https://pbs.twimg.com/media/EVqjYkrWAAY9mS6.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Printable View
https://pbs.twimg.com/media/EVqjYkrWAAY9mS6.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bunları önden fısıldadık...altını fısıldadık..
Gerçi ben altını daha önce de 1850 den 1600 lere yamulurken, daha harekete başlamadan da fısıldamıştım topiğe.
Bi teşekkür eden oldu mu o zaman da..yooo..hatta çemkiren biri oldu, bi de üşenmeden uzun uzun cevap yazdım ona..
Şimdi bilsek olacak mı...yooo..
VESBE topiğine ahanda burası dolar bazlı tarihi zirve dedik diye döveceklerdi anadın mı...1 sene sonra da düzeltme bitti diye gidip yazdık..biri teşekkür etti mi..yooo
Ereğli, Petkim, Kcholün dibini ikaz ettik..bunlar burada deper dedik...sağol diyen oldu mu...yooo..
O yüzden..ben fısıldar geçerim...olursa olur...olmaya da bilir gelecek değişken...ama bi şey paylaşmışsak, bi şey vardır da paylaşmışızdır...en azından objektif şekilde ve iyi niyetle paylaşmışımdır...bazen de paylaşınca mundar oluyor tabi, o da ayrı mevzu.
Valla yarın çıkıp da; 'Ben öyle bi şey demedim yaw, bunu da nerden çıkarıyorsunuz' der mi, der.
Bunu dediğinde, biri de çıkıp itiraz edebilir mi, edemez.
Bknz Mavi Marmara, Rahip Bronson, emri ben verdim v.s.
Yaşasın ileri demokrasi.
Ne diyorsam o..anadın mı...
Ben asla yalan söylemem......yalan söylerken bile
Annadın mı...o kadar..konu kapanmıştır.
O zaman millet neden dolar topluyor diye sormayacak.
Hic utanmadan, SGK Emeklisini acliga mahkum edip, emeklimizi enflasyona ezdirmedik dersen.
Bir onceki secimde, dagittigin iki bin lirayi, geri alip, %25 zam verdik dersen, bu millet dolar alir.
Hatta parasi olmayan, kredi cekip dolar alir.
Ve bu dolar seni goturur.
Demedi deme.
Paran cok, ucagin bile var, hadi sen kacar kurtulursun, bugun yaninda olup ta kacamayan var ya, is'te onu yakalar kaziga oturturlar.
Ben pasa oldum diye gort gort gezinenler, bir kisim hakim ve savcilar, bir kisim polisler kacacak yer bulamaz.
Hele dur.
Bunlar henuz iyi gunler.
Gaye hanımın Basın toplantısını izlerken aklıma üniversite yılları geldi.
Ekonomi sosyolojisi diye bir ders vardı.
Kitabı okuyorusuz anlamıyoruz Cümle başlıyor 1,5 sayfa sonra bitiyor. Cümlenin ortasına gelince başında ne diyordu unutuyoruz . Konular da birbirine benziyor. Baktık olacak gibi değil belli başlı 1-2 konuyu ezberledik. Hoca ne sorarsa sorsun bunları yazacağız diye kararlaştırdık.
Neyse sınava girdik çıktık. Nasıl geçti diye arkadaşıma sordum.
Cevap: Sınav başladı yazmaya başladım 1 sayfa yazdıktan sonra hoca acaba ne sordu diye sorulara şöyle bir baktım ve yazmaya devam ettim dedi.
Yani bizim cevaplar belliydi , ne sorulursa aynı cevapları yazacaktık ve yazdık.
Bugünkü soru cevap bölümü de aynısıydı.
Gaye hanım cevapları hazırlamış, soruları 3’er 3’er alıyor, kafasına göre cevaplıyor.
Sonuç mu?
Biz bu taktikle dersten geçtik, Gaye hanım da ilk sınavı geçti.
İşe yarıyor yani.
Yüzde 58 enflasyon beklentisi ile liralaşma için teklif edilen TL faizler 30 ise, bunun meali BİZ BİR KEZ DAHA SERVETLERİNİZİN ve SATIN ALMA GÜÇLERİNİZİN YARISINA DAHA EL KOYARAK enflasyonla mücadele edeceğiz mi?
TR deki insanlar neden TL mevduat yapsınlar? Keriz mi?
Dolar kısa sürede yüzde 25 arttı.
Zati, ihracat yapanın istediği seviye de bu idi.
O halde dolar artık bir süre artmayacağına göre KKM, TL mevduata beklenen RESMİ ENFLASYONUN bile yarısı FAİZ VERELİM.
İşin özeti....
Bilimsellik vs hak getire...
Böyle olur mu?
Hayali 5 milyardan 5 milyar bile gelir mi?
O zaman dolar mı basacaksınız?
Doları yine kısa vadede bu kez bir yüzde 25 daha mı artıracaksınız?
Artık doların fiyatı konusunda hiçbir öngörüm yok.
Bildiğim hala çok ucuz olduğu.
1000 TL ye F.Otosan mı alırsın, 27 ye dolar mı?
Hangisi daha mantıklı?
Öyle deme hocam mevduat faizi oranları enflasyon beklentisi ile uyumlu hale gelmiş:)))
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/merke...DEGQUcTCT4OKzQ
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"MEVDUAT FAİZLERİ ENFLASYON BEKLENTİSİ İLE UYUMLU HALE GELDİ"
Sadeleşme süreci faiz artırımının yanı sıra politika faizinin etkinliğini dengeli şekilde artırdı. Kredi genişlemesinin enflasyon üzerindeki etkilerini kontrol etmekteyiz. Kredilere ek olarak miktarsal sıkılaştırma ile faiz artışlarının etkisini kuvvetlendiriyoruz. Politika faizi yükselirken mevduat faizleri geriledi, enflasyon beklentileri ile daha uyumlu hale geldi. Mevduat faizlerinin dolarizasyonu artırmayacak seviyede bulunmasını önemsiyoruz.
Hakikaten böyle demiş.
Bu hanım TR de mi yaşıyor şu an?
"KUR HEDEFİ YOK, OYNAKLIĞI AZALTMAK MERKEZ'İN GÖREV TANIMI"
Merkez Bankası Başkanı, döviz kuruna ilişkin olarak, "Kur seviyesi hedeflemiyoruz ama aşırı oynaklığı azaltmak Merkez Bankası'nın görev tanımındadır." diye konuştu.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/merke...DEGQUcTCT4OKzQ
Doları parite ne olursa olsun 26.94 e çakmak mı oynaklığı azaltmak...
KKM ye bşr yandan çözüm ararken, diğer yandan buraya akışın kar topu etkisi ile 3 trilyonu aşması...
YEREL Paraya SIFIR GÜVEN...
REKOR EKSİ REZERV e karşın SIFIR FİNANSAL İTİBARLA Batıdan gelmeyen SERMAYE....
Resmi ENFLASYON BEKLENTİSİ yüzde 58 olduğu bir ortamda Liralaşma için VERİLEBİLEN EN YÜKSEK FAİZ yüzde 31.
EYT, EMEKLİ-MEMUR MAAŞLARI için MB matbaasının bitmeyen mesaisi...
Her geçen ay artarak REKOR DÜZEYDEKİ CARİ AÇIK.
Gayenin 100 DÜZENLEME İLE DÜĞÜM OLMUŞ VAZİYET dediği şeyin kısa özeti...
BRENT
83,77
% 1,03
27/07/2023 21:21:47
Yeni fiyat ayarlaması.!!!!
Tüm hızıyla otobanda.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
KKM artık PAPAZ KAÇTI Formasyonuna girmeye başlıyor mu dersiniz?
İthalatı DURDURABİLMEK, döviz talebini kısabilmek için doların yuları bir kademe daha bırakılırsa KKM ödemeleri acı reçete ile dayatılan vergileri artık karşılayamaz hale gelirse sonu nasıl olacak?
Oyunun sonunda PAPAZ kimin elinde kalacak?
Oyunun bitiş tarihi olabilir mi?
Aklıma hep sellerde sürüklenen binlerce tonluk araba, ev, köprüler geliyor.
Oyunun bitişini bizzat KKM mi yoksa onu icat edenler mi belirleyecek?
Merkez bankası başkan yardımcıları görevden alındı / Resmi Gazete
Yeni atanan başkan yardımcılarından birisi Cumhurbaşkanı başdanışmanı ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d139e7dc3.jpg
saraydan merkeze kız kaçırma operasyonu, gelen abla başdanışman yahu..
Böylece 1’i Başkan toplam 5 üyeden oluşan para politikası kurulundan 3 üye görevden alınmış oldu .
Fatih karahan dışarıdan geliyor sanırım.
Karahanlar karı koca mi, öyle ya da değil sülalecek iyi yere kapak atmışlar
Rasyonel politikalar deyince biran inanır gibi olan beynimi seveyim ... Yok ben ham kalmışım, daha çok pişmem lazım.
İskenderin(Gordion) Düğümünü çözmek için Allahını seven defansa gelsin, gibi olmuş.
Vur kılıcı gitsin Karahanlııııııaa....(Laz Ziya seslendirmesiyle okunmalı)
KKM ney lan..
Var mı dünyada böyle bi şey..
Dolar ne kadar artarsa, o kadar TL faiz. Artmazsa, dolar bazlı paraya dolar bazlı gibi faiz. Para nerden, matbaadan.
Deney ortamı...
-Şu kırmızı gabloyu bi keselim bakalım, nolacak?
-Abbov kırmızıyı kesince kronometre hızlandı ya lan...
-Turuncuyu toprakla değdirelim...
(Kıvılcımlar çıkar, hemen vazgeçerler)
-Olm napcaz lan
-Fişya rengiyle lilayı???
Atın abi derin denize...patlayacaksa da orda patlasın...öteleyin şunu...denenmiş eskiden...çıkış yolu belli
KKM karadelik gibi diyorum, boyutları eğiyor, onun ortamında denklemlerin normal çalışmasını bekleme ve her geçen gün karadelik büyüyor, çok büyüyünce patlıyor bunlar, öyle ki dünyayı sarsar.
Kuzunun yağlı iliğini sömürün deyip...çıktı taşın başına oturdu ya la..napıyo acaba şimdi, mağazada etiket mi basıyo acep habire.
Bi tarafta Amerigalılar alantrik direği boyunda titanyum çubukları dünyaya atıp deprem yapıyorcular,
Bi tarafta Aziz Sancar'lar...akademisyenler..
Yerel seçimler de geliyor.
Körfezden cash geleydi iyiydi...yerine imzalı kağıt verdiler sanırsam Pala fışkırtamadı da, veremedi de...Şöyle 2 uzun bar bize yeter, burada bi poha sarma formasyonu gelişiyor gene, onu yukarı yırtmamız lazım.
Dolarin gercek degeri asla 27 degil
Bunu kanitlamakta cok kolay
Dis ticaret dengedine bakin. Turkiye Cumhuriyeti tarihinde dis ticaret acigi hic bu kadar tarihi rekorlar kirdimi?
Ithalat katlana katlana artiyor cunku dolar 36-37 olmasi gerekirken 27 de
Ihracat artisi cok yavasladi cunku TL cok pahali dolar cok ucuz