Yazınızdan anladığım kadarıyla akp'nin gitmesi hikayesi lazım :)
Onların sözcülüğünü yapmaktansa surda 1-2 grafik paylaşsanız yada blanço yorumu alsak daha verimli olurdu başlık için.
Printable View
Gecmis bir kac sayfaya bakin. Cuma gecesi bir cok hisse paylasimi yaptim. Lutfen bir daha elestirneden once karsinizdaki kisinin kim oldugunu taniyin. Saygilar.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O sizin bilginize ihtiyaç duymuyor bence iktidarın gidecek olma ihtimaline yönelik yazınızı elestiriyor.ayni düşünceleri tersinden yine grafik koymadan yazsaydiniz alkış tutardı....
MI 4LTE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kına yakarsin bı tarafına bırakın siyaseti bilgi paylasicaksan yaz yoksa kalabalık yapma
Alenicev arkadaşım bence grafik teknik temel yazmaniza gerek yok. Onlar iyi bilirler ne istiyorlarsa alsinlar sarsılan. Armut pis yok . Zaten yıllardır bunun yüzünden ne hale geldiği ortada . Elinize emeğinize sağlık.
Ya borsayi bosverin gencler.
Giden tahta gidiyor.
115 endekse gore fiyatlari yukari giden bir suru tahta var.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadlar link grafiğini inceleyebilecek olan var mı şimdiden emekleriniz için teşekkürler
Her sene 50-60 milyar dolar cari açık veren bir ekonomik modelimiz var. Bu ekonomik modelde değişiklik olacağına dair bir işaret, gösterge yok. Bu modelin hepimizin bildiği Çiftlikbank finansmanından ne farkı var? Çiftlikbank'ın batacağını, ben hakkında ilk bilgi sahibi olduğum zaman anladım ve sonrasında da battı. Çiftlikbank ben böyle düşündüğüm için batmadı, kendi iç dinamik açmazları dolayısı ile battı. Türkiye'ye bir şey olmaz diyenlerin gelecek yıllara ilişkin cari açık projeksiyonlarını ortaya koyması gerekir. Ben böyle bir çaba görmüyorum, yabancı da görmüyor ve herkes saadet zincirinin ne zaman sona ereceğini konuşmaya başlıyor, kimsenin saadet zincirinin sona erip ermeyeceği konusunda bir kuşkusu yok çünkü.
Hakaretlere gelince ne yazık ki var bu tür yanlışlıklar. Ben de vatandaşlar arasındaki bu tür karşılıklı söylemleri tasvip etmiyorum. Ama bu eğilimi besleyen faktörleri dikkate alınınca vatandaşlar bu konuda masum bile sayılırlar. Devletin ileri gelenlerinin karşılıklı hakaretlerini düşününce bu üslup bozukluğunun asıl sorumlularının vatandaşlar olmadığını görüyoruz. Ne dediğimi anlamak için şu anda bir ittifak etrafında bir araya gelmiş 2 parti liderinin yalnızca zamanında birbirleri hakkında ettkleri hakaretleri hatırlamak bile yeterli. Siz hatırlamazsanız ben burada onlarca link verip hatırlatabilirim. En bilinenleri "zürriyetsiz" ve "********" söylemleri.
Yani demek istediğim fertleri birbirine saygılı bir toplum istiyorsak, bunu öncelikle bizden oy isteyenlerden talep edelim. Onlar üsluplarını düzeltirse inanın insanlarımız durup dururken birbirine hakaret etmez.
Tahvilde 15.90 üzeri kapanışlara dikkat edilmeli.
Dolareste 4.46-50 üzeri kapanışlara dikkat edilmeli.
Endeks te dolar bazlı 21.600 altı haftalık kapanışlara dikkat edilmeli.
Halkbank hikayesine dikkat edilmeli .
Fed faizi 4 olarak haziran toplantısında netleştirecek mi
Seçim sonuçları nasıl olur buradaki belirsizlik çok önemli
ABD rahip davasından dolayı yaptırım fitili ateşler mi
Yukarda dile getirdiğimiz konular ne kadar devreye girer veya olurmu .
bır suhal üzere.. yaptığınız temel analızı sıyaset sananlara..verdıgınız cevapta grafıklerınız kadar şık ve kalıteli...sn.alenichev ..buraya bır çok ınsan ne boş bugaz laklakçı musterıye.. nede deli gazcı şoföre değil..senın gibi ustaları takıbe geliyor en azından ben oyleyım...lütfen paylaşımlara devam edın hiç bılenle bılmeyen bır olurmu.....
Sacro ,
Sow seni ipten aldı:)
Her yıl 50-60 milyar dolar cari açık, 16 yılda 800-900 milyar dolar ediyor. Bu cari açığa göre 16 değil en fazla 3 yıl sonra kriz çıkması gerekir.
Peki kriz 13 yıl niye gecikti.
Muhtemel senaryolar.
1- Merkez Bankası dolar basıyor.
2-turkiye dolar yumurtluyor.
3- aciklanan rakamlar hatalı?
4- ??? Devrelerim yandı la başka bir şey gelmiyor aklıma...
Not: dolarlarimi verin la evime gideceğim.
İmza:bir yabancı
Yatırım tavsiyesi değildir.
Cari açık fazla diye bu ülke batması gerekir zihniyeti de bir hezeyandır.
Yorumlarla 3 gündür zaten bu ülkeyi ne hale getirebileceğimizi gördük. Yazık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her fikire saygı göstermeliyiz
çok doğru
AMA
Hz. Muhammaed S.A.V efendimize ve Mustafa Kemal ATATÜRK e karşı
tek kelime olumsuz lafı olana saygı göstermemi kimsen benden beklemesin
laf söyleyenlerin
ALAYI hadsiz ve ******** benim gözümde
Buradaki herkes gayet zeki ve vatanperver olduklarından hiç şüphemiz Yok. En azından ben öyle hissediyorum. Ama bu ülkeye de yazık. Herşeyine yazık. Herkes bu zekasına ve vatanperverliğine uygun yorum yapmalı.
Hangi görüş olursa olsun birbirimizi sevmeliyiz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Korkulariniza bir anlam veremiyorum.
Korkmuyirum cunku pkk yi ovup parlatmiyorum.
Korkmuyorum cunku feto cu degilim.
Korkmuyorum cunku dhkpc mlkkp vs vs degilim.
Korkmuyorum cunku sade bir vatandasim.
Adalet sistemi bozuk o konuda size katiliyirum
Sebeplerini yazmakla bitmez..
Ulke hepimizin kriz cikmasini dileyip ulkenin batmasini hayal etmek
Azicikta olsa aklini kullanabilen bir insan icin normal olmasa gerek
Sonuc: Allah ulkemize devletimize ummete zeval vermesin..
Bu konuya karışmak istemiyordum ama dayanamadım daha da yazmam.
“Ekonomik kriz çıkmasını isteyen ki sırf bunu yönetim değişsin diye isteyen varsa kanına bir baktırsın vesselam. “
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
PolitİK TOPİK OLDU YOLDAN ÇIKIYORUZ
Arkadaşlar kimse kriz çıksın istemez kim ister yaw allah aşkına hepimiz işimizden gücümüzden olacaz fakirleşecek kim ister krizi.
Bunun tartışıldığını sanmıyorum.
tartışılan şey kriz çıkarsa bundan kimin sorumlu tutulacağı ?
Neyse konuyu değiştirelim gari.
:))
Baskan 7 yildir bekledigim an geldi [emoji15]
....................
https://resmim.net/f/upAEVV.png
35.20 üzerinde kapanış lar yaparsa 38.80 -39.00 formasyon hedefi :whistling:
Topigin ruhuna uygun olmayan paylasimlardan vazgecsek daha iyi olacak. Ben siyasi acidan bir yorum yapmadim. Ekonomik acidan yaptim. Yorumlarinizi okudum. Bilgim dogrultusunda cevap vermek isterim.
Cari acik meselesi. Bu kucumsenecek bir problem degildir. Su bir gercek ki turkiye hicbir zaman cari fazla veren bir ulke olamaz. Cunku disa bagimliligi yuksek. Onemli olan bu cari acigi makul seviyeye getirmektir. Ulkelerin borclari olur. Bu da problem degil eger bu borcu cevirebiliyorsan.
Iste sikinti burada. Turkiye finansman acigini kapatmak icin para bulmakta zorlaniyor ve bu yuzden yuksek faiz ile tekrar borclaniyor. Bu sekilde borc katlaniyor. Bir sure sonra bu cark donmez ve iflasini aciklar.
Hani diyorsunuz ya umarim kriz cikmaz. Turkiye bir kriz olmadan ayaga kalkamaz. Turkiyenin ihtiyaci olan sey krizdir. Eger bir yarayi iyilestirmez isen o yara butun vucuda yayilir ve seni oldurur. Kangren gibi. Eger bir kriz cikarsa gucluler ayakta kalir ve temizlik yapilir. Kriz ortaminda genisleyici maliye politikalarinda vazgecilir. Irlanda buna guzel bir ornektir. Iflasin esigine gelen ulke 20 yilda mukemmel bir gelisim kaydetmistir. Ornegin teknoloji firmalarinin avrupa merkezleri dublindedir. Cunku vergi tesvikleri vardir.
Kriz ne kadar erken gelirse o kadar iyi. Zamana yayildikca etkileri de kotu olur.
Ornegin sunun yapilmasi gerekir. Su anda enflasyon kac yuzde 11. Mb njn hedefi kac yuzde 5. Arada 6 puanlik bir fark var degil mi. Mb politika faizini bu fark kadar artirmalidir. Yani 11 +6 dan 17 yapmalidir. Ha bunu yaparsa bir cok sirket batar ama olmasi gereken budur.
Abd 1980 de bunu yapti. Enflasyon yuzde 10 idi ve faizleri bir ands 15 e cektiler. Brezilya 2015 te bunu yapti ve 3 yil icinde bayagi toparlandi.
Ekonomi basittir. Ancak bizde zor hale getiriliyor. Bu yuzden kriz kacinilmaz. Piyasa dedigimiz sey duyarsiz ve bencil bir olusumdur. Turkiyeye tolerans gecmez.
Bu bu konulara hakkinda son yorumumdu. Bu topikte sade ve basit paylasimlar yapmak daha guzel.
Yarin yeni bir gun yeni bir baslangic.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İktidara gelir gelmez hemen cari açığı 60 milyar dolara çıkaramışlar. Biraz uğraşmaarı gerekmiş. 7, 14,22 şeklinde gitmiş. O yüzden 900 milyar dolar değil de 600 milyar dolar gibi bir toplam cari açık var bu dönemde. Bu açık nasıl finanse edildi derseniz de bunun cevabı 130 milyar dolardan 430 milyar dolara çıkan dış borçlarda ve yabancıya yapılan özelleştirmelerde gizli. Bir kısmını da turizmden ve dışarıda çalışan işçilerimizin gönderdiği dövizler karşılıyor.
Cari açık sürekli hale geldiği zaman kar topu gibidir. Sizin 10.000 lira kredi kartı borcunuz var. 1000 lira da geliriniz var diyelim. Ama her ay 1400 lira harcıyorsunuz. Kredi kartı taksidi geldiğinde hem bu taksidi ödemek için borç alıyorsunuz tekrar, hemde o ay fazladan harcadığınız 400 lirayı finanse etmek için. Harcadığınız para da yatırıma değil de zeytin peynir, et gibi o ay yiyip bitirdiğiniz tüketim ürünlerine harcıyorsanız, sonu ne olur bir düşünün. Veya isterseniz bir kaç sene bu şekilde harcayın, bir sonucunu görün.
2002 de dış borcumuz 130 milyar dolardı. Tüm cumhuriyet döneminin dış borcu. Şimdi bunu 2 senede cari açık olarak veriyoruz.
Ek 18616
FENER - 30 DK -
35.72 ilk durak. Brakeout yapmis. 34.60 ise destek.
[IMG]http://666kb.com/i/dt9s41rot5t9pqb5x.png[/IMG]
İçi bilgi dolu yazılara höykürenler burayı çiftlikbank sayfası zannediyor, bize bilgi sunmayın 3 koyup aynı gün 6 nasıl kaldırırızın peşindeler. Oysaki burda sana balık nasıl tutuluru öğretmeye çalışanlar var ama sen....
Neyse
#fener den köşeyi dönelimde yunsada giren kolu kısaltalım biraz:))
Soyle hepsini derleyip toplayalim.
Ek olarak PETKM ile OTKAR da var. Hatirlarsaniz PETKM de daha once ki grafikte bist100 ile korelasyonunan dikkat cekmistim. O zaman fiyat 7.65 idi. Grafigi umut vermiyor. Aslinda 7.01 ile 6.94 arasinda ki GAP boslugu bir mesaj vermis ve sonra bir buyuk GAP daha olusmus. 6.40 - 50 uzeri zor gorunuyor.
Otkar da ise bir tepki bekliyorum. 78.20 cok kritik. Bilancosu da kotu geldi. Sanirsam 27 milyon ilk ceyrek zarari var.
78.20 altinda hisse 61 e kadar dusebilir. Fk oranida yuksek hissenin.
[IMG]http://666kb.com/i/dt9sykzdu8f0syqrp.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9t14q2o0diuxt6t.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9t1uysdxewxryf9.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9t28a84mcb22fb9.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9t36j23bdxrj3lx.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9t3lj94sr7mmux1.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9t8uh6m9brng9ol.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/dt9tf6igudw3bzdvp.png[/IMG]
Arkadaşlar gülmeyin ama ben stokladım evimi aklınıza gelebilecek ne kadar temel ihtiyaç malzemesi varsa sizede tavsiye ederim yercekimi olmayan yerde depar atmaya luzum yok :)) Kriz kaçınılmaz helee hele seçim sonrası %200 %100 yapılacak zamlara hic girmiyorum ,😉
2019 zor bi yil olacak .
"Bu da farkli bir bakış açisi :)"
Yunsa - ekgyo el ele diyecekmiyiz hocam bu haftaaaaaaaa
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Su baslikta kriz çığırtkanlığı yapmayin da ustalarin bilgilerinden faydalanalim. Siyasi yazilara da herzaman tepki gosteririm kim olursa olsun kimse kusura bakmasin.
Kriz çığırtkanları geldiyse tamamdır burası dip demekki bu hafta olumlu bir tepkime gelecektir.
Aynen usta.. o değil de okuyan insanlar etkeniyor...
Fener ile EKG yine tırt :(
Fener rallysi baslasin.
Ekrani kapatiyorum. ;)
Sacro üstad #Ekgyo için de ralliyi başlat artık, biz de kapatalım ekranı [emoji3]
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.