dolarda düşüş bekleyenlerin sayısı gitgide artıyor.
bu iyi :)
Printable View
dolarda düşüş bekleyenlerin sayısı gitgide artıyor.
bu iyi :)
ülkenin sıkıntılarını ele aldığımızda sadece kısa vadede (1 aylık) düşüş trendi başlar. Gerçi müdahele yapılan düşüşe ben düşüş demem ama neyse işte.Müdahele ile indirilen dolarda teknik olmaz !
al sat out
al yat in.
düşüş trendi yönünü çok kısa sürede yükselişe çevirir buna dikkat. CDS 500 ken düşüş trendi beklemek saçmalık.
Erdoğan: Milli elektrikli traktörün prototipini tamamladık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk ve hem milli hem yerli elektrikli traktörünün prototipini tamamladık. Yakın zamanda tanıtımını yapacak, akabinde seri üretime geçeceğiz." dedi.
https://www.dunya.com/gundem/erdogan...-haberi-445198
Ben bu uydurmasyonu geçenler de bu başlık da duymuştum...
Ahaber in klasik uydurmalarından sanmıştım...
Reis bugün paylaşınca gerçekmiş meğer...
Pesss
Berat Albayrak demişti ki;"Cumhurbaşkanımız aya 4 şeritli yol yapacağız dese inanacak çok insan var bu ülke de,o kadar çok seviyorlar/inanıyorlar Reis e "
Böyle bir kitlen varsa yerli ve milli uçak/araba ve dahi traktör de yaparsın...
Onlar inanmaya dünden razılar nasıl olsa....
Bu elektrikli traktör haberi inanın beni milletimin saflığını görmek adına çok ama çok ÜZDÜ...
Son zamanlarda bir Ekrem İmamoğlu nun mazbatının alınmasına bir de bu habere çok ama çok üzüldüm...
Üzüntüden çok derinden sarsdı...
saygılar/başarılar
Selam arkadaşlar, ben dahil birçok arkadaşın dolar yanı sıra altın yatırımlarımızda var. Altın ticaret savaşlarına rağmen 1300 doları geçemedi ve bugün bile eksi kapattı. Kutsi arkadaşımız altın topiğine link atmış ve kaynak gösterip altının çıkmasının sistem değişmedikçe çok zor olduğunu söylemiş. Sizlerinde bu konuda fikirlerinizi almak isterim.
Son altı günde comex'in toplam (fiziki) altını kadar kontrat eklemişler.. fiziki karşılıgı olmayan altın satılıyor fiyat bu şekilde baskılanıyor... bu sistem degişmedikce olağanüstü bir olay olmadıkca yükseliş zor.
Dünyadaki tüm fiziki altın rezervi ne kadar tahmin edin ????
Merkez bankalarının tonlarca altınları!
Fx piyasasında trade edilen tonlarca altın!
Sizin benim hintlinin çinlinin altın hesabımızdaki altınlar !!
Ve daha bir çok yerdeki kaydi altınlar !
tüm dünyadaki bu kadar kaydi altına rağmen fiziki teminat altın Tahmin edin ne kadar ???
Altı üstü iki yüzme havuzu kadar !
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öylede kağıt üzerinde karşılıksız ve sınırsız satılıyor. Merkez bankaları bir taraftan deli gibi fiziki altın topluyor bir yandanda kağıt üzerinde piyasaya deli gibi karşılıksız altın satılıyor. Bu tam bir kısır döngü. Ons altının çıkması için bu sistemin çökmesini yada 3. dünya savaşının çıkmasını mı bekliyeceğiz.:)
Katılıyorum ben de.
Bu kaydilik olayına bir sınır gelmeli. Her açıdan her yönden. Emtia ticaretinde de nakdi paranın kaydi hale gelip o para ile kredi çekilmesinde de.
Güvenli liman anlayışıyla uzun zamandır kımıldamadan duruyoruz. Karşılıksız ve sınırsız basılan kağıt parada durmaktansa bir çıkarma maliyeti olan bu değerli madende durmak en mantıklı seçenek dedik. Soon yıllarda bütün varlıklar artarken artmayan 2 şey altın ve gümüş kaldı. Sıranın bunlara gelmiş olması lazımdı dün başlayan ticaret savaşlarıyla ama yine gol olmadı maalesef.
Karşılısız ve sınırsız kağıt üzeri altın satılması altının önündeki en büyük engel.
Günlük grafikte 10 ve 20'lik ortalamalar arasında hareket ediyor.
https://i.hizliresim.com/XMVlA0.png
Artik yasamak bana haram
Intihar etmek istiyorum
https://youtu.be/Xb6PMEhs6uo
Merhaba, COMEX Gold açık pozisyonları geçmiş yıllara göre pek de fazla gözükmüyor: (https://ycharts.com/indicators/comex..._open_interest)
Öte yandan spekülatif pozisyonlar longdaymış ve artmaya devam ediyor:
Altın faiz ortamında yatay trendden (uzun vade) çıkamıyor, o yüzden şu an sadece gidişatı izlemek için %1-2 kadar portföyde tutuyorum. Ticaret savaşı vb. tedirginlikleri öyle çok da yakından takip etmiyorum ancak emtianın vaktinin geldiği, $1360 üstü aylık kapanışla basitçe anlaşılır diye düşünüyorum.Kod:GOLD - COMMODITY EXCHANGE INC. Code-088691
FUTURES ONLY POSITIONS AS OF 05/07/19 |
--------------------------------------------------------------| NONREPORTABLE
NON-COMMERCIAL | COMMERCIAL | TOTAL | POSITIONS
--------------------------|-----------------|-----------------|-----------------
LONG | SHORT |SPREADS | LONG | SHORT | LONG | SHORT | LONG | SHORT
--------------------------------------------------------------------------------
(CONTRACTS OF 100 TROY OUNCES) OPEN INTEREST: 450,039
COMMITMENTS
185,801 110,390 73,060 142,078 238,437 400,939 421,887 49,100 28,152
CHANGES FROM 04/30/19 (CHANGE IN OPEN INTEREST: 20,028)
8,526 -666 16,755 -5,210 2,837 20,071 18,926 -43 1,102
PERCENT OF OPEN INTEREST FOR EACH CATEGORY OF TRADERS
41.3 24.5 16.2 31.6 53.0 89.1 93.7 10.9 6.3
NUMBER OF TRADERS IN EACH CATEGORY (TOTAL TRADERS: 333)
180 70 79 54 60 261 185
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...or-51916yy.htmAlıntı:
Türkiye artık Suriye'ye operasyondan bahsetmiyor. S-400 konusunda yabancı medyada çıkan haberleri yalanlamıyor. Temmuz'da geleceği söylenen S-400'ler için eğitime henüz personel gönderilmedi.
Personel gönderilmemesi mide bulandırıcı....
Kambiyo kambiyo, break break %0.1 %0.1
Kambiyo işlemlerinde satış tutarı üzerinden %0.1 BSMV getirildi / Son dakika - Resmî Gazete
Döviz kredisi ödemesinde kredi veren bankanın kredi alanlara kambiyo sayısında bsmv %0 oldu
Bankaların hazineye veya kendi aralarında yaptığı kambiyo satışında bsmv %0 oldu
Böylece 2008’de kaldırılan vergi yeniden getirilmiş oldu
13.5.2019 saat 12:37
Ufak çok ufak ufacık %0.1 döviz alıp satarken ödeyeceksiniz.... :kahkah:
Hep daha yaratıcı düşünmek gerekir zira devlet her zaman daha yaratıcıdır.........
Devlet ile gönüllerimiz birmiş , aynı şeyi aynı zamanda düşünmüşüz.
Umarım bundan sonraki uygulamalarda benim aklımdaki fikirler ile devletinkiler uyuşmaz.
(1.seviye sermaye kontrolü. break break)
............
Al satçı ne yapacak?Vergisiz Alternatif yöntem ne olabilir?
LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerçekten tebrik ediyorum sizi !!!
Döviz bürosunda yapılan işlem kambiyo islemimidir ? Bunun üzerinden de bankalar gibi vergi alınacak mı ???
Berat başgan büyük deha ...
Bugün PowerPoint sunumu yapacakmış
Kambiyo vergisi nedir ülkeyi Nasıl tünelin ucuna çıkaracak bunu anlatacak
Burası çok önemli
Fonun kendisinin alım satımı için vergi olmayabilir ama fon yöneticisinin yaptığı işlemlerde ne olur buna bakmak lazım zira yöneticinin yaptığı işlemler bankadan bankaya işlemler olarak nitelendirilmeyebilir. Bu da bu fonun yöneticisinin yaptığı alım satım işlemlerini verginin kapsamına sokar.
Bu vergi büyük ihtimal ile VIOP'u etkilemeyecek. Zira verginin kapsamında fiziki teslimatlı alım satım öngörülüyor.
15 Mayıs Çarşamba 08:16 DÖVİZ KREDİSİ ÖDEMESİNDE KREDİ VEREN BANKANIN KREDİ ALANLARA KAMBİYO SATIŞINDA BSMV 0 OLDU
15 Mayıs Çarşamba 08:16 BANKALARIN KENDİ ARALARINDA VE HAZİNEYE YAPILAN KAMBİYO SATIŞLARINDA BSMV %0 OLDU -RG
15 Mayıs Çarşamba 08:15 KAMBİYO İŞLEMLERİNDE SATIŞ TUTARI ÜZERİNDEN %0,1 BSMV GETİRİLDİ -R.G.
Verginin alasi orada. Selamlar.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.