Aslýnda bu habere long daha iyi gider.
“Talibanla ayný fikirdeyiz” noktasýndan buraya sözde olsa bile gelmesi büyük olay
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Printable View
Ve beklenen oldu! Ýsrail harekete geçti, Lübnan'a peþ peþe saldýrýlar
Bu vade çeþit az kaldý portföyde.
bugün kapatabildiklerimi (Ölü opsiyonlara bedavadan para ödeyip kapattým) son gün baþýma iþ açýyorlar teminatýmý baðlayýp.
iyi miktarda da boþa cephane teminat çýkardým.
yarýn extra fýrsat çýkarsa, vakitte bulursam yaparýz biraz iþlem.
yarýn uzlaþmaya gidecek pozisyonlarým.
https://r.resimlink.com/_75NtSAcd.png
þu anda ekran dolu olmasýna raðmen poz flat sayýlýr.
eðer x30 yarýn 100 puandan fazla yükselirse
11 kýsa poz olur 12000 endekse kadar zarar yazar.
ama olurda 150 puandan fazla düþerse iþte o zaman 58 kýsa poz olur
altýnda ne kadar olursa kar yazar.
@akçay Tesla almýþ iyi günlerde binmek nasip olsun.
benim poz. da tutarