Rakam yanlış, AA dediği Anadolu ajansı mi acaba, öyleyse yazık.
Bu arada her sakallıyı hacı dede sanmayın...rakam saçma ise, gidin veriyi check edin Bence.
Printable View
dolar
günlük
https://i.hizliresim.com/gLizIr.png
Ispanya 2 günlük rakam bazi gunler hic aciklamiyorlar
Fransa da aynisini yapiyor
Biz de aciklananin 10 kati vaka var
evet kaynak anadolu ajansı ve son 24 saat diyor...yani 2 günlük rakam değil buradaki açıklamaya göre...
----------
İspanya'da son 24 saatte 9 bin 658 Kovid-19 vakası açıklandı -AA
MADRİD (AA) - İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte 9 bin 658 arttı.
Sağlık Bakanlığı, dün 419 bin 849 olarak açıkladığı toplam vaka sayısını bugün 9 bin 658 artışla 429 bin 507 olarak güncellendi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
parite h4
sıkıştı adamakıllı
kopacak bir yana artık
https://i.hizliresim.com/pPRWAj.png
Benim eşim rahatsız, ameliyat için genel cerrah bulamiyorum.
Sistemden istedigim doktora randevu alamiyorum.
Randevu alabildiklerimde ameliyat etmekten kaçındılar hele bir tanesi açıkça rüşvet istedi.
Uğraşmak istemedigim için peşini bıraktım.
Şu aralar hastaneye kimseyi Allah düşürmesin.
avrupada Şubat ayında Türkiyede ise mart ayında virüs salgını başladı..yani Kışın son aylarıydı..bu büyük bir şanstı aslında..eğer 2. dalga gelirse bunun çok daha yıkıcı sonuçları olacağı açık gözüküyor..nedeni basit; hava koşulları..bana göre gerçek sınav 2. dalga ile başlayacak..şimdiden ekonomiler kapanmayacak diyenler çok iyimser..çünkü virüsün en etkin olduğu sonbahar- Kış aylarında virüsü yaşamadık..
bir de sözde Mutasyon olayı var..eğer laboratuvar ortamında üretilmişse, ki buna kesin gözüyle bakılıyor, yıkıcı tahribat için mutasyon geçirmiş denilerek tekrar yeni tip virüsü de yayabilirler..amaç, geliştirilmekte olan aşıları devre dışı bırakmak olabilir..yani birileri bunu düşünüyordur..
Eski bir tanıdık boğazındaki modül için umivetsıte hastanesine gitmiş normalde döner / hastane hesabına yatırması gereken 150 liralık muayene ücretlini dr elden almış hesaba yatırtmamış.Muayene olacak sırada 30 hasta vardı dedıler.Allah kımseyı sağlığından etmesın hele kronık hasta etmesın.Her yerde cok zor ve maliyetli...
Aynı güne ait 2 haber:
1. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yıllıklandırılmış olarak yüzde 31.7 küçüldü.
2. S&P 500 endeksi yüzde 0,2 artarak 3.485,65 puandan rekorla kapandı.
Başka sözüm yok.
NIKKEI ne oldu be öyle? biraz önce -60-70 puan falandı şimdi -540 yanıyor...
Abe saglık sorunlarından dolayı istifa edecekmiş
Yahudi sermayesinin bu kadar acımasız olacağını düşünmek istemiyorum..
Ki virüs onların eseri zaten de...
Tamam yüzbinlerce yaşlı insanı virüs ile ortadan kaldırdın gençleştirme operasyonu basarili oldu evet tamam bitti artık dur yani.
Ikinci dalgayı abarticaklarini sanmıyorum.
Orda bazı aile şirketleri hariç
Onlarda aile kesesi hesabı. Zarar ziyanı fazla sevmezler. Kurumsal düşünce yapısı yok demek oluyo bu.
Avrupadaki cindeki koredeki gibi dev kurumsal fabrikalar olmadığından
Bu bir no lu maddeyi telafi edemezler hatta o eksi rakam daha da derinlesir uzar gider
Burdan doğan parasal kaybı da , surekli para basaman bi mühlet sonra kaba kuvvetle (askeri güç ) dengeleme istiyceklerdir. Sağa sola sarkmalarından önce, bu Son dönem bunlara fazla ters ve dik çıkmamak lazım. Silahı olan sözü kor neticede. Adamlarda hep saldırı silahı var zate. Savunmaya yönelik değiller pek.
Bi de kültürleri tasarrufa yönelik değil
Burdaki Araban ne yakıyo muhabbetini git orda yap bön bön bakar suratına.
Biraz once asyaya bakiyorken tam japonyaya tikladigim an feci bir kırmızı bar geldi :)
Basbakanlari istifa etmis galiba
Yahudinin sistemine calisacak ve tuketecek kole lazim yani insan, tum dunyayi kole yaptilar
Yasli olmesin iyilesmesin de surunsun ki ilac sirketlerini zengin etsin
PANDEMİ biraz da suistimal ediliyor.
yakınım ANKARA da göz hastanesinde ameliyat olması gerekiyor ama pandemi var diye etmiyorlar.
GÖGÜS HASTALIKLARINI ANLARIM AMA GÖZÜN PANDEMİ İLE ALAKASI NE?
Göz doktorları bu işin öncüsü değil neden ameliyat yapılmaz.DİŞTE DE durum aynı. sonra getirin diyorlar.
gögüs has. yoğun bakımı boş bırakılabilir çünkü entubeler orada yatacak ama ,diğer dallarda neden tedavi yok.
HALKBNK telefonda asla ulaşamıyorsunuz. neden miş? pandemiden dolayı.dönüşümlü çalışıyorlarmış.bir de şubeye 2 kişi koyma durumu var(maske ve mesafe varsa 4-5 kişi konulabilir)..millet güneşte bekliyor.
araya mesafe koyunca bu sorun ortadan kalkıyor.hastanede gögüs biriminde çalışanı anlarımda ,bu saçmalıkları anlamıyorum...
üniversite kaydı için tam teşekküllü devlet hastanesinden kurul raporu isteniyor. izmirde dün araştırmaam sonucu covid nedeniyle
kurul raporu yok. bilgisi olan arkadaş varmıdır.Hayırlı işler.
geçen gün bankadakilerle tartıştım.
GÖGÜS HAS. çalışan DOKTORLAR CEPHENİN EN İLERİSİNDE. MASKE ,sosyal mesafe olunca, COVİDLİ HASTALARIN ARASINDA BİLE DOLAŞIYORLAR.
Hastanede arada mesafa olmak şartıyla içerde hastalar bekleme odasında oturur.SİZ NEDEN BİZİ GÜNEŞTE BEKLETİYORSUNUZ?
İÇERİSİ geniş; mesafe-maske koşuluyla 5-6 kişi oturabilir ,dedim
-bana diğer şubeler-bankalarda böyle diyor..yani biri bir yanlış yapmış diğerlerinin de işine gelince oda uygulamış?
Bu işlem için Küçük illeri tercih etmeniz sizin açışımızdan iyi olur
Heyet raporu işi başımdan geçti çok iyi biliyorum
Her devlet hastanesin de haftanın belli günleri 2 veya 3 gün heyet oluyor
Üniversite öğrencisinden 400 TL olması lazım ücret talep ediyorlar
Sabah çok erken saatte gidip sağlık kurulundan önce sıra alıyorsunuz
Hele ÖSYM yerleştirme olduysa buna özel güvenlik iş için eklenen de olunca ana baba günü oluyor ve çok sitresli oluyor
Kimlik fotokopisi çektirmeyi unutmayın
Birde form dolduracaksınız
Ben bu tarz işi başka küçük şehire gidip 3 kişi götürüp sıra açısından öyle halletmiştim
İşlemler bitince sağlık kurulu kayıdı tek tek doktorları geziyorsunuz
Sonrada heyet toplanıyor heyete giriyorsunuz
Dip not : 3 kişi götürmemin sebebi
Çok yoğun oluyor sıra bekliyor diğer kişiler eğer diğer kısımda iş bitmediyse abi abla sen öne geç arkadaş gelecek diyorsun en hızlı böle oluyor
Ve kesin kavga gürültü çıkıyor
Eskiden sağlık ocağından ücretsiz rapor yetiyordu bu sağlık rapor işi 3/4 yıl önce çıkmış kayıt için durduk yere yük insanlara
Aşı haberlerini çok sulandirdilar hergun aşımı bulunur yav bu kadar sulandirmasalar daha etkili olurdu piyasalara buda aşı işinin öyle kolay olmadığını gösteriyor.
Ya birinin işine gelmiyor o adam
Kibarca biz kovmuyoz
Kendi gidiyo muhabbeti işte
Giderkende capon borsa düşmesin diye ılıştırmalı haber servisi
Daha kalamaz
DOLAR aşağıda,fdow yukarıda...bu şartlar korunursa +1.000 puanlık açılış yakışır.
126.300 acilis iyidir
Capon başkana to do list vermişlerdir
1 no lu en mühim olan
Kiril adalarını Rusya'dan geri al
Rutin reyiste buna önce vercem
Deyip sonrada Maraş dondurmacisi gibi
Külahı çubukla uzatıp uzatıp çekince
Olmuştur Madara
Bu ka madaralik makaralik yeter demiştir
Her yerde ada sorun
Portatif ada yapıcan en iyisi
Plastik iskeleler gibi
En iyisi
Benim bura diycen
Fed'in yeni enflasyon hedeflemesi ile ilgili tartışma ve analizlerin piyasaların gündemini uzun bir süre daha meşgul edeceğini vurgulayan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 1.120 ve 1.150 seviyelerinin direnç, 1.070 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.
Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:
10.00 Türkiye, ağustos ayı ekonomik güven endeksi
10.00 Türkiye, temmuz ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi*
15.30 ABD, temmuz ayı kişisel gelir ve giderler
15.30 ABD, temmuz ayı dış ticaret dengesi
16.45 ABD, ağustos ayı Chicago Satınalma Yöneticiler Endeksi
17.00 ABD, ağustos ayı Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi*
O kişi giderse
Borsa
Yerine kim geldi/gelecek öyle karar alır
Ona bakar
Yoksa takmaz ne takacak
Korona virüs sürecinin en çok zarar gören sektörlerinden birisi de finans sektörü. Buna karşın korona virüs ekonomisinde ön cephede savaşan bankalar aşının bulunmasıyla birlikte ciddi bir geri dönüş vadediyor.
Kaser Citigroup, JPMorgan Chase ve Bofa gibi büyük bankaları tercih ettiğini belirtti. Yatırım uzmanı bu bankaların yatırım bankacılığı ve diğer kaynaklardan beslendiğini belirterek kredi riskinin halihazırda fiyatlandırıldığına inandığını belirtti.
Patrick Kaser, “Sermaye seviyeleri o kadar güçlüdür ki, bankalar kredi kayıplarının ölçeği hakkında yanılırsa bile sorun olmaz. Eğer bir aşı bulunursa en iyi seçim bankalar olur. Banka hisseleri yerine sağlık sektörü hisselerine sahip olmak istemezsiniz. Zira bankalar halihazırda kötü sonucu fiyatlandırdı†ifadelerini kullandı.