Birileri dava açmýþ yýllardýr sürüyor, bazý imtiyazlarý kaldýran genel kurulun iptalini istiyorlar Öte yandan bu tip hisselerin çoðunu banka topladý diye biliyorum. Gerekirse tekrar genel kurul yapar kararlarý onaylar.
Printable View
Birileri dava açmýþ yýllardýr sürüyor, bazý imtiyazlarý kaldýran genel kurulun iptalini istiyorlar Öte yandan bu tip hisselerin çoðunu banka topladý diye biliyorum. Gerekirse tekrar genel kurul yapar kararlarý onaylar.
Öte yandan diðer bankalarýn sahipleri açýsýndan bakarsak ortada haksýz rekabet var, bir bankaya iltimas geçiliyor ve finans dýþý iþtirakini sürdürüyor. Her banka ne olur ne olmaz diye çimento, enerji, market vs hissesi alýp kenara koymak ister.
Sabah dünden kalan golts vardý acayip satýþlar olunca sabah az bir kar ile verdim. Çay ocaðýndan gelince baktým tavana bir kademe kalmýþ bu ne abi. Dün dip gibi bu gün tavan boyle þeyler muz cumhuriyetinde olur
BDDK’nýn internet sitesinden yapýlan açýklamaya göre, finansal istikrarýn güçlendirilmesine yönelik koordineli makro ihtiyati tedbirler kapsamýnda, ikinci ve sonrasý konut alýmýnda tüketicinin kendisinin, eþinin veya 18 yaþ altýndaki çocuklarýnýn malik olduðu en az bir konutunun bulunmasý halinde konut kredisi deðer oraný yüzde 75 daraltýlacak.
Karara göre, 5 milyon TL deðerindeki bir evi, ikinci tapulu evi olarak alacak olanlara evin deðerinin yüzde 22,5’i kadar kredi kullandýrýlabilecek.
Söz konusu kiþilere konut edinmeleri amacýyla kullandýrýlacak ikamet amaçlý gayrimenkul ipoteði ile teminatlandýrýlan kredilere sermaye yeterliliði hesaplamasýnda da (standart yaklaþým kullanýlarak hesaplanan) yüzde 35 risk aðýrlýðý yerine yüzde 150 risk aðýrlýðý uygulanacak.
2023 çimento fiyatý ne kadar?
Haziran 2023'te 1 çuval çimento 120 TL ile 150 TL arasýnda satýlýyor. Bu kapsamda 1 ton çimentonun ortalama fiyatý 2.300 TL ile 3.200 TL arasýndadýr.15 Aðu 2023
Muz Ýthal Kg
Migros Sanal Market
https://www.migros.com.tr Egzotik Meyveler
www.migros.com.tr sitesinden muz ithal fiyatý
Muz Ýthal Kg. Reyondan. 69,90 TL X1.000 kg = 69.900 tl/ton.
Muzun 1/2 si kadar masraf olsa 1 ton muz fiyatý 35.000 tl midir? :rules:
Seçimlere kadar bir þekilde idare edecekler, sonra eski sisteme dönecekler bence.
Muz ton 1600 dolarmýþ kabaca kg 40 TL ediyor.
https://i.hizliresim.com/18ugzzo.jpg
Bugün bi çit iþi için 2 ton çimento aldým.
1 paket = 50 kg 135 tl/paket , tonu 2700 tl
Bence çimentodaki hikaye þu, ekonomi krize girince çoðu iþletme kapanýyor bir daha toparlanmasý know how sahibi çalýþan vs bulmak zor oluyor. Çimento fabrikasýný kapatmak ve ayaða kaldýrmak o kadar masraflý deðil. Hükümetler hemen ekonomiyi canlandýrmak için altyapý ve konut iþine giriyor ve cimento talebi doðuyor.
Enflasyondan korunma ve kriz durumlarýnda deðer saklamak için çimentý fabrikasý iþe yarýyor, kapasitesine göre fiyatý da aþaðý yukarý belli oluyor. Tabi bu çok parasý olanlar için geçerli bir argüman.
Banka olarak dolar almak yasak ise çimento fabrikasý, yenilenebilir enerji firmasý alýrým kimseye kredi vermem.
Limaný olan çok çimento þirketi var Nuh en büyüðü ama Çanakkale, Ýskenderun, Modern Çimento, Çimsa, Trabzon, Ünye, Bartýn, Aslan vs çok çimento tesisi var.
Öte yandan 10 milyon dolara kadar para için dolar alýp kenara koymak ayný kapýya çýkar.150-200 milyon dolardan sonra artýk bankada tutmak riskli onu reel varlýklarda deðerlendirmek veya bir iþ yapmak gerekir.
Bir iþ adamý zamanýnda bankaya icra takibi yapmýþtý, büyük parayý banka hemen ödeyemeyebilir.
Eskiler eðer alýç çoksa kýþ çok aðýr geçer diye söylerlerdi. Bu sene çok fazla alýç meyvesi varmýþ. Eðer bu gerçekleþecek olur dünya genelinde olursa anormal durumlar olabilir. Aðýr kýþ þartlarý ve enerji kesintileri için tedbirinizi alýn. Bizim ki merkezî. Benim eski katalitik soba var bir de 12 kg tüp dolduracam. Birde aküden aydýnlatma sistemi ayarlarým.
Ýþ Bankasý Grubu, iþtiraklerini yeni kuracaðý þirket altýnda topluyor
ÝSTANBUL (AA) - Türkiye Ýþ Bankasý Grubu, bünyesinde yer alan iþtiraklerini daha etkin yönetim amacýyla bankanýn yüzde 100 sahipliðinde kurulacak yeni bir þirket altýnda toplayacak.
Ýþ Bankasý'ndan yapýlan açýklamaya göre, kurulacak yeni yapý ile dünyada ve Türkiye'de hemen hemen her alanda yaþanan hýzlý deðiþimin gerektirdiði sistematik bir yaklaþýmla, daha odaklý ve stratejik bir yönetim anlayýþýna geçilmesi planlanýyor.
Ayrýca iþtirakler arasýndaki sinerjinin artýrýlmasý, iþtiraklerin yüzde 100 konsantrasyonla tam zamanlý ve daha dinamik bir biçimde yönetilmesi, artan verimlilikle iþtirak portföyünde deðer yükselten ve karý maksimize eden rekabetçi bir performans ortaya konulmasý hedefleniyor.
Kuruluþ misyonu doðrultusunda sadece bankacýlýk faaliyetleriyle deðil, iþtirakleri kanalýyla ekonominin pek çok alanýna katký sunan Ýþ Bankasý, ayný anlayýþla, kuracaðý þirketle yeni faaliyet alanlarýna girerek stratejik yatýrýmlar yapmaya ve ülke ekonomisine destek vermeye devam edecek.
Ýþtirak portföyünün zenginleþtirilmesini ve optimizasyonunu beraberinde getirecek olan yapýlanmayla, Ýþ Bankasý'nýn öz kaynak karlýlýðý ve piyasa deðerinin artýrýlmasý için ilave güçlü bir alan da yaratýlmasý hedefleniyor.
Açýklamada, kolaylaþtýrýlmýþ usulde iþtirak yoluyla kýsmi bölünme metoduyla gerçekleþtirilecek yeni yapýlanma nedeniyle banka sermayesinde, finansallarýnda ve hissedarlýk yapýsýnda herhangi bir deðiþiklik oluþmayacaðý bildirildi.
Bankanýn yönetim kurulunun yetki vermesiyle baþlayan sürecin, gerekli onay ve izinlerin ardýndan yýl sonuna kadar tamamlanmasý öngörülüyor.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Konu çimentoya þuradan geldi. Diyelim banka sahibiyim, müþteri benden kredi alýp ham madde stokluyor katlamalý kar yapýyor ya da hisse senedi alýyor ama benim elim kolum baðlý.
Öte yandan bir banka kanuni sýnýrlarý aþmýþ 147 tane iþtiraki var ve hala yeni þirketler kuruyor perakende e-ticaret, toptan demir ticareti iþlerine girmiþ, bankacýlýk ile alakalý olmayan teknoloji iþtirakleri kurmuþ.
Rekabet Kurulu bu duruma müdehale etmesi gerekir.
Banka da süpriz bir karar ile bu iþe el atmýþ gibi gözüküyor.
Öbür türlü boynuzlu banka petrol ticareti iþine girer, diðeri çimento ve market iþine girer, diðeri þeker iþine girer vs.
Mavi kuyruk karides nedir?
Akdenizin ,berrak ve tertemiz Ege sularýnda yetiþen mavi kuyruk, hiç bir karides türüne benzemeyen eþsiz tadýyla ýzgara ve tavada yapýlarak yalnýzca özel sofralarda yerini almaktadýr.
https://www.youtube.com/watch?v=Fbk-Y-6Lejk
Balýkçým/Emre-URLA
Salaþ 1 yerdir,su pet þiþededir amaaaaaa......
Ben iþ bankasýnýn birleþme adýmýný iþtirakler içi finansmaný havuz oluþturarak ekonomik yönetmek olarak anladým. Belki bekledikleri büyük bir sýkýntý var ona karþý önlem.
Bence diðer bankalardan þikayet geldi. Mesela bankalarýn DBS sistemleri var demir tüccarlarýna kredi açýyorlar, biz artýk Ýþ Bankasý ile çalýyoruz cevabý çok gelmiþ ise durumu þikayet etmiþlerdir.
TV'de tüm demir tüccarlarýný ve üreticileri platformumuza bekliyoruz demiþlerdi. Bu platformu daha sonra baþka alanlara da geliþtireceðiz önemli ham maddelerin ticareti platformumuzda yapýlacak diyorlardý.
En son 100 bin lira kredi ile ticari müþteri kampanyasý baþlatýlmýþtý. Genel müdür de biz artýk kredi rekabetine girmek istiyoruz vs diyordu.
Ýþ grubunun holdýngleþme süreci yýllardýr beklenen bir süreçti.
Bankacýlýk iþini kolaylaþtýrmak için
Ýþb de þiþe de aylardýr bir baský vardý.
Hayýrlýsý
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
IMF vesaire neler oluyor?
https://www.youtube.com/watch?v=e8w-LBl2pq4
Kara Kemal sen bilirsin bu iþi...
merkezin 750 bp faiz artýþý piyasa için fazlasýyla sürpriz oldu, son 2 gündeki aþýrý çalkantý ve savrulmalar, olmasý gerekenin olamamasý bunun bi yansýmasý olsa gerek.. borsanýn orta vadeli yönü konusunda benim pek þüphem yok, sonbaharda ralli havasý bekliyorum, ocak.2024 hedefim 22.000 30-endeks için, önümüzdeki 2-3 hafta orta vadeli bi portföy oluþturup ocaka kadar tutmayý hedefliyorum
ama tabii bu topic viop- burasý için önemli olan o gün ne olacaðý, yarýn öbürgün en fazla bir haftalýk bakýþ ufku, çok kýsa vadeli.. yüzde 7 bi bant içinde defalarca aþaðý yukarý fiyat hareketi oldu, endeks mühendsiliði de zirve yaptý.. son iki günkü aþýrý volatilite içinde benim için dikkat çekici husus -vadelideki pozsiyon taþýmalarýn ertelenmiþ olmasý.. normal þartlarda sondan önceki gün taþýnma tamamlanmýþ olurdu, yani aslýnda cuma akþamýna kadar taþýmanýn çoðu yapýlmýþ olmalýydý, cumaya 190 bin apd ile baþlaan yakýn vadede -34 bin ile hala 155 bin açýk poz var, yeni vadede ise 22 bin artýþla ancak 52 bin aps ..yani TL olarak söylersek iki seans sonra bitecek ola yakýn vade 12.8 milyar TL, öbür vade 4.6 milyar.. hisse vadelileri topla ise yakýn vade 23 milyar TL, öbür vade 16 milyar, hisse vadeliler tabii daha deðiþik fiziki teslimat var, 7-8 milyar poz zaten fiziki eþleþeye kalacak, hisse vadelilerde taþýmanýn yarýsý gerçekleþmiþ,
8000 endeks civarý fiyatlar piyasa yapýcýlar için taþýnma için uygun bulunmamýþ, daha yüksek fiyatlardan yapmayý tercih ediyorlar diye düþünülebilir
iþ bankasý haberi makro açýdan hiç bir etkisi olmayan, bilanço içi yeniden yapýlandýrma.. þu ana kadar iþtirakler kaleminde tek tek gösterilen 30 kadar þirket, iþ yatýrým holding gibi ismi olacak olan tek bir iþtirake indirgenecek.. aslýnda nakit akýþý açýsýndan þöyle bir negatif etkisi var- þirketler 2023 karlarýndan ödeyecekleri temettüyü iþ bankasýna 2024 içinde ödeyecekti, ama þimdi 2024 ödenecek bu temettüler iþ yat holdinge ödenecek, iþyat bunlarý 2024 karý olarak yazýp ana ortaðý olan iþbankasýna 2025 yýlýnda ödemiþ olacak
bi hissenin yüzde 50 gibi düþük miktar bedelsiz açýklamasýnýn, nasýl hiç bir makro etkisi olmamasýna raðmen, haber geldi diye kullanýlmasýna benzer þekilde, isctr için bu haberi kullacaklarý muhakkak tabii.. aslýnda tek pozitif hikaye bu yeni þirketin halka arz edilme ihtimali, iþ bankasý için muazzam bi nakit giriþi demek olur bu halka arz, ama normal þartlarda 2 yýldan önce arz edilmesi mümkün deðil..
