından, söz konusu yatırımın yatırım planımızdan
çıkarılmasına dolayısı ile yatırımın sağlanması için BND Elektrik Üretim
A.Ş. de şirketimizin yatırım tutarı kadar yapmayı öngördüğü sermaye
artırımından vazgeçilmesine, karar verilmiştir.
Saygılarımızla
Gayet akıllı adımlar.
O kadar teknik destek direnç vs.. aylarca 1.40-145 direncine kadar gel sonra 2-3 günde sen asağıya bas...
O kadar da hacim oluşmuştu..
var bir dümen ama bilemiyorum..
Bazen büyük karlar sağlam irade ve uzun süreli sabırlar ile gelir...
Asla yatırım tavsiyesi değildir...
Borsada işlem görsün görmesin, hiç bir patron şirketinin zarar etmesini istemez. Uzaktan bakılınca CEMAS harika yönetiliyor gibi duruyor. Yapılan yatırımlar tamamen ileriye ve tam otomasyona yönelik. Sadece 6 Mwh GES yatırımının şu anki değeri 6.000 Kwp x 850 $ = 5.100.000 dolar yani kabaca 87 milyon TL.
Bu konuyu halen açıklamadılar. Bugün tekrar yazacağım.
https://i.hizliresim.com/1fihk2y.png
Son 1 aylık takas. Mallar OYAK'ta toplanmış.
OYAK'ın elinde kalan 9 milyon lotun maliyeti 1.51 oldu. Biz de bunu yedik.
Oyna devam ...:)
Bugün yarın hepsini bitirecek galiba. Son 5.5 milyon lotu kaldı. Feci zarar...
Borcu olmayan bir şirket, haliyle kredi çekmek için elindeki dövizi bozdurmasına gerek kalmayacak nadir şirketlerden. Fiyatlamanın tamamen suni olduğu ortada. Bilanço gelince bunlar çok net anlaşılacak.
Yarın 6 aylık bilanço kapanma günü. Bayram sonrasında bilanço beklenti ve tahminlerimi paylaşacağım...
çok düşürmüşler bunu....
Ultra zenginliğin önemli kısmı o ç olduğu hissi vermekten ve ah almaktan geçiyor sanırım.. 1 gr çıkar uğruna denemeyecek ***anelik yok gibidir... ama bu tek taraflı çirkeflige karşı ky ları reddit olayı gibi bir oluşuma gitme,, takeover girişimi,, şirket patron yönetici vs bilimum tipi üretim/yönetim merkezlerinde yumurtalı/yumurtasız,, sucuklu/sucuksuz,, protestolar kapitalismin arka bahçe gündemi amerika piyasalarında olduğu gibi,, bizim piyasanın reflekslerinde varmı dır..kesinlikle t.d.
2022/2 çeyrek Kâr tahminim:
17.843.940 dolar x (16.69 - 14.67) 2,02 = 36.044 milyon TL
13.740.530 euro x (17.50 - 16.24) 1.26 = 17.313 milyon TL
1.844.924 sterlin x (20.36 - 19.28) 1.08 = 1.992 milyon TL
Toplam kur farkı geliri = 55 milyon TL
KZBGY değer artışından 35 milyon TL
Toplam 90 milyon TL
Esas faaliyetlerden de 50 milyon TL gelmiş olsa 140 milyon TL dönem kârı + ilk çeyrek 112 milyon TL idi. Topladığımızda 250 milyon TL gibi bir rakam buluruz.
YTD
Üretim & Satış rakamları örtüşmeye başladı, bu demek oluyor ki alınan siparişler çok daha kısa teslimat süreli olacak. Bu açıdan bakıldığında ticari alacaklardaki hızlı artışın ihracat ağırlıklı satışlardan kaynaklandığını değerlendirmekteyim. Kurdaki yükseliş ile birlikte 2022/2 döneminde daha belirgin bir hal alacaktır.Alıntı:
2021 yılı 3 aylık dönemde 5.214 ton olan fiili üretim miktarımız, 2022 yılı 3 aylık dönemde 5.449 tona yükselmiştir. Üretimdeki artış oranı % 4,50 dir. 2021 yılı 3 aylık dönemde 6.389 ton olan satışlarımız, 2022 yılı 3 aylık dönemde % 15,09 azalarak 5.425 tona düşmüştür.