Turkısh Bank TL'ye14.80, USD için 4.00 veriyor.
32 gün, yeni giriş.
Her yerde şubesi yok.
Printable View
Turkısh Bank TL'ye14.80, USD için 4.00 veriyor.
32 gün, yeni giriş.
Her yerde şubesi yok.
FİBA ve Vakıf: 14.50 tekliflere devam. 14.75 sordum vermediler
finansbankta calısan arkadasım en son 4.5 milyon tl lik mevduat sahibine 15.25 ten hosgeldin bagladık diyor temdite gelseydi 14.70 verirdik diyor ulan paraya bak makine saymaz bozulur :oleyo:
Tcmb başkanı para politikasındaki gidişatı *tartışmak* için saraya davet edilmiş. Sanıyorum görüşme ya bugün ya da Cuma günü
2 ihtimal var,
Ya FED'den dolayı mart PPK toplantısında tcmb'nin faiz artışı için ikna tartışması yapılıyor
Ya da Saray'ın yaza doğru enflasyondaki geçici gevşeme ile faizlerde indirim isteğinin tartışılması.
Her ikisi de tcmb'nin bağımsızlığı için uygun tartışmalar değil.
Kasım 2019 seçimleri öncesinde ihtiyaç duyulan yüksek büyüme oranı için enflasyon ve döviz kurundan ne kadar fedakarlık edilebilir?. Kırk katır mı kırk satır mı sorusunun cevabı ne olacak?
http://www.paraanaliz.com/intelligen...netary-policy/
Ben süreci biraz farklı okudum. Yine sonuç faizleri 1-1.5 puan baskılamaya çıkıyor ama piyasa faizlerinden ziyade hazine bonosu faizlerini. Zira kamu kurumlarının halihazırda bankalarda düşük faiz ile tutulan vadeli ve vadesiz hesaplarının tamamı hazine bünyesinde tek hazine hesabına tanımlanacak. Bu mekanizma ile amaçlanan hazinenin tahvil döngüsündeki TL ihtiyacınının ufak ta olsa bir kısmının bu hesap ile dengelenmesi. Örneğin hazine bu sene %103 borçlanacaksa bu hesaptaki paranın efektif yönetimi ile belki %102.2 borçlanacak. %100'ün üzerindeki borçlanma rakamlarında da aşağı çekilecek her ondalıklı rakam hazine ihalelerinde faizi efektif olarak çok az da olsa aşağıya çekecek bir etki yaratabilir.
Ancak bunun dışında burada toplanan paranın hazine dışında bankalara düşük faiz ile kullandırılması tcmb'nin GLP mekanizması ile uyguladığı kısmen de olsa sıkı ama verimsiz para politikasının verimini daha da düşünecektir.
Farazi konuşuyorum. Bence Erdoğan gundwane'nın tarif ettiği şekilde parayı düşük faizli olarak piyasaya almak isteyecektir. Çetinkaya ise bunun hazine tahvillerinin faizini düşürmek için kullanılmasının daha verimli olacağını anlatmaya çalışacaktır.
Kimin dediği olur bilemeyiz.
Piyasaya tcmb üzerinden ek para verilmediği için çekmeyebilir. Şu an zaten çıkarılan özel bir kanun ile kamunun mevduatı çok düşük faiz ile bankalarda işletiliyor. (%7.5-8 arası bir oran diye biliyorum). Bu kanunu çıkardıktan sonra tcmb'nin sıkı para politikasına geçmesi (GLP:%12.75) biraz uyumsuz ve garip bir durum oldu. Zira kamu'nun kaynakları mevduat faizini düşürmek uğruna bankalara piyasa faizinden epey düşük bir oranla aktarılmaya başlandı. Özellikle GLP'nin %12.75'e arttırılması ve hazine tahvillerinin oranlarının çok yükselmesi sonucu bence bu iyice göze batmaya başladı. Atıyorum 100 milyar TL kamu mevduatı %7.75 ile nemalanırken bankalar bu paraya %7.75 faiz ödeyip gidip aynı parayı %13.50 ile tahvil olarak yine devletin bir diğer kurumu olan hazineye satıyorlar. En azından bu hesap hazine bünyesine çekilirse belki hazine tahvil faizlerinde ufak ta olsa bir düşüş yaratabilir. Ayrıca bankaların elinden düşük faizli mevduat alındığı için piyasada tcmb'nin halihazırdaki sıkı para politikası ile uyumlu ek bir sıkılaştırma etkisi de yaratabilir.
Ufak bir ihtimal de olsa şu da var tabii ki , bankaların elinden alınan düşük faizli kamu mevduatı neticesinde bankalar hazine ihalelerine daha az istekli davranabilirler, bu da yine ters bir etki yaparak yukarıda bahsedilen olumlu etkiyi nötürleyebilir.
Ancak hazine tahvillerinin tcmb'den GLP kanalı ile borç almak için teminat olarak gerekli olması ve bankaların bu tahvillere bu nedenle de ihtiyaç duymaları ve ellerindeki teminat verilebilecek tahvillerin azalmaya başlıyor olması da bir üçüncü etki olarak 2. nötürleme etkisini tekrar yumuşatabilir.
Yani epey dinamik ve birbirine bağlı , iç içe geçmiş olumlu ve olumsuz etkiler var.
Fibabanka 100K USD
32gün
%3.85
oranlar düşmeye devam ediyor.
Finansbank 100K USD
32 gün
%3.25
uzak duruyorum. düşük oranlar.
Tahvil faizleri olacağını hiç sanmıyorum...Piyasadaki kredi faizini düşürme çabaları bunlar..
Kamu bankaları düşük faiz ile kredi ye başlayınca nefesi bir süre yetecek..
Bu kaynakda bitecek bir gün..İşte o kaynak bitene kadar özel bankalar ın yüksek faizi kabak gibi sırıtacak el mahkum düşürecekler yoksa kimseye 1 tl bile satamazlar..
Bu durumda otomatik olarak mevduat faizlerini de indirecekler..
Yani aslında bütün banka yöneticileri çağırıp "mevduatı indirin all of you " yoksaaaa.....nın bir başka türü..
Mevduat faizleri düşmeden kredi faizleri düşmeyeceğine göre ..
Bağıra çağıra sopalaya sopalaya mevduat faizlerini düşürecekler..
Haaa vatandaşın bazısı dolara geçebilir ama onunda önlemi alınmıştır bi şekilde diye düşünüyorum..
Zaten geçen geçe kaç milyar dolar geçti..
Atıyorum mevduat faizi 7-8 lere (büyük bankalarda) çekilirse bütün mevduat mı dolara dönecek komple..
Sanmıyorum..
Bu işi zorla çözecekler gibime gelmeye başladı..
Bu kamu mevduatı zaten halihazırda çok düşük faizli olarak bankalarda durduğundan zaten krediler üzerinde yaratabileceği kadar maksimum etkiyi şu anda yaratıyor.
Şöyle düşünmek lazım bu düşük faizli meblağ şimdi hazinenin hesabında gözükecek ve tahvil yenilemelerindeki oranı düşürücü etki yapacak.
Sonuçta bankaların elinden çok düşük faizli kamu mevduatı alınıp hazineye verilecek. O nedenle bu işlemin mevduat faizlerini düşürücü bir etki yaratacağını düşünmüyorum.
Mevduat faizlerini düşürme iradesini göstermek tcmb'nin elinde ve bunu yapmak isteseydi fonlama kanalından da yapabilirdi. Yapmadığına göre bu yönde bir irade henüz yok. Ama hazinenin %100 ün üzerine çıkan ve tahvil faizleri üzerinde negatif etki yapan borç çevirme oranını düşürme yönünde bir irade var.Bu tür palyatif önlemler sonuç verir mi onuda bekleyip görmek lazım.
Mevduat faizini sonuçlarına katlanarak düşürmenin fazla sayıda yolu var, ancak yine mevduat faizlerini ciddi sıkıntılı sonuçlar doğurmadan düşürmenin şu an için tek bir yolu bile yok.
Millet aslında DTH değil yurtiçi özel sektör firmalarına verilen döviz kredileri karşılığında verilen bilanço teminatını stokladı. Zira yurtiçi DTH'ların tamamı şu anda firmaların borç yükümlülüklerinde 1 satırlık bir taahhütten ibaret. Tcmb dışında bankalarda döviz likiditesi DTH'ların %10 unu geçmez. Çok fazla tekrar ediyorum ama stoklanan bir DTH falan yok ortada sadece özel sektörün verdiği çoğunluğu TL , gayrimenkul ve bilanço verilerinden oluşan teminatlar var.
Burgan 14.6 temdit zorlamayla
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Finans : 32 gün ->14.70, 92 gün ve üstü -> 14.90
Odea : 14.50
Akfif : 15,83 (MK)
hepsi eski
Şu anda bazı kamu bankaları en yüksek mevduat faizini veriyor özellerden çok daha öndeler mevduat faizini düşürmek kolay olsa önce kamu bankalarında düşerdi enflasyonla mücadele yapılıyorsa ki yetkililer açıklamalarında öyle söylüyor enflasyon kalıcı olarak tek haneye doğal yollardan inmediği taktirde yapılacak hormonlu bir faiz indirimi uzun vadede yine faizleri arttırmaktan başka bir işe yaramaz hemde dünyanın faiz arttırımına geçtiği bir noktada
Tehlike bu işin geninde var.Bankacılık zaten bu riskin yönetimi işi değil mi?. Bankalar bu yıl 40 milyar TL kar etti diyoruz ama ettikleri bu kar karşılığında aldıkları riski ancak rüzgar tersten estiğinde görüyoruz. Türkiye özelinde ise durum daha da tehlikeli gözüküyor zira kronik cari açığımızı bankalar aldıkları dış borç ile fonluyor. Peki aldıkları bu dış borcu hangi teminat karşılığında iç piyasada krediye dönüştürüyorlar; Tabii ki Türk lirası ve *gayrimenkul*. Bence asıl tehlikeli olan durum bu. Zira o TL teminatı veya gayrimenkulü yok pahasına satmayı başarsa bile bunu dövize çevirebilmesinin fiili olarak pek işlevsel bir yolu yok, Çünkü öyle bir döviz likiditesi yok. Yani ciddi bir teminat uyumsuzluğu var. Kabaca yurt dışına göz yaşı borçlanmışsın ama elinde teminat olarak gülücükler var. Bu gülücükleri göz yaşına çevirmek mümkün olmadığından aslında verilen döviz kredilerinin teminatları da sadece algısal olarak oradalar gibi gözüküyor.
