Sayın Otokar hocam,
hepimiz aynı gemideyiz, Biz Sizi çok iyi tanıyoruz, Sizin araştırmalarınıza ve yorumlarınıza önem veriyoruz.
Tekrar hoşgeldiniz,
Printable View
Sayın Otokar hocam,
hepimiz aynı gemideyiz, Biz Sizi çok iyi tanıyoruz, Sizin araştırmalarınıza ve yorumlarınıza önem veriyoruz.
Tekrar hoşgeldiniz,
Otokar Servis Günleri 25 Nisan’da başlıyor25/04/2022 12:30:25
Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar’ın ticari araç sahipleri tarafından merakla beklenen bu yılın ilk ‘Servis Günleri’ kampanyası başlıyor.
25 Nisan’da başlayan kampanya kapsamında ticari araç sahipleri işçilik, yedek parça, periyodik bakım ve mekanik parçalar ile Otokar Spectra yağlarda yüzde 20 indirim fırsatından yararlanacak. Tüm Otokar ticari motorlu araç sahipleri için düzenlenen kampanya 31 Mayıs’ta sona erecek.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, satış sonrası hizmetleriyle sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Türkiye’nin öncü ticari araç üreticisinin her yıl merakla beklenen “Otokar Servis Günleri” kampanyası 25 Nisan’da başlıyor. Ticari araç sahipleri ayrıcalıklı kampanya fırsatlarından bir ayı aşkın süre boyunca yararlanabilecek.
Türkiye genelindeki yaygın servis ağıyla kullanıcısına satış sonrasında düşük bakım giderleri ve uygun parça maliyetiyle de her daim kazandıran Otokar’ın ticari motorlu araçlar için düzenlediği "Otokar Servis Günleri" kampanyası kapsamında araç sahipleri işçilik, yedek parça, periyodik bakım ve mekanik parçalar ile Otokar Spectra yağlarda yüzde 20 indirim fırsatından yararlanacak.
Kampanya kapsamında; 4.000 TL ve üzeri (KDV hariç) işlem yaptıran Otokar müşterilerine bluetooth kulaklık*, yetkili servislere giriş yapıp iş emri kartı açtıran tüm müşterilere ise anahtarlık*, hediye edilecek.
Türkiye genelinde kampanyaya katılan yetkili servislerde gerçekleşecek bu yılın ilk "Otokar Servis Günleri" kampanyası 31 Mayıs’ta sona erecek. Sektördeki yarım asrı aşan tecrübesi ile pek çok ilke imza atan Otokar’ın düzenlediği kampanya ile ilgili detaylı bilgilere 444 6 857 numaralı "Otokar Müşteri Hattı"ndan 7 gün 24 saat ulaşılabilecek. Aynı zamanda, kullanıcılar en yakın Otokar servisine www.otokar.com.tr adresinden ve Otokar uygulamasından erişebilecek. Otokar uygulaması IOS ve Android marketlerden ücretsiz olarak indirilebilir.
* Promosyonlar stoklarla sınırlı olup, anahtarlık promosyonundan bir defa yararlanılabilinir.
27-29 Nisan arası Filipinlerde 4 senede bir düzenlenen ADAS FUARI var..
Katılım olacak mı bakalım..
Geçen sene 172 milyon dolarlık ihaleyi elbit system kazanmış 20 adet sabrah tankı satmıştı (bugarian military)
Filipinler zpt/zma envanterinde en eski
342 adet m113A1 tankları gözüküyor benim araştırmama göre (Tr military)
200 milyon net kar. Hayırlı olsun
Grafik atabilecek varmı arkadaşlar. Herhangi bi destek noktamız kalmışmı bakalım. Patır kütür iniyor aşağı. Bilanço bakacak konuşacak hal bırakmadılar
Tesekkürler sn andrei
hisse üzerinde inanılmaz bana göre anlamsız bi baskı var. bana göre sebebi bae teslimatlarının bitmiş olması ve şirket tarafından 2. faz ın ne zaman başlayacağının henüz açıklanmamış olması. çünkü son 3 yıldır ciromuzun yaklaşık 3 te birini bae teslimatları oluşturuyor. iveco teslimatları konusunda da piyasa üretim ve satış adetlerinde henüz istediğini alabilmiş değil. çünkü aylık üretim ve satış adetlerinde büyük otobüs kısmında anlamlı belirgin bir artış yok diyebiliriz. bakiye siparişlerden çok fazla yakmadan iyi denebilecek bilançolar açıkladığımızı söyleyebilirim. global borsaların veya bistin negatif seyir izlediği dönemlerde negatif performans göstermesi normal olsa da bistte yaşanan ralliye ayak uyduramamış olmamızın bi açıklaması yok. şirketin bazı durumların neden açıklanmadığı konusuna cevabı rekabet gücümüzü elimizi zayıflatmamak için oluyor. haklılık tarafları olsa da ben artık çok iyi niyet aramıyorum. otokar endekse göre bu kadar kötü performans sergileyecek bir şirket olmamalıydı. ben fazlasıyla sabırlı bir yatırımcı olsamda son dönemlerde beni de fazlasıyla yordu.
Tesekkürler sn kartopu
Selamlar,
Otkar'ı hep almak istiyordum fiyat hep yüksek geliyordu. Sonunda bugün kısmet oldu portföye ekledim.
Hakkımda hayırlı olur inşallah.
Kandiliniz mübarek olsun.
Faaliyet raporunda dikkatimi çeken yaklaşık 250 civarı çalışan artışı olmuş. Çalışan sayısı 2278 den 2536 ya çıkmış ağırlık saha çalışanı kısmında. Yüzde 10 çalışan artışı güzel bi oran. Uzun yıllardır 10-15 işçi artar veya azalırdı çalışan sayısı. İveco için yapılmış bir işçi alımı olarak yorumladım
10 fuar oldu sanırım elimizin boş döndüğü son 1 yıl içinde. Bugünlerde de filipinlerde fuardayız. Max defence philippines facebook sayfası filipinlerin 200 ünite 4x4 araç alımı için otokar ın cobra2 yi önerdiğini yazmış
https://m.facebook.com/story.php?sto...&sfnsn=scwspmo
Üyelik isteyen bir savunma sanayi sitesi içeriği göremedim fakat başlık benzer
https://www.defense-aerospace.com/ar...-programs.html
5 yıl önce bugünkü 100.000 TL niz #dolar da 403bin, #altın da 614bin, #bist100 endeksinde 273bin TL olmuş.Ama
#eregl 1milyon34 bin
#froto 1milyon103 bin
#aksa 1milyon197bin
#ismen 2milyon738bin
#sasa 4milyon219bin
#hekts 5milyon543bin
Doğru şirketler size servet yaratır .
İlk alım yapmaya başladığım gün
Otokar 75
Froto 32
Ttrak 67
Eregl 3 lira civarındaydı
Fakat otokar ciddi bi ralli yapmıştı. Altaydan dolayı da yüksek fk ile fiyatlanıyordu. Eğer o yıllarda otokar Altaydan dolayı 30-40 fk fiyatlanmış olmasaydı otokar yatırımcısı da çok ciddi kazançlar sağlamış olurdu. 2018 de 60 liraya düştüğünü düşünüp ortalama 75 lira maliyetlenebilimiş birisi temettülerle birlikte otokar da fena bi kazanç elde etmedi aslında. Fakat ilk gördüğü 450 sonrası fiyat performansı anlamında işler yolunda gitmedi.
Fuar dı siparişti tanktı zırhlı ydı otobüstü yazdıklarımızı baz alıp hisse almamanız dileğiyle. Son 1 yıldır 10 fuara katıldık ama açıklanan bişey olmadı. 3 yıldır kazakistan armayı 1 yıldır tulparı test ediyor gene alım konusunda bi açıklama olmadı. Tulpar ilk 8 yıl önce sergilendi ama tek bir ülkeye bile henüz satışı olmadı. Fiyatı kriterlerinize uygunsa ucuzsa temel ve teknik olarak iyi durumdaysa alın ki düştüğü zaman yazanı çizeni suçlamayın. Bae ye 2017 şubatta 660 milyon dolarlık o zaman için Türk savunma sanayi tarihinin tek kalemde en büyük ihracat anlaşması yapıldığı günkü zirvesinden sonra tam 18 ay düşüş yaşadı bu şirketin fiyatı.
Daha önce filipinlerin hafif tank ve 8x8 ihalesine girip kaybettiğimiz ihalenin linki
https://twitter.com/Defence_Turk/sta...CdKCRWO4Q&s=19
Mesele ihaleye girmek değil ihaleyi kazanmak.
Yüklü zırhlı siparişi şart hocam.
Piyasa bilanço falan umursamıyor.
Benim anladığım bu.
Hisseye rağbet yok.
Sosyal medyada da Ereğli sasa aksa hektas dörtlüsü sürekli olarak gazlanıyor.
Sasa da ekstradan patron faktörü var vs vs.
Rağbet olsa bu kadar baskılayamayacaklarını düşünüyorum
Ford da şu an aynı durumda mesela.
Ama ondaki beklentiler daha kuvvetli tabi.
Zırhlı siparişleri için siyasi ilişkiler de önemli gördüğüm ve forumda da konuştuğumuz kadarıyla.
Sağlam sabır gerekli.
Otobüs kamyon zart zurt şu anda piyasanın umrunda değil.
Kap'a yüklü zırhlı bakiye siparişi şart, yoksa buralarda daha çok sürünecez gibi.
Saygılar.
