Dedigim evler icin fiyat dususu kesinlikle beklemiyorum. Yerinde sayiyor dogru ama zaten alma sebebim bu. 3 4 senede faiz getirisinden daha fazlasini bekliulrum kira haric. Piyasa hareketlenirse zaten bu fiyattan alamam.
Printable View
Tesekkurler oncelikle. Akliminkaristiran fazilerin yujsekligi suan zaten cok iyi net getiri evet. Ama daha sonra almaknistediginizde isnisten gecmis olabilir coktan. Bir donum noktasi olacak elbet suan ulkede bir coknsey kotu gidiyor ama bu enflasyon ile herseyin fiyati artarken evlerinde artacak elbet. 2 senedirnyerinde sayiyor. Kiraci olayi evet sikintilar olabilir. Fikir tabiki bu suan .
Ev alım işini foruma göre karar verecek olursanız özellikle şu an bu yazdığımız konuda %90 almamanızı önerecektir..
Ben elime geçen parayı mümkün olunca mantıklı yatırımlara bölerim.. Misal hisse senedimde var( uzun vadedende uzun :) ) , altında gar dolar da mevduatta..
Ev alım işi matematik işi.. Şu an 300 kiraya karşılık gelen yer bile alanlar biliyorum.. Benim limitim 180 kira.. 180 kiralık yer bulursam bir süre düşünürüm. 150-160 kiralık yeri ise düşünmeden alırım..
Konut fiyatları hakkında sadece şu kadarını söyleyeceğim.. İlerisi için size belki ufak bir ışık verir... Şu an yeni bitmiş bir inşaat müteahhiti o inşaatı bugün başlasa en az %50 maliyet farkı çıkıyor.. Bu yüzden istanbulda özellikle elde ki stok bitince veya azalınca eskisi gibi %10-15 zam gelmeyecek fiyatlara.. Gelecek zamlar %50-60 ları geçecek ve bu çok kısa bir sürede olacak..
Ben üreticiyim.. Etrafımda ki herkeste üretici ve patron.. Şimdi bu forumun büyük bölümü maaşlı kesim, ve etraflarında ki de doğal olarak maaşlı çalışan kişiler.. Herkesin ekonomik görüşü ve çevresi bu yüzden farklı..
2016 nın tamamında yaptığım ciroyu 2017 de 7 ayda yapmışım.. Şu an 2018 ocak 21 ve 21 günde yaptığım ciro 2017 nin % 20 sine eşit.. Yani maaşlı kesimin alım gücü çok düşüyorken üretici aksine 1 ev alacakken 2 alacak..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size üretici ve ticaret yapan birisiniz demek ki.
Bir soru sormak istiyorum .
Kar marjınız aynı kalmak kaydı ile cironuz ile birlikte karınız 3 katına çıkacağını söylüyorsunuz buraya kadar tamam .
Peki çalışanlarınıza bunun karşılığı ne kadar zam yaptınız bu sene onu da söyleyin de bilelim .
Ev fiyatları %50-60 artacaksa kiralarda o oranda artacak mı şayet artacaksa
Kiraci 3500 -4000 kirayı ödemesi kaç para kazanması gerekiyor .
Çoğunluk işçi çalışan olduğunu da hesap edersek .
4000 kira verenin ne kadar geliri olması lazım olacak .
Ben cevap vereyim 10 bin tl o civarda maaş alan yüzde kaçlık bir kesim acaba tr de
1 ev yerine 2 ev alacak ama istediği kirayı alabilecek mi acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Benim anladığım yazar nazikçe demiş ki biz zam yaptıkça siz alıyorsunuz. Siz aldıkça biz zam yapıyoruz.
Bu anlamda KGF gereksizmiş. Herşey güllük gülistanlık.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen katılıyorum Sayın Egeli. Yıllardır bu ülkede birçok vatandaş borçlandırılarak servet transferi yapılıyor. Borçlananlar batana kadar bu tip insanlar kendine akan suyu içmeye devam edecek. Rantın sonunda fakir daha fakir zengin daha zengin olacak. Tek çare servet aktarılan kesimin gözünün doyması. Onlar açlık çektikçe borçlu daha çok borçlanacak. Ortam buna çok müsait. Negatif faiz politikası bu açlar için sürdürülüyor.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ücretlilerden kesilen gelir vergisi tevkifat tutarı 2017 yılında yaklaşık 67,1 milyar TL iken bu ücretlilerin yanlarında çalıştıkları patronların ödediği kurumlar vergisi tutarı 52,9 milyar lirada kalmıştır.
http://www.paraanaliz.com/2018/yazar...-odemis-20056/
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Üye bu anlatım da bir mantık hatası var gibi geldi bana,bu üretici,patron,tüccar esnaf dediğiniz kesim zaten alacağını aldı,hükümet dahil herkes faizler düşsün de eskisi gibi maaşlı (o da bir üstteki üyeye katılıyorum,artık orta ve düşük maaşlı insanlar kaldı ev almayan,onlarında bu fiyattan ev alması yada 3-4 bin lira+aidat verip bu evlerde oturması imkansız)sabit gelirli insanlar ev alsın ve bu stok tükensin derdinde,ama açmaz burada başlıyor evine toplam aylık 5-6 bin tl geçen biri 100 bin tl birikmiş parasıyla nasıl 500-600 bin liralık evleri alsın?yabancı alır diyorsanız,rakamlar ortada birkaç arap ve rus dışında pek konut alan yok,anladığım kadarıyla sizin müşteri kitleniz farklı,ama inanın İstanbul da eğer bin tane mütaahhit varsa bunların 950 tanesinin hedef kitlesi sabit gelirliler;maaşına 2017 yılı boyunca toplam %7,5 zam yapılmış aklı başında biri 300 bin tl borcun altına girip ev falan almaz,bence hükümette bu konut stoğu bittikten sonra inşaat sektörünü yapısal alanlara ve yurt dışına yönlendirecek...
heralde ülke türkiye değil. madem üretici/patron uçuşa geçmiş o kadar kgf'yi kim aldı? daha doğrusu kgf'ye ne gerek vardı? eğer uçuş kgf ile olduysa bunun inişi nasıl olacak?
sektör ne bilmiyorum ama birilerini keklemeye çalışıyosunuz gibi geldi. yada şirket start-up filan daha yeni yeni iş alıyosunuz...
öncelikle böyle uzun paragraflar yazarken aralara boşluk atmanız okunmasını kolaylaştırır.
birçok şeye garanti gözüyle bakmışsınız, birde öbür taraftan bakalım;
1. hersene yüzde 15 zam ya alamazsanız? sonuçta her insan alamıyor.
2. ya işsiz kalırsanız? borçlu işsiz kalmak ile borçsuz işsiz kalmak arasında dağlar kadar fark var.
3. kiracı sorunu yok ne demek? kiracı demek sorun demek, ayrıca hiç kiracı bulamayadabilirsiniz. Daha önce hiç kiracınız oldu mu?
4. enflasyon hesabı yapmadan finansal yatırım yapılmaz. nominal fiyat artışına bakılmaz reele bakılır. Kaldıki Türkiye'nin bazı yerlerinde nominal olarak da emlak fiyatları düşüyor. Normalde yüksek enflasyon döneminde nakit dışında herşey daha iyi yatırımdır çünkü para değer kaybederken onların fiyatları artar. Ama Türkiye'de anormal bir konut arz fazlalığı olduğu için fiyatlar artmıyor, enflasyon kadar bile artmıyor.
5. Fetret devrinin hemen biteceğini nerden biliyorsunuz bence en kötü kısmı daha başlamadı bile, ülkeye deli gibi sıcak para akmaya devam ediyor. sadece akan paranın fiyatı yükseldi...
Size gerçek olamayacak kadar ucuz geliyorsa, tecrübeniz varsa piyasaya hakimseniz boş kalmayacağından eminseniz bence alın geçin.
Emlak iyiyken bu forumda herkes emlak pazarlar över, bu forumda mesela herkes aselsan över çünkü kendini ispatlamıştır. Emlak aynı şekilde iyiyken burada hiç düşmez asla bozulmaz diyenler vardı. 2012 13 yıllarında aselsan başlığına açın bakın kıymet bilen 3 5 kişidir. Onların da çoğu köşeyi dönemedi o ayrı :)
Emlak kötü giderken aynı şekilde. Ha dibi görmedik diyorlar belki doğrudur belki değildir dibi kimse bilemez geleceği kimse tahmin edemez size şu an mantıklı gelen mantıklı olur. Ben analizinizi beğendim tabi ki doğru mu bilme şansım yok ama doğru şekilde düşündüğünüzü düşünüyorum nacizane, bu şekilde analiz yaptıysanız alın sonra haklı çıkıp almazsanız daha çok üzülürsünüz :)
Tesekkur ederim oncelikle:)
Benim varmak istedigim nokta da buydu zaten. Tabiki dibin gorulmedigi dogrudur ama bir yerde trendi beklemeliyiz. Tam yukseliste yakalamak ya sansa olur ya birkez. Primli seyi ben ne yapayim.
Ben uzun bir sure araci kurumda calistim sabah al aksam sat ile bu isin olmadigini veya bir sure gittigini biliuorum. Sag olsun arkadaslar vaska yatirim ensturmanlarina yonlendirmisler iyi niyetle zaten orada ufak yatirimlarim oluyor. Ben suan icin anlagtigim turde coo pahali olmayan kira getirisi fiyatina gore makul bir yeri ev fiyatlari yerinde sayiyor ama diger hersey ates pahasina yukselmis ve bir sure bu devam edecek gibi gorunuyorken almak mantikli diye dusunuyorum.
Ayrica kredi faiz islerinden, piyasanin ozellikle konut piyasasinin ne halde oldugundan oldukca iyi haberdarim , bankaciyim. Enflasyon cift hanede gittigi surece bu donemde alinan gayrimenkul ( pahaliya alinmadiysa tabiki) ozellkkle bircla alinan taksitlere yayilan bi ideme plani varsa bence kesinlikle kar demektir. Bankalar konut kredisi vermeyi zaten istemiyor. ( devlet bankalari ozellikle cunku baski var ve oranlari dusuk tutuyirlar istemeselerde)
Kisa bir bekleme surecin var eger isler yolunda giderse almayi planliyorum kismetse. Zaman atmyirdiginiz icin tesekkur ediyirum
Uyari icin tesekkurler.
1 hersene yuzde onbes zam alamazsam demekki enflasyon dusmus, faizler inmis, kredi iranlari dusmus, konut piyasasi harekrtlenmis evindegeri artmis demektir.
2 issiz kalirsam korkusu ile hic bir yatirim yapamazsiniz, eger borcsuz yapacaksaniz butun yatirimlarinizi hic bir sirket bu sekilde yonetilmezdi, makul bir zarari kabul edip satarsiniz
3 kiraci konusunda kesinlikle haklisiniz en buyuk problem bu. Benim soglemek istedigim kiracinin sorunlu olup olmamasi degil kiraci bir sekilde bulunur. Burada suna pafantez acmak istiyorum. Bu gibi bilindik sitelerde kira ve satis jcin rayic bir fiyat var herkes 1000 derken siz 900 derseniz verirsiniz veya herkes 200 e satarken siz 190 derseniz ilk sizinki satilir. Herhangi bir mahallede sitelerin olmadigi yerlerden bahsediyiyorum ne kira be satis icin bogle bir durum pek rastlanmaz.
