366 gün aklımdan çıkmış 🫡
366 gün aklımdan çıkmış 🫡
Fayisin bereketi olmaz agalar.. :)
Faiz kısa süreli park yeridir.
Kar zarar ortakligi en guzeli...
1988 den beri borsadayim, borsa disinda 2006-2010 arasi kaldim, bir kac kisi toplandik, yuklu bir para ile aylik mevduat yapiyorduk, 0.25% kim daha fazla verirse ona gidiyorduk usenmeden.
Yani fayisciligin kralini yaptik ama sonra sunu anladik ki fayisden bi bok olmaz.
Paran erir...
Para kazansan bile bereketi olmaz.
En guzeli iyi secilmis, sahibi durust bir kac hisse..
Ben teblig edeyim de kim ne isterse yapsin. :)
Fayis insani uyusturur, atalete surukler..
Dogru kararlar alamazsin..
Hatta hic karar alamazsin..
Korkaklasirsin..
Parayi senden borc alan gider senin paranla para kazanir, sana da payini verir..
Salt bu mantik bile fayisden bir bok olmayacagini gosterir...
Risk ve rizk ayni kokten gelir..
Risk almayan para kazanamaz.
Ben uyarmis olayim, herkes ne isterse onu yapsin...
Ideolojik bir saplantim yoktur.
1994 de %300 gecelik fayisler de aldim, borsadan cikmistim, elimde yuklu para vardi ancak o is sadece 3 ay surdu, 6 ay sonra borsa eski yerine gelmis ve gecmisti..
Son Soz:
Fayise kendinizi uyusturucu gibi alistirmayin, ya bir is kurun, ya da kurulu bir ise ortak olun.
Sayın dudu size katılıyorum fakat şu anda borsa 3 aydır zarar ettiriyor. Eğer uzun vade bekleme gücün varsa imkb-50 hisselerinden alacaksın. ben 2 yıldır borsadayim koyduğum parayı kenara aldım içerse karım duruyor. Fakat anca enag enflasyonu kadar kazanabildim. Yani enflasyonun çok üstün de kazanmak için en az 5 sene beklemek gerek benim 3 yılım daha kaldı. Hisse senedi yoğun fonlar da 3 aydır kazandırmıyor. O da çok ilginç.
Sayın shorts, akbank sayın lunaticin dediği gibi yapıyor. Her ne kadar dolar miktarınız artıyor deselerde, ddkkm hesabını sonlandırdığımızda ilk yatırdığımız dolar miktarını verip, üstünü tl olarak verecekler gibi geliyor. Maalesef kapatmadan hangisi doğru bilemeyeceğiz.
Borsa da uzun al yat dönemi bitmiştir bence... Sektörel bazda iyi takip edilip gir cıklar yapılmak zorunda... Yoksa kazançlar cok sınırlı olur...
Faiz şöyle bir şey. Paran var, kullanamıyorsun, o kapasiten veya imkanın yok. Başkasına veriyorsun, adam kullanıp yüklü kazanç elde ediyor sana da ufak bir kırıntısını veriyor. Faizle abad olunmaz...
Paramizi hapsediyorlar.
Elimizi kolumuzu bagliyorlar.
If you invested $10,000 in Ford $F exactly 25 years ago, you'd have $8,014 today (dividends included). Not bad!
https://x.com/Barchart/status/1817039941672562804
:)
https://youtube.com/shorts/6tK7GJIBP...9hL6ghFiw3Qmol
Ben uzun yatarim.
En az 3 kagit secerim.
2-3 de minik ve hizli buyuyecegini dusundugum.
Buyuyeni, balonlasani keser buyuklere yedirir, temettu gelirimi artiririm.
Ben uzun yatarim 3-5 seneden once kalkmam...
Hoca diyor ki: Uzun yatabilen kazanma ihtimalini artiir..
Max 200 Mio dolar PD olsun, halka acikligi ne fazla ne cok dusuk olsun.
Sahibi durust ve basiretli tuccar ( isi bilen ) olsun
Sektoru buyumeye acik olsun
Sirket karli calissin ve agressif yatirim/buyume planlari olsun..
Borsada min 1-2 sene gecmisi olsun, bir grafigi olussun.. Yeni halka arzlardan pek hazetmem.
Bu tip kagitlari izlemeye alirim bir sure..
Bir miktar alir bakarim, tahta yapici ne yapiyor izlerim.
Takas gelismelerini takip ederim.
Gidebilirsem misafir olarak genel kurula giderim, orada da bakinirim, kimler gelmis, yoneticiler nasil, ortam nasil vs
Boyle bir kac kagit bulursam once biraz blok alirim sonra biriktiririm yillarca....
Eee hocanın da dediği gibi, işi bileceen işe gitmiceen al şişee
ytd
Dudu (bazı konularda katılmasamda) aklı başında düzgün adamdır.Tavsiyelerini ciddiye alıp değerlendirmek gerekir.Karar size kalmış.uyar yada uymaz
Uzun yatarim ben...
Ama nerede yatacagimi da iyi secmeye ugrasirim.
Fayisi sevmem.
Dovisden hoslanmam. :)
2010 dan beri burada hemi de ayni nickli yazarim.
Isteyen okur, istemeyen basar engeli. :)
Büyük bankalardan 32 gün oran alan var mı ? Yazarsa sevinirim .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn.D😀udu
Sizin Chucky zamanlarından kalma bir sözünüzü de hatırladım bu arada:
Sonuçta uzun vade de hepsi birbirine eşit getirir.🙂🙂
vakıfmobil, 50k dan başlayarak 32-91 gün %50, 92 gün+ %52, geçen hafta %48-%50 idi, iyi akşamlar
Sayın dudu eskiden sizin tweetr da yazılarınız vardı sonra bir anda kayboldunuz. Özledik yazılarımıza devam ederseniz seviniriz.
Ayrıca hakikaten bu sene borsa ve hisse senedi yoğun fonlar, hatta döviz yatırımcısı bile çok kayıplar yaşamaya başladı yıl sonu belki düzelir. Küçük yatırımcı perişan. Sayın dudu 3 ay kısa bir süre ama portföyün gözünün önünde %30 eksildiğinde moral çok kötü oluyor.
Stopaj kararı yarın gecemi ?