zin kaf yok.
ama yavaş al.
şortçular var tanıdık. :he:
Printable View
119x değdi beri annatıyon daha..
Gece sabah yarın ola hayrola madem.
125 binde dedim, 126 bin iztop olunabilecek bi seviye diye.
yukaru bin,
aşağı beş bin diyerekten.
ama dikkatli bakınca 117 bine kadar gideri var.
Bunun için,
ya dolarda bir bozulma,
ab tarafından bişey,
veya global satış.
olması lazım.
çünkü pala malda, piyasadakilerin de piyasayı bozmak işine gelmiyor,
haftada doksan doksan çakıyorlar çünkü.
yarın öğlen bakalım kaç çakmışlar.
ABD ADR
AKBNK da hacim olmuş. 4,90 civarı ile idare edin diyorlar.
https://i.hizliresim.com/08VvEU.jpg
Bankaların aldığı Sermaye Benzeri Krediler ile ana ortakların keyfi yerinde, yüksek faiz alıyorlar temettülere gerek kalmıyor olabilir.
Bir sorun olduğunda muhtemelen bedelliler olur. HALKB ve VAKBN de kamu geldi düşük fiyatlardan ortak oldu pek ses çıkmadı aynısını kendileri de isteyebilir.
Normalde olumsuz etkilemesi lazım.
Likidite bazen olumlu etkiliyor bazen de ortalık hisseden geçilmiyor traderlar kaçıyor.
BIST30 veya BIST100 e girmek olumlu etkiliyor, o şekilde bir sonuç doğuracak ise MKK kaydı olumlu da olabilir.
Hisselerin fiyatını şirket değeri dışında etkileyen çok fazla şey var, bazen yarı değere düşüyor bazen 2 katına çıkabiliyor. Yatırım Ortaklıklarında pay değerinin 2 katının üstüne çıkınca günlük uyarı mesajı yayınlıyorlar, 2 katından sonraki kısım artık spekülasyonu da aşıyor demek.
Fiyatın nominal yüksek olması genelde olumlu oluyor ama toplanmış ise halka dağıtım açısından bedelsizler seviliyor ve ekstra yükseltme hareketi başlıyor. KARTN KONYA bedelsiz hikayesi yıllardır var mesela, normalde şirketin değerine etki etmemesi lazım.
SKBNK geri alım hisselerini sattı sonra yükseldi, GSDHO da elindeki geri alım hisselerini satıyor, bitince hisse yükselebilir. Zorunlu satışlarda alıcı da salak değil ortada yeterince hisse var ise alımda nazlanıyor.
Sonuçda bunlar şirketin değerini çok etkilemeyen şeyler ama fiyatı etkiliyor.
merkez dolarda faizi bastı yine
2000 den sonra doların 1.7 lerden 1.2 lere düştüğü zaman boyunca
forexte adamlar dolar-tl ye bir short giriyorlardı
sonra devamlı kalıyordu.o çıkıyor düşüyor
adamlar faizden kazanıyorlardı.
nerdeyse 10 yıl sürdü bu
Yeni dolar talebi nereden geliyor, krediler durdu, işler kesat, akıllı olanlar zaten dolar aldı.
İthalat farkı, bankaların sendikasyon ödemeleri ve borsada arada satanların döviz alımı esas neden olabilir.
Yeni dolar alımından çok dolarları nasıl güvenli şekilde saklarız esas gündem gibi.
Bankaya altın teslimatının kolaylaştırılması da bir niyetin göstergesi. Dolara değil altınlara göz dikilmiş bence. En tepelerdeyken TL yi altına fiksliyoruz denip herkesi zorunlu altın yatırımcısı yapmasınlar sonra.
Yarın sabah gene tırtıklı bol titreşimli barlarla shortculara zevk işkence karışımı seansı, öğleden sonra global çaçaronlar eşliğinde mini testerelerle nazlı nazlı tatlı sert aşağı geliş ordan short toplayıp gene yukarı.. Sacma sapan global açıklamalar abidik gubidik trump tweetleri, sıkışıp spazma uğramış dunya borsaları..Düşmeyen altın.. Süt ve tereyağı reklamlarında oynayan aptal çocuklara benzeyen brent petrol hareketleri.. Son 15 senedir böyle bi rezillik hatırlamıyorum
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen bir ekonomi gazetecisi, Borsa İstanbul'un borsa oyun yeri değildir mesajını olumlu bulduğunu söyledi, ama illa oynamak isteyenler var ise orada daha büyük oyuncular da var diye uyardı. Oyuncu isen karşında oyuncu yatırımcı isen karşında yatırımcı bulursun dedi.
Son dönemde oyun işi iyice abartıldı, tek kurum alıyor hisse düşüyor, tek kurum satıyor hisse yükseliyor. Sabah alımdaki kurum akşam satımda ön sırada oluyor vs. Yani oyun ise oyun diyor herif.
aslında artık dolarda volatil çıkış başlıyor.
çıkış kuvvetlenecek.
tabipler birliğide kapatılsın.
kanuşan her şey kapatılsın.
ağızlarada band yapıştırılsın.
burnumuzdan soluruz.
hem sessizlik olur.kafa dinleriz.
Daha pilot kahvesini içecek hemen değil uzun vadeli plan o şekilde gibi.
Kur %50 daha yükselse rekabetçi olur. Bulgaristan parasını euroya bağlamış, Suudlar dolara vs.
1000 TL 1 gram altın deseler ne olur. İnandırıcı olmazlar ise 1 gr altın kısa sürede 2000 TL olur, inandırıcı olur ise altın verip TL alanlar olur.
Öncelikle enflasyonun %5 altına gelmesi gerekir tabi o da 3-4 yıldan önce zor gibi.
Altın madenleri işini artıracaklarmış yılda 1oo tona çıkaracaklarmış.
Koç, Nurol, Eczacıbaşı, Cengiz, Kozalaklar, Avod, ODAŞ vs bir sürü yerli grup altın işinde. Yabancılar da var bugün Rekabet Kurumu iki yabancının birleşmesine onay vermiş demek Türkiye'de varlar.
Aylardır portfoy istikrarlı artı yazıyor, son 1 haftadır delirttiler beni. Artı yazan tek gün yok. Sonra gel de dünyaya ebem kuşağı veya kaleydoskoptan bakar gibi bak. Basbaya yılan çukuru gibi viop. E haliyle pazar sevigenleri köşesi gibi bişeyler çıkıyor ortaya.
dolarda 8.40 dalgası başlıyor.
allah verede orada savrulmasa.
hani diyorlar ya
fincana kulp takmasa....
yada
fincanı kulpu hepsi o kadar mı olacak.
https://i.hizliresim.com/OUay4D.png
Bu camlarda ana ham madde soda. Normalde SODA madeni çıkarıyor cam şirketlerine satıyor KDV yi de çok KDV içeren faturalı alım olmadığı için maliyeye ödüyor. Cam şirketleri ise ihracat yapıyor KDV pek yok muhtemelen KDV alacağı birikiyor. Şirketler birleşince işlemler grup içi olacağı için net KDV'de dengeleme olabilir diye düşünüyorum. SISE'de Ertelenmiş Vergi Varlığı 1 milyar gözüküyor KDV alacakları olabilir. Mali uzmanlar daha iyi bilebilir.
Son dönemde yabancı alımlar var gibi ama fiyatı çok yükseltmiyorlar alıcı gelince verip trade hesabına yazıyorlar muhtemelen.
kulpun böyleside var.
1 bölgesi gibi.
https://i.hizliresim.com/K5IuNN.png
Dow yeni zirve yapmaya niyetli
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçen haber vardı. AB ile İngiltere çekişme içinde. Brexit ile İngiltere'ye mal satımında AB ile aramızdaki dezavantaj azalacak gibi. Beyaz eşya ve gıdada önemli bir pazar olabilir.
>>>
https://www.haberler.com/ingiltere-d...600741-haberi/
İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti
İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.
Asya pariteyi satıyor. Sertçe satış giriyorlar. An itibariyle 1.1776
Normalde rüyalarımı hatırlamıyorum. Hatırlasam sanatın en az 7 dalı var işe yarar şeyler üretmemem için çok yeteneksiz olmam gerekir malesef sanat konusunda yeteneksizim üstüne de hatırlamıyorum.
Kendi kendime acaba güzel bir kitap yazabilir miyim dedim. İçimden bir ses "İblisinin insanlara tavsiyesi" olur kitabın adı dedi, malesef o da doğru.
Rüyadan bir kısmını hatırlayınca öncesi sonrası az bir kırıntı kalıyor.
Bir yarışma veya oyunda bir genç birinci oluyor 4 kişi ile oynanan bir kart oyunu veya satranç vb gibi bir şey. Ben zamanı geri alıp olayı birlikte yaşamak istiyorum. O arada gencin esas rakibi ile finalde selamlaşma şekli dikkatimi çekiyor. Ben sen onu tanıyor muydun diyorum hayır vs derken olayın en baştan beri kurmaca olduğu anlaşılıyor ve son final oyununu tekrar ve detaylı izlemekten vaz geçiyorum.
Yaşadığımız olaylar ruyalara etki ediyor olabilir, borsanın giderek kurmaca bir ortam olduğu, merkez bankasının faizleri belirlemesi ne ise birilerinin de sanki gerçek bir piyasa varmış havası vererek rakamları oluşturmasına yordum. Gerçek hayatta insanlar hatasız kurgu yapabilirse seviliyor, ilgi çekiyor, alkışlanıyor, danışıklı dövüş ilgiyi azaltıyor.
Komplo teorime göre insanlar sosyallikten uzaklaştıkça rol model olarak dizileri alıp oradaki oyuncular gibi jest mimik davranış vs yapmak durumunda kalacak gitgide. Bunun rüya ile alakası yok, daha kötü bir durum var izlediğim kadarı ile oyuncular başka oyuncuları taklit ediyor özgün karakter de azalıyor.
Şarkının içine edilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=V_X0P83A9P4
Bahadır Tatlıöz feat. Aydın Kurtoğlu & Gülden & Mustafa Ceceli - Ben de Özledim
Kişi kendini acaba iblislik mi ağır basıyor yoksa insanlık hala kalmış mı diye test edebilir. Ben eskiden daha çok ağlardım. Ağlanacak her hatırana şu şundan oldu vs mantıklı açıklamalar geldikçe o kadar da ağlayasın gelmiyor ya da unutturuyorlar. Geçen bir hatıram aklıma geldi ve ister istemez göz yaşlarım döküldü sonra hemen bunu yazayım bir yerde ağlamam gerektiğinde hatırlarım dedim ama birden unuttum. Bir kaç tane sağlam ağlanacak konu var benimle alakalı olmadığı için unutmam ve bastırmam arada onları hatırlıyorum ona da kurmaca demezler umarım.
Mantık çok yüksek olunca duygular da köreliyor olabilir. Sevmek güzel ve kolay ama ağlama kısmı da değerli.
Öte yandan korku, öfke ve gülmek büyük ihtimal akıl ve zeka ile alakalı olabilir. Öfkelenmeyen çok da adam yok zaten, onu kalbi duygular ile karıştırmamakta fayda var, sinir uçlarına dokunuyorsunuz vs diye siyasete bile girmiş, duygu ile alakası olmayan bir şey bana göre.
Güzel ve farklı bir yorum
https://www.youtube.com/watch?v=dBiMTWk4_0I
Işıl Yücesoy - Ağlamak Güzeldir
Ariston için.
https://www.youtube.com/watch?v=5s6YekYPq4I
Asya borsaları: Endeksler 'Fed'in ardından' negatif bir seyir izledi...
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Carcos için.
https://www.youtube.com/watch?v=I1GEykncXXY