Çin in sattıklarını yazem mi?
Printable View
Çin in sattıklarını yazem mi?
https://www.cokelikci.com/
Aha da bıyır. Sadece Tokat Vilayatında neler üretiliyor. Say say bitmez. Sadece Tokat, yanına bir de Gastamonu'yu koy. Abi Gayseri pastırgası iyi deel. Gatamonu bastırgası iyi. Güneydoğu mercimeği. 250 gramlık paketlere koy, bütün dünyadaki eczanelerde sat.
Kim söylüyor size mercimeğin 1 kg'ının 1 dolar olduğunu. En az 10.000 dolar eder.
Giresun fındığı, Zile Bekmeaazi, Elazız'ın öküzgözü üzümü. Bunların kilosu 10.000 dolar.
Turkiya'da her şeyin cücüğü üretiliyor. Sovanın cücüğünü biz yeyacaz, geri kalanını dışarı satacaz.
Arkadaşlar anonim bir yanılgı var.Hep zannediliyor ki dolar abd parası fed abd nin merkez bankası.Aslında alakası yok dolar dünya parası FED de dünyanın merkez bankası.FED geçen yıldan bu yana 5 trilyon dolar bastı 2008 den bu yana da 8 trilyon dolar bastı.Aslında bastığı bir para falan yok.Para eşittir borç.Aslında abd nin ekonomisi cari açık üretmeye programlı habire cari açık üretiyor habire borcu artıyor en son 28 trilyon dolar borcu vardı amerikanın Elbet bu para ödenemez.Sistem her tıkandığında fed amerikalıyı bonolarla borçlandırıp bu borcun yerine dolar veriyor.Veriyor vermesi ne de bu para halka gitmiyor ki ,bu para sadece bankaların bilanço makyajına yarıyor.Şöyle düşünün ziraat bankası habire piyasaya kredi pompaladı,bir ton şirket şahıs ziraate borçlu,e ziraatin parası var mı yok,şahıslar bu borçları ödeyebilir mi yok,e bu durumda ne olacak ya ziraat batacak ya da ona borçlu olanlar.Hah tam bu aşamada devlet imdada yetişiyor ver o sana borçluların senetlerini sepetlerini ben de sana hazine kağıdı vereyim diyor ziraate ziraat batmıyor borçlar devlete transfer ediliyor.O batık borçlar kime ait,bingo elbet bize ait.Yani devlet tüm sistemi hafiften ele geçiriyor.Bu borçlar devlette kalsa gene de sorun değil,devletimiz cari açık verdiğinden dolaylı dolaysız o da basıyor eurobondu alıyor dolarları euroları onlar da fed e borçlanıyor.Sistem sonunda tamamen fed in eline geçiyor.Dolarla borçluysan şirket ol devlet ol şahıs ol farketmez son noktada fed e borçlusun demektir.Böyle böyle tüm dünya fed e borçlu hale geliyor.FED in sahipleri israfil in borusuna üfledikleri gün tüm dünya mahvolur.Onların da akılların da bir takvim vardır o gün sistemi çökertirler.Yani sn ayvagöbek in teorisi doğru değil,sade fed para bassa avrupa çin biz falan para basmasak dediği doğru olurdu.Devlet hem cari açık veriyor hem bütçe açığı veriyor, e sistemi nasıl yürütüyor bizimkiler.Evet bildiniz elbet borçlanarak ve para basarak.Adamlar sistemi esir almışlar ne derlerse o.
Yani artık üretilen fındığın sahibi biz değiliz.Üstünde söz hakkımız yok.Fiyat belirleyemeyiz,herhangi bir şey dikte edemeyiz.
https://www.medimagazin.com.tr/gunce...681-96917.html
Arkadaşlar bu linki aşı karşıtları için koydum.Memlekette aşılamanın en düşük olduğu il diyarbakır,hastane yatışlarında ve corona ölümlerinde rekortmen il de diyarbakır.Matematik ortada.Aşı işe yaramaz diye düşünenler için bu link sonrası tekrar bir analiz yapmalarını tavsiye ederim
Bir mal ya da hizmetin değerini arz ve talebi belirler.
28 trilyon dolar borcun ödenemeyeceği ortadaysa niçin dolar tutulur?
''Korku ve Yalan İmparatorluğunda'' bir de medyadan korku yayanlar vardır. Her ülkede varlar, bankalar batacak, paralarınızı alamayacaksızı diye tvlerden bangır bangır konuşabilirler. Bunlara da kimse dokunamaz.
Pek çok insan bunlardan etkilenir ve o beş kuruş etmez dolarları bankadan çekip, yastığının altında tutar.
Değerinin olmadığını bildiğin halde o değeri veren sensin.
Adam yukarıda yazmış; zeytin, peynir, incir, zeytinyağına göre yarısı kadar artmış diyor. Arabaya göre üçte biri kadar.
Neymiş baskılanıyormuş. Yukarıdaki yazıda son 1 senede 8 trilyon dolar basıldı diyor. Biz ne kadar TL bastık?
Tutun abi doları. Bakınız çok yakında nasıl para kazanıldığını gösterecem size.
Her zaman olduğu gibi. :)))))))))))))))))))))
Viop başlığında Kara Kemal 2 aydır doldurup boşaltıyorum diyor. Ben 1 aydır...
Yo ben dolar için bir gelecek var demedim ki.Ben kağıt paralar da bir gelecek görmüyorum.Yatırımlarım da altın gümüş platin emlak borsa şeklinde.Elbet tüm dünya para basıyor,bu fiat para sistemi çökecek,dolar elbet değersizleşecek.Ama dolar endeksi ne olur derseniz bence ona bir şey olmaz.Doların göçtüğü gün euro da TL de ruble de göçer.Kağıt paralar bu çöküşte istisnasız hepsi batar.
Biz ne kadar bastık kısmına gelince.Amerikanın dolar basma hakkı var.Dolar basar borcunu kapatır.Biz TL basarak dolar borcumuzu kapatamayız.Altın borçlanıyoruz o çok daha tehlikeli.Adamın on birim borcuna göre bizim üç birimlik borcumuz daha tehlikeli.Çünkü gavur sana artık dolar molar yok dedi mi ne doğalgaz alabilirsin ne yem ne araba ne petrol.Sistem beş dakikada kitlenir.Amerikada batık biz de yanlış anlaşılmasın aslında ulus devletler ekonomik olarak batık,başka bir sistem gelecek.O sistemi getirenler de anarşi ile isyanlarla getirecekler,getirdikleri sistemim kurallarını da kendileri koyacaklar kendileri yönetecekler.
Ha bankalar batacak mı,o konuda düşüncelerimi yazamam ,hukuken başım belaya girer:))))))))))
Fiskobirlik Tariş gibi devasa bir yapı, her gelen hükümet elini kolunu sokar ve oraları arpalık haline getirir.
Bu kooperatifler başlangıçta çok büyük dinamizm yaratırken, zaman geçtikçe köstek haline gelirler ve zararlı olmaya başlarlar.
Temizle desen temizleyemezsin, mümkün değil.
Yenisini kuracağız. Satılması doğru karar.
Tariş'i iyi bilirim. Gerçek bir başarı öyküsüdür. Tüm Avrupa ülkelerinden, Abd'den, Japonya'dan öğrenciler gelip, staj yapıp, tez yazarlardı.
Siyaset bozdu buraları.
Hey allahım on dakikadır gülüyorum allah sizden razı olsun sn 3520 .On sayfa yazı yazsam sizin link kadar açıklayıcı olmazdı.Aynen büyük türk düşünürü ibrahim tatlıses in dediği gibi ah keşkem ah keşkem.Durumumuz aynen bu.
https://www.youtube.com/watch?v=btfsuFXQcMM
En büyük korkusu; Abd 10 yıllıklar düşerken bizim Dibs'lere para girmemiş. Şayet faizler yükselirse ne yaparız diyor. Yersiz bir korku.
Bunun dışında bazı tiyolar var, dinlemeye değer.
Üstelik bu sefer karşına devasa ferroro gibi bir rakip almışsın.Yeni kooperatifi kurdun ferroro senden almıyacak malı ,fındığı kime satacağız.Bence olmaz bu iş sn ayvagöbek.Ama elbet ah keşkem keşkem.
Yahu merkez bankamız eksi rezervde ,parası yok,bizim paralarla doğalgaz alınıyor,yem alınıyor,cari açık finanse ediliyor.Kastım vergilerimiz değil,kemiksiz bankadaki dolarlarımızın bir kısmı zorunlu karşılık olarak merkeze gidiyor o da du bakali ne olcek diye diye cari açığı finanse ediyor doğalgaz falan alabiliyoruz kışın donmuyoruz.Ondan sonra bir ekonomi varmış gibi konuşuyoruz.Yahu bankadaki dolarların yüzde yirmisi çekilmeye kalksa sistem batar.Aslında sistem bizim sayemizde ayakta sn ayvagöbek,bankadaki sanal altını doları çekerim alırım yarım altınımı ,çeyreğimi sallarım piyasayı ha:)))))))
Abi bu kooperatifler belki 20 sene çok ciddi dinamizm ve fayda yarattılar. Önümüzde pek çok ülkede bulunmayan,50 senelik kooperatifçilik deneyimi var. Siyasetin buralara nasıl çengel attığını, buraları nasıl arpalık haline getirdiğini biliyoruz. Hayatını bu işlere adamış, çok iyi yetişmiş insanlarımız var. Bütün siyasi partilerde değerli uzmanlar var.
