görünüşe göre borsa düşerken acc, borsa çıkarken de hisse fonlar artı getiriyor, ben de eşit oranda ikisi de var, yani borsa düşse de çıksa da getirim sıfır oluyor, bu durumda ikisinden birini tercih etmek gerekiyor sanırım.
Printable View
görünüşe göre borsa düşerken acc, borsa çıkarken de hisse fonlar artı getiriyor, ben de eşit oranda ikisi de var, yani borsa düşse de çıksa da getirim sıfır oluyor, bu durumda ikisinden birini tercih etmek gerekiyor sanırım.
Arkadaşlar uzun süredir kvba araçlarında duruyorum. Bugün tahvil fazileri artış göstermiş. Ppf ye dönmek mantıklı olabilir mi bu konu neler düşünüyorsunuz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tcd artida
Fid de topluyah
Acc bizi kiskaneyyah
üstadım, öğle üzeri elimdeki tcd'lerin yarısını satayım dedim ama onayla butonuna bir türlü basamadım. birkaç sefer bu gelgirti yaşadım ama satamadım. zaten yüzde 40 tcd, geri kalanı da ppf ile kvb ve ziraat kısa vadeli kira sertifikaları arasında dolaşıyor. yani likitte diyebiliriz. inşallah hakkımızda hayırlısı olur.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FFS
bu fon nası beyler?
Formulu biliyorum
Benim sormak istedigim cuma p.tesi tefas 3 gunluk oran veriyor ama yuji tablosu 1 gunluk mk oranmi veriyor.ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurobond içeren bir fon.Döviz yatırımı yapmak isteyen yatırımcı için ideal.Döviz yükselişi artı yıllık nema ödemesi mevcut.Içeriğindeki erobondları incelemek lazım.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd ve Fıd alış girdim bende😉
TEFAS'tan alma kolaylığı mevcut, son ay ve 3 aylık performansı daha iyi olan fonlar var. Nitelikli yatırımcı şartı arayan bir fon pek mantıklı gelmedi bana.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPV
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KUB
Hatta Eurobond fonlarını incelerseniz son ay olmasada 3 aylık getiride hepsi söylediğiniz fonun getirisinin üzerinde getiri elde etmiş.
Düzeltme: TEFAS'ta işlem görüyormuş ilginç :)
P.tesi gunu %- 240 yazarsa bunu 3 le
Carpip % -720 mk olarak sonuclandiracaz
DegilmiASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesela pazartesi ppf getirisi mkk 12% yaziyor tabloda. O zaman atiyorum 1000 tl Cuma aldim ppf. Boyle hesaplaniyor
( 1000×12/100/365 )×(0.9/0.85) × 3
Ama bu islere gerek yok
Tefasta gunluk getiri yaziyor. Onu carp parava getiri gelsin
Mesela 1000 tl dun tcd hesapta vardir bugun 0.15% yazmis be oluyor kac
1000×0.15/100 brut
Garanti bankası ile çalışıyorum. GTL Garanti Portföy Birinci Para Piyasası Fonu diğer bankalara göre getirisi düşük kalıyor. Başka kuruluş örneğin TZL Ziraat Portföy Para Piyasası Fonunun getirisi daha yüksek , TZL'yi Garanti bankasından almayı denedim ancak liste boş çıkıyor. Ziraat Portföyün başka fonlarını ise listeliyor. Başka banka PPF alma olanağı yok mu?
Ustad formulleri biliyorum
Benim sordugum.
Tefasda cuma p.tesi p.tesi sabah baktiginda 3gunluk. Yujinin mk tablosunda
1 gunluk bunu soruyorjm
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevcut durumda 1 günlük valör katlanılabilir bir durum. Hisse senedi valörü bile 2 gün ve 1 günlük valör büyük bir lütuf bu piyasada. Getiri eğrisi düzgün olsa 3 gün valörüde dert etmem ancak getiri eğrisi daha doğrusu getirisi olmayan bir fon için 3 gün valör çok çok fazla benim yatırım anlayışıma.
111.300 kapanis yapsin yeter...bu seviyelerde kapanis yarin da eksiye delalettir..
Ey panikleyen yatirimci
Siz buna dususmu diyorsunuz...buna dusus diyorsaniz ppf ile devam edin...
Surekli yukselen bistmi olur elbetteki duzeltme atacak
Ayrica cikan bu yaptirim haberleri ve yukselen dolara gore bunlar dusus degil...
Bist dustu demek icin enaz eksi 2 lazim...
Panikleyen zarar eder ve psikolojisi bozulur...