.....................
Printable View
Ülkemiz resmen MUZ CUMHURYETLERİNDEKİ gibi yönetilir oldu. Daha geçenlerde REİS çıkıp yastık altındaki dolarlarınızı çıkarın satın diyordu. Eğer döviz işlemlerinde bu yönlü bir uygulama başlar ise vatandaş dövizini bankalardan çekip yastık altına tekrar sürer. Gerçekten bu hükümet politikalarını anlamak anlamsız. Bu olay doğruysa ben şahsen döviz mevduat hesabımdaki tüm paramı çekere yastık altına koyar. döviz alacaksam da gider 2000 TL altında olacak şekilde parça parça alır yazstık altında biriktirmeye devam ederim. Daha geçen senelerde yastık altındaki dolarlarınızı çıkarın diye milliyetçilik naraları atan yetkililer şimdi yastık altından çıkardığınız ve bankalara yatırdığınız dovize vergi getiririm diyor. BU NE PERHİZ BU NE SALATA. Eğer vatandaş panikleyip döviz hesaplarındaki paraları yastık altına çeker ise zaten topal ayak ayakta duran BANKALAR gümüler.
Adım adım kambiyo rejim değişikliği..
Sermaye kontrolü..
Helal olsun sana, bıkmadan usanmadan her gün - her saniye yaza yaza ( kırk gün ne dersen misali ) sonunda başardın. Azmin karşısında şapka çıkarıyorum. Şu bloomberg denen kanala anlaşmalı konukların yerine seni çağırmalarını yazacağım. Sadece bu hisse.net okuyanlar feyz almasınlar, tüm ülke aydınlansın güneşinden.
Geç farkettim, gönderdiğiniz mesajdaki Libor-ois spreadi ciddi seviyelere gelmiş, 2011 Avrupa borç-bankacılık kriz seviyeleri..O sıralar FED, başta ECB, diğer MB'larına dolar swap kanalları açmış ve piyasaları rahatlatmıştı..
Böyle giderse ve biryerlerden banka-şirket gümleme sesi duyulursa, ben şahsen şaşırmayacağım..:cool:
https://i.hizliresim.com/vjDbk6.png
Bu arada balonlar hava kaçırmaya başladı ki, bence bu işin öncüsü kripto paralar, şu sıra yine oldukça irtifa kaybetmiş görünüyorlar..
Bir süre temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum..