Rica ederim hocam.
Printable View
Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devamı kararlaştırıldı
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, üretime başlamanın çok sıkıntılı, çok zor ve çok maliyetli olacağını belirterek, “Yeni normalde üretim uzun süre katlanılacak bir durum değil çünkü sosyal mesafe kuralları nedeniyle aynı çalışan sayısıyla çok daha az araç üretmek durumundasınız” diye konuştu.
https://www.paraanaliz.com/2020/bors...mpression=true
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben milli eğitim bakanı olsam kesinlikle yıl sonuna yeterlilik sınavı koyardım.
Eğitim bir zincirdir. Kırarsanız bunun etkisi yıllar boyu devam eder. En kötü ihtimalle önümüzdeki yılın müfredatını değiştirip bu yılın kaçan bilgilerini serpiştirmeleri gerekiyor.
Bir lise mezununu yoldan cevir şu elektirikli alet (tv,Camaşır makinası vs. ) bir günde kaç TL elektirik kullanır hesabını yap desen yapamazlar. ilkokullarda bıldıgım kadarı ile abaküs kullanılmıyor artık hesap kıtap yapmasını ogreten en temel şeydi. İlkokulda abaküs kullanan bırı 3 ekle 4 cıkar dıye yapar hesabını buyuk sayılarda.
Bizim rahmetli olan bir hocamız vardı. Cumhuriyetin yetiştirdiği idealist öğretmenlerden. Çocukken karnesini alıp babasına gitmiş. Tebrik bekliyormuş. Babası soru sormuş. 3 kilo elma şu fiyattan, 5 kilo portakal şu fiyattan vs . Toplam kaç lira yapar demiş.
Bizim hoca rakamı söylemiş. Babası çok kızıp çocuğu aldığı gibi okula götürmüş. Okul müdürüne bu çocuğu sınıfta bırakacaksın hesap yapamıyor demiş. Ve çocuğuna sınıf tekrarı yaptırmış.
O çocuk büyüdü bizim öğretmenimiz oldu. Öğretmenimizin oğlu bizim üniversitede hocamız oldu.
Bir zamanlar bu ülkenin parası yoktu. İnsanlar devletten okul talep ederdi. Eğitimli olmak okul bitirmek çok değerliydi. Eğitimli insan toplumda saygı görürdü. Şimdi ülkede para var (eşit dağılmasada) ama eğitime verilen değer yok.