Gemiciklerden baslar, Tank palet'ten cikardin.
Printable View
Gemiciklerden baslar, Tank palet'ten cikardin.
Bu başlığı şu anda 51 kişi okumaktadır. (16 üye ve 35 ziyaretçi)
Maşşallah maşşallah..
Ulan zaten uzaydayiz dünya uzay boşluğunda değil mi hazır gitmiş durumdayız daha nereye gidec2z, 😁😁😁 şeklinde
Bence hemen muhtarları toplayıp olayı muhtarlara açıklayalım halka açıklama yapılsın ki anlasın halkımız ayrıca bu hafta cum'a hutbesinde konudan bahsedilsin
7.20 altına ucuz değil çok ucuz der murat kubilay cari açık için sürdürülemez diyor.
-Paşabahçe Cam Sanayi
– Ereğli Demir Çelik
– İskenderun Demir Çelik
– ASELSAN Hisseleri
– HAVELSAN Hisseleri
– ETi Holding
– PETKİM
– TÜPRAŞ
– BURSAGAZ
– ESGAZ
– EÜAŞ Ahlat Akarsu Sant.
– TEDAŞ Başkent Elektrik
– Ünye Çimento A.Ş.
– Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.
– TEKEL Alkollü İçkiler A.Ş.
– İstanbul Sigara Fabrikası
-Kıbrıs Türk Tütün Ltd. Şti.
– Merinos Halı Markası
– Seydişehir Eti Alüminyum
– Mazıdağı Fosfat Tesisleri
– Hekimhan Demir Madeni
– Güney Ege Linyit İşletmesi
– Ayvalık Tuz İşletmesi
– Çankırı Kaya Tuzlası
– Et Balık Samsun Soğuk Hava
– Sümer Holding
– Yeşilova Halı, Yün, İplik
– Manisa Pamuklu Mensucat
– Beykoz Deri ve Kundura
– Manisa Et-Tavuk Kombinası
– Kütahya Şeker Fabrikası
– OYAKBANK
-T. Sınai Kalkınma Bankası
– Yapı Kredi Bankası
– Sabiha Gökçen Havaalanı
– SEKA
– THY-USAŞ Hisseleri
– Türk Telekom
– AyCell
– Araç Muayene İstasyonu
– Ray Sigorta A.Ş.
– Başak Sigorta A.Ş.
– İskenderun Limanı
– SÜTAŞ Malatya İşletmesi
– Ortadoğu Teknopark A.Ş.
– İstanbul İmar LTD. Şti.
– TCDD Mersin Limanı
– Büyük Efes Oteli
-SEKA'nın fabrika ve tesisleri
– Başkent Doğalgaz Dağıtım
– Koç Holding hisseleri
– THY- Lojmanları
– Trakya Cam ve Anadolu Cam
– KTHY hisseleri
– TOFAŞ hisseleri
– ÇELBOR
– TAKSAN
– Oymapınar Barajı
– Antalya Limanı
– GERKONSAN
– DİTAŞ
– TÜMOSAN
– Ortadoğu Teknopark a.ş.
– Sakarya Traktör İşletmesi
– HEKTAŞ A.Ş.
– Büyük Ankara Oteli
– Büyük Tarabya Oteli
– Kızılay Emek İşhanı
– Kuşadası Tatil Köyü
- Istanbul Hilton Oteli
– Çelik Palas Oteli
– Erciyes Sosyal Tesisleri,
– Ataköy Otelcilik A.Ş.
– Ataköy Marina
– Kuşadası Tatil Köyü
– Yeditepe Beynelmilel
– Otelcilik hiseleri
– OYAK İnşaat hisseleri
– MEYBUZ A.Ş.
– ARÇELİK hisseleri
– ASPİLSAN Askeri Pil San.
– TKİ'ye ait 79528 ve 73021no.lu maden ruhsatları
– Cam ve Çimento Sanayi
– Soda Sanayi ve Metal
– BUMAS
– ERYAĞ
– İstanbul İmar Ltd. Şti.
– SÜTAŞ hisseleri
– Tercan İşletmesi makineleri
Bu geri zekalı ne anlayacak, memleketin satıldığını?
Ucuz, haklı da.
