Üstadım değer artışını 386.470588235294'la çarpıp 3'e bölün anlarsınız :)
Printable View
Sulooooo yeavruuuum
Nerelerdesin
Tcd kac olmus sulo
Aşağıdaki bağlantıya tıklayın E Devlet şifrem ile işlem yapmak istiyorum seçeneğiniyle giriş yapın Açılan sayfada tekrar TC kimlik numaranızı ve kutucukta yazan harf ve rakamları girin. Merhaba Webster diyecek sayfa size :) Portföy için tıklayın kısmına tıklayın cep telefonunuza sms'le şifre gelecek şifreyi girin Portföyüm & Hesap Bakiyem sayfası açılacak Kıymet adından TCD'yi bulun Piyasa Değeri Kısmında Yazan değeri adet kısmında yazan değere bölün belki Pazartesi fiyatıdır :) GPG'de böyle buldum ben fiyatı
https://portal.mkk.com.tr/portal/#Portal-Login
GPK değil GYK Aşağıdaki fonlardan oluşan bir sepet.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GAK
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GYK
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GPG
2 eylül de mevduat vadem doluyor ve artık bende fondaş olma ihtimalim yüksek görünüyor admustafa üstadım ama aylık %20 ve üzeri az öz riski olmayan olacak şimdiden siparişimi vereyim :) :)
(zaten diğer hesapta riskin zirvelerinde olduğum için bu taraf böyle olsun)
Arkadaşlar,
Fonlarımızın her gün artış değerine bakıp mevduat karşılığına denk gelen yıllık oranı hesaplıyoruz. Her gün hesaplamak yerine bozduğumuz zamanki değerden çıkarıp net değer ve o anki zamana göre nasıl mevduat karışılığını hesaplarız ? Bir açıklarsanız mutlu olurum.
Bu başlığın isminin değişme zamanı geldi
PPF değil "Yatırım Fonları" olmalı başlık.
Bu fonlarin mevduattan tek eksigi 100000 bin liraya kadar devlet garantisi olmamasidir. Baska bir eksi tarafi varmi, gunluk kazandirdigi icin kayipsiz likite gecme cokgucludur,garanti en az vereni bile mevduattan iyi verir denilebilir vs vs
B tipi yatırım fonlari desek nasıl olur acaba :notr:
Burdaki insanların lafları ile insanlar çok şey öğrendiler.Fon nedir bilmeyen birçok kişi burdaki insanların laflarıyla bilgi sahibi oldu.
Sizin bahsettiğiniz KAP bildirimi Temmuza ait.31 Temmuz 2019'a kadar olan biten var o raporda.
O bildirimden bu yana 24 gün geçti.
Pegasusta asıl hareketini 8 Ağustosta yapmaya başlamış.Yani en son KAP bildirimi bu tarihi içermiyor.
Ne olup bittiğini ancak Ağustos KAP bildiriminde görebiliriz.
O yüzden Pegasus var yada yok demek doğru değil, 1 Ağustos'tan sonra alınmış olabilir.
Bu aralar favori olan fonların yıllık fon yönetim ücretleri :
%
vk6 1.095
yfv 2.01
okt 1.5
tcd 2
Suloooo yeavruum nerelerdesin
Cikta tcd kac oldu soyleyiver
Biraz bozuk yazmışım, hemen düzeltiyorum:
vk6 %1.095
yfv %2.01
okt %1.5
tcd %2
Şimdi bu oranlar yıllık ve fonun o günkü değerinin içinde. Biz ek bir ücret ödemiyoruz. Bu aylık olarak elimizdeki fonun toplam değerinden kesiliyor.
Diyelim 100k'lik vk6 fon aldık. Yıllık getirisi net %24 olsun. Bu durumda 1 ay sonunda elimizde 102k olur ve kesinti bunun üzerinden %1.095/12 olarak yapılır, bildiğim kadarıyla. Duzeltmelere açığım. :rules:
Ben hiçbir şey bilmiyordum üstad sizlersiniz biz öğreniyoruz :)
Myfinans hocam, bu durumda benim yukarıda verdiğim örnek yanlış oluyor değil mi? Öyleyse hemen silip yokmuş gibi davranacagim:(
toplam anapara + getiri üzerinden alınan kesinti bazı fonlarda azımsanmayacak kadar çok miktarlara ulaşıyor.
500 bin üzerinden bu hesabı yapın ne kadar kesinti olacak ortaya çıkar.
bu hesabı günlük yapmakla yıllık yapmak arasında fark yoktur. mesela ,
BES hesaplarında değerlenen paranın da ,bir süre sonra miktarı arttıkça, fon kesintilerinin devlet katkısını eritecek hale geliyor olması , BES fonlarının cazibesini de alıp götürmektedir.
Neyse vatandasim kafasini karistirmamak adina...
Myfinans ustadinda bahsettigi gibi
Bu para bizden alinan ama maas gibi ay yada yil sonunda kesilen para degildir
Bu gunluk getiriden dusulur
Ki gecen ay yonetim ucretlerindeki sinir gecen ay kaldirilmisti direk getiriler dusmustu...
En son yukselten fil olmustu
Kendisi sonunda fil in the blanks oldu
Bunlara kafa yormaya gerek yok ustadlar
Onemli olan cebinize giren miktardir.
Vay aklima yanayimki parayi vadelide oldurmusum
Degisken fonlar her turlu daha fazla getiriyormus ama ogrendigimizde parayi eve baglamistik...
Yalniz myfinans ustad
Bu gpg deki t arti 2 hosuma gitmedi...cikip hepsini tcd yapasim var