Dün papaz muhabbetine gelen olmadı ama Katar dan gelecek 15 milyar dolar nedeniyle bugün gelirler inşallah....
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dün papaz muhabbetine gelen olmadı ama Katar dan gelecek 15 milyar dolar nedeniyle bugün gelirler inşallah....
Gelen bayramdan sonra gelir artık.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://web.matriksdata.com/FinanceDa...1360&D=&rtyp=1
Satışlar önde gidiyor.
İç talebi canlandırmak için devlet bir ÖTV indirimi yapsa SİLVER icin güzel olur.
Silvere türkiyenin tapusunu versek yine adam olmaz bence, o kadar teşvik ile ne yaptığını yapacağını anlatmadı. Türkiye silverın olsa yine de ümidim yok tükendi artık sanki
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine tirt bir gün.Adim atmaya mecalin yoktu şimdide bisti bahane et bakalım.Sunun surasi 1 ay sonra seninle akraba olalı 1 yıl olacak.
BORSA NEDEN DUSUYOR:
TL'YE TALEP PATLADI, BÜYÜK FONLAR MİLYONLARCA DOLAR ZARAR ETTİ
Büyük yabancı fonların ellerinde Türk Lirası olmadığı halde açığa işlem yaparak Asya piyasalarından dolar almaları dolardaki yükselişi tetiklerken, fonların TL açığının oluşmasına neden oldu. Tam da bu noktada, BDDK'nın swap işlemlerini sınırlandırması ile*bankalardan swap yapamayan ve TL açığını kapatamayan bir kaç büyük fonun milyonlarca dolar zarar ettiği öğrenildi.*Açıklarını kapatmaya çalışan fonların*bu ihtiyacı, Londra'da*TL'ye olan talebi yüzde 124 bin oranına kadar yükseltirken,*İngiliz basını bu yüksek talebi "eşi benzeri görülmemiş bir talep" olarak nitelendirildi. Aynı zamanda dolar ve euro düşerken*Borsa İstanbul'un günü yüzde 3.46 kayıpla*kapatmasının*nedeni olarak, köşeye sıkışan*yabancı fonların*borsadaki varlıklarını TL'ye çevirmek için satışa*geçmeleri gösteriliyor.*
TL talep arttı ama bu artışı borsadan karşılamaları TLye olan talebi negatif kullanmaya yöneltti. Normal şartlarda TLye olan talep dolar gibi bizi yukarı çekmesi gerekirken sınırlı miktarda TL değeri artıyor ama borsa eksileri görüyor. Bunu kar zarar ilişkisi içinde incelersek kazanan hala az bir elit kısım
Yuh diyorum başka birşey demiyorum.Cuma olmasa ağzım bozulacakta.
1,15 TL yi de kırdı destek mestek kalmadı...
Ortaklar bu düşüşe anlamlı bir açıklama yapabilecek var mıdır.Bistin 4 katı düşüyorsun el insaf.
Patronlardan bir destek gelse bari.
Hacim de yok kâğıtta, mayistan bu yana yanılmıyorsam1,12-1,13 TL leri gün içinde gorup en düşük 1,15 TL kapatmıştı. Bakalım bu destek çalışacak mı yoksa 1 TL lere doğru yolculuk başlayacak mı???? Satmadik 1,50 - 1,60 TL den bekledik 1,65 - 1,70 TL olmasını, giren girdi zaten... Bu saatten sonra çıkılmaz. Umarım Bayram sonrası herşey düzelir. Kasım'da Trump in ara seçimi var, oralara kadar dayanabilirsek dayaniriz yoksa gotingen. Bu sarı kafa seçime kadar papazı almak için elinden geleni yapacaktır, saldiracaktir it gibi etrafa....
Bugün 1,15 TL üstü kapatması iyi oldu en azından... Düşerken herkesten önce düşüyor, yükselirken kıçını kıpırdartmiyor....Bakalım neler olacak. Şu sarı kafa ve papaz muhabbetleri bir bitse biraz rahatlamak olacaktır...
Pazartesi de BIST kötü acar(-2 civarı), sonra toparlar. Daha nereye kadar düşecek BIST? İnşallah bayram sonrası herşey düzelir.
Ümidimiz 3.çeyreğe kaldı gibi dostlar.Insallah onda yaniltmaz.
Eğer şu papaz olayları cikmasaydi bence 1,30 TL.lerden dönüp yükselen dipler ve tepeler yapıp geçen yıl ağustos ayında başladığı yukselis trendine başlayacaktı. Ama sarı kafa ve papaz trendi aşağıya çevirdi. İlk etapta 1,42 TL üzerine çıkıp daha sonra 1,60 TL leri geçmeli, sonra da 2 TL lere yol almalı... Tabi piyasa iyimser olursa, ABD ile ilişkiler daha da gerilmzse... Bu sarı kafanın Kasım başı seçimi var, o tarihlere kadar tribünlere oynayıp ülkemizin üzerine son gaz gidebilir. Giderse de kan kaybına devam ederiz. En kotu senaryolarda ben 1 TL nin altına düşeceğini pek sanmıyorum. Ama belli de olmaz büyük konuşmamak lazım. SİRKET YETKİLİLERİNİN PATRONLARİN ARTİK OLAYA MUDEHALE ETMESİ GEREKİYOR. GERİ ALİM, YENİ YATİRİMLAR, TESVİKLE İLGİLİ HABERLER VS VS. NEDEN BOYLE OKUZUN TRENE BAKTİGİ GİBİ BAKİYORLAR ANLAMİYORUM....
Sayın ortak anladığım kadarıyla patronların şirketin ederi ile alakali pek kaygıları yok gibi.Bunu daha önceleride belirtmiştim hatta yatırım ilişkilerine de aynen aktardım yatırımcılarda ciddi manada güven kaybına yol açıyor diye.Bana göre biz zaten en büyük darbeyi ortaklardan M.E C yüklü miktarda satışları ile yedik sonrada zaten hisse birtürlü iflah olmadı.Insallah patronlar burada yazılanlardan haberdardirda zaman geçmeden kendilerine güvenen insanların guvenlerini boşa çıkartmaz.Simdiden herkesin kurban bayramını tebrik ederim.
Sürekli umut tazelemek için bakıyoruz uzuncu olduk ama hisse zaten uzun yıllar 1 altında takılmış ve şu an görünen o ki sahipsiz kalırsa yine oraları denemek isteyebilir gibi hisse. Gönül 2 hatta 3 lira olsundan yana ama bu patronun vizyonsuzluğu malesef kötü. Arada kapa haber yollayıp şirket iyi içiniz rahat olsun arkadaşlar falan dese bile hisse ederine gidecek zaten
YATİRİMCİ İLİSKİLERİNE BUGUN GONDERDİGİM MESAJ. ARADA BİR VİZYONSUZ OLDUKLARİNİ HATİRLATMAK LAZİM: Yaklaşık 3-4 ay önce hisseleeinizden alarak şirketinize ortak oldum. Fakat ABD ile olan gerginlik nedeniyle ve bilanço etkisiyle hisse 1,10 TL lere kadar geriledi. Sorularım şunlar;
1- Teşvik aciklanali 2 ay olmasına rağmen sirketinizden tesvige yönelik yapılanlar yanda yapılacaklar hakkında tek bir haber gelmedi. Neden gelmedi? Neden yatırımcılarınızi bilgilendirmiyirsunuz?
2- Hisse fiyatı 1,12 TL lere kadar düştü, böyle giderse KURUS ları da göreceği benziyor. Piyasaların çok sıkıntılı olduğu bugünlerde neden hisse yatırımcılarını rahatlatacak(geri alım vb) bir aksiyon almıyorsunuz? Hissenizin kuruslara düşmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız. Ben karşılaştırma yapmayı pek sevmem ama biraz SASA yi ve vizyonu geniş olan SASA nin patronu ERDEMOGLU nu örnek alsanız bence çok iyi olacak. Son olarak pazarlama ile ne zaman birleşeceksiniz? Kar pazarlamaya gidiyor yatırımcılar mağdur oluyor. Şirketin daha güzel yerlere gelmesi vizyonunuzu daha yukarılarda tutmanizla olur, lütfen yaturumcilarinizi koruyan hamleler yapın. Şimdiden iyi bayramlar... Umarım yazdıklarımı şirket sahiplerine aktarursiniz...
Ellerinize sağlık güzel yazmışsınız inşallah patron (!) olacak kişiler azıcık vicdana gelir
Herkes yazarsa belki şirketin ve şirket sahiplerinin dışarıdan nasıl göründükleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olurlar. Herkes birseyler yazmali bence yatırımcı ilişkilerine. Hatta yarın ya da bayram sonrası yatırımcı ilişkilerini arayıp bir de telefonla soracagim sorularımi😎😎😎
Açıkçası bende yazmayı düşünüyorum artık kuruşlara inersek oradan çıkmak çok zor. Ne kadar derine inersek o kadar çok boğulur ve bir o kadar zor çıkarız su yüzüne. Ayrıca kafama takılıyor bir insan şirketinin değeri düşsün neden ister nasıl müsade eder. Ben patron olsam en azından fiyatı belli bir limit üstünde tutmaya çalışırım sürekli, kahvede otururken birisi bana ulan senin şirkette kuruşluk oldu bir dal sigara ile aynı fiyatta dese utanırım insan içine çıkmam.
Eğer patron da kendi hissesini alıp satiyorsa kuruslara düşmesi sıkıntı olmaz onun için. Toplar kuruslardan sonra yükseltir verir ky nin eline yukarilardan......
Kurumsallaşmamış çoğu firmada patronlar al sat yapar olmadı başkasına yaptırır bu durumda manipüle edebilir hisseyi. Düşünün ki elinde 2 milyonluk hisse olsa tavandan satsa sonra geri tabandan alsa 400 bin liralık karı cebe indirir. Asgari ücretli çalışanların patrona maliyete ye iç maaş sigorta toplam 4 bin lira olsa 100 kişiyi finanse eder hemde bedava bizim üzerimizden
Hadi silvercan artık 1,30 TL lere doğru yol alma vaktin geldi. Kipirdan biraz kaldır totonu... Şimdi bir haber düşse yabancı bir ortak arıyoruz, görüşmelere başladık vs. diye😎😎😎
Sanırım kimse tatilden dönmedi henüz silvercanda. Herkesler tatilde[emoji569][emoji569][emoji570][emoji570]
herkesin morali sıfır ..yorum yapacak istek, şevk yok .
Dehle artık yeter be silvercan.
Dostlar tatil uzun sürdü galiba. Gerçi silverde tatilde farketmez.
Bilanço beklendiği gibi gelmeyince sessizleşti buralar.
Sayın yoneticiler teşviği hangi amaçla kullanacağınız dair bir açıklama yapmayi düşünüyormusunuz acaba?
Açık değil mi teşvik ne için kullanıldı. Ky yi avlamak için aldılar. Ky de bekliyor hala acaba bu para ne oldu ne olacak. Bize üstü açık hapishane yaptılar hisseyi ve üstelik hapishanenin parası da bizden. Belki yükselir kim bilir ama yıldırdı artık
Arkadaşlar, yanlış anlaşılma olmasın. Teşvik nakit değil. İleride yapılacak yatırımlar için tahsis edilir. Bu alınacak makinelerin kdv siz alımı şeklinde olabileceği gibi yer tahsisi şeklinde de olabiliyor. Şirketin kasasına giren birşey yok. Uzun vadede yapılacak yatırımlar içindir. Normalde hisse fiyatına etki etmemesi gerekir. Bu şunu gösterir biz büyümek için yatırım yapacağız, bunda da hazine teşviklerinden yararlanacağız anlamı çıkar. Bir kağıt pazarlama işi Türkiye de maalesef, hele bunun gibi kağıtlarda. Bu kağıtta hiçbir habere sorgulamadan inanmayınız. Araştırınız. Sevgi ve saygılarımla
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adı ne olursa olsun büyümek için teşvik aldı veya başvuru yaptı ama teşviğin adı var kendisi yok şirket bazında. Madem teşvik aldı kullansın, kullanmayacaktı neden başvuru yaptı? Başka şirketlerin hakkını yedi kynin hakkını yediği gibi. Kısacası benim şahsi fikrimdir silverı mahhalle bakkalı amcalar bile daha iyi yönetir
Sn.kageifuru teşvikle beraber bir tavan beklentimiz hiç olmadi zaten.Yazdiklariniza katılmakla beraber kendi adıma beklentim ilgili kuruluslar sirketi boyle bir tesvige layik gorduyse sevgili yoneticilerde biz yatirimcilara bir aciklama yapmaktan mahrum birakmamali.Ya en azından ağızlarından teşviğe dair bir söz çıksın.
İnsanı uyuz edersin valla yap bir hareket be yeter artık milleti bıktırdın.