BİST’in nereye gideceği önemli ama öncelik fonlardaki hisselerin önemi... 10 gün önceki eksileri daha çıkaramadık 113 gelirse daha yazı yazamayacak durumda olanlarımız olabilir
Printable View
Asya borsalarının eksi yapması düşüşün sebebiydi.
Onların düşmesinede Apple'ın kar azalması açıklaması sebep oldu
Apple'ın bu açıklaması ABD endekslerinide düşürür
O yüzden ABD vadeli açılışıyla birlikte bizde biraz daha gerileme olur
Artış isteniyorsa yeni girişler lazım
Emeklilik fonuyla falan anca bu kadar oluyor
Bazen öyle hisseler oluyor ki bist 1 düşerken bunlar 5 düşüyor, bazen de endeks düşerken çıkanlar oluyor tabi onları seçmek fonları yönetenlerin elinde.
113 çok kötü bir durum olmadıkça şimdilik uzak ihtimal bence ama 121500 üzerinde kalamadıkça gelecek kötü bir haberle 117-116 civarına inebiliriz gibi görünüyor.
Agalar
Tahta yapici nedir bilirmisiniz
Gorusmeden kotu birsey cikacak olsa ilk onlarin haberi olur ve suan enaz eksi 2.5 olurdu
martın ilk haftası bilanço ve idlip muhabbeti bitince %50 acc %30 mac %20 tcd ye dönmeyi düşünüyorum. %40 acc %30 mac %30 tcd de olabilir. yatirım tavsiyesi degildir
Belkide fonu yöneten arkadaşlar değişti.Tkf son dönem tcd den daha iyi performans gösteriyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fon geçmişte endeksin bu tür hareketlerini tolere edebiliyordu.Bir şekilde piyasada olan fırsatları değerlendirip fona değer katıyordu.Bir iki aydır altın dolar petrol benzeri emtialardan hiç bir katkı sağlayamadılar.Küçuk yatırımcı gibi hisselerin düşüşünü ve yükselişini izlediler.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah belanizi versin
Arti acar eksi kapatir
Eksi acar hamuduyla eksi kapatir
Stresine edeyim
Polyannaya tecavuz icin daga kaldirmislar
Oooh mis gibi dag havasi iyi geldi demis
Bide tcd elindeki hisseleri satip ful tspor aldiysa???
ortalık yine kırmızıya boyandı, endeksi düşürmek için uğraşıyorlar. endeks -1 hisseler -4
bir haftada aldığımızı bir günde veriyoruz, iyice tadı kaçtı bu borsanın da hisse ve değişkenlerin de.
bu sahneyi geçen haftada yaşadım zaman da ppf de bekliyordum şimdide...ama ozaman cesaret edip kağıt almadım şimdi bi cesaretle akşam kapanıştan dalıcam 2-3 kağıda belki yarın tepkili açar
parite 1.07 oldu
TCD ye yükselen trendde giren arkadaşlara sabır diliyorum.
Yakalayabilirseniz fonları düşükten almaya çalışın ve tatminkar bir sonuç için çok uzun vade düşünün.
TCD yi 240 gündür yaklaşık %97 kar ile taşımaya devam ediyorum, satıp çıkmak için hedefim bu sene 140k ya gideceği beklenen BIST in 130k-135k yı görme dönemi olacak.
118k lardan giren arkadaşlar için ise pek fazla bir marj olmadığına inanıyorum, kısa vadeli alış satışlar ile yüksek kar etme potansiyeli fon işinde malesef mümkün görünmüyor.
Ancak, bu seviyeden alırım, 4-5 ay tutar 135k seviyesinde satarım derseniz %10-15 kadar kar marjınız olabilir ki bu da piyasa faizinin 2-3 katı olup taşınabilir bir pozisyon olabilir.
Ben şimdilerde yılın 2. Yarısında ne yapacağız ve nereden kar edeceğiz sorusuna cevap arıyorum;
Mevduat geçen sene 7. Ayda bitti
PPF ler 9. Ayda bitti
Değişken hisse Fonlarının da bu gidişle bu sene haziranda nefesi tükenecek gibi görünüyor.
Yüksek kazançlar elde edilerek geçen 1-2 yıl sona eriyor....bakalım bu döngü bir daha ne zaman tekrar edecek. Belkide 2021 de resesyona giren dünya ekonomisi döneminden tekrar çıkışta bu bol kazançlı dönem tekrarlanır mı? Ne zaman girip ne kadar süre bekleyeceğiz acaba?
İste bunu sevmiyorum
Endeks eksi bir kapatti tcd kesin eksi 2.5 hatta 3u zorlar...lanet olasi fon
Ons koptu gidiyah
Melihsah ustadim nerde onlarda o kapasite
Oncedendi o hareketler
Yeni tcd su sekilde
Hisseleri arti yazinca altinda getiriyor
Eksi yapinca daha cok eksi getiriyor
Kalinin aciklamalari viopa negatif etki etti
Yarin hakkimizda hayirlisi olsun
Allahtan cuma degildi bugun
Eksi uce giderdi