2852/430=6.63 altı zor ki 430u bile taşımadı..
2852/6,95=410..
410la geçinemiyoruz diyorlarsa.üstlerine binan dolar kuru değil.. başka bir şey..:yes:
ha sanayi kökten patlasın diyorlarsa altı olur...
altına iğnelik zaman/ivme yok ama.
ülkeye en zarar verici senaryo, hızlı aşağı vurup, daha yüksek faiz, yüksek kura geçilmesi.
halkı nasıl ezeriz 101 ders notları :p
daha kötüsü olur diyen varsa fikirlere açığım. :he:
https://i.hizliresim.com/KdKujK.jpg
Şahsi kanaatim katılan varsa katkida bulunur üç zincir mağazanın öncelikle A101 ve arkasından bim ile şok un halkı kaziklama ve sürekli zam yaparak fiyat artışıni fahiş şekilde korukledigini düşünüyorum ayrıca kendi ürettirdikleri gıda maddelerinin pek çoğunun kalitesiz olduğunu ve standard altı olduğundan esasen çok daha pahalıya geldiğini düşünmekteyim buna bir çözüm için toplum olarak adım atılmalı diye düşünüyorum zira bunların sürekli zam yaptıkları bazı ürünleri daha lüks ve büyük marketlerde daha hesaplı bulmaktan ötürü bunu yazıyorum .
Kesinlikle haklısınız carrefour da dengi bir çok ürünü daha ucuza aldım ama esas can alıcı soruyu sormamışsınız? bunlar neden gerektiği gibi denetlenmiyor,birileri tarafından kollanıyor mu?
Daha geçen hafta vatandaştan gelen şikayetler üzerine en yüksek merciden zehir zemberek ceza açıklaması geldi,bir,iki gün sonra aynı merci vatandaşa sabır tavsiye etti şöyle dedi;yılın 2. yarısından itibaren gıda fiyatlarında bir düşüş bekliyorum,sizce fiyatlar düşer mi? veya kimse bunlara müdahele edebilir mi?:)
Şimdi bu asgari ücret denen parayla geçinen kesim artık çalışan kesimin yüzde 40 ı olunca olay değişiyor.Asgari ücretin en fazla 1.5 katı ücret alanları da eklersek nerdeyse yüzde 70 çalışan kesimin geliri bu.E bu alım gücüyle patlamayan kesim mi kalır.Bakın daha işsizliğin artışı ,bir işsizin bizim gibi sosyal dokusu sağlam bir ülkede yakın akrabası olan en az 2 çalışanı da aşağı çektiği düşünülürse nasıl yokuş aşağı gittiğimiz görülür.Olay artık asgari ücretin yüzde 30 yukarı gitmesi falan değil ki olay büyük buhran tarzı bir şeye doludizgin gidişimiz.Bunun da maalesef ne dolar kuru ile ne faizle ne de bunların yönetimi ile alakası yok,mevcut donelerle sağlam akılcı bir ekonomi yönetimi mümkün değil.Üretim yok,üretsen satacak pazar yok,turizm yok,borç çok bu denklemi newton un eline versen ne olacak mevcur parametrelerle çözüm olanaksız.
ABD ile bir anlaşma olmadığı için. ABD ve AB nin istediği kavala ve Demirtaş in serbest kalması güccük ortak tarafından kırmızı çizgi olmasi sebebiyle Demirtaş'ın içerden çıkmasi arefesinde operasyon ve 13 şehit. Bunu kim siyasi malzeme yapıyorsa bunda onun parmağı vardır.
yahu bir kitapçı34 vardı. o da sn ardasolar82 gibi pek kıymetli bilgiler paylaşan bir forumdaştı. başlıkta da çok sevilmiş sürekli düzülmüştü, methiyeler.. reha bey de oldukça sevip okşamıştı kendisini.. o da takıntı yapmıştı haliyle reha bey'i.
bi ilhan irem vardı ne oldu ona edasıyla dönüp geçmişe bir bakayım dedim. mayıs 2020 gibi yönetim şutlamış sn kitapçı34 ü. üzüldüm haliyle..
dedim başka nickle yazıyor mudur bu hınzır.. derken şöyle yazışmalar buldum..
