Henüz dönüş emaresi yok endekiste, benim gözlerime bakan ütülür :)
Printable View
çelik ihracatında kotalar var. ABD'de ve AB de fabrikalar kapansa da öncelikle ithalat kotaları değişmeli. Ereğli %15 ihracat oranıyla çalışan firma ama yurt içinde mal verdiği beyaz eşyacılar, otomotivciler %75-80 ihracat oranıyla çalışırlar. O nedenle oralarda artan maliyetler nedeniyle Türkiye'den doğrudan çelik talebi artmasa da indirekt ihraç ürünleri artacağı için ereğliye olan talep yükselir. Ama bence çelik piyasasında öncelikle bu gibi haberlerin etkisine direkt olarak spot HRC ve vadeli HRC fiyatlarına bakarak takip edilmeli. HRC de halen Çin'de stoklar yüksek , yurt içinde de Rusyadan gelen mallar nedenli piyasa iyi değil.
Öte yandan da şuan için hrc fiyatları yatay ve hafif aşağı eğilimde.
Sözüm sana değil ABKA..Ammaaa velakin..
Her gün trafiğe çıkıp her gün kaza yapanlar var.
Yada başkasının arabası ile kaza yapanlar.
Kaza yapıp trafiğe çıkmadığını iddia edenler var.
Trafiğe çıkıp hiç kaza yapmadığını iddia edenler de..
Kaza yapıp yapmamak sorun değildir..
Algı işini ne yapacaz.
1-2 değil ki.
Makasla ve bizle oynuyorlar
Dün stoplos işi beni öldürdü
acaip canımı sıktı
bugün stopları
x100 göre belirliyorum
Londra'da swap faizleri arttı indi diye BBHT'de haber oluyor. Makas da bir nevi o şekilde. Hisselerdeki ise makas vs değil direkt faiz.
Akçay la en çok tartışan benim, ama tartışma sebeplerim biraz üslupla alakalı.
Abka da aynı şekilde, geçmişte çok tartıştım.
Yeni yetmeler, yeni değilse önce eski nickini yazsın. Yoksa sataşmak dışında başka işi olmayan bu tipler, abka nın, akçay ın piyasa bilgisinin zerresine sahip değil.
Bozkurt abi, bu arada geç gördüm, başın sağolsun. Arada sana da laf etmiş, hadi ben vob iyi, güzel bir yatırım ortamı, kazanıyorum dedim diye takmış. Senin hiç iyi kazandım vs dediğini görmedim. Demek ki eskiden bir vesile ile takıştığı herkesi liste yapmış eleman.
o pala buraya gelecek :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Abi sen daha iyi bilirsin, ben trader değilim. Makas önemsiz, yön konusunda bilgi vermez. Ama vadeli yön için bire bir, vadeli bilir lafının mucidi karakemal e o yüzden çok saygı duyarım. Sabah spot beklediğinden güçlü açıldı, ama vadeli hep zayıftı, artıya bile geçemedi. Belki makas yüksekti diyen olabilir, biz yüksek makasın daha da açıldığını da gördük çok.