F/K 38,6
PD/DD 5,6
alcar'ın şu anki cari değerleri,pek umut vaat etmemektedir ki,tahtacı devamlı k.y 'ya mal dağıtmaktadır.
Printable View
F/K 38,6
PD/DD 5,6
alcar'ın şu anki cari değerleri,pek umut vaat etmemektedir ki,tahtacı devamlı k.y 'ya mal dağıtmaktadır.
Takasa bakınca senin dediğinin tam tersi görünüyor
hele hele 3 aylık değim yerinde ise 10 numara 5 yıldız
https://i.hizliresim.com/kckkpjb.jpg
Sayın hürriyet
Maalesef bizim borsada şirketler F/K ya göre hareket ermiyor bu bir gösterge mi evet göstergedir fakat hissenin ucuzluğuna yada pahalılığına yatırımcı karar veriyor benim pahalı gördüğüm bir hisseyi siz ucuz olarak görebilirsiniz F/K oranı düşük olan kağıt vardır ama gitmiyordur Alarko Carrier i sadece cari oranlara göre değerlendirmek twkanımca yanlıştır geçmişe bakmak gerekiyor sayın hürriyet her yıl kar I var mı evet ha bu yıl diğer şirketler gibi karını katlamamış olabilir fakat bu kağıtların ben bir daha ki yıl bu karlılıklarını göreceğini sanmıyorum bunu zaman gösterecek fakat Carrierin karlılığının yine istikrarlı şekilde artacağını düşünüyorum ayrıca şirket bı durumu sonsuza kadar sürdürecek değildir bir noktada kararını verecektir bir bildikleri yada düşündükleri olabilir
Yatırım tavsiyesi değildir
Sn.eliot
Şirket, bazı iyi gelişmeleri k.y'ya yansıtmamakta,hasılat bir önceki yıla göre %60 artmasına rağmen,brüt kar %37,esas faaliyet karı %27 ,dönem karında ise sadece %16 artmış.
Hissenin defter değeri 46 olmasına rağmen,şu anda ki değeri 250...2020 yılı başında 30 lu fiyatlardan 530 lu fiyatlara yükseldi.Beklenti bedelsiz,arsa satısı veya özkaynaklarında öyle bir artış olmalıydıki temel olarak fiyat dengelensin.Yani birşeyler eksik.
2018 yılında almış olduğum hisseyi,maalesef bu güzel şelaleyi yaşayamadan cüzi bir karla satıp,geçen eylül ayında 350 ort tekrar aldım.Düşüşlerden faydalanıp ort.320 lere düşürsekte zaradayız.
Şirket dediğiniz gibi sağlam şirket,mutlaka gerçek ederini bulacaktır.Ama bazen çok küçük hesapların peşinde olmaları bizi üzüyor.Herşey gönlümüzce olsun diyelim.Y.T.D.
citi yi 10 k ya düşürecekler sanırım çarşamba günü her şey netleşir perşembe günü antalya da rus ve ukrayna heyetlerinin görüşmesi de borsa için önemli olacaktır
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
240 lı rakamlar fena değil pandemi dibinden fiboya göre 0,618 bölgesine tekabül ediyor bu tarz hareketleri en son froto da görmüştük uzun bir testere sonunda klasik bir ayı tuzağıyla önce 0618 bölgesine sarkarak panik havası oluşturdular akabinde başlayan trend yatırımcıyı gayet mutlu etti birebir aynısı olacak diye bir şey yok her senedin kendi dinamikleri var alcar da beklenti havası sürekli sabote ediliyor bu tarz eylemler de doğru olan aslında paniğe ve algıya kapılmamak kendi açımdan maliyet sorunu yaşamıyorum fakat korku havası iyi bir indikatördür diye düşünüyorum
yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir