dün gece yazıcımın cırt cırt sesleri sabaha kadar susmadı :oleyo::oleyo:
Printable View
dün gece yazıcımın cırt cırt sesleri sabaha kadar susmadı :oleyo::oleyo:
2009 dow joness 6000 ken oluşan borsa fiyatlarında devam diyoruz. istikrar bu olsa gerek..
endeksin en hormonlusu...
https://i.hizliresim.com/arpu096.jpg
Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu 20 milletvekiline dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu-NTV
merkez bankası diyor ki bankalara müşterilerin dövizlerini tl ye çevirttirin bizde tuttuğunuz zk ya daha fazla faiz alın...
gel gelelim işin banka ayağına...
banka müdürü geldi bana ya tl ye dönelim diye telkinde bulundu...
bende hay hay dedim safiyane şekilde...
8,70 den döndüm 3 ay sonra o kur geldi 9,70 e o bankanın müdüründen kan alırlar...
bankaların merkezde tuttuğu zk senin benim param...
Türkiye gibi ülkelerde bankalar o işlere giremez...
3 ayda bir merkez başkanı değiştiren yönetime nasıl güvenip te müşterilerine telkinde bulunacak...
KAğıt %30 düşmüş.. %+1.5 yukarda.. hale bak
yıllardır herhalde anlaşılmıştır: bu zihniyet senin ödediğin vergileri de dolarlarını da adeta kendi parası gibi görüyor..
vergi konusu zaten bariz: kafalarına göre saray yapıyor kafalarına göre harcama yapıyorlar..israf şatafat zirvede..bu zaten bariz.."itibardan tasarruf olmaz" bile dediler..
rezerv konusu ise : hatırlarsanız "net rezerv brüt rezerv diye bir şey olmaz" diye ifade ettiler defalarca.. hatta burada onların neferlerinden birisi olan karabatak ta benzer düşünüyor.. yani brüt rezerv demeye gerek yok.. zorunlu karşılıklarla merkezin rezervi artıyormu sen ona bak demek istiyorlar..yani rezervin hepsi (karşılıklar dahil) kullanılabilir demek istiyorlar..