https://odatv.com/psikiyatriye-basvu...8081840_m.html
Printable View
Ortam pek değil...Piyasada bir grup alaçatı da 500 TRY bir pizza alırken çoluk çocuğu memlekete bırakıp , 9 günlük bayram tatilinde mevcut kazancına ilave yapabilmek için part time iş arayan yığınlar var....
Şahsen ben bu arkadaşları görünce üzülüyordum ama %52 nasıl koyduk laflarından sonra artık duyarsızlaştım....
800 Yıllık öğretilerin peşinden koşuyorlar mı bilemem ama şimdilerde AKP ye başkan yardımcısı olan zatın ifadesi ile "Harun olmaya geldiler Karun oldular diyor "ya tam o yolda son sürat ilerliyorlar...
AKP'den bomba erken seçim çıkışı
https://odatv.com/akpden-bomba-erken...-18081820.html
Bay Püskevit ile paslaşmadan kestirip atacaklar anlaşılan.Erken yerel seçime hazırlanın.
Siz merak etmeyin. Gecen hafta dolarini en tepeden bozduran ac gozunu toprak doyursun banker devonun coktan haberi vardir.
saat 17'den sonra diğer bankadan bono alımı yapılıyormuydu bilmiyordum. ayrıca tamam gönderin dedim. yıllar önce oluşturduğum güvenlikle ilgili bir kayıtı sordular. dolayısıyla hatırlayamadığım için işlemi yapamadım. yoksa bona alımı olsun veya olmasın sırf param orada kalmasın diye gönderin dedim. ayrıca sıkıntı tamamen onlarda. beni arayarak sesli sistemde zaten onay aldılar fakat buna rağmen işlemi askıya aldık dediler. aynı hesaba daha önce eft yapmıştım, kendi hesabıma gönderiyordum. kesinlikle kasıtlılı yapılmış bir işlem. eft miktarı 100k +
DenizBank
·
Şubeye gitmeden, birikimlerinizi İnternet Bankacılığı veya MobilDeniz’den %19,75'e varan avantajlı mevduat oranlarıyla değerlendirin!
:kahkah: Pazarlığa gerek yok ....Telefona dokunmanız yeterli
https://m.garanti.com.tr/mobile-tr/b...lts=UID1426030
bu daha komik tabloda 20 yok .
Bu akşam KİPA yı gezdim. Sıradan 30 luk Yumurta kolisi 22 tl. ( GÜRES ) , yoğurt SEk marka 12,5 tl. ( 2 gün önce 10 tl ) , Tereyağı en ucuzu 44 tl. en pahalısı 72 tl. olmuş.
Migros - Kipa kapılarında ve reklamlarında kurbanlık fiyatları asılı idi. O reklam ve fiyatları da toplamışlar. Sebebini sordum. Talep olmadı dediler.
Kipa da aldığım her ürünün raf etiketini fotoğraf çekerim. Kasada fiyatları kontrol ederim. Kırmızı mercimek 6,45 ten money karta 4,45 diye etiket vardı. 2 paket aldım. Selfservis kasadan geçerken mercimeklere 5,45 yazdı. İtiraz edince sistemi düzeltemeyiz ama biz size 2 tl. verelim dediler. Mutlaka kasa ile raf fiyatına dikkat edilmeli.
Ben burada yılsonu 21-23 seneye de 25-30 bandı tahvillerde görülür demiştim.Birçok forumdaş 30 pek olası değil diyordu,bazı kağıtlarda MK oranı 30 şimdiden görüldü bile...Modaya uyup biz de tahminimizi güncelleyelim...Ben 25 olunca kademeli olarak tahvillerde girerim diye yazmıştım artık onu 40'a çekiyorum...40'a yakın oranlardan tahvillere girip TL mevduatçı olarak 2 yıldır yediğim dayağın rövanşını hazineden alacağım..
Bu arada migrosa laf yok...İşini bilen adam evin stoğunu her zaman migrostan yapar..Ama bunun için biraz uzmanlık gerekiyor..TBG,GDİ,jet kasa,delist,genel money kampanyaları filan derken en ucuz alışverişi migrostan yapıyorum...
Hocam Moldova da misin?
Migros kaliteli bende migros tan alıyorum.ararsaniz ucuz dur migros.
Bono almaktansa mevduat ta iyi oranlarla mevduat yapılmalı.yon yukarı...
Yokkkk hocam ne moldovası...Paralar pul olunca 3 hafta kalıp cuma sabahı döndüm..Bi tatil yapalım dedik,dolar 7,20 olunca tatil filan kabus oldu.Hemen dönüp parayı nuroldan 23,50'e bağladım...Ben de zaten bono için artık 40'ları bekliyorum..Şu anda bile birçok kağıtta MK oranı 28-30 rakamlar mevcut...
S&P'nin hesaplamasına göre 2013'de GSMH'si 1 trilyon dolara yaklaşan Türkiye 2019'da 594 milyar dolara düşecek.
hemen hemen düştük bu rakamlara,
hatta altına bile gelmişizdir...
ErkinSahinoz
@ErkinSahinoz
·
17 aug.
Kritik Bayram öncesi bankalardaki döviz mevduat stokunda 1 milyar dolar döviz artışı var.
Kurumlar 1.1 milyar$ alım yaparken bireyler SADECE 0,1 milyar$ satış yapmış.
Bireylerin 6,4138'den kapanan haftada satış yapmaması beklentilerin ne denli bozuk olduğunu gösteriyor.
K.kekosdar yine bombalamis. 7’den bozduranlar aciklansin ortmenim demis. Isimlerini tahtaya yazacak herhalde. Kendi ve can kankasi banker devo 6.70’ten bozdurdular.
Bu fare yavrularinin 30 kurus zararini simdi kim karsilayacak?
Şaibeli paralara aklama yolu - Ekonomiden güncel haberler
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...-yolu-2583042/
İyi ki yönetenlerimiz dindar ,her türlü ahlaksızlık alır yürürdü yoksa !!!
Varlık barışı, imar barışı,vergi barışı,bedelli askerlik !!! Hala barışmayan kaldıysa barışsın da ekonomi düzlüğe çıksın :bravo:
Kendi elimizle koyduğumuz kuralları(kanunları) barış adı altında yıkarsak gelecekte kim takar kağıt üzerindeki yasaları :vk:
https://youtu.be/O9g8sF_SXrE
Neden bu hallere düştüğümüzün resmidir,
Zihniyet bozuk
bizim ekonomi den önce eğitime ağırlık vermeliyiz.
aksi takdirde yuan ve ruble kıyması da yapar bu dangalaklar
Hocam mesela o değil. Takip edersen kaliteli ürünü uygun fiyata yakalarsin v.s. Mesele söz konusu marketin sistematik bir biçimde yanlış etiket basması ve bundan faydalanması. Ben tüketici olarak her aldığım ürünü bunlar yüzünden her seferinde kontrol etmek zorundamiyım. Dediğim gibi mesele güven meselesi...
Kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan,bir ülkede güvenden söz etmek.!!:kahkah:
Doganın kanunlarına aykırıdır.!!
Bono-mevduat faiz makasini 8 puana kadar acip bankalara vatandasin cebinden finansman sagliyor ki cetesinin taktigi kredi borclari karsilansin. Ama saglanan likidite donup yine dovize giriyor ve vicious cycyle.
Güncel olarak vadeli mevduatta avantajlı görüp kullandıklarım;
TL'de Aktif ve Nurol, USD'de ICBC Turkey
Günlük işlemlerde ise;
Enpara, Cepteteb:ok:
..........
şimdiden İyi Bayramlar herkese..
Ulkenizin yonetimini cetelerden kurtarip sonra da egitim demek isterdim ama bu genetik havuzla sadece vakit kaybi olur. Siz onlari egitmeye calisirken bir bakmissiniz ki kasla goz arasinda yeniden “olene kadar oyum onun”lara gelmissiniz.
Egitim yerine cleansing dusunseniz daha yapici olur. 7-8M qualified nufus ile yola devam.
A 101 bugün ikil ton konserveye güzel bir zam yapmış. Düne kadar 8.45 TL'ye satıolan bu ürünün fiyatı bugün 10.75 TL olmuş, zam oranı % 27.
Zam yağmuru devam ediyor..
Çoğunluğu ithal edilen durum buğdayları,
yakın zamanda makarna fiatlarını ikiye katlayınca,
makarna ile şişen
kömür ile pişen
oy deposu yığınlar
dolar artarsa artsın bana ne dediklerini duymak isterim...
Bir tatil yapalım dedik,gerçi o da zehir oldu.3 hafta sonunda marketlerde fiyatı düşen tek şey soğan olarak gördüm...A'dan Z'ye herşeye zam gelmiş..Daha bunlar iyi günlerimiz.Elektriği gelen %50 zam,eğer kur 6 seviyelerinde kalırsa kur zammı da yansıyınca ,bu sene sonunda çakma enflasyon bile 25'in altında kalırsa şanslıyız demektir...
Rakamlar böyle gösterirken Cuma günü MB beklenti anketine göre gelecek 12 aylık tüfe beklentisi %12,96 imiş. Benim kişisel beklentim is en az %25. Bu da şu anki üfenin eninde sonunda tüfeye geçeceğini düşündüğümden.
Acaba bu anketi dolduranlar nasıl bir varsayımla bunu 12,96 olarak gösteriyorlar gerçekten merak ediyorum...
Geçen hafta içinde Botaş elektrik üretim şirketlerine sattığı elektrikte dolar fiyatını 6,50'de sabitlediğini açıkladı. Botaş isimli kurum sanırım devlete bağlı ve yukarıdan izin almadan böyle bir fixleme yapabileceklerini sanmıyorum. Eğer bu böyleyse demekki yönetimimiz 6,50 TL lik kuru benimsemiş demektir, düşüş beklemiyorlardır diye düşünüyorum her ne kadar aksini iddia etseler de...
Hirsiz cetesinin sogusleyebilecegi tek yer mevduat. Bono-mevduat faiz farkini acarak TL devaluasyonu hizlandiriyor. Cunku bankalar aradaki makastan kazandiklari parayi dolara yonlendiriyor.
Onun derdi londrali abilerle yaptigi anlasma. Mal varligimiza dokunmayin; taktigimiz borcu TL’den tahsil edin.
Bu anlasma yururlukte. Rahip bahane, karlar sahane.