yarın 40, öbürsü gün 400..Bu işler böyle..Sen anlayana kadar giren giriverir..
Printable View
Eyvallah sn djoz.Memlekette sürekli tatsız işler oluyor,cidden artık depresif bir insan oldum sayılır.Hele ki son deprem,yahu insan inanamıyor,ıdıocracy diye film var mutlaka seyredin,alınacak çok dersler var.Depremde ölenlerin yakınlarına başsağlığı,yaralı çıkanlara acil şifalar dilerim.Umarım bu yaraları en yakında sararız.Bu iş belli oldu en geç 2030 a kadar istanbul da da bir felaket yaşarız,her kademede bu konuya odaklanmamız lazım.Para pul bir yere kadar,sağlığa bir şey oldu mu,ölüm oldu mu ona çare yok.
Ben antalyada yaşıyorum,dünden bu yana bakıyorum inanılmaz sayıda maraş ve hatay plakalı araç var.Antalyaya baya göç var ,diğer illerde durum nedir bilemiyorum.
Bence istanbul da baya göç alır.Göç eden iş ,aş bunları da düşünmek zorunda.Eh iş de aş da sınırlı sayıda ilde bulunabiliyor.
dogrudan 15 milyon insan etkilendi deniyor.
bu sadece barinma hitiyaci degil,isinden asindan egitiminden etkilenmis 15 milyon kisi ise daha cok ciddi sorunlu gunler bizi bekliyor demektir.
daha herkes su an caninin derdinde.
enkaz kaldirilip insanlar normal yasantisina donmek istemeye baslayinca asil devletin sorumlulugu ortaya cikacak.
yani şu bold yaptığım kısımda akli dengenizin yerinde olmadığını rahatlıkla anladım.
uzmanlar maraş antakya bölgesini daha geçtiğimiz aylarda uyardı.
6 gün öncede deprem oldu. son 4 günlük aynı deprem uzmanları istabuldaki marmaya hattında da hareket var diye uyardı güncel videodan haberiniz yok demekki..
telsize gelince katın önemi yok.. sonuçta telsiz varken bu kadar gevşek sözler sarfetmende haklısın telsiz depremde en lüzümlu şey sonuçta.!! :)) o nedenle boşver sen kat sayısını 25 milyon istanbul sayısını falan bunlar gereksiz bilgiler.
lakin sana tavsiyem bu kadar bir dar alanda 25 milyon nufusta böylesine bir deprem olursa bırak parayı kolundaki altın bileziği vb. bir pet şişe su için insana neler yaparlar hayal bile edemezsin.
yani karşıdan tır son sürat geliyor aynı şeritte sen diyorsun gelsin yolla ben kemeri taktım.
e bol şanslar madem.
Bi tanidik zamaninda hollandaya sirf deprem riksi nedeniyle tasinmisti, simdi daha iyi anlasiliyor. Maalesef ulkemiz genel olarak deprem acisindan dezanavtajli bi yer. Ankara konya bolgesi haric cogu yerde risk var
Idiocracy isimli filmin anateması aile planlamasıdır.
Akp geldiğinden beri devlet politikası olarak uygulanmamaktadır. Bu forumda da bolca karşıtı vardır.
Aile planlaması: Her aile bakabileceği kadar çocuk yapmalıdır. Burada bakmaktan kasıt; bu çocuklara hak ettikleri geleceği maddi ve manevi olarak sunmak anlamındadır.
Aile planlaması karşıtları: "Yap yap at sokağa yiğenim allah rızkını verir"
:kahkah:
Hatay'ın bu ilçesinde tek bir bina bile yıkılmadı.
Hem de "yüzyılın felaketi" denen bir depremde.
Deprem değil, bina öldürür.
Hangi şehirde olduğunuz değil, binanızın kolonları üstünüzdeki katları taşıyabiliyor mu, asıl o önemli.
Az katlı yapıların önemini heralde artık bu videoyla anlayan anlar.
Anlamayan da kendi bildiğini okusun, artık ne yapayım yani.
https://youtu.be/sytv6qCFCn0
Büyük şehirlerde Kentsel Dönüşümde Bundan sonra ne olur?
- Yeni Deprem Yönetmelikleri (YDY)çıkar
- İnşaat maliyetleri bugunkü değerlere göre daha da artar
-Finansal gücü yeterli olan müteahhitler YDY li daireleri daha pahalı satar
vs
vs
Eskişehir 99 dan sonra yapılan hiç bir binanın yıkılmayacağına ben eminim. En azında %95i ayakta kalır. Benim mahalle 97 de kurulmaya başladı 99 depreminde henüz temel seviyesindeydi, depremden sonra öyle yaptılarki 10 şiddetinde depremden sağ çıkarsınız.
Zaten binaların %70i 3-5 katlı. Ve duvarların %25 i perde beton. 3-5 katlı binalarda öyle kolonlar varki 10 kat olsa bina taşır.
Yeni yönetmeliğe fln gerek yok, denetmen ve izin veren kurallara uyarsa sorun kalmaz zaten
2023 inşaat maliyetleri - Temelden çatıya inşaat yapım süreci ve 2023 maliyeti
https://www.youtube.com/watch?v=CyCQpjIwTkc
Prefabrik Evler / Prefabrik Ev Alacakların Kesinlikle İzlemesi Gereken Gerçekler
https://www.youtube.com/watch?v=w_M-QvDzT-E
deprem sonrası inaaşat maliyetini etkiliyen kalemlerde zamların ardı ardına geldiğinden haberiniz var mı ?
mesela çimento , hemen zamları yapıştırmışlar...
korona sonrası göçen inşaat sektörü nedeniyle ,artık usta -kalfa -amele bulmak çok zorlaştığı aleni bir gerçek...
kimin geliri armış ...
ama devlet 2023'e girerken kendi alacağına % 125 zam yapması , vatandaşa ve şirketlere kötü örnek olmuş...
bu nedenle inşaat sırasında , daha sonra vatandaşın ev-işyeri alımında abuk sabuk fiyat artışlarına sebep olacak kaçınmakta vatandaşa örnek olması gerken devlettir...
bunlar afaki maliyet hesabı
altında yorum yapan ne diyor ,hem de deprem öncesi
Emre Tansel
9 gün önce
1 torba çimento daha 3-5 ay önce 50-60 tl iken şimdi 110 lira olmuş , seramik fiyatları geçen yıl m2 si 70-100 tl iken şimdi 250-300 tl den aşşağı seramik bulunmuyor, oda stoklarında varsa, geçen eylül ayında ki işimde 180 tl ye anlaştığım kaba inşaat ekibi şimdi benzer bi iş için 400 tl istiyor. sigorta fiyatları iki katına çıkmış, beyaz eşya vitrifiye fiyatlarına bakılmıyor bile , piyasa böyle giderse bu 1.700 tl lik fiyat bir kaç ay içinde az bile kalabilir.
başka biri buradaki fiyatlar şişrme ,
Hakero
2 hafta önce
Bu fiyatın yarısına havuzlu villa yaptırdım daha 3 ay olmadı, ev yaptırtcaklara tavsiyem gidin bir yerden inşaat şefi bulun, müteahhit 500.000 alıyorsa şef 50.000 alıyor, paranızı kaptırmayın inşaat şirketlerine, usta bulup kendiniz yaptırtın yarı fiyatına
başka biri boşuna okumadık gelin bize diyor
evren nuransoy
20 saat önce
Arkadaşlar inşaat işi Mühendisliğe dayalı teknik bir iştir. Öyle ustayla kalfayla çözülecek bir iş değildir. Biz yıllarca mimarlık fakültesinde boşuna dirsek çürütmedik. Evet isterseniz yapabilirsiniz hatta yarı paraya da mal edebilirsiniz ama gördük Depremde Yarı paraya mal olan bir iki yıllık binaları, Mimarlar ve Mühendisler odası binalarını da gördük dim dik ayakta ama çevresinde taş üstünde taş kalmamış. Sonuç olarak Bu ülkede tek tip bir imalat yoktur. Herkesi bildiği gibi yapmaya devam edebilir...
ben demiyorum prof diyo
https://www.youtube.com/watch?v=lvQj5cX4v5Y
7,2 7,6 7,8 rakamı diyor
Prefabrik alacaklar, kesinlikle çatı olayını görünenden yaptıklarından daha iyi yaptırmadını tavsiye ederim.
Çatı sadece ince camyünü, saç çatı ve altta alçıpan yapılıyor. Oysa bu çatı yazın yakıyor kışın ısınmıyor. Isınsa bile hemen soğuyor. O yüzden çatıya extra yalıtım yaptırın kesinlikle. Duvarlar bendeki iç ve dıştan 1cm betopan ortası köpük, dış duvarlar 10cm, iç duvarlar 5cm aynı şekilde.
2 günde kurulabiliyor. Aklınıza takılan olursa cevaplarım
Büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Elazığ’a akın ederken devreye giren fırsatçılar, 800 lira olan kira fiyatlarını 4 bine kadar çıkardı.
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...0-zam-yaptilar
Çelik ev yaptırmak da bir alternatif prefabrik yerine.
https://www.youtube.com/watch?v=FS4HJmWx1yI
o zaman depremin vurmadığı yerlerde fiyatların tekrardan DOUBLE-TRİBLE yapmasını beklenecek mi ?
3.750 den 7.350 ye ( 4 milyon birden ) fiyat yükseltenle , yağmacıların farkı var mı ?
Hemen bazıları çıkacak ve serbest piyasa kuralları diyecektir. Ne yapalım alıştık artık başıbozukluğa. Depremzedenin biri kurtaranlara şöyle demiş '' beni hiç tanımayanlar bu soğukta , üzerine enkaz yıkılması pahasına kurtarmaya koştu, düşünüyorum da ben olsam bunu yaparmıydım acaba ....'' . İşte ne oldum değil, ne olacağım demek lazım. Kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Yaşamın bile onurlusu gerektir. Ticaret, meslek, ilişkiler vb. hepsi etik ve kuralına uygun olmalı.
Tamam tüm varlığını yok etme pahasına yardım etme, ama hiç değilse çaresiz insanlara da zulüm etme. Aynı duruma yarın kendinin düşebileceğini aklından çıkarma.
sahi ,suriyede TSK kontrolundeki yerlerde TOKİ tarafından binlerce ev yapılmıştı...
oralar değerlendirilemez mi ?
Katar ne zaman şu konteyner evleri gönderecek ?
Bakan Soylu: Yıl sonuna kadar 100 bin briket evi tamamlamış olacağız
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/b...cagiz-42170248
Katar, depremzedeler için Türkiye'ye konteyner evleri göndermeye başladı
Katar, Türkiye'ye depremzedeler için taahüt ettiği konteyner evlerin ilk bölümünü göndermeye başladı.
https://www.trthaber.com/foto-galeri...8/sayfa-1.html
bu deprem sonrası şu söylem çöp oldu...
99 depremi sonrası yapılmıştır...
bir çok ilanda yer alan bu ibare dezavantaj sağlıyacak...
yıkılan binaların %60 ı 99 depreminden sonra yapılan binalarmış...
Deprem sonrası, her yerde kiralık ev fiyatları hızla artmaya başladı, gözünüzü toprak doyursun.
kiralık ev fiyat artışları benimde dikkatimi çekti, tahminim milyonlarla ifade edilecek bir göç dalgası olacak en azından önümüzdeki 1-2 yıl için. Bu da deprem yaşanmamış illerdeki kiraları da arttıracak gibi duruyor. Böyle büyük bir depremin demografik sonuçları da olacak mutlaka.
Deprem her yeri tehdit etmekte.
Ankara için yapılmış çalışmayı inceleyebilirsiniz:
https://www.harita.gov.tr/uploads/fi...ynagi-1088.pdf
Burada 1000yıl ve üzeri yineleme aralığına sahip ve 7 büyüklüğünde deprem üretmeye haiz fay hattının Ankara merkezine uzaklığı 30km ila 100km olarak belirtildiği dikkat çekerken zemin konusunda da uyarılar mevcut. Gevşek zemin depremin şiddetinin artmasına sebep oluyor.
Ayrıca 8 büyüklüğünde deprem üretmesi muhtemel fay hattına uzaklığın ise 115km olduğu söylenmiş ve yineleme aralığının 250-300 yıl olduğu belirtilmiş.
sayıları 12-15 milyonu bulduğu idda edilen dışarıdan gelmiş insanlar var....
aslında Türkiyede konut fazlası var ...
ABD-Avrupa_israil bize verdiği görev ,bize, yakın coğrafyalarda çıkardıkları kargaşadan canını kurtaran sivil ve onların işbirliği içerisindeki hayin/ajanlar siz de kalsın...Biz de size yardımcı oluruz...
Türkiyedeki tapu koleksiyonu yapanların/mütahitlerin ,devletin maliyesinin de işine geliyor...
beklenen büyük istanbul depremi diyince buradaki belli isimler hopluyo.. telsiz falan demeye başlıyor.
neyse istanbulu araya katmadan basit bir mantık sorusu soralım.
bist & spk yönetimi deseki. xxx hissesinin tahtası işlemlere kalıcı olarak kapatılacak.. ama 5 saat sonra ama 5 gün sonra ama 5 bin gün sonra zamanını bizde bilmiyoruz. haliylede sorumlusu değiliz dese.
1- o hisseyi bundan sonra alırmısınız ?
2- o hisse elinizde varsa satarmısınız ?