4 zaten enflasyin hesabi yaptigim icinev almayi planliyorum dediginizin aksine. Belli bkr.miktar para veriyorum cok abrtmadan 6 yila kredi cekip bunsurecte enflasyonun artacagi beklentisi ile 2 yildan sonraki odemelerin hic koymayacagini 6 yil sonra o para ile pul alinacagini savunuyorum
5 fetret devrinin biteceginden emin degilim, bende herseyi kotu goruyorum ama bie yerdd donusu olacaktir diye umit ediyorum. Hayirlisi insallah
Aslinda karar vsrmek icin degilde ufuk genisletmek icin diyelim ama mutlaka kararda bir payi olacaktir ben belkide kendi kararim desemde. Maliyetler ucuyor firmalar borclu ya fiyati artiracak ister istemez ya yapmayacak ya batacak. ( ki baya bi batak var) ister istemez artacak bubtatz evlerin fiyati. Girnek istedigim yuk beni asacak boyutta olmaz ise sorun yasayacagimi sanmiyorum. Tabiki yine sogliyim 500 bine ev alip 1800 e kiraya vrrmek dusuncesinde degilim. 160 kira bedeline ev bulursaniz bana da sogleyin :) o tarz evler genemde bodrum katlari ve satista prk fazla primlebmemis oluyor. Bahcdlievler de kturuyorum istanbulda kira getirisi en yuksek mahallelerden biridir burada bile artik o rakama dusmuyor. Cunku kira bedelleri dustu. Yarin alacagimiz evinde dusebilir veya artmayabilir belki belli sure . Ama bu en fazla 1 2 yil daha gider. Ithal et ithal et dolar olmus 4 lira asgari ucret bile nereye geldi ( reelde artisnyok tabiki) endeksin dolar degerine bakmak gibi.
Allah isinizi rast getirsin de buyumenin de makul olani iyidir:)
Hocam sen karar vermişsin işte belli ev alacaksın onu anladım ben.Gel benim evi al sen de kurtul ben de:))))))Evi rayicin yüzde 12 altına çektik işte.Metroya yakın gerçek 2 artı 1 ,kelepir sizin mantıkla.Ben sizi iyi gördüm,ben yalanı sevmem, benim evle pek ilgilenen çıkmadı .Ama ev ve site iyi çekmeköyü bilenler yazsın buraya.10 yıl bekar bayan oturdu ev yıpranmamış ben kiracı korkusundan satıyorum.Çıkan kiracım gibi kiracı piyango olur, sanmam ki bana çıksınGel al vallla emlakç.ı parası da yok:)))))))))))
Sıkıntılı kiracı işini küçümseyenlere ise daha evvel 2 kez kiracı yüzünden ev satmış biri olarak aman diyim.Allah düşürmesin sıkıntılı kiracı işi zor.Benim 2 tecrübemi aziz nesin yazsa yerlere yatardınız gülmekten.Ben bile aradan zaman geçince ne yapayım artık gülüyorum o zamanki işlere.Ne yapalım katil mi olalım gülüp geçtik o işlere de, allah sıkıntılı kiracıyla kimseyi muhatap etmesin.Maddi kısmını geçtim ölümlü dünyada paranla rezillik her anlamda.
Patron adamın hali başka tabi.Bencede gayrımenkul sektörünün bizim gibi maaşlı adamlarla yürümeyeceği belli oldu.Ben de sizlere güveniyorum.Yapsınlar müteahitler evlere zamları madem evleri almıyorsunuz al işte size zam yaptık desinler bak nasıl sizin gibi üreticiler patronlar falan kuyruğa girecek evleri almak için.Yok artık belli oldu, bizim gibi üç kuruş maaşla çalışanlarla bu sektör yürümeyecek belli oldu, ben de size güveniyorum.Ben bile arada şüpheye düşüyorum, benim evi satmasam demir çelik falan hepsi zamlanıyor şimdi 380 e alıcı çıkmadı 3 aydır ama gelecek yıl bir patrona üreticiye falan 600 700 artık allah ne verdiyse satarmıyım diye.İçimde benim de kuşku var patronlara üreticileregüvenim tam da ahali sıkıntılı hocam.neyse saygılar sizin işçiler çok şanslı ne zam vermişsinizdir onlara di mi.
Beylikdüzüne Kanal İstanbul da geliyor..Oralar daha değerlenir..Allah verdikçe veriyor..Maaşallah daha çok versin arkadaşımıza..[emoji1]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neyse arkadaşlar şaka bir yana emlak alma kararı çok ciddi bir iştir.Çok önemli bir finansal karardır araba almaya ,buzdolabı almaya benzemez.İlk evi için insan duygusal davranabilir, neticede o ihtiyaç diye kabul edilebilir.Ama 2. ev 3. ev falan resmen finansal yatırımdır.Çok ama çok düşünülmeli aynı borsa gibi trend dönüşleri beklenmeli, alternatif yatırım araçları araştırılmalı ,falan.Ben daha düşüş trendinin bitmesine zaman var diyorum.Ana kriterde aynı borsa gibi önce dip görecek diplerde bir müddet seyredecek , sonra dipten en az yüzde 10 yükselecek fiyatlar ancak ondan sonra alım kararı rasyonel olabilir.Umarım herşey herkesin gönlüne göre olur saygılar .
Naıl oluyor da konut balonu oluyor
http://jetfilmizle.biz/inside-job-ic...e-indir.html/4
Türkiye'de özellikle büyük şehirlerde konut fiyatinda acayip derecede balonlar var bunların en büyük sebebi ise arsa fiyatları arsa fiyatlarinin yükselmesi inşaat yapımının en büyük gider kalemi bence bulundugum muhitte hiç olmadığı kadar boş ev var sebebi ise makul olmayan fiyatlar en kotu evler bile pahalı satilmiyor insanlar eskiye geri dönmeye başladı anne babayla oturmaya başladı çark başka türlü olmuyor çünkü
Birde nacizane fikrim şudur internetten kiralik ve satılık olayı çok tehlikeli bir durum bence sebebi ise malını satmak isteyenin veya kiralamak isteyenin birçok alıcıya ulaşabilmesi buda bence fiyatların yükselmesinde büyük bir etken internete ev koyarken adam doğal olarak muadimlerine bakıyor üç aşağı beş yukarı aynı fiyatı yapıştır gitsin diyo aynı şey taşıt işi için de geçerli internetten satış olayı tehlikeli çünkü monopol bir piyasa oluşturuyor ve fiyatı satıcı belirliyor tek satıcı bir çok alıcıya ulaşmış oluyor şimdi diyeceksiniz ki tek satıcı niyeki satıcılar kendi aralarında çabuk senkronize olabiliyor ama alıcılar öyle değil maalesef
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gerçeği nasıl oluyor diye linkteki belgeseli verdim
Alıcıların senkronize olma gibi bir düşünce yapıları yok ki olsunlar. Alıcıların beyin BETON ile dolu, illa bir betonum olsun diye yanıp yakılıyorlar hal böyle oluncada piyasa da satıcılar hakim duruma geliyor. Eğer dediğim gibi olmasa aşağıda ki proje başlar ve insanlar bugünün ortamında maketten bu projeye girerler mi !:. Yada daha önce çeşitli projelerinden alanların bin pişman olduğu NEF`in Çekmeköy projesinde maketten (eğer dedikleri doğruysa) %70 satış olur mu ? Böyle başa böyle `tarak` böyle ALICILARA da böyle satıcılar...
http://antalya.suryapi.com.tr/?gclid...SAAEgIW_fD_BwE
Nef İnşaat Yanlış Bilgilerle Yapılan Satış.
https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...-yapilan-satis
Adama sorarlar , NEF den maketten beton alırken bu üç kağıtçılar geçmişte neler yapmış , daha önce bu heriflerden beton alanlar nelerden şikayetçiydi araştırıp sormadın mı ? Yok sormamış , bakmamış, iş işten geçtikten sonra vıdı vıdı...Sana betonunu teslim etmişler yat kalk ona şükret ve bir daha beton alırken en azından marketten meyve sebze aldığında gösterdiğin özeni göster.
kar düşmeden nerdeyse kış bitti bunlar neyin hazırlığını bitirdi.Şurda 1 ay sonra çiçekler açmaya başlıyacak zaten. İstanbulun kuzeyinde kalan ormanlarıda 3. havalimanı yok 3.köprü uğruna feda ettik. Sonrada mevsimler değişti tabiki değişir. Sen doğanın dengesiyle oynarsan doğada sana cezayı keser.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu kış mevsimine hazır- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu kış mevsiminde ve karlı havalarda sürücülerin konforlu ve güvenli bir ortamda yolculuk yapmaları için hazırlıklarını tamamladı. İşletmeden sorumlu şirket ICA, uzman ekibi ve ileri teknoloji ekipmanları ile kış mevsimine hazır bir şekilde 7/24 hizmet verecek. 161 no'lu Otoyol Acil Yardım hattı da kesintisiz hizmet sunmaya devam edecek.
Guzel bir yorum. İnternetteki etiket fiyatları ve günümüz dünyasında etiket fiyatindan satılan ürün yok gibi.
Ayrıca satıcılar istediği fiyatı bu sitelere yazabiliyor fakat alıcıların müdahale hakkı yok. Alicilarin imza atarken verdigi fiyatlar ise orada gorunmuyor.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin sugosu
Tr de her sene 1.5 milyon konut satiliyor.
Tr de 1 milyon kobi var.
Simdi bu 1 milyon kobi 1 ev alsa kalan 500 bin evi kim alacak.
Simdi senin kobi arkadaslarinin kac evi var?
Senin kac evin var.
Unutma her sene 1 tane almalisin.o milyonluk evlerden
Temel iktisat prensibi arz ve talebin buluştuğu yerde fiyat oluşur şimdi siz derseniz ki fiyat her türlü oluşur o iş biraz zor adam evi satarken bana 5 yıl sonraki eder fiyatını söylerse ben o evi yatırım olarak gormem görürsem de zarar ederim şuan piyasada arz fazlası var fiyatlar dengelemeye çalışıyor o tok satıcılar müdavimleri arttıkça nasıl tok kalacaklar orasida bir muamma
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buyurun malum sitede Erdek te emlakcı dan satılık ev ilanı;https://www.sahibinden.com/ilan/emla...00582582/detay sağda ev 150m2:255 bin tl görülüyor,aşağıda açıklamalar kısmında 85m2 ve 255bin tl olduğu yazıyor,hani olurda birini düşürürsem,o olmadı bunu verelim mantığı,gel birde bu adamlara güvenip ev al,maalesef son yıllarda iş ahlakı böyle,pazarda,zabıtaların gözü önünde adam fiyat yazıyor kg:3 tl altına minnacık harflerle yarım kilosu 3 tl diye...:vk: bu kafanın pazarcısıda emlakçısıda aynı...
Turyap gibi kurumsal emlak ofisleriyle çalışmak gerekir. Benim bulunduğum bölgede sürüsüne emlakçı var ve çoğunun malum sitede GEL GEL amaçlı yanıltıcı ilanları var. Özellikle kiralık konutlarda olmayan dairenin cazip ilanını veriyorlar sorduğunuzda da o daire kiralandı ama gelin size başka alternatifler sunalım diyorlar. Düşünün bu emlakçı bozuntularından biri kendi için daireyi Turyap dan kiralamış.
Net m2 hesabını bilmiyor adam.Duvarların kalınlığı da net m2 ye girer..Yani bir yanlışlık yok verilen cevaba göre.Bununla ilgili bir düzenleme yapılacağıyla ilgili bir yazı okudum basında.
Dün cumhurbaşkanı operasyonlardan sonra 3,5 milyon suriyeliyi evlerine geri göndereceğiz dedi. Beton lobisi tutuşmuştur bunu duyunca.
Duvarların kalınlığı net m2 yi %25 azaltır mı ? Siz daire alırken duvar kalınlığından dolayı net m2 %25 daha az olur diye mi aldınız ?
https://www.sikayetvar.com/nef-insaa...-yapilan-satis
Şimdi sn discretus buraya gelirse size diyeceği şu olur..O kadar parayı bir eve bağlıyorsan bunları da bileceksin.
Böyle kafalara NEF az bile yapıyor , daya gitsin beyni beton ile dolu olanlara...
Dava açsın o zaman sikayetvar a ne yazıyor? Bu dolandırıcılığa girer.
Koskoca şirket eksik m2 yapıp satacak? Üstündeki aynı m2 evleri de buna satmadığına göre bir tek şikayet eden bu akıllı vatandaş olmalı.