Senin yedi sülalende olmayan mal var bende hala dümbük..
Printable View
Aynen eminim öyledir :)
kazanckapısı x de yazmışsın yine manipüle etmeyin kağıdı adam gibi satıp çıkacaksan çık alırken bi olay satarken bi olay yazmadan duramıyorsunuz takipçileriniz cahil bir lafınızla alıp satan yatırımcı değil sürü psikolojisi ile karar veriyorlar yazık yazık ne hallere düştü bu işler yakışmıyor yakışık almıyor bir de çıkıp bi dünya malım var yazıyorsun hala kaç yaşında adamlarsınız dede hissedar da başka forumlarda yazıyor berkosandan kar ile ekliyor çıkarıyor hissenet ne hallere düştü vay ki ne vay
Anladığım kadar berkosan yönetimide tahtada terse dusmus yoksa bedelsiz kap ini iki kere gondermezdi.sonra bedelsiz çok geç açıkladı ayrıca son zamanlarda çok bedelsiz açıklayan şirket var buda berkosanin bedelsizi ni onemsizlestirdi.yatirimcilarin yönetime güven duygusuda oldukça düşük.halbuki bedelsizi 30 TL civarında aciklasaydi şu anki durum çok farklı olurdu.bedelsiz sadece kötü gidişi durdurdu bizlere bundan sonra tetikleyici bir kap haberi lazım onunda yakında bir seyler yollayacak gibi bir durum olacak sanıyorum.
bedelsiz işinin eski cazibesi kalmadı ki başka hisselerin bedelsizi de berkosanı gram etkilemez çok beklentiye girmemek lazım şirket yönetim olarak şeffaf değil sanırsın savunma sanayine ürün tedarik ediyor hiç bir anlaşma yok bunla ilgili kap yok skumtech hikayesi ile 55 lere getirdiler yeni bir hikaye yazılması lazım pozitiflik kazanması için
Niye aynı aracı kurumlar gün aşırı birbirlerine al gülüm ver gülüm yapıyorlar fiyatı düşürüyorlar .biraz düşünmek lazım bu arada yönetim bu işin içinde yoksa onların daha fazla düşünmesi lazım.
yukarı ivmelendikçe malımı veririm diyen kazanckapısı tlgrm'a bakıyorum yine eski ortam kavga gürültü ve her zaman ki gibi satmayın oyun dönüyor diyen bir kaç ky :)
Asaliklar buldular kopeksiz köyü comaksiz geziyorlar.acaba bu köyün köpekleri nerede.
Onurun hisseyi gazlamasını özledik en çok dimi :))
Zirve de alanlar % 100 zarar birde %50 enflasyon hesaba katarsak *3 yapsa ancak kurtarır sermaye yi yinede az da olsa var 1 yıl gibi zaman daha sabredip bekleyecek ytd
günlükte feyk üstüne feyk.. NBA de bile bu kadar feyk atmıyorlardır...:kahkah:
günlüklere feyk, ama haftalıklara gelince turkuaza teknik faul.. 10 defa çarpmış ama geçememiş.. bu işi Ergin Ataman çözer..
ben malsız çulsuz, uzaktan izliyorum...
https://i.hizliresim.com/6hwvvm3.png
24.50... yine teknik faul..:kahkah:... hadi ayıp olmasın diye 2 dip diyelim... yeterli mi, bence değil.. o kedi buraya gelecek... yok bu kadar düzeltme yeter ben dönüyorum diyeceksen, adam olacak çocuk. 25.60.. üstü güzel altı üzer.. otoban 25.96 ve üzeri.. malsız çulsuz gözüm üzerinde..
haftalıkta 23.46 24.12 aralığının dışında kapanması yön konusunda belirleyici olabilir... ben kediyi yakaladım,sevdim saldım..
altta son durak 21.90 var ama senet şimdilik güzel duruyor..
keşke spk tüm olağan dışı hareketlere araştırma yapsa şu rakamdan sattım burdan topladım yorumu yapıp ekstra olarak millet aylarca bir kaç kişinin güzellemesi ile kağıtta haps olanların hakkı da araştırılsa bakıyorum telegram grupları çoğu kağıt gizlemiş kapatmış var bir korku hayrolsun
Evet keko ve kazanckapısının güzelce pazarladığı millete sattırmayıp , adamların kendilerinin malı yavaşça boşalttığı berkosan grupta patladı :) Adamlar bi kitle elde edip çok pis milleti keklediler valla. Allah belalarını inşallah verecektir birgün. Sahtekar bu adamlar DİKKAT : Kekonacci - Kazanckapısı
Sayet dediğiniz gibiyse yönetimde bu oluşumun bir parçası olması lazım çünkü 2024 ilk çeyrek bilanço muhteşem olmasına rağmen aynı gün yukarı yapıp akabinde mali caktilar bu açıdan bakarsan yönetim de işin içinde olduğu varsayılabilir. ilk bilanço bu kadarguclu iken ikinci ve üçüncü bilancolarin bu kadar bozuk olması ilginç. Yinedi ben sizin görüşlerinize katılmıyorum.kekonun müritleri hisseye abaninca hisseyi olduğu gibi yıktılar kusturuncaya kadarda bezdirdiler berkosanin son kap haberi bence çok şeylere gebe berkosan iberya çok büyük bir sirketmiki cimsa min çok yüksek kademelerinde görev yapmış Mustafa beyi iberya ya genel müdür yapmışlar iberya şirketinin bütçesi Mustafa Bey'in bodrasini karsilaya bilirmi .bence kendi düşüncem berkosanda sanki birileri talip gibi görünüyor yatırım tavsiyesi değildir sadece umut ettiklerimdir.
Keko buralardaysan hakkında söylenenlere bir cevabın yok mu? Sen berkosan yönetimi ile işbirliğine gittin mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yüzleri yok ki konuşup eleştiri yapanlara da grupları saldırdı yine dostlar alışverişte gesan matriks övmeye başladılar x sayfalarına bakın bunlar ne alıyorsa grubundakilerde hemen alıyor sonra da ekip yok diyorlar spk bunları da araştırıp ceza vermeli umut aşılayıp duruyorlar milleti malda bırakıyorlar
sahtekar sensin dostum..bizi tanıyan zaten tanıyor...iyi niyetimizi herkes biliyor...bu hissede hiç ummadığımız şeyler yaşandı...patron ve tahtacı el ele verdiler...milleti dökmek için en son bilançoları bile bozdular...bu kadar ********in olduğu bir ortamda ne yazık ki ben de yanıldım...patronun da bu işlerin içinde olup yatırımcı düşmanlığı yapabileceği aklımın ucundan bile geçmiyordu...ama inadım inattır...berkosan tutmaya devam edecem...
ben batmanda ,patronlar da her halde istanbulda olmalı...onları rüyamda bile görmedim dostum...:kahkah: herkes karşısındakini kendisi gibi görürmüş...ben 2010 yılından beridir bu piyasadayım ve aynı nick ile yazmaya devam ediyorum...bu süre içerisinde beni tanıyan zaten tanıyor...tanımayan da iyi niyetle gözlem yaptığında beni tanıyacaktır...
enflasyon muhasebesi bir çok kişinin görüşünü bozduğu gibi benim de görüşlerimi bozdu..şirketlerin bilançoları da bu yüzden çok bozuldu...var olan ekonomik kriz ve durgunluk da şirketleri çok olumsuz etkiledi...borsada olup da son bir yılda zarar etmedim diyebilen herhalde kimse yoktur...2024 yılı kayıp yıl oldu ama yine de umutvarım...2023 yılı ve öncesinde çok kazanmıştık varsın bir yıl kazanmayalım...
zaten son zamanlarda moral bozukluğundan forumlara da pek yazmak istemiyorum...beni kurtaran ve birazcık da olsa moral veren altın yatırımım ve inşaat projesinden kazandıklarımdır...yoksa gerçekten de hem borsada kazanamamak hem de enflasyona ezilmek ,altından kalkılamayacak bir yıkımdır...
borsa yatırımcısı yıkık ve bıkkın...kimsede heyecan kalmadı...bir çok yatırımcı maliyetini yakalarsa ?? ardına bakmadan kaçacak duruma gelmiş...buna neden olanları ve bu ortamın oluşmasına neden olan başta hükümet yetkililerini ,ardından patronları ardından da tahtacıları ALLAH a havale ediyorum...
bu hissede de ne yazık ki çok oyunlar döndü...ta başından beri bu hisse için unutulması gereken bir hisse demiştim...kendim de gerçekten de unutma moduna girmiştim ki bu gün bir arkadaş berkosanda size saydırmışlar deyince ,uzun süredir bakmadığım bu sayfaya bakayım dedim...gereken cevabı geçmişte de vermiştim bu gün de veriyorum...benim alnım aktır...nick değiştirmedim ve bir yere de kaçmadım...borsada olduğum sürece bu forumlarda da var olacağım...
bu güne kadar hiç bir ceza almadım ..biliyorum zaman zaman kötü düşünenler şikayet de ediyorlardır ama bu şikayetler nafile...çünkü herhangi bir kötü ayağım yok...hiç bir hisseyi tarihi zirvesinde iken yazıp ,tahtacıların mal çıkmasına yardım etmedim...benim yazdığım hisselerin hepsi de tarihi diplerinde idi...berkosanı hatırlayanlar ilkin 19 tl den yazdığımı hatırlayacaklardır...beni tanıyanlar yatırımcı dostu olduğumu biliyorlar...
ben inanmadığım, almadığım veya almayı düşünmediğim hisselere yorum yapmam...ben yanılıyor muyum ?? her insan gibi ben de yanılabiliyorum..ben mükemmel biri değilim...bu piyasa kim ben mükemmelim hiç hata yapmıyorum diyebilir ki ?? bir hatamız oluyorsa da bu kasti bir hata değildir ,insan olmamızdan kaynaklı hatalardır...
her zaman şunu söylemişimdir : bir faydamız oluyorsa dua edin yeterdir...eğer istemeden de zararımız size dokunmuş ise de bedua da etmeyin yeterdir...bunları yapmak da artık kişilerin kalitesine kalmıştır...
ceza almamanız suçlu olduğunuzu değiştirmiyor iyi niyet dua beklentisi falan Lafügüzaf bir şirkete bu kadar bebek şirket büyüyecek diyip beklentileri yüksek tutmak sonrada piyasaya suç atmak tamamen ağır amatörlük sizin bilmem kaç yıllık tecrübeleriniz falan da hikaye diğer hisse gruplarında sayfalarında görüyoruz maharaj kazanckapısı ve belli bir kesim aynı hisseye girip çıkıyorsunuz grupça hareketler var umarım bir gün herkes hakettiği cezayı alır burada yatırım yapıp mağdur olanlar olarak tek temennim budur
bebek şirketin bilançosu da geldi büyümüş şımarmış size göre hala bebek şirkettir tabi orası ayrı az vakti var beklediğim seviyeyi görsün satıp çıkarım Allah bir daha da sizlerin içinde olduğu hisseyi almayı nasip etmesin hakkım haramdır
Şahsen ben samimiyetletine inanıyorum ancak Keko ve Kazançkapısı'nın en büyük hatası ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin boyutlarını bir türlü anlamak istememeleri...Ve bu gerçeğe rağmen sahip oldukları kitle ile kağıdı istedikleri seviyeye getirebileceklerine olan aşırı öz güven!...Hepsi acı bir hatıra olarak bu başlıkta duruyor...
Günün sonunda gelen bilançolar ortada, şirketler tel tel dökülüyor...Bu faiz ortamında yeni yatırımcı gelmeyeceğini bilen sayın tahtacı da hisseyi aşağıya doğru itmeye devam ediyor...Bilançonun zaten konuşulacak bir tarafı yok...Benim de kötü mötü pozisyonum var ve yapacak bir şey yok...
Şirket yönetimi tarafından kandırıldık...Net...
Buradaki tahtacı şirket yöneticileri görüntü bu yönde hisseye istedikleri gibi rahatça yön verebiliyor.malesef kanunlarimiz bu tür olusumlara hakkettikleri cezayı gerektiği gibi kesemiyor.sevgili paydaşlar daha önceki yorumlarında bilançonun bozulmaya başladığı yazdığımda kabullenmek istemediniz işte sonuç ortada.yonetim eflasyon vergi muhasebesi ve ertelenmiş vergi borcununuda bahane ederek sonucda zarar açıkladı.ozellikle ertelenmiş vergi borcu şirketin zarar yazmasına etkisi olmuştur.bence artık en kotu geride kalmıştır mal toplanma seviyesine geçilmiştir.onumuzdeki bilanço dönemlerinde özellikle 6 aylık ve sonraki dönemlerde güçlü toparlanma bekliyorum.bu arada şirket yönetimi hakkındaki düşüncelerim hakkında en ufak bir değişiklik yoktur.
evet benimde hatalarım hem genelde hem de berkosan özelinde çok oldu...genelde ülkemizin bulunduğu ekonomik krizi kısa süreli olacağını , bu kadar uzamayacağını artan faizlerin borsayı bu kadar kötü etkileyemeyeceğini düşünüyordum..
berkosan özelinde ise patronun bu kadar kötü niyetli olabileceğini düşünememiştim...tahtacıların da yatırımcı düşmanı olabileceğini tahmin etmiyordum...
evet bu hisseden acı bir tecrübem oldu...geçmişte gedza hissesinde de benzer bir olayı yaşamış idim...hisselerde patron faktörünün önemini bir kez daha anladım...berkosan da tecrübelerime tecrübe kattı..tabi her tecrübenin de bir maliyeti var..bu maliyeti de sineye çekmek zorundayım...
bundan sonra da elimden bir şey gelmiyor...burada kaderimize razı olarak beklemeyi tercih ediyorum...
yüksek faiz ortamı patronları ve tahtacıları iyicene ahlaksız hale getirdi...tamam bizim de suçumuz var ama nasretin hocanın hikayesindeki gibi hırsızın da hiç mi suçu yok ?? berkosan konusunda çok üzgünüm ,ben de diğer yatırımcılar gibi bu hissede acımızı çekeceğiz...berkosanda tekrardan her şeyin düzelmesini bekleyeceğim...
Resmi Gazete'de 20.02.2025 tarihinde yayımlanan tebliğ ile TS 825 Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standardı 01 Nisan 2025 tarihi itibarıyla zorunlu standart olarak yürürlüğe girecek.
Isı yalıtım zorunluluğu yarın başlıyor. Artık sadece ısıtmak için değil soğutmak içinde yalitim yapılacak ve zorunlu hale getirildi. Şirket için iyi haber. Dolar bazlida trend dibinde, 2 Nişanda alt pazara düşerek traderlardanda uzaklaşacak, %200 bedelsizde 1-2 aya onaylanır. E artık tekrar başlar yukarı insallah :) bu yalıtım zorunluluğu haberi skumtechten sonra hoşuma giden ilk olumlu haber.
Başka iyi bir haber de Euro/dolar paritesi yükseliyor..dolar bazında aldığı hammaddeyi TL bazlı maliyetler ile ürüne dönüştürüp Euro bazında satması olumludur...ikinci bir konu da Avrupa ekonomisinin toparlanmaya başlamasıdır..petrol fiyatlarının düşmesi dünya genelinde enflasyonu düşürür...düşen enflasyon da faizlerin düşmesine neden olur...düşen faizler de ekonomileri canlandırır..
