Virtue Bey yattı kalktı parası eridi mevduatta. Allah sabır versin zor. :)
Virtue Bey yattı kalktı parası eridi mevduatta. Allah sabır versin zor. :)
Güzel bilgiler için teşekkürler Sn.Samreit
Yurtdışında gördüğüm eksikliklerinden bi tanesi bizdeki kadar adım başı kuyumcu olmamasıydı. Almanya'da Köln'de Türk mahallesinde gördüm. Münih'te yoktu veya tabelalarıyla dikkat çekmiyorlardı. Diğer küçük ülkelerde ise çok çok azdı. Daha çok online satış oluyor galiba.
Almanlarda bizdeki IAR gibi Uluslararası geçerliliği olan sertifikalı külçe altınlardan mı alıyor acaba...
https://www.gold.de/kaufen/goldbarren/degussa/
Cumhuriyet altını gibi coin olarak satılan Goldmünzen.
syg.
Bizim IAR'lar Amerika'da bile satılıyorlar. Nadir'in gümüş külçeleri de bütün dünyayı geziyorlar benim redditte gördüğüme göre. :)
Bir de yabancılarda coin olarak satılan altınlar da genellikle 999.9 saflıkta.
Bizdeki Atalira'lar 22 ayar hep. Kendi darphanemizden 24 ayar şeklinde basılan coin şeklinde bir ürün yok benim bildiğim.
Gerçi yukarıdaki sitede 22 ayar da çok varmış coin şeklinde. Benim takip ettiğim gruplardaki elemanlar sadece 999.9 alıyorlardı coin olarak. Bizde de 24 ayar Atalira olaydı güzel olurdu.
Evet. 1,2, 3, 5 gramlik külceler aliyorlar otomatlardan.
Özellikle biraz parayonak olup sadece parayada degil, tüm varliklara (hisse, sigorta, fon vs.) inanmayan kesim altin biriktiriyor.
Ayni zamanda devlete güvenmeyen kitle burada da az degil.
Hatta savas gibi bir ortamda ödemenin kücük gramli külcelerle daha kolay olacagini düsünenlerde var.
Varoglu var acikcasi.
Münih'te merkez tren istasyonu bölgesindedir kuyumcular. Artik daha cok arap asillilar yapiyor bu isi.
Gene turkler altin alıyordur .altin almak kara kuguya hazirlik.iyide en kotu olursa o da savas altinda bir ise yararmi?sizden alirlar onu[emoji39]
Risk almadan getiri yok....
Her zaman boyle idi..
Yeni bir sey degil.
Syg,
Kötünün de aşamaları var. Kıbrıs'ta bankadaki paralarına çökülen vatandaşlar çok demişlerdir keşke bankada değil de fizikide tutaydım paranın bir kısmını diye :)
Her senaryoya hazırlıklı olmak lazım. Risk almadan da olmaz.
ytd
Kibrista %30 una el kondu.tam bir komedi.deneme yapildi.bizde zaten enf.la sac trasi yapiliyor[emoji39]