Usdtry > 5.6205
Printable View
Usdtry > 5.6205
YSK tedbiri kaldırdı ortalık iyice karışabilir.
İşim olmaz ama takip edilecek en önemli mesele asla 1 dolarım olmaz broker kardeşim
Broker teknik temel kapanınca oyuncağı elinden alınan çocuk gibi olduk be kardeşim :)
Dostum Su akar yolunu bulur ...
Ben işlerimin yoğunluğundan dolayı zaten çok fazla takip edemiyorum ..
Fırsat buldukça ilgilendiğim topiklere hızlıca bir göz atıyorum .
Ama seans boyu bizim topiği takip edenler için kapanması iyi olmadı ...
Hele hele kapanma nedeni hiç iyi olmamış ...
Bence devam etmeliydi insanlar paylaşımlarını sürdürmeliydi ..
Sonradan okudum ...
Anlamsız şeyler olmuş ...
Neyse umarım en kısa sürede sorunlar çözülür ve her şey kaldığı yerden devam eder ..
İnşallah kardeşim
Parite 1.1186 yı aşağı kıramadan yukarı döndü.1180 altında kalmasını önemsiyorum nedense
İstanbul seçim sonuçlarını ve yapılan itirazları değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Fark çok hızlı bir şekilde azalıyor." dedi.
İstanbul İl Seçim Kurulu ise CHP'nin, "yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına" ilişkin talebini kabul ederek, sayımın tedbiren durdurulmasını kararlaştırmıştı.
Bu karara yapılan itiraz üzerine toplanan YSK, İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı. Karar doğrultusunda bu ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak.
Evet afaki rakam Sayın Ayhan. Hani serbest marjda açılan kağıtlar olurdu ve o günkü çubuk afaki olurdu. Aklıma takıldı hani göz korkutmak için bile çizgiyi at bırak yapabilir mi diye düşündüm. O piyasaya hiç hakim değilim derinlik ve hacmini hiç bilmiyorum ve o yüzden sorma gereğinde bulundum. Ama anladığım kadarı ile matematiksel olarak yapma şansı varmış.
Emirates NBD, Denizbank'ı Sberbank'tan 15.48 milyar TL'ye alacak, işlemin Q2'de tamamlanması bekleniyor
USD 240
https://resmim.net/f/x2wlaU.png
tüik: Yurt içi üretici fiyatları mart'ta aylık %1,58
1 in altı bekleniyordu
doalrın seyri ve bu nisanda faiz azaltımını engeller
GIDA FİYATLARI MART'TA AYLIK %2,44 ARTTI, ÖNCEKİ %0,90 ARTIŞ
GIDA FİYATLARI MART'TA YILLIK %29,77 ARTTI, ÖNCEKİ %29,25
10:07 ÇEKİRDEK ENFLASYON MART'TA YILLIK %17,53 OLDU, ÖNCEKİ %18,12
6 MART'TA AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ %3,48 İLE SAĞLIK GRUBUNDA OLDU
MART'TA AYLIK DÜŞÜŞ GÖSTEREN TEK GRUP %0,29 İLE HABERLEŞME OLDU
MART'TA YILLIK EN FAZLA ARTIŞ %29,77 İLE GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER GRUBUNDA GERÇEKLEŞTİ
MART'TA EN ÇOK ARTAN 3 ÜRÜN: ÇARLİSTON BİBER %43,81, SİVRİ BİBER %36,04, PATLICAN %19,94
en çok artanlar gıda ve sağlık
USD GÜNLÜK
https://resmim.net/f/HwoJNB.png
*ysk başkanı güven: Istanbul'da çoğunlukla sadece geçersiz oylar tekrar sayılacak, bu ilk defa alınan bir karar değil
ysk başkanı güven: Bu tamamen yasal süreç içinde yapılmış işlemdir
*ysk başkanı güven: Sayım sonucunda sadece itiraz eden parti açısından değerlendirme yapılmıyor, geçersizlik nedenlerine bakılıyor
*ysk başkanı güven: Sayım başladıysa sonuna kadar gidilmesi gerektiğine karar verildi, verilen karar budur, sayım işlemi başladıysa bunun artık durdurulamayacağını öngördük
*ysk başkanı güven: Istanbul'da çoğunlukla sadece geçersiz oylar tekrar sayılacak, bu ilk defa alınan bir karar değil
*ysk başkanı güven: Itiraz edilmeyen yerlerde mazbatalar veriliyo
Elektrik ve akaryakıta gelen zamlar çekirdek enflasyonu etkilemeyecek mi üstelik elektriğe % 37 zam geldi, bunlar enflasyonun düşmesini engeller, sürekli artan bir seyir gösterecektir, çekirdek enflasyon düşüyor gibi görünse de düşmesi mümkün değil, maliyet kaleminin ana birimleri bunlar.
Ayhan Bey;
Kızdığın tiplere uygulamalı sebze kullanırken bu fiyatlarla dikkat...:)
Değmez derim.
Dolar kurunun ani sıçraması için, içinde yaşadığımız ortamın onlarca verisinden bir tanesinin harekete geçmesi bile yeterli.
Neleri saysak ki;
1. Beklenen acıtacak ekonomik paket (!)
2. Beklenen vergi paketi (!)
3. Seçim sonuçlarının yönetimce hazmedilememesinin yaratacağı komplikasyonlar,
4. ABD ile aramızda beklenen sertleşmeler.
5. Suriye... Vs vs
USD/TL ve ekonomi (işsizlik, satışlardaki düşüşler/durgunluk, enflasyon) kucaklarında kaldı...Heryerden (sanayiciler, odalar, yatırımcılar, halk) baskı artmaya başladı...
Belediyeleri de kaptırdılar...Yolsuzluklar da ortaya çıkacak inşallah...
İşleri çok zor çoookkk...
Sayım yenilenirken geçerli oylar geçersize dönüşmez umarım.
yahu istatistik diye somut bir bilim dali var, bakin soyut demiyorum , net ve acik ; salt matematik uzerine bir sistem..
gecersiz oylarin binali yildirim lehine sayilip bb olma olasiligi : 1/ 10 uzeri 50 gibi bir ihtimaldir; sozelci tayfa bilmez bunlari lakin durum budur..
1/10 uzeri 50 ihtimal yahu, nedir bu tantana anlamak imkansiz..
Dolarda sıkışma içinde sıkışma var ha:)))
Merkez bankası brüt döviz rezervi 29 mart itibarıyla 75,41 milyar dolar oldu(önceki $71,40mlr)
TİM in verdiği günlük ihracat rakamları kafayı yemiş bulunmakta. Çozutmuşlar sonunda
Merkez Bankası brüt döviz rezervi 4,0 milyar dolar arttı
*MERKEZ BANKASI TOPLAM REZERVİ 29 MART İTİBARIYLA 96,24 MİLYAR DOLAR OLDU(ÖNCEKİ $92,38MLR)
*MERKEZ BANKASI ALTIN REZERVİ 29 MART İTİBARIYLA 20,83 MİLYAR DOLAR OLDU(ÖNCEKİ $20,99MLR)
*MERKEZ BANKASI BRÜT DÖVİZ REZERVİ 29 MART İTİBARIYLA 75,41 MİLYAR DOLAR OLDU(ÖNCEKİ $