Otokar ın bilançoyu 2018 den bu yana sırtlayan asıl iş 2017 de imzaladığı 660 milyon dolarlık siparişti. Kar marjı yüksek işti. Hem uzun soluklu işti. Diğer aldığı siparişlerin çoğu kısa dönemli işlerdi vs. Otokar bu iş sayesinde 2016-2017 yılında 60-90 milyon olan karını her yıl nerdeyse yüzde 50 üzerinde artırarak 1 milyara taşıdı artan kurun da etkisiyle. Bu işin bitmesi ve zırhlı tarafında yeni büyük bi işin olmaması henüz piyasanın gözünde otokar için agresif büyümenin olmayacağı enflasyon etkisiyle daha ılımlı büyüme olacağı anlamına geliyor diye düşünüyorum. Piyasa mevcutta daha agrasif büyüyeceğini düşündüğü şirketlere yöneliyor. Kimi pamdemiden dolayı zarar edip daralmış kiminin sattığı ürün kıymete binmiş kimi büyük yatrmları olan şirketler daha cazip geliyor. Otokar hem 100-450 hızlı çıkışını sindiriyor hem de zırhlı tarafında büyük anlaşma gelip gelmiyceni bekliyor. Zırhlının kokusunu almaları lazım
akyatırım 1.çeyrek otokar raporu
https://yatirim.akbank.com/_layouts/...d.aspx?ID=7096
halk yatırım otokar raporu
https://www.halkyatirim.com.tr//pdf/...-1%C3%8722.pdf
vakıf yatırım 2.sayfa otokar 1. çeyrek değerlendirmesi
https://www.vkyanaliz.com/Files/docs...1651039828.pdf
aracı kurumların fiyat hedefleri
vakıf yatırım 395
akyatırım 525
halk yatırım 543
teb yatırım 510
gedik yatırım 485
işyatırım 514
yapı kredi yatırım 435
paylaşım için teşekkürler
işyatırım 2021 yılında 720 mil.kar öngörmüştü otokar 1,041 milyar açıkladı, bu yıl için 850 öngörmüşler demekki 1 milyarı üzeri ihtimali var, hatta 2023, ve 2024 tahminleride var, bunlar kenarda dursun gelecek kar rakamı ile firmanın ederini bilmek mümkün,
otokar ürün gammı ile her tür fırsatı içinde barındırıyor, bugün olmassa yarın da o şansa sahiptir, sabır la beklemeye devam...
sevgili otokar hocam bilgiler için teşekkürler bizlerin umut etmek için seçimlerde iktidar degişikligi baya iyi olur diye düşünüyoruz o zaman şu kelepirci tank ihalesini verdiklerinden geri otokara geçme ihtimalini yüksek görüyorum çünkü ihaleyi pazarladıkları zatlar boş çıktılar ve elde avuçda bir şey yok bu yüzden 2023 sonrası otokar için iyi olur umuduyla hayırlı günler.
hocam dünya konjektürü ters bir ortama girdik ortalık bir sakinleşsin bu dediklerinizin hemen hemen hepsi gerçekleşir ümidiyle bir de bizim içerde işler sıkıntılı bu da cabası oldu ama otakar her daim benim yıllardır gördügüm kadarıyla degerli bir şirket ve koçlar da gerçekten atılımcı bir holding ve bu hükümet zamanında aralarında da bir sıkıntı var egerki iktidar da degişirse bu tür firmaların işleri de baya açılacaktır şurda bir sene kaldı sıkalım dişimizi bence biraz orta uzun vade bakalım bu verilere bir de sermaye artışı gelirse çok süper olur ümidiyle der aydınlatıcı bilgilerinizi daima bekleriz saglıklı hayırlı kazançlar.
filipinlere cobra2 önerildiğiyle ilgili video az önce paylaşılmış
https://www.youtube.com/watch?v=pW1aMjIkeS0
Sn. Otokar,
Geçmiş mesajlarınızı baya bir okudum da resmen aydınlanma yaşadım.
Gerçekten çok sağlam bir yatırımcıymışsınız. Doğruyu söylemek gerekirse sizi çok taktir ettim ve size imrendim.
Otokar özelinde yaptığım yatırıma ev aldım kiraya verdim gözüyle bakıyorum. Aldığım pay sayısına ev alsam kira getirisi Otokar temettüsü kadar ya olur ya olmaz. O sebeple kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum.
Bir de Otokar'ın savunma sanayisinde bu kadar etkin bir firma olduğunu bilmiyordum açıkçası. Savunma sanayi denince benim aklıma aselsan, roketsan, iha siha vs. geliyor. Hiç Otokar gelmiyordu. Neyse bilmemek ayıp değil. 2 gündür Otokar hakkında baya bir bilgi edindim.
Hisse alırken mottom; çok klişe olacak ama iyi şirketi mümkünse ucuz almak isterim, ucuz almak mümkün değilse makul fiyata almak isterim. Şu anki fiyatlamanın ucuz değil ama makul fiyat olduğunu düşünüyorum mevcut çarpanları dikkate aldığımızda. Bu sebeple bir miktar daha pay artırdım. Hakkımda hayırlı olur inşallah.
Saygılar...
NOT: Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup, yatırım tavsiyesi değildir. Yönlendirme amacı taşımamaktadır.