https://i.hizliresim.com/2OjCJ1.jpg
Adamın işyerini, malını mülkünü, sermayesini sel götürmüş 31 Aralığa kadar işini düzeltecekte bunlara SGK ödeyecek, hey yavrum hey çoğu çoktan iflas etmiştir bile, Allah yardımcıları olsun...
Printable View
https://i.hizliresim.com/2OjCJ1.jpg
Adamın işyerini, malını mülkünü, sermayesini sel götürmüş 31 Aralığa kadar işini düzeltecekte bunlara SGK ödeyecek, hey yavrum hey çoğu çoktan iflas etmiştir bile, Allah yardımcıları olsun...
Güneş dik gelir yan gelir, ultraviyoleden geberir bu virüs dedik bir halt olmadı, yazın böyleyse kışın ne olacak bakalım.
Okullar kapalı, herkes imkan oldukça açık havadayken hal böyle, işyerlerinde, alışveriş merkezlerinde merkezi ısıtma/soğutma kapalı galiba, kışın mecburen ısıtmaya açılınca ne olacak acaba?
https://i.hizliresim.com/1wCzMX.jpg
Beni bilen bilir uzun yıllardır damnatırım, ben bu kadar senede bir kere bile böyle kafa yapamadım, bu işin sırrını öğrenemeden gidecez galiba?:oleyo:
Tek sorun Yavuz at sırtındaydı büyük ihtimal, bizimki herhalde deveye biniyordu herhalde, ata nasıl bindiğini daha önce gördük.:kahkah:
Ülkede twitera girince inanin midem bulanıyor. Bu ülke nasıl bu hale geldi. Birileri cukkayla 4 icabında 5 mayışla yalamalıkta sınır tanımasın birileri 200 tl 500 tl yardım alıyorum diye haramı helal saysın sonra birileri gelip dolar pahalı ve köpük balon desin.
Not 2000 dolardan başka param dövizde değil. Kendim için değil ülke için istiyorum.
2021 Ocak ayında yapılması planlanan Dünya Ekonomik forumu iptal olmuş. Usd / Try 7,3861 salçalık biber 2,50 tl dip fiyat bulan , alan şanslıdır. Onuda diyeyim. Kayayı yidik :)
Benimde 51 dolarım vardı 2 dolara maske paket aldım 49 dolar kaldı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. Egeli bu bahsi geçen öküzler öküze kurban olsunlar.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence hemen vazgeçin birşey olur kötü gider o işler sonra aranız bozulur .
Bizim arkadaş kardeşi aracı kurumda idi onun tavsiyesi ile giriş yaptı bu işlere .
Arkadaş evi büyütmek için girdi hem evi hem birikmişi gitti üstüne borçlandı birde üstüne bir de haciz geldi .
Eşi çocuklarla birlikte terketti durum bu kısaca
Genelde direkt tavsiye vermem. O konuda haklısınız Geçen birine kızdım arayıp sorma dedim. adam kazanıyor daha fazla istiyor. 1200 dolarlardan 1350 den en son 1680 den altın aldırdım. 5.65 lerden dolara girdi.Altında kazanmış ta dolarda kazanamamış vs vs. Bana sanki doların hesabını soruyor.Aslında sorarlarsa ben şu noktadan alırım şuradan girmem veya ben satıyorum şeklinde yönlendirme yapıyorum. 15 yıldır tavsiye edip de zarar eden olmadı ama bana kar az oldu. Tavsiye verirken riski en aza indirmeye çalışıyorum.
Şimdi de hamas yüzünden kriz çıkıyor galiba amerikayla...
https://www.yahoo.com/news/u-slams-t...170215321.html
Eğitim öğretim başlamış bu arada hafta başında ana sınıf 8 ci 12 ci sınıf
Birinci sınıf haftaya başlıyormuş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsrail için amerikanın hazırladığı bir plan var. Ve bunun uygulanmasını istiyor.
Ortadoğuda satılacak tüm amerikan silahlarına israil karar veriyor. Açıkçası israili bae anlaşması için takdir etmek gerekiyor. Amerikanın desteği ile olsada diplomasiyi çok iyi kullanıyor. Ve diplomasi problemleri çözmenin en ucuz yolu.
“BAE, İsrail'in F-35 anlaşmasına karşı çıkmasının ardından ABD-İsrail-BAE toplantısını iptal etti
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki F-35 anlaşmasına karşı çıkmasının ardından, BAE'nin İsrail ve ABD ile cuma günü yapılacak üçlü toplantıyı iptal ettiği öne
sürüldü.
https://www.indyturk.com/tags/f-35
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şaka gibi dünya gemiler çarpışır, arabalar çarpışır.
Suriye’de Amerikan ve Rus askerlerinin bulunduğu araçların çarpışması sonucu 4 Amerikan askeri yaralandı. Askerlerin beyin sarsıntısı geçirdiği belirtiliyor.
Amerikalı bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Suriye’nin doğusunda Rus ordusuna ait askeri araçlar, ABD ordusuna ait hafif zırhlı askeri araca yandan çarptı.
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve Rusya Genelkurmay Başkanı General Valeri Gerasimov olayın yaşandığı gün gece (Çarşamba) telefonda görüştü. Ancak görüşmeye ilişkin bir ayrıntı paylaşılmadı.
Borç alan emir alır sözünün güzel bir örneği
https://tr.euronews.com/2020/08/27/f...rm-yol-haritas
Devlet maliyesinin derhal ve tam olarak denetlenmesi ihtiyacına atıfta bulunulan "Konsept rapor"da ayrıca, halka yeterli derecede elektrik sağlamada başarısız olan ve kamu fonlarını yutan enerji sektöründe reform talep ediliyor.
Mektupta Paris'in, Beyrut Limanı'nın yeniden inşasında önemli rol oynayacağı, sağlık hizmetlerini destekleyeceği, mali denetime katkı için hazine ve Fransa Merkez Bankası'ndan ekipler gönderileceği ve Avrupa Birliği ile birlikte erken seçimlerin düzenlenmesine yardımcı olacağı sözü yer aldı.
İkinci el alım satımlarında sistem yenileniyor.
Yeni düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte ikinci el kara araçlarının alım satımlarında ekspertiz raporu almak zorunlu hale gelecek.
https://finans.mynet.com/haber/detay...idecek/402310/
Bence cok yerinde bir karar.
Kanada'da tum sorumluluk Ekspertiz'i yapan tamirhanenindir mesela, ABD'de ayni.
Bu nedenle onlar'in A mekanik istihdam etmek gibi sorumluluklari vardir.
Bu konuda bence onemli olan, vatandasin istismar edilmemesi, herkes aractan anlamiyor.
Ayrica ekspertiz ruhsati olanlara da tonla is imkani saglar.
Bugunden itibaren, ne kadar yandas vekil, is adami varsa, ogluna kizina ekspertiz ruhsati alacaktir.
Abd borsaları başta olmak üzere, dünya borsalarında ralli yaşanmasına rağmen, bizim borsamız buna ayak uyduramadı.
Ekonomi iktisadi belirgin bir sebep olmamasına karşın, yurtdışı kaynaklı ve işbirlikçi yerli taşeronları tarafından yapılan manipülasyonlar ve Doğu Akdeniz gerginlikleri hasabiyle, dövizde şişik balon fiyatlamalar, borsada da durgun hatta aşağı yönlü fiyatlamalar oluştu.
Dünyada 2. Çeyrek büyük daralmalar görülürken, biz de Havayolu şirketleri hariç
Perakende, Sağlık, Gıda, Savunma, Otomotiv, Sanayi sektörleri başta olmak üzere 2. Çeyrekte şirketlerimiz muazzam kar lar açıkladı.
Yurtdışı kaynaklı yapılan manipülasyonların bitmesi ve Doğu Akdeniz gerginliklerin azalması ile döviz kurlarında ki balon fiyatların inmesi, Borsamızın ralli sürecine girmesi beklenebilir..
—-///
Rusyada Muhalif liderin zehirlenmesi
Belarusta ki iç karışıklıklar, Halkın sokaklara dökülmesi,
Ukrayna nın kötü ekonomisi ve aşırı hızlı artan Koronavirüs vakaları,
Her 3 ülkenin sınır komşusu olması ve
Koronavirüsün bu 3 ülkede çok hızlı artıyor olması, kapalı ekonomiler olması sebebiyle;
Bu 3 ülke para birimlerinde sert düşüşler yaşanabilir,
—-////
Bizim de Karadenizde yeni rezervler bulmamız, ve yeni rezervlerin bulunmasının yakın olması ,ayrıca
Avrupa-Rusya-Ortadoğu üçgeninde
Perakende, Sağlık, Gıda, Savunma, Otomotiv, Sanayi, Tekstil sektörleri başta olmak üzere Üretim, tedarik, Lojistik te transit ve HUB bağlantı ülke olmamız sebebiyle, ekonomide çok büyük sıçramalar ve büyğmeler yaşamamız bizim bu coğrafyada ki Ekonomik gücümüzü kat be kat arttırmakta.
Hele ki bulunan doğalgazın çıkarılmaya başlaması ile cari açığın kapanması ve Enerji üssü olmamız, Jeopolitik açıdan ülkemizin stratejik konumunu daha da güçlendirecektir.
—///
Dünyada oluşan Altın balonu
Ülkemizde oluşan döviz ve 2. El oto balon fiyatlamalarının
Aşı ve ekonomik göstergeler ile sönmesi
Otomobil üretiminin artması ile de
Fiyatların normal seviyelere dönmesi beklenebilir.
Yatırım tavsiyesi değildir. İktisadi fikirlerimdir.
Bu işten 2. bir araç muayene işi çıkmasında, zira şimdi bütün işler kayıt altına gireceği için güzel bir vergi konabilir. Bildiğiniz üzere ikinci el araçlarda bireysel satıcılarda vergi olmadığı için burada bir açık vardı.