Ülkemizde ve dünyada siyasi risklerden olmasaydı bu gün çok daha iyi yerlerde olacaktık..
https://tr.tradingeconomics.com/euro-area/inflation-cpi
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Mart 2025'te %2,2'ye gerileyerek Kasım 2024'ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı ve piyasa beklentilerinin (%2,3) biraz altında kaldı, öncü bir tahmin gösterdi. Hizmetler enflasyonu 33 ayın en düşük seviyesine geriledi (%3,4, Şubat'ta %3,7), enerji maliyetleri ise düştü (-%0,7, %0,2'ye karşı). Ancak, enerji dışı sanayi malları (%0,6) ve işlenmiş gıda, alkol ve tütün (%2,6) için enflasyon sabit kalırken, işlenmemiş gıda fiyatları arttı (%4,1, %3,0'a karşı). Bu arada, dalgalı gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon %2,4'e düşerek piyasa tahminlerinin (%2,5) biraz altında kaldı ve Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Aylık bazda, tüketici fiyatları Mart ayında %0,6 artarak Şubat'taki %0,4'lük artışın ardından yükseldi.
avrupa çekirdek enflasyonu geçmiş aylarda 2,5 puan zirvesini gördükten sonra mart 2025 tarihinde 2,2 ye düştüğü görülüyor...enflasyonun düşmesi faizlerin düşmesini tetikleyecek...faizlerin düşmesi de avrupa piyasalarının canlanmasını sağlayacak...berkosanın ispanyaya kaliteli bir yönetici ataması ve berkosanın ihracat oranının yüksek olması umutvar olmamızı sağlıyor...önceki yorumumda da söylediğim gibi euro /dolar paritesi yükseliyor..bu durum avrupaya ihracat yapan türk şirketlerinin lehinedir...bakalım fiyatlama olacak mı ??
vay vay bi zamanlar birbirlerine laf edenler ortak payda da mı buluştu :) toki işine döndü yalıtım haberi yine bakalı hayrolsun
ve hala enflasyon faiz avrupa ekonomisi euro dolar paritesi vs vs
hisse alt pazar'a düştü sayın keko bilmem farkında mısın ?
bilmem kaç yılın tecrübeleri mi söylüyor bunu :) ne alaka yahu toplaması için alt pazara düşürmesi gerekiyormuş kim uyduruyor böyle saçma düşünceleri takasta ne değişti yada kaç ay daha toplama dönemi olacak onları da söylesene bari :)
malı toplayacak adam ekim-mart döneminin yataylığını kullanırdı yine altı boş söylemlerle ortalığa düştünüz sessizce bekleyin neyi övseniz grafiği berbat ediyorsunuz
Bunlar benim düşüncelerimdir...senin farklı bir düşüncen varsa paylaş...en son bir ay önce yazmıştım..değişen bir şey olmamış...demek ki benim ile alakalı bir şey yok...söylediklerim de övme amaçlı değildir...sadece berkosanın temelini olumlu etkileyebilecek faktörlerden söz ettim...övme başka bir şey olanı söylemek de başka bir şeydir...
bak bir ay boyunca hiç bir şey paylaşmamışsın...sende de varsa paylaşacak bir bilgi ?? ister olumlu olsun isterse de olumsuz olsun,sen de paylaşabilirsin...seni tutan kimsecikler yok dostum...
Her konuda böyledir ; en faydalı bilgi, deneyimleyerek ve bedelini ödeyerek edindiğindir....
Risk alacak kadar cesur olmayan, hayatta hiç bir şey başaramaz..
Çoğu zaman sizi yıpratan önünüzdeki dağlar değil, ayakabınızdaki çakıl taşlarıdır..
(mehmet ali cley )
bana göre yazacak birşey kalmadı övülen şirket bilançosu temel rasyolar patron faktörü karamanın koyunu misali ortaya çıktı sadece takip ediyorum yine ortalığa kimler düşecek diye ufuk ile sen ortak payda da buluştunuz yine birinin iyi şeyler yazmasını beklemişsin işte
zamanında öve öve zaten yazacak birşeyiniz kalmadı süslü alıntı cümleler karın doyurmuyor 1 aydır değişen birşey yok benlik durum yok diyerek sıyrıldığınızı sanıyorsunuz eskiden yaptınız zaten bütün yanlışları herkese sanki altın dağıtan bir şirket gibi yazdınız çizdiniz aldırdınız sizlik bir cümlede ben bırakayım da biraz düşünürsünüz belki
"Dünyadaki bütün kötülükler, birilerinin başkalarının iyiliği için hareket etme hakkını kendinde görmesiyle başlar."