15,75 15,50 den bağlayan yoldaşlar yüzde 3 reel faizin keyfini yaşıyor .doların her ay 4 kuruş artması lazım ki vadeli mevduata yetişebilsin .o da olacak iş değil .güvenli liman tl'de demir atanlar rüzgarın şiddetini hissetmiyor .yıl sonu faziler 11 olacak diyenler fırtınada alabora olmuşlar .Tl teknesi kıyı kıyı gider her zaman istavritleri yakalar.Somon balığı avlıcam diye okyanusa açılanlar poyrazda bol bol bekler.
reel faiz? bu konuda ciddi yazdığına inanmıyorum dalga geçiyor olmalısın. enflasyonun %25 ortalama ile gerçekleştiği ekonomide %12-13 net almak parayı eritme anlamına gelir. sen dövize kafayı takma o yolunu bulur. %15'den TL bağlamak için ancak aklımı kaçırmış olmam lazım. haa biraz önce odea aradı hayvan gibi dolar arıyorlar birazdan pazarlığa oturacağım. MT TL değil dolar varmı diyor düşünün vehameti.
akşama sonucu yazarım.zaten bağlamayacağım vademin dolmasına daha var. sadece madem aradılar ortalığı kızıştıracam. ama TL güvenli liman falan değil,baştan yenilmişliğin aracıdır. reel enflasyon %25. devlet bunu bildiği için vergi zamlarını buna göre yapıyor. avrasya tüneli doların 4,5 geçeceğine göre zammı çoktan bastı ve bu adamlar kesinlikle profesyonel.
Tl Faizler düşmeye tam gaz devam 15 faiz kalmadı gibi birşey, ev alacaz alamıyoruz hükümetimizden faizlerin düşmesini talep ediyoruz. Hahaha
Vakıf +500 14.50
Teb 14.50
Temcit pilavlı Burger King %4. Bağlandı.
Gittiği yere kadar..
Kafalarında bir hesap da vardır mutlaka..
Tutar tutmaz..
Bilinmez..
Katar faktörü unutulmamalı..
Birileri bu coğrafyada TR yi mihenk taşı olarak görüyor..
Savaşdan evvel ekonomik sıkıştırma uygulanıyor
Fakat karşılığı var..
Ekonomik olarak başaramazlarsa başka yollara başvururlar..
250 milyara yakın verdiler 1 1.5 puan zıplattı
50 milyarda etkisi olmaz diye düşünüyorum..
Marjinal fayda..
Yeni bi KGF diyorlar ama hala bir gelişme olmadı..
Şimdi antin kuntin metotlar ile mevduat faizi düşürme peşindeler..
Ama itiraf etmeliyim ki epey ilginç çözümleri var..Yani batı dünyasının finans sihirbazlarına şapka çıkartırlar..
Yok varlık fonu
yok olan mevduatı tek kalemde toplama
yok gayrimenkulleri yeniden değerleme yolu ile kaynak oluşturulması
hep diyorum..
halktan vergi topla köprü yap.
köprüden geçmek için yeniden para iste..
sonra köprüleri yeniden halka sat yeniden para iste..
sonra bu halktan gelen fonu kredi olarak yeniden halka sat falan..
çevire çevire...
2019 sonrasını hatta 2018 hazirandan sonrasını kimse göremiyor...
odea dan haber geldi, 40 gün usd %4.5'e kadar çıktı. gelecek ay oranı arttırırlarsa odea ya taşınırım.
Değerli forum üyeleri,
TL ve USD mevduat oranları giderek düşüyor.Bugün bazı bankalardan aldığım oranlar aşağıdadır :
200.000 TL ve 50.000 USD için,
Turkish Bank : % 14,80 TL % 4 USD
T-Bank : % 14,75 TL % 3,85 USD
FibaBank : % 14,75 TL % 3,85 USD
Burger : % 14,65 TL % 3,90 USD
Rodeo : % 14,25 TL % 3,75 USD
AnadoluBank : %14,70 TL % 3,65 USD
Vakıfbank : % 14,60 TL % 3,60 USD
Bilgilerinize sunulur...