Soyle yaw ,bizi mahrum etme :)
Printable View
Öğleden sonra 15:00 gibi akşam not değişimi olabilir servisi yapıldı bazı aracı kurumlardan.
Üstüne mutlaka isc-şişe hikayesini duymuşsundur bir turda öyle servis vardı.
42.34-42.52-43.60 olmak üzere bir dünya Ereğli ve longlarını aldım.
Alma sebebim de vadeli de açılan pozisyonlar.
Bakalım ne olacak ama asıl borsa haftaya olacak.
Bol şanslar, iyi hafta sonları.
Bear abi müsait olduğun bir zamanda Ereli 8-9. ay vadeli pastası atarsan çok mutlu olurum.
Şimdiden teşekkürler.
ben anlamam
Ben yoruldum BORSA
https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0
yeni vade de izine çıkıp dinlenicem.
Yazdıktan 2 dakika sonra Kap gelmiş.
Ek Açıklamalar
Yönetim Kurulumuzun 25.08.2023 tarihli kararıyla;
• 100. yaşını kutlamakta olduğumuz Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında kuruluş misyonumuz doğrultusunda bugüne kadar farklı sektörlerde bizzat kurduğumuz veya iştirak ettiğimiz şirketlerle üstüne düşen vazifeyi başarı ile tamamlayan Bankamızın, bu kapsamda sürdürdüğü çalışmaların ve iştirak portföyümüzün; ikinci yüzyılımıza başlarken tam bir konsantrasyon ve artan Grup sinerjisiyle, daha etkin, dinamik ve verimli yönetilmesi, yeni faaliyet alanlarında stratejik yatırımlar yaparak sürdürülebilir büyümeye katkıda bulunacak bir yapı oluşturulması hedefiyle ve nihai noktada Genel Kurulumuzun onayına tabi olmak üzere, Bankamız mülkiyetinde bulunan;
Bağlı ortaklıklarımızdan;
- Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. sermayesindeki %50,93 oranındaki,
- Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. sermayesindeki %47,68 oranındaki,
- İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sermayesindeki %65,74 oranındaki,
- İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki %52,06 oranındaki,
- Trakya Yatırım Holding A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki,
- Milli Reasürans T.A.Ş. sermayesindeki %87,60 oranındaki,
- Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. sermayesindeki %62,00 oranındaki,
- İş Finansal Kiralama A.Ş. sermayesindeki %27,79 oranındaki,
- İşbank AG sermayesindeki %100,00 oranındaki,
- JSC İşbank sermayesindeki %100,00 oranındaki,
- JSC Isbank Georgia sermayesindeki %100,00 oranındaki,
- Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki,
- İşnet Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki,
- İş Merkezleri Yönetim ve İşletim A.Ş. sermayesindeki %86,33 oranındaki,
- Kültür Yayınları İş Türk A.Ş. sermayesindeki %100,00 oranındaki
paylar ile iştiraklerimizden
- Arap Türk Bankası A.Ş. sermayesindeki %20,58 oranındaki payın
Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19-20. maddeleri, Türk Ticaret Kanunu'nun 159-179. maddeleri, Bankaların Birleşme, Devir, Bölünme ve Hisse Değişimi Hakkında Yönetmelik, Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği hükümleri ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde, Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 17. maddesinde düzenlenen "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmen bölünme" yöntemi ile Bankamızın %100 bağlı ortaklığı şeklinde yeni kurulacak bir anonim şirkete devredilmesi,
• Kısmi bölünme işlemlerinin 30.06.2023 tarihli finansal tablolarımız üzerinden gerçekleştirilmesi,
• Kısmi bölünme işleminin SPK'nın II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği uyarınca "İştirak Modeliyle Kolaylaştırılmış Usulde" yapılacak olması nedeniyle bağımsız denetim raporu ile uzman kuruluş görüşü alınmaması,
• İlgili Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca Duyuru Metni, Bölünme Planı, Bölünme Raporu, inceleme hakkı duyurusu ve gerekli diğer belgelerin hazırlanması ve gerekli tüm yasal işlemlerin yürütülmesi,
• Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı, BDDK, SPK, SEDDK, Rekabet Kurumu, TCMB, EPDK, MKK, Ticaret Sicil Müdürlükleri de dahil olmak üzere tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli tüm başvuru ve işlemlerin yapılması
konularında Genel Müdürlüğümüz yetkili kılınmıştır.
Holdingleşmeye gidiyor gibi.
