Normal bir vatandaş seviyesinde konuşuyorsak, dünyanın hangi ülkesine gitseniz, çoğu aynı.
Printable View
Diyelim ki evlendin, olur ya çocuk sahibi olamadin, olabilir ama istatistiki olarak az kişinin başına gelir.
Mahalle baskısı olmaz mi? Yaşamayan bilmez.
Diyelim ki, baban küçük yaşta vefat etti. Kulhanbey ne demek? Hamamda kulhani yakan kişi, iki kişi oluyorlar ve suyu hep sıcak tutuyorlar.
Fakat bir işleri daha var. İzin günlerinde mahalleleri dolaşıp, babasız çocuk arıyorlar. Hamama getirip, hamam oğlanı yapacaklar ve böylece hamamın müşterisini arttiracaklar.
Teee Roma'dan beri böyle. Kesin daha öncesi de vardır.
Pislik değil mi bu. Kanada'da misyoner okulunun bahçesinde oldurulup, gömülmüş Kızılderili çocukların
cesetleri bulundu. 200 den fazla çocuk cesedi.
Yikilsin bu düzen. Yansın bu dünya. Yanıyordu geçen hafta.
Bu aslen bedeli odenemiycek bi amme hizmeti ha
Sırf olayları sebepleriyle tarih skalasında insanımız öğrensin diye
İlberle merhum Aytunç ve bikaçını daha ko masaya
Bu ka kısa net öz hakikatı anlatsın bakalım hadi:)))
Afganistan ile Suriye'yi buraya taşıdılar. Geriye Hindistan, Pakistan falan kaldı :) Bence çok sürmez onları da getirirler. Buraya gelen bu kadar vasıfsız ortadoğulu elbet Avrupa'ya geçmenin yollarını arayacaklar. Türkiye bir çoğu için son durak olmayacak.
Dünya savaşını tetiklemek için yapıyor olaiblirler. Baktılar virüs ile yeterince adam ölmeyecek, bir de atom bombası deneyelim diyorlar.
ytd
Ezberin olduğu her yerde bilinç altı kodlanir. Milliyetler, dinler hep kodlamadir.
Bir kafatasının içinde ise 3 beyin vardır. Bilinç, Bilinç Altı ve Limbik Sistem. Bunların ucu de insanı kontrol etmek ister. Ve insanların %95'ini bilinç altı kontrol eder. Buna Sürüngen Beyin de denir.
Mide bulandırıcı, iğrenç bir insan geldi. Ben gideyim.
O kadar adamı Türkiye'ye getirdikten sonra sınırları 7/24 kollamak zorunda kalmak da pek büyük bir kazanım değil AB için.
Bir dünya para harcayacaklar, gece rahat uyuyamayacaklar ve illa ki kaçaklar hep olacak. 100% güvenlik mümkün değil.
Hele hele Türkiye karışır da milyonlarca insan Bulgaristan Yunanistan sınırına yığılırsa dediğim gibi durdurmak için tek çare nuke atmak kalır. O kadar adamı tüfekle tankla durdurmak mümkün olmaz.
Onu hedefliyor olabilirler. Türkiye karışırsa AB'nin güvenliği diye bir şey söz konusu olamaz. 10 milyon mülteci ile de Türkiye karışmadan kaç sene böyle devam eder göreceğiz.
ytd
Tr savunması için çok insan lazım olucak
Bırrraaaaakkkk
Gelebildiği kadan gelsin girsin içeri
Bizde silah stoğu dandik nukleon zate yok olsada kullanaman
Bi işkal durumunda
Herkeze temel izcilik eğitimi verip
Salacan dağlara
Gerilla taktiğiyle işgalci düşmanı anca o şekilde yok edecez
Çok sayıda adam lazım abi çoookkk
Türkiye Avrupa'nın güvenliğini Ortadoğu ile AB arasında laik, seküler bir ülke olarak varlığını sürdürmesi ile sağlıyordu. Bu değişken olumsuz anlamda değişirse, eşitliğin öbür tarafı da değişecektir.
ytd
Bi cenk anında o gelen genç er tayfayı
Biz çok iyi kullanırız
Nerde sayıca azalcaz filan hikaye
İsterse bi milyon Türk yüz milyon yabancı olsun
Biz geri kalan hepsini kullanırız Rahat
Bi kayıkçı ve Prof kayıkta gidiyo
Prof on lisan bilir bilmemkaç bilim bilirim vs
Hava kopar aniden fırtına
Kayıkçı sorar
Yüzme biliyomun?
No
Geçmiş olsun sana kaydı der atlar yüzer öteki boğulur
Yani fırtına koparkene en değerli nesne
Yüzmek, eli silah tutan insan gücü
Hayırlısı abi
Davık şeysi gibi gönderiler sık düşmüş.
Ama çözüm belli:
https://i.ibb.co/t4PYQF6/Tavuk.jpg
Bana baba demen lazım
Biliyon de mi :yahoo:
15 ağustos 2018 dolar kuru: 6,31
Şuan dolar kuru: 8.49
O günden bu güne TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı bile %45 civarında artmış
Dolar ise bu tarihten itibaren %35 artmış yani Tüik'in açıkladığı enflasyon oranından bile daha az artmış. Hissedilen enflasyonu söylemiyorum bile...
Bu ülkede ucuz kalan tek şeyin dolar olduğunun göstergesidir.
Özellikle adil olması için 3 yıl öncesinin ay ortasını aldım yoksa dolar 2018'in Ağustosunda 7,22 leri de gördü oraları saymıyorum. Zaten 2018 yılında dolar alan çoğu kişinin maliyeti de ortalama bu civarlardaydı.