iþlem günü içinde topiði okurken, 5-6 kiþi var çok mesaj atanlar, nromalde bunlarý hiç okumuyorum pas geçiyorum, çünkü vakit kaybý, bir günde 76 sayfa yazý yüzde 90 çöp.. sen de okumadýklarýmdan birisin, ama son mesaj olduðu için gördüm
erdal saðlam videosunu seyrettim, bu herif hiç bi þeyden anlamayan dümbüðün biri, eski yýllarda ekonomi yönetimi içinde eriþimi olduðu için kulis haberleri için dikkate alýrdýk, sonra baðlantýlarý kaybolunca dýmdýzlak bi salak olarak ortada kaldý
imf heyeti gelecekmiþ, kredi anlaþmasý falan yokmuþ da, memet þimþek -bi destek açýklamasý falan rica etmiþ yeni politika deðiþikliði için.. ne diyecek ki, moodys geçen hafta dediðinin bi benzerini söyler, son politika adýmlarý cesaret verici falan filan.. imf þöyle böyle dedi diye yatýrým karar deðiþtirecek olan bi fon yöneticisinin var olduðun zannetmiyorum dünyada.. ratingçiler önemli
IMF haberi ve arkasýndan bankalara perþembe TAVAN..
KKM konusunda tabana kadar verdikleri kaðýtlarý toplyýp yeni zirvelere denemeler..
Hafta sonu yeni bir haberle , tekrar %-3 yaþarýz ,pazartesi..Belki??
Ayar yok.. volatilite yüksekliði , yükseliþe imkan vermez..
Alýp,satýyoruz..kaçýyoruz..
ASTOR vadeli...
dün eksilerde girdim.. TAVAN enteresan oldu..
]https://i.hizliresim.com/edz9uwm.png
Abdul kadir oðullarý bu son faiz artýþýný bildi mi.
Sonrasýnda ne dedi.
Kuþu ötmez mi oldu
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduat faizi yüzde 40'a geldi
Merkez Bankasý'nýn sürpriz bir þekilde politika faizini yüzde 17.5'tan yüzde 25'e çekmesi sonrasý bankalar da dün mevduat faizini yüzde 40 düzeyine yükseltti. Baþta ticari kredi faizleri olmak üzere yasal düzenlemelere göre bazý faiz oranlarý politika faizine baðlý olduðu için þimdi ticari kredi faizi üst limiti yýllýk yüzde 37.5'ten yüzde 56'ya kredi kartý nakit çekimi ve KMH yüzde 53'e (aylýk yüzde 3.6) kredi kartý azami faiz oraný da aylýk yüzde 2.8 ve yýllýk yüzde 40 olacak.
Borsa da þu ara yapýlan yorumlar tamamen sonuca göre.
Adam faiz çok kötü diyor arkasýna dün yükselmiþiz bakýyorsun video çekmiþ ama yeni dönemde yabancý giriþiyle bla bla bla.
Onbinlerce takipçili hesap msci Turkey artýþýný koyuyor dövizin 5% eksi borsanýn 1.5% eksi olduðu gün ve müthiþ para giriþi var diyor Msci da. Bunu aracý kurum elemanlarý millete forward ediyor. Nasýl hesaplanýr ne olur fikri yok ama sonrada akþam paylaþýyor ne demiþtim diye.
Çok fazla genç , baðrý açýk kolay para kazanan ve üstad olan arkadaþ var. Allah sonunuzu hayretsin. Ýnsanlar arkasýnda yaþa varol modunda. Kendi adýma kulaðýmýn arkasý dahil boþluk yok ama onlarýn çeyreði iddialý yorum yapamýyorum.
Buradaki 4-5 arkadaþ sosyal medyaki 100 lerce hesaptan çok daha kaliteli ve vizyoner.
Onlarý da gürültüde kaçýrýyoruz.
Bakalým nereye gidecek bu iþin sonu, kazanan haklýdýr deyip hepsini tebrik edelim.
Ýþ Bankasý banka dýþý iþtiraklerini tek çatý altýnda toplayarak banka ve diðer þirketlerin yönetimini finansal düzenleme kararý aldý.
bakalým spk onaylayacak mý