Burada particilik olmaz. Yasal bağlayıcılıkla, siyasilerin dokunamayacağı şekilde kooperatifler kurulabilir.
Olur yani. Niye olmasın?
Şaka bir yana bu çakma ekonomistler altının geri çekilmesini yılbaşından bu yana gavurların etf lerdeki altın yatırımlarının azalmasına bağlıyor ya tamamıyle çakma manipulasyon haber.ETF lerden para çıkışı olduğu doğru ama çıkan para sisteme girmiyor büyük zenginler uzun süredir altınlarını fiziki olarak teslim alıp sistem dışına çıkarıyorlar.Bir şeye hazırlık yaptıkları kesin,yakında tüm dünya anlar olayı.
Fındık üretiminin %70'i Türkiya'da. 1 gram finduk satmayacam. Ürünü Türkiya'da mevcut fabrikalarda envai çeşit üretecem, alan alır,
almayan almaz. Ferraro gitsin nerden fındık bulursa bulsun.
Türkiya'da mevcut tesislerde yüzlerce fındıklı mamul üretiliyor, Bütün fındığı bu fabrikalar ve tesisler işleyecek. Sadece Ülker dünyada 130 ülkeye ihracat yapıyor.
Hammadde satmıyoruz biz. Ama istemediğin kadar fındıklı mamul satıyoruz. Hemide uygun fiyata.
Abi niye olmasın? Siyaseten alınacak bir karara bakar. İsviçredeki üç kağıtçıların hepsi batar.
Sn ayvagöbek fındığın tek alıcısı nerdeyse ferroro,oranın köylüsü fındığını satamazsa neyle geçinecek.Verdiğim linklerde olayın ayrıntıları var zaten.Adamlar tek alıcı olduğu için ve devlet de köylüyü malum nedenlerle desteklemediği için ferroro o sistemi ele geçirebildi.Devletin tarımı bitirmek üzerine sistemli bilinçli bir politikası var.Daha ayrıntılı yazmak istemiyorum.Malum bazı konular bizim memlekette hassas.Biraz araştırsanız siz de anlayacaksınız olayı.Devlet bu işin zaten karşısında o nedenle dediğiniz iş çok güzel ve memleket hayrına olmasına rağmen bence olmaz.Ha radikal bir iktidar gelir ATATÜRK gibi bir lider gelir o zaman elbet olay değişir.
Misal ülker demişsiniz.O holding genel merkezini neden londraya taşıdı ki.
Hani grip olunca nöronların falan balgamla kaplıymış gibi hissedersin ya, bu başlığın bugünlerdeki durumu da buna benzemiş; bir süre takibi bırakmak en uygunu olacak sanırım.
USD/TRY'de önümüzdeki aylarda gelecek olası radikal hareket sonrası ortalık biraz temizlenince dönüp tekrar bakılır belki sonrası için...
Tavsiyem başlıkta bulanıklık yaratan beyni çorbaya dönmüş arkadaşların sizin de düşüncelerinizi -ve daha da önemlisi yatırımlarınızı koruma kararlarınızı- etkilemelerine izin vermemeniz olacaktır;)
Ahali aştı fındık ilen, kromlan veya borlan devam etseniz.:kahkah:
Olmaz abi o zaman. Hiç bir şey olmaz. Yaşar Kemal'e denildiği gibi ''ağam ölmüşüz, ağlayanımız yok''.
Yaşar Kemal, adliyenin önüne bir daktilo koymuş, gelene gidene arzuhal yazıyor. Köylünün birine bir arzuhal yazmış, sonra yazdığını okumuş, köylü dinleyince, tırnak içindeki cümleyi söylemiş.
Yalan tabii. Bunu bir kitabında yazmıştı, şimdi kitabın ismini de hatırlayamadım.
Kendini övüyor.
''Ben Kürdüm'' diyor, aslında Kürt falan değil. Bir tek kelime Kürtçe bilmez. Kürdüm demesinin sebebi, uçkur meselesidir.
Solcuyum der, bir kez gözaltına bile alınmamıştır.
''Korku ve Yalan İmparatorluğunun'' tipik bir elemanıdır.
Epey kitabını okudum. Kandırdı bizi, diğer tarafa intikal etti.
Boşver yansın bu dünya. Yalan dünya.