Hal böyleyken bir portföy yöneticisin CEO 'su yatırım şirketine nakit girişi olsun diye dolar pahalı tl ucuz, hisse ucuz algısı yapıyor twitterda
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Bu seviyelerde ev ve araba fiyatları ise 2018 e göre neredeyse 2-3 kat oranında arttı. Misal ben dolar 4,70 seviyesindeyken bile Y.dışına çıkacağım için arabamı satıp dönüşte alırım ama değerini yitirmesin nasıl olsa döviz ile aynı oranda artıyor diye sattığım paranın hepsini dolara çevirip bankaya attım Şu anda o dolardaki parayla aynı arabanın yarısını bile alamıyorum. Yani sattığım arabanın aynısı dolar bazlı bile 2 kat pahalandı. Bu aslında doların nasıl suni şekilde baskılandığının ve ederinin çok altında kaldığının en büyük delilidir.
Bu rizeli portföy yönetim şirketinin sahibine şöyle desem "3 yıl önce senin araban x dolar ediyordu, ama şu an 2x dolar ediyor adil değerinde arabanı bana sat desem ne der acaba?" Ya da aynı şekilde evini...
İşleri güçleri TL ucuz algısı yapmak...
--------
Ya ne kadar primitif düşünce alemindesin
Silivri tarafı fabrika binaları yapıldı onlarca yüzlerce her yer doldu son 2 senede
Hepsi yabancı
Sebep ucuz işçilik gücü
Dolar Yüksek = işçilik bedavadan az daha pahalı
Kim takar daire fiyatını? Onu artıran araplar
15 Ağustos 2018'den bugüne ne kadar yeni dolar basılıp, piyasaya sürülmüş?
Aynı sürede ne kadar yeni TL basılıp, piyasaya sürülmüş?
Bence dolar 6 TL olmalı.
Adam sömürerek zenginlemeye geliyo
Ben altı yetmiş altı kırk hesapladım o kdr inmese de bunların dış bacağı güçlü bence
Seçim için bi el atarlar
Yatırım taktırım tavsiyesi değil
2 yılım Güney Amerikada geçti ortalama bir pazarda ortalama bir yerel meyvesi 40 cent ile 1 dolar bandında satılır. Maksimum 1 dolar. genelde 60 cent civarındadır yani...
Dün Bizde halk pazarına gittim İncirin merkezi olan Aydın ilindeyim pazarda incir 15 TL yani 2 dolardı. Bu bile doların adil değerinin çok altında olduğunun delilidir. (Bu arada eskiden bizde sebze meyvenin ucuzluğuyla övünürdük hep. Et bizde pahalı olsa da dünya ile oranladığımızda sebze meyve çok ucuzdu eskiden)
3-4 yıl önce 20 TL ya satılan böreklik ucuz peynirler bile 50 TL olmuş.
Zeytinyağının anavatanıyız onun bile fiyatları üçe beşe katlanmış.
Para kazanmak kolay.
https://i.hizliresim.com/jfn0fr7.png
Bu düzen yıkılacak. Gelecek böyle olmayacak.
Abi batı dünyası kaçak güreşiyor
Anladı dayak yeyceğni afganistandan kaçtı da
Şimdi insiyatif doğuya geçti
Pis saldırcak hemde
Doğu perinçek ne dedi
Talipağn oranın atasıdır
Doğudan gelen güç batıyı süpürcek abi
Bi sağa bi sola çevircek
Filmin adı:
Sabahlar olmasın :))))))
Asıl sebep şu
Washington lu kraliçeli paralar
Hiçbi altyapı yok
Ama senyoraj değeri
Bi mok yapmadan
Sömürüyolar dünya yı
Devran gitmez abi
Döner
Diyelim silivride fabrikada işçiyim sgk masrafı dahil maks maliyetim 350 Euro ki
Ki o 350 Euro nun da bi karşılığı yok
Kağıt üstü rengarenk motif
Dikerler abi öyle dünyayı
Herkezin boynunun üstünde aklı var
Bi zahmet yağni
Karşılıksız para ve türev dünyasında kaymağı yiyen dörtlü
Dolar
Avro
İsviçre frangı
Sterling
İncir, zeytin, peynir, zeytinyağı çok değerli ürünlerdir. Bunlar altından da kıymetlidirler.
Dolara niye değer veriyorsunuz? Basılıp ortaya saçılan bir şey niçin değerli olsun? İşte Afganistan'dan çekiliyorlar, rezaletin son perdesi oynanıyor, bunak bir Başkanları var, saçma sapan bir şeyler söyleyip duruyor.
Dolar, sizler değer verdiğiniz, elinizde tuttuğunuz için değerli, herkes elinden çıkarırsa değersiz olur.
1kg zeytin, peynir, incir ve 1 lt zeytinyağı 1 milyon dolar olmalı.
1 TL ise 100.000 dolar olacek.
Renminbi ile rubleyi at gibi şey yapıyolar afedersin hıyarmı abi bu adamlar
:))))))))))))))))))))))))))
Okka...
Geçmişte Dolar topiği ne zaman bu şekilde trol saldırısına uğrasa maksimum 21 gün sonra roketliyordu.
Bakalım yine aynısı olacak mı?
----
Adama sormazlar mı , siz ne üretiyorsunuz da, paranız kıymetli olacak. Adam Mercedes üretiyor, getirin avroyu vereyim size diyor. Abd teknoloji satıyor, getirin dolarcıkları ... sizde faydalanın diyor. Bizde ne var ?
Yazılım onlarda, eğitim onlarda, sağlık onlarda, teknoloji onlarda.... bizde de Afgan ve Suriyeliler var ..mk