>>>>>>>>>>
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1189787
Ismene mi yarar isc ye mi?
Soda da ne olmuştu?
Nasıl bir ayağım var diyeceğim de yok ki. Her dışarı çıktığımda bunlardan biri oluyor kapının önünde kamera mı var. Ben bundan sonra ikinci Naci agbal olayı yaşayamam akşama hisseyle girmem. Az kazan öz kazan benim plan bu. Bu alınan kararlar Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetiminin ömrünü kısa keser. Rte nin faizin %25 e geldiğinden haberi olur şimdi. Biri söylemediyse faizin %25 olduğundan haberi de yoktur. Promtoru yazan adam da yazmasa haberi olmaz.😂😀
boşver
nasılsa senle bana yaramayacak.
bize gaz yapar :he:
parayı çekeyim bakalım vade bitince işlem yapabiliyorm mu
yada kurum boş hesaba işlem yaptırıyor mu?
akşama kadar palanene ile boğuştum da ne oldu
5 dk başka işe bakarken manyak gibi çizip bide spot fiyat üstüne 90 puan koymuş
kalakaldık.
çok fazla short oldu
döt korkusuna
gece seansında biraz dengeliyeyim dedim bu seferde aşşa basıyo.
alıyom satıyo, satıyom alıyo. bana bunu hep yapıyo :kahkah:
Insider olmayan günümüz yok gerçekten de...
Adamlar her şeyi bilip pozisyon alıyorlar...
Biz de sonradan aaaaa demek bundanmış diyoruz :)
Kısık Ateş ile Yerli Yerinde 4.Bölüm: Mavi Kuyruklu Karides
https://www.youtube.com/watch?v=Fbk-Y-6Lejk
Eleştiriye açık biriyim ama hakareti ve kişiyi yönlendirdiğimi kabul etmiyorum.!
Gurme değilim,bilmediğim bazı konularda da iddialı olmam.
Altınorta arkadaşım İzmire geldi,bazı özel durum ve şartlarımdan dolayı resimde görünen yerde ağırladım,daha iyi yerler var mı elbette vardır,şartlar böyleydi.
Mert beye özelden sebeplerimi yazacağım,kabul etsede,etmese de ..(yazdıkların şık değil )
Bu şartlarda nasıl para kazanılır ki. Dün sanayiye gömdüler bankaları aldılar bugün sabah bankaya gömdüler tersi oldu. Yorumcular hep ters köşe. Viob oynayan kardeşlerime kolaylık versin Rabbim. İnşallah herkes para kazanır. Ama izleyerek çok şey öğreniyorum.
Her şey olabilir ama bana göre esas nedeni teknik sorunlar. ERP vs programları ile şirketleri yönetmek mümkün ama ana bankacılığın içine monte etmek çok zordur.
Bankalar kanununa göre iştirakler için ayırılabilecek sermaye sınırları var. Geçen TV'de konuştular, sohbet odasında da denk geldim, bu tip şey bekleniyordu muhtemelen.
Normalde ana holding altında finansal holding ve non-finansal holding şeklinde 3 holding kurulması lazım ama vergi kanunları nedeni ile çok masraf çıktığı için yapamıyorlarmış. Atatürk vasiyeti de var.
Koç Holding, Aygaz elindeki Tüpraş ve Koç Finansal hisselerini aldı, Sabancı da zamanında Aksigorta içindeki Akbank hisselerini almıştı, o tip örneklere bakarak en az vergi doğacak şekilde bir şeyler yapacaklar bence.
TSKB'de Vakıfbank'ın da payı var, onlar ile filan bence görüşülmüştür.
>>>>>>>>>
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?M...evzuatTertip=5
Ortaklık paylarına ilişkin sınırlamalar
Madde 56 — Bankaların; kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar dışındaki bir ortaklıktaki payı kendi özkaynaklarının yüzde onbeşini, bu ortaklıklardaki paylarının toplam tutarı ise kendi özkaynaklarının yüzde altmışını aşamaz.
Bu Kanunun 55 inci maddesinin (e) bendinde belirtilen işlemler, birinci fıkrada belirtilen sınırların hesabında dikkate alınmaz.
(Mülga fıkra:20/2/2020-7222/18 md.)
