Originally Posted by
tantrum
Kýlýçdaroðlu Erdoðan karþýsýnda, 13 yýldýr þimdiye kadar girdiði her seçimi kaybetti. Kendisi belki bu ülke için en doðru kiþi olabilir, kendisi bu ülkeye belki 10 gömlek fazla biri de olabilir, ama halk sevmiyor, beðenmiyor, tutmuyor. Bu yüzdende oy vermiyor. Kerhen verilen oylarlada ancak bu kadar oluyor. Bunu anlayabilmek için daha kaç seçim geçmesi gerekecek.Ana muhalefet partisisin ama bunca yýldýr oylarýný gram artýramamýþssýn. Ýnsan bir düþünür ben nerede hata yapýyorum diye.
Þöyle düþünün. Birine çýkma teklif ediyorsunuz sizi reddediyor. Siz 9 kez daha teklif ediyorsunuz. Gene reddediyor. Aradan zaman geçince, sonucu bile bile, belki bu sefer kabul eder mi diye bir kez daha teklif etmeye kalkýyorsunuz.
Hepimiz Amerikan dizileri izliyoruz. O diziler inanýlmaz maliyetli. Önce pilot bölüm çekerler. Önceden seçilmiþ sýnýrlý sayýda bir gruba izletirler. O grup beðenirse bir kaç bölüm daha çekip sonra yayýnlarlar. Ýzleyici beðendi beðendi, beðenmedi mi hiç uzatmadan direk yayýndan kaldýrýrlar. Hiç kimse ama bu dizi bir sinema þahaseri, oyuncular çok kaliteli, bu kadar para akýttýk biraz daha bekliyelim, halk sanattan zaten ne anlar demez.
Gerçek hakem halktýr. Beðenirsiniz beðenmezseniz. Ýnatlaþmaya kalkarsanýz siz zararlý çýkarsýnýz.
Ýnsanlar sanýyor ki halk bu kadar olumsuz tabloya raðmen, demek halinden memnun, hala iktidarý destekliyor. Hayýr halinden memnun deðil. Herþeyinde farkýnda. Sadece Kýlýçdaroðlu vs Erdoðan diye sorulduðunda hiç düþünmeden Erdoðan diyorlar.
Pazar günkü seçimin sonucu bence belli. Umarým yanýlýrým. Bunu caný gönülden diliyorum.