Ekonomik paket açıklarken bile Konut peşinatını %10.a düşürdük diye müjde veriyor.corona belasında bile konut satma peşinde. ne diyeceğiz buna biz.
Printable View
Konut yada diğer kredi rakamları devlet garantili gelir grubunda ne kadar olabilir. Devlet 3-5 arasında ödediği net ücret oldukca yüksek . Bu gelir grubu borca girmez. Konut kredilerinde böyle bir araştırma görmedim ama çoğunluk sabit gelirli yada garanti gelirli insanlar üzerinde olmadığını az çok görebiliriz. Ticaret kanallarının bir an önce açılması gerekir. Trump bu yönde neler yapacak izleyeceğiz.
Mide yanmalarinda 1 cay kasığı karbonat atın ağziniza... onu yarım bardak su ile yutun...
Mide asidini nötrleştiriyor.
Tabii lansor türü asit inhibitoru ilaclar daha doğru.
Mayalı yiyecek ve içecekleri almamak gerekiyor.
Peynir, kizartma, ciğ soğandan da uzak durmali.
Borsaci gunlukcülukten, haftalikciliktan uzaklasmalı. Uzun vade yatırimcı olursanız stressiz bir hayat olabilir.
Bu arada gastrit ihtimaline karsı bir endoskopi iyi gelebilir de cavit19 gunlerinde hastahanelere yanaşmak cesaret ister....
https://www.youtube.com/watch?v=PHe0bXAIuk0
How The Economic Machine Works by Ray Dalio
Türkçe alt yazı mevcut
Bu arada video çok güzeldir. Ara ara tekrar seyretmek için kayıt edin.
Vay anam, 4 dakikasi gecmis ancak :)
Merkez bankası kararı 14:00 da, bakalım nasıl bir karar alınacak.
Nasil bir karar ise yarayabilir ki KD?
Dereye su gelinceye kadar kurbağanın gözü patlarmış misali, bence hiç bir karar işe yaramaz. Çünkü biz ülke yada millet olarak analiz yapamıyoruz.
Trump ne dedi, 200 bin ölü fakat biz önlem alacağız 100 binde sınırlayacağız. En son açıklama bu iş 60 bin ölüde biter dedi. Bu analiz yada ön görü bizde yok.
ÇİN dünyaya rezil oldu, 3-4 bin ölüyü abd 1 günde veriyor. İtalya Fransa gerçek sayıları verdi, biz vermedik.
Yani biz içinde bulunduğumuz durumu analiz etmiyor ve kabul etmiyoruz.
Normalde kabul etsek bugün %3 faiz artışı olmalı.
Şayet 0,25 indirim gelirse sorun olmaz, %1 indirim gelirse ben tekrar 6,90 beklemeden 7 lira veya üstünden dolar alırım.
Dolar için çokkkkkkkkkk kritik bir çizgideyiz, 30-40 kademe aşağı yada yukarı farklı dünyalar içerir.
Sagolasin.
Dolar için faiz artşı olmalı ama yapmayacaklar tabiki... Esasında piyasa da mevduata %8 8.5 veriyor ki 100 baz puan altında...En azından sabit kalsa ???
Bu arada koyduğum video yabana atılır cinsten değildir. :oleyo:
https://i.ibb.co/vPwSB0d/indir.png
.
.
1 saat süreli EW analizim.:wave:
.
.
Şimdi gidip diğer topii biraz karıştırayım.. :cool:
Secbul vobu, NURİ SEVİGEN'den (yani vobu Türkiye ye getiren adamdan) daha iyi bilir. Bu tartışılmaz.
Kendisi senet taşıyor, senet taşıyan biri için olması gereken faiz indirimidir, inen faiz parası borsaya gelir. Ama içinde bulunduğumuz durumda doları frenlemek için sabit kalmasına dahi razı.
Bu şu anlama gelir, düşünceler değişebiliyor. Ortada bir pandemi olmasaydı faiz indirimi 130 bin endeks üzerinde süzülüyor olacaktık. Pandemi sonrası 3 ay içinde tüm ülkenin 160 milyar dolar ödemesi olduğu birden aklımıza geldi.
Neden çünkü gelir kaynaklarımız kapandı. Bu paranın yarısını dahi bulacak güçümüz yok. Hadi bulduk, ondan sonraki 3 ay içindeki borc ne olacak. Nasıl dönecek.
Yok bayrama bu iş biter falanla olmaz. Berber açılacak, saatde 1 müşteri alınacak. masalar capraz olacak. Süreç yönetimin sıfır olduğu tv lerde en sonunda hepimizin enfeksiyon uzmanı olduğu bir sonuç çıkacak.
Bende saat 14:00'e kadar dolar çalışayım, doğru karar almak için o saat dilimi önemli olacak.
Evet, daha önce ne dedik, kaleci gibi bir yönü seçmen lazım, yoksa daha top çıkmadan golü yersin, hafta top kaleye gelmeden tabelada golü yediğin sen yemeden yazılır. O halde bir yöne uçalım topun oraya gelmesini bekleyelim, gelmezse en kötü maçı kaybederiz ucunda ölüm yok.
Bloomberg dahil tüm medya merkez bankasının elinde, buradan yola çıkarak, merkez bankasının faiz indirmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü indirim bekleniyor ve indirmeyecek olursa, medya bunu daha çok alkışlar ve bu kararın ülke için faydalı olduğunu anında servis ederler.
Not : (a haber iki gündür new york semalerında akbaba videosu veriyor, ülkede çok ölü var ve akbabalar new york'a gelmiş. bu haberdeki amaç, biz iyiyiz ama bakın süper devletler ne kadar kötü durumda.'' hey ALLAHIM, sana ne abd nin havasında uçan kuşlardan, amaç algı işde.
Neyise konumuza dönelim. Merkez faiz indirmeyecek ve doları 6,820 den alacağız.
Şayet bu olmazsa ve golü yersek ne olur, 7,080 de bekleyeceğiz, o rakamdan sonra 7,020 görünecek, oradan alırız.
tamamen teori ve birazda fantazi.
Muahahaha. Akbababalar mi gitmis oraya?
Dün ve eveli akşam iki kez ahaber bu görüntüleri verdi, dün sabah da yine erkan a haberde verdi. fransa italya huzur evlerinde ölenler, akbabalar, mezar yeri olmaması, başka konu yok. Yani öncelikle etik değil, sonuçta orada hayatını kaybedenler insan, onların üzerinde akbaba geziyor olması ne anlama gelir. Bir daha kafa hiç çalışmıyor, ben abd konsolosu olsam bu haberi izlesem, senatayo yazarım, 250 yıl süre ile swap hattı kapatılsın, bitti gitti. Ama dostumuz putinin s400 leri bekliyor, 2,5 milyar dolar ödedik onlara. Olsun o bizim soğuk beyaz dostumuz putin.
https://www.sabah.com.tr/video/haber...gal-etti-video
haber burada.
Kesinlikle hakisin. Medyanin kim oldugu farketmiyor, hepsi serefsiz. Boyle bir haber yapilmasi artik insanligin oldugunu gosteriyor.
A haberi izleyince kendimi isveçte şampanya patlatırken buluyor fox haber izleyince kendimi ekmek kuyruğunda hissediyorum :) bu işin ortası yok:)
Banka acıkladıgı gerı alım bıldırısı geregı alımlarına devam edıyor mu ? Bu konuda bilgisi olan var mi?
Ek 24813
100bin dolarlık sanal hesabı 10 milyona ulaştırdım ne kazandım ama :) :)
Son 15 dk. Ey merkez bankası, swap kapalı, abd tahvilin yok, imf ye iktir çektik. Sen bu sürecte 200 milyar dolara uzanan DTH ları neden görmüyorsun. 200 milyar dolar DTH sende değil, bizde var. Bu adamların %10 doları bozsa 20 milyar dolar eder ve bu para senin swap kanalından beklediğinden daha çok. 20 milyar dolar karşılığı 12-13 puan faiz oranı ile tüm bankaları rahatlatırsın.
Hatta bddk eli ile, halk ziraat vakıf sadece %13 faiz verecek, diğer özelleri %10 da tutarsın, tüm yatırım sahipleri devletci olur.
Sen gel 300 puan faiz artışı yap, imf, swap tahvili gara gara düşünme. Bu son uyarım, makro ekonomiden az çok anlayan insanlar bunu görür ve uygular. Adı üstünde merkez bankası, berat bank, damat bank değil, merkez demek sıfır noktası, çıkış noktası demektir.
Dolar 7,5 olduğunda 625 puan artırman kifayet etmez.
200 milyar dolar DTH sahipleri senin vatanında yetişti, bunlarda suç yok, bunları dolarize eden bizatihi sensin.
Dolarda satış gelirse EW'ye göre 6,51 rakamı devreye girer, ama ben şahsen 6,80 altında fazla beklemeden her yerden alırım, tersi olursa zaten onu yazdık, yukarıdan güvenli yerden alırız.
yanlış gördüm. yanlış değil doğru görmüşüm. 100 indirmiş.
22/04/2020 2:00:37 PM PARA POLİTİKASI KURULU, POLİTİKA FAİZİ OLAN BİR HAFTA VADELİ REPO İHALE FAİZ ORANININ YÜZDE 9,75'TEN YÜZDE 8,75'E İNDİRİLMESİNE KARAR VERMİŞTİR- TCMb
Bu hükümet için artık elimden bir şey gelmiyor, 4 gün tatil var, 1 fetih suresi, 1 yasin suresi okuyayım ben yarin, ramazan geliyor zaten 1 gün sonra. İleride ne yaptın derlerse, en azından iyi olmaları için dua ettim derim.