Bankalar, kendilerinde doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olan ortaklık ve kuruluşlarda doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olamazlar, bunların hisse senetlerini rehin olarak kabul edemezler ve karşılığında avans veremezler.
pust palanenenin yaptığına bakın
geçen haftanın dibini gösterdi-tepesine yaklaştı son gün orta çizgisinden kapatıyor.
https://r.resimlink.com/V81PfR507DK.png
son kalan 3 günüde yıllık %47 den hesaplıyor.
Deniz hocamı okudum. Bu faiz artışı kur kkm vs bilanço analizlerim. Ekonomi yönetiminin kkm den çıkın demesi kkm deki paranın kura doğru bir yönelimi ciddi sorunlar çıkarır. Faiz artışı ile finansman maliyeti her ne kadar hala enflasyonun altında olduğunu düşünsekte kısa vadede sonucları alınacak bir gelişme değil. Bu kararın arkasında sabırla durulmalı. Bu arada hükümet ciddiyse hukuki alanlarda baskıdan tuzaklardan kaçınmalı. Ama görüyorum ki İmamoğlu davasında istinaf mahkemesi hakimleri yer değiştiriyor. Bana göre değişen nokta kadar bir şey yok. Bundan sonra geceye pozisyonla giren arkadaşlar iki kere düşünmeli. Rte dönemimde Rahip Brunson, Naci agbal ve çeşitli MB başkanları maliye bakanı görevden almalar gibi krizler bizde hiç bitmez.
Eğer bu ülkede demokrasi, hukuk, güçler ayrılığı insan hakları gibi şeyler varsa. Hatay tıp milletvekili, gazeteciler, Kavala ve İmamoğlu davası ayarlaması olmaması özgürlükler olmalı. Ekonomi yönetiminin aldığı karar sadece sıkışmışlığın acizliğin verdiği sebepler ile. Yaptıkları eski tas eski hamam. Risk her daim var negatif yönde.
Bankayı neden devir edersinki,koskoca banka ,
İş grubunda camlar şişe çatısı altında birleşeceği dönemde Soda yatırımcısıydım.
Karmaşa,volatilite,belirsizlik içeren bir dönemdi..
Şimdi iş daha büyük..
Umarım çorba olmaz gene...
İşc ye vadelide sağlam pozisyon açılmış... Tesadüf..
Eski başkanlar idare ediyordu, yeni başkan kanunlara uymalarını söylemiş olabilir. İştirakler belirli bir oranı geçemiyor, o kuralı aşmak için SISE iştirak değil finansal yatırım olarak gösteriliyordu bence.
Diğer bankalarda da varsa bu tip durumlar onları da tasfiye ettirebilirler. Bankalar enflasyondan korunmak için iştirak ediniyor. Kullanım dışı gayrimenkul de sınırlamalara tabi diye biliyorum.
Bankalar ticaret ile uğraşamaz ama www.pazarama.com.tr işbank iştiraki gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/twh7o6g.JPG
1. Uygun göreceği aktiflerini, teşkilatını ve personeli ile sigortaya tabi mevduat ve katılım fonunu başka bir bankaya devretmeye ve akabinde bankanın faaliyet izninin kaldırılmasını BDDK dan istemeye,
2. Hisselerinin çoğunluğuna veya tamamına sahip olmak kaydıyla, banka mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeniden yapılandırılması için sermaye artırmak, bankaya mevduat koymak, iştirak, gayrimenkul ve diğer aktifleri satın almak gibi tedbirleri almaya, banka hisselerini, varlık ve yükümlülüklerini devretmeye, satmaya ve bankayı başka bir bankayla birleştirmeye,
https://www.tmsf.org.tr/tr/Tmsf/Cozu...nka.cozumsurec
https://www.tmsf.org.tr/
İş Bankası'nın çalışanı emeklisi iştiraklerindeki çalışanlar vs 100 bin kişiden fazladır. Bana göre en sağlam banka. Sermaye artımak istese bir haftada 100 milyar hemen bulur. 1 ayda çok çok daha fazlasını bulurlar.
Önceki krizde batan bankalarda ilk parayı çekenler yönetici ve çalışanlardı diye hatırlıyorum, çünkü şirketler ile bağlılıkları zayıftı.
Osmanlı Bankası, 1856'da kurulan İngiliz sermayeli Bank-ı Osmani ile 1862 istikrazını üstlenen Fransız mali grubu Banque de Paris et des Pays-Bas ortaklığıyla, 1863'te İstanbul'da Bank-ı Osmanî-i Şahane adıyla kurulan bankadır. 2001 yılında Garanti Bankası'na katılmasıyla varlığı sona ermiştir. Vikipedi