Alıntı:
Originally Posted by kitapçı34
Alıntı:
Originally Posted by hkm
Alıntı:
Alıntı:
Originally Posted by güneysu
içim rahatladı..Alıntı:
saygıdeğer "kitapçı" hala aramızda anlaşılan allaha şükür..
sevip sarmalayalım, aramıza alalım kendisini:)
Bunlar artık ciddi tehdit oluşturuyor ben bunların ne geçmişte ne bugünden sonra denetlenecegini düşünmüyorum bu ülkede ağlamayan çocuğa meme vermezler o yüzden bir şey yapılacaksa halk kendisi yapacak satın almayarak veya en azından gözü kapalı buralardan sepeti TİKA basa doldurmadan gezerek ve fiyat analizi yaparak yoksa kendini yokeden canavarı kendi eliyle beslemiş oluyor şahsi kanaatim bu para meselesi değil benim param var fark etmez dememek gerekir diye düşünüyorum
Erken seçim yakın diyorum. Bundan daha iyi bir fırsat denk gelmez.
Önce kuru hallettiler; şimdi de PKK üzerinden saflar sıklaştırılıyor. Bu yıl kuvvetle muhtemel bir erken seçimle Mv havuzu revizyonu yapmayı isteyecek reis. Böylece arkasını komple sağlama almış olacak. Malum, kendileri Putin’e öykünüyor..
Öte yandan, zaman aleyhine işliyor. Elini çabuk tutmalı. Yeni nesilden oy alamaz..ekonomi ise bu yazı belki çıkarır..carrylerin ne kadar yağ çıkaracağına bağlı işler..
kur öngörülerim gibi siyasi öngörülerimin de pek tutmadığı konusunda ufak bir uyarı eklemek isterim 🙂
Ben de öyle görüyorum, bazı şeyler erken seçimi işaret ediyor.
Beni tereddüte düşündüren, en az 2 milyon kişi son kapatmalardan müthiş etkilendi, aşı işi tam fiyasko, pandemi henüz devam ediyor v.s.
2 Milyon kişi az buz rakam değil, Saadetin son seçimlerde aldığı oy 1.25 milyon, işte bu konular beni düşündürüyor.
en demokrat insan bile bu kadar hukuka aykırılıktan sonra iktidarı devretmez
13.000 oyla belediye seçimi mi kazanılırmış diyen zihniyet
3 milyon oy farkla devlet mi teslim edilir demeyecek mi..?
insanlar yerel yönetimi devretmekle devletin yürütmesini kaybetmeyi
aynı kefeye koyarak istanbul seçimini örnek gösteriyor, dağlar kadar fark var..!!
Geçen tartışmada ince, Asilturk olayı ile seçim olduğunu söyledim. Şimdi CHP ve HDP sap gibi kaldı kimse yaklaşamaz. Kavala ve Demirtaş da içerden çıkamaz. Bir taşla iki kuş. AB nin hamlesi ağır gelir ama ABD tek başına yemez.
HDP barajı geçemez CHP den de ince biraz tirtikladimi Anayasayayi değiştirecek çoğunluğu bile alır. Haziran temmuz gibi CHP lilerin tatiline denk getirir.
https://www.tradingview.com/x/VNfRyQp4/
USD TRY düşer mi yoksa yükselir mi?
USDTRY kuru, 6.9585 TL fiyatında işlem görmektedir. Gün içinde en yüksek 7.0452 ve en düşük 6.9415 fiyatlarını görüldü.
İlgili grafiği yorumlarsak, genel bakış boyutunda rating’in Güçlü Sat sinyali verdiğini görmekteyiz.
Valla reis de gün geçtikçe işinin zorlaşacağını görüyor.2023 de şansı sıfır,gelecek yıl bir erken seçim bekliyorum ben.İktidarı devretmeme falan boş işler ona devret denirse devreder,defalarca yazdım devretmemesi istenseydi babacan ve davutoğlu asla parti kuramazdı.Sanırım enkaz imamoğluna devredilecek onunda ekonominin batıklığında suçu sıfır olduğundan ona da kızamıyacağız en az 5 yıl hafif ateşte haşlarlar bizi.