ziraat yatırımdan da hedef fiyat 493
Printable View
ziraat yatırımdan da hedef fiyat 493
Berlin otobüs fuarı otokar e-centro c iveco streetway
https://www.sustainable-bus.com/news...ts-news-buses/
Çoğu şirketin fk oranına baktığımızda gelen karlarla birlikte oldukça düşük seviyelere indiler. 4-5 fk larda 7-8 fk larda şirketler. Bu açıdan bakınca piyasanın yolu var gibi görünüyor tabi karlılıkların sürdürülebilir olduğunu düşünürlerse. Negatif tarafta ise fed faiz artırımları gündemde piyasayı baskılayabilir. Daha ciddi sıkıntı ise rusyanın ukrayna ve ukraynaya silah sevkiyatı yapan nato ülkelerini vururuz tehdidi benzer şekilde de ingilterenin rusyayı tehdidi var. Nükleer kullanımı kovid benzeri insanların daha önce tecrübe etmediği bir durum. Tüm dünya için kritik dönemlerdeyiz
Otokar geçen yıl gördüğü zirve 460 lira. Temettü düzeltmeleriyle 16 lira geçtiğimiz yılın temettüsü 20 lira bu yılın brüt temettü düşüşüyle 424 lira 4-5 defa deneyip kıramadığımız son dönemde kırıp uzun sürede üstünde kaldığımız zirve fiyatıydı. Zirve kırılımları sonrasında kırılan zirvenin destek olup olmayacağı test edilir genel olarak. 5. denemede kırdığımız direnci ilk düşüşte destek yapamamış olmamız iyi olmadı. Bi anda şelale düşüşünde bulduk kendimizi. Yarın haftalık ve aylık kapanış yapacağız 424 üzeri kapanış gelmesi iyi olur. Aksi durumda sürünmeye devam ederiz diyor teknik olarak
En son ukrayna savaşı başladığı günlerde 350 liraya düşüp kalkmıştık sonrasında gördüğümüz zirve 470 lira. 120 liralık yükselişin yüzde 50 düzeltmesi 60 lira. 410 lira bu açıdan karar noktası. Temettü düzeltmesini düşünürsek de 100 liralık yükseliş boyu, yüzde 50 düzeltme seviyesi 400 lira karar bölgesi. 400-410 lira aralığındayız. Daha da altına inmemiz sıkıntı
Aracı kurumların hedef fiyatları en düşük 395 en yüksek 540 lira aralığında. Bu açıdan baktığımızda aracı kurum fiyatlarının dip seviyelerindeyiz. Mevcut şartlar için düşündüğümüzde aracı kurumların hedef fiyatları makul adil denebilecek seviyeler. Fakat hisseye henüz iştahlı bi alımın gelmeyişi düşündürücü. Hayırlısı diyelim
Selametle
Yav sabah işe giderken her yerde otokar servis aracı görüyorum. :)
Algıda seçicilik bu olsa gerek
http://www.exhibitionstand.contracto...tan-Nur-Sultan
25-28 mayıs tarihleri arasında kazakistanda kadex savunma fuarı var. arma ve tulpar testleri 2021 yılında başarıyla tamamlandı kazakistanda.
son 1 yılda katıldığımız 11. zırhlı fuarı olacak sanırım. bu fuarda da elimiz boş dönersek çok konuşmaya gerek yok
Faaliyet raporundaki bakiye siparişlerin ne kadarı savunma ne kadarı otobüs tarafından geliyor buna nereden bakabiliriz?
Şirket böyle bir bilgi paylaşıyor mu?
https://i.hizliresim.com/7doofrm.png
Kapta açıklananlardan oluşuyor bakiye siparişler. Kapta açıklanmayan ama haber bülteni olarak açıkladıkları anlaşmalar bunların içinde yok. 100 milyon dolarlık siparişin 22 milyon doları amman otobüs teslimatları kalan kısım büyük ihtimalle zırhlı çünkü kapta açıklanan ve teslim edilmeyen başka otobüs teslimatı yok. 78 milyon dolarlık kısmı da geçtiğimiz yılda açıklanan afrika ülkesi zırhlı anlaşması 110 milyon dolardan kalan kısım. Tl olanlar iett otobüsü kısmı
Şirketi tanımak isteyenler için faydalı olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=Rk-G53cHHf8
Rahmetli Yaşar Erdinç'in bu sözleri aklıma geldi şimdi.
https://www.youtube.com/watch?v=axHs1xgAkHE
E-centro c berlin otobüs fuarından
https://twitter.com/Ayvazoglu1881/st...86V9uajpw&s=19
Yunus şahin otokar yorumu
https://youtu.be/vzg551E4AZI
Piyasa yunus şahinin düşündüğü gibi fiyatlayıp yorumluyor olabilir. Haklı olduğu taraflar var. Fakat katılmadığım kısımlarda var
Öncelikle fiyat piyasanın piyasa yapıcının takdiridir. Kendi planı doğrultusunda istediği gibi fiyatlar.
Özellikle iveco teslimatları dolayısıyla önümüzdeki dönemde ticari kısmın daha fazla büyüme göstereceği beklenir zaten otomatik olarakta hasılatta ticari kısmın oranı artacağından favök marjını zırhlı tarafındaki satışlar aynı kalsa bile aşağı çekecektir.
Zırhlı tarafındaki bakiye siparişlerin önceki yıla göre az olduğu da doğru ve zırhlı teslimatları imza atılır atılmaz hemen başlayıp biten anlaşmalar değil uzun süreçler gerektiriyor
Fakat otokarın zırhlı teslimatları sadece bakiye siparişlerden oluşmuyor. Örneğin son dönemde Azerbaycan cobra2 aldı ama bizim haberimiz olmadı. Resmi bi törende sergilediler savunma sanayi yazarları bu törenden fotoğraf paylaştılar öyle haberimiz oldu ya da fildişi genelkurmayı 1-2 ay önce cobra aldığını duyurdu. Bu teslimatlar ne bakiye siparişler de yer aldı ne de otokar tarafından bi açıklama yapıldı bu konuda. Bugün yatrmcı ilişkilerine sorsanız gizlilik sebebiyle biz açıklayamayız karşı tarafın açıklayıp açıklamamak kendi takdiridir der. Bahsettiğim bu iki zırhlı teslimatı gibi büyük montanlı olmayan duymadığımız bilmediğiz satışlar oluyor
Bugün yatrmcı ilişkilerini arayıp bazı sorular sordum. Tabi çoğu sorum cevapsız kaldı. Bae teslimatlarının 2.fazı anlaşmasıyla ilgili soruma henüz imzaların atılmadığını fakat genel müdür serdar beyin genel kurulda, bae teslimatlarıyla ilgili bi sorun olmadığını ve teslimatların devam edeceğini belirttiğini söyledi yatrmcı ilişkileri.
Valla arkadaşlar geçtiğimiz yaz 280 liradan alırkende belirtmiş ihtiyaç parayla bi miktar aldığımı bu yaza kadar satmak zorunda olduğumu bu aldıklarımı. Ağustos sonuna kadar herhangi bi vadede uygun bi fiyat bulursam lotlarımın bi kısmını satacağım mecburen. Eski aldığım lotları daha uzun vadede saklamayı düşünüyorum ara ara gelgitler yaşasamda. Her ne kadar zararda olmasamda bi kısmını satacak olmak beni zorluyor bi süredir. Bu yüzden ihtiyaç olabilecek herhangi bi parayı borsaya koymamak gerektiğini yaşayarak öğrenmiş oldum. Selametle
Ara ara düşüş dönemlerinde burada tartıştığımız arkadaşlar oluyor. Eğer gerçekten burada 1 tek kişi herhangi bir zaman diliminde yazma derse herhangi bir paylaşımda bulunmayacağım. Çünkü düşüş dönemlerinde zaten hisse fiyatının düşüşünden benim de canım fena yanıyor benimde içim daralıyor. Böyle dönemlerde birde burada birileriyle tartışmak extra yoruyor insanı. Herkesin yatırımı kazancı kaybı kendine. Buralarda tartışmak, sövmek saymak kimseye birsey kazandırmıyor. 7-8 yıldır otokar yatırımcısıyım. Yaşamadığım çöküş kalmadı, bu dönemleri atlatmak çok kolay da olmadı. 47 dolardan 10 dolara 147 liradan 60 liraya düşüşüne gün gün tanık oldum. Şu günlerde de gecen yılki 62 dolar zirvesinden anlık 30 doların altındaki fiyatına buradaki pek çok arkadaşla birlikte tanığız. İyi veya kötü inandık bi hisseye yatrmcısı olmaya haber akışını takip etmeye, zor zamanlarda burada paylaşımda bulunan insanların paylaşımlarından destek bulmaya çalışıyoruz. Hisse fiyatı çıkarken başka bişeye kimsenin baktığını sanmıyorum fiyat zaten herkese yetiyor. Düşerken gerçekten tutunacak birşey arıyor insan. Bu açıdan zor zamanları kimsenin daha da zorlaştırmamasını diliyorum. Burada sunu alalım bunu satalım burada stop olalım surda kar alalım mantığıyla herhangi bir paylaşımda bulunmuyoruz. Borsada 2 gün sonrasının bile garantisi yokken 2-3 yıl sonrasına yatırım yapıyoruz. Şirkette ne gibi gelişmeler olacağı ya da dünyanın başına bu 2 yıl içinde neler geleceğini hiçbirimiz bilmiyoruz zaten mümkünde değil bilmemiz. Belki yarı fiyatına inecek hisse fiyatı belki de hiçbirimizin hayal etmediği fiyatlara çıkacak. 2013 mayıs ayında otokar 85 lira zirvesini görüyor ve 2020 mart ayında covid krizinde 95 lira dibini görüyor. Aradan 7 yıl geçmiş ve 7 yıllık paranın değer kaybına rağmen hisse nerdeyse aynı seviyesinde. Verdiğim fiyat örneği 2013 mayısın zirvesi 2020 martın dibi gibi çok uç örneklerde olsa borsada herşey her fiyat mümkündür olumlu olumsuz anlamda. Herseyin bi anda olumsuza dönmesi beklenmedik bi anda bi krize bi açıklamaya bakar aynı durum tam tersi içinde geçerli. Herkese iyi bayramlar diliyorum. Selametle
1997 yılından bugüne borsa ile devamlılığım var 25 seneyi geçmiş başladığım zaman hiç bir şey bilmiyordum grafik açmasını indikatörlerin ne olduğunu şirketlerin temel varlıklarının nasıl olduğu bilmiyordum deneme yanılma yöntemle bilen kişilere sorarak okuyup takip etmekle biraz bir şeyler öğrendik birazda yaşayarak oldu ama tam biliyoruz anlamına gelmez herkes % 10 bilse o bile yeter zaten hiç kimse 4 / 4 lük bilemez . forumlarda olsun çevremizlerdeki tanıdıklarımız olsun borsaya yatırdığı zaman çok kısa zamanda çok kazanmak spekülatif hisselerin peşinde alıp satmak istiyor sonunda elindeki parayı bitiriyor ondan sonra borsa kumar batırdı beni diyor bugün altın alan döviz alan ev alan yükselince hiç satanı görmedim ancak ihtiyacı olduğu zaman ihtiyaç
kadar satarlar . borsada da hissenin ucuz ve gelecekte daha iyi işler ciro ve karlılığını artıracağını düzenli temettü veren bildiğin hisseyi alıp bekler borsada hisselerin 1 /2 yıllık geleceğini satın alırlar işte o zaman daha iyi ucuz bir hisse bulursak satıp yeni bir hisse alınır benim takip ettiğim kadarı ile borsada bir hisse en az 5 ile 10 sene arasında düşük fiyatlarda tutarak alabildiği kadar alıp hisseyi değerinin üzerine çıkarıp yani geleceğini de satın alıyor sonra yatırımcıya satıyor borsadaki yatırımcı da çok giden hangi hisse olursa olsun onun peşınden gidiyor çok kazanmak için otokar 2020 10 eylül de 139 00 ortalama ile aldım bekliyorum satmıyorum hedefim 2023 sonu 12 aylık bilançoyu görmek yani 2024 şubat ayında geleceğine satıp satmamaya karar veririm zamanla çoğalıp azalma oluyor elimdeki hisselerden hangi hisse ani bir atak yaparsa ondan biraz satıp atak yapmaya hazır hisseden alıyorum geri geldiği zaman sattığım hisseyi geri alıyorum beklerken elimdeki fiks hisse adedine hiç dokunmuyorum tamamını satmakla hisse değiştirmekle ben kazanamadım 2009 yılından sonra beklemekle kazandığımı anladım bryatı 10 sene bekledim jantsayı 1.5 / 2 sene denk geldi çok iyi kazandırdı bu şekilde her zaman denk gelmez herkesin ramazan bayramını kutlarım .
yatırım tavsiyesi değildir
485 milyon TL İstanbul belediyesi otobüsleri..
Kalan bakiyenin bir kısmı 2020 kasımında imzaladığımız Afrika ülkesi (african military ye göre Uganda), Bangladeş, Ruanda projesi ile alakalı cobralar muhtemelen..
Ram dış ticaretten alınan 394 milyon TL avans bana kalırsa streetway için gelen paralar ve Avrupadaki bayilere sabit satışlar için gelen avanslar olma ihtimali yüksek..
Ayrıca 39 zırhlı satışı askeri tarafta 320 milyon TL ciro var.. Burdan bir cobra nın 700 bin dolar civarı olduğunu düşünebiliriz..
Yıl son çeyreği 167 üretilen zırhlı satış 80 Di yanlış hatırlamıyorsam..
Burdan 2. Ve 3.çeyrek bu zırhlıların eritileceğini, son çeyrek belki de rabdan 2.faza alan açıldığını düşünüyorum..
Bana kalırsa özellikle 3.çeyrek Avrupaya otobüs üretimi ağırlıklı bir çeyrek olacak..
Otokar philippines
https://youtu.be/apWEZt53DSc
Video bugün paylaşılmış.
Otokarın filipin ordusuna önerdiği araçlar
Genel olarak otokar yatrmcısı arkadaşların canı sıkkın. Son 1 yıldır dolara altına enflasyona biste karsı negatif getirisinin olması pek çok yatırımcı arkadaşı yormuş durumda. Zırhlı tarafında 1-2 sipariş açıklasa da rahatlasak modunda herkes
Çekler sözleşme imzalandı diye haber yapmışlar az önce. 410 milyon korun olduğu yazıyor. Otokarın haber yapmaya niyeti yok sanırım
https://ekonomickydenik.cz/cestujici...usy-z-turecka/
sivil araçlara tepki vermiyor, düşünün ki 410 mil kron takriben 260 mil tl ihale kazanıyor endeks kadar dahi artış yapmıyor??? :) spek amcamız illaki 8X8 yda 4X4 istiyor, o da şimdilik yok ama gelecekte neden olmasın diyoruz...
hayırlı olsun
Tepki bile veremiyoruz düştüğümüz yerden kalkamıyoruz. Düşmese bari modundayuz. Zırhlı yoksa marjda yok diyor piyasa. Şirkette bi türlü imza açıklamıyor. 2 büyük girişimin olan bae ve kazakistandan resmi bi açıklama yok. 11.fuarda da anlaşma açıklamamışsın. Osd verilerinde de zıplama yok. Hissenin yüzüne dönüp bakan yok. Güçlü osd verileri veya büyük bi imzadan başka çıkar yolumuz yok
Bu aralar benim de kendi işlerimden dolayı bi yorgunluğum kafa karışıklığım var. İnşallah sıkıntısız şu mayıs ayını atlatırız
Otokar sadece OSD ye mi bildirim yapıyor?
ODD ye bildirim yapıyor mu?
Araç satış takip tablosu hazırlayacam kendim için o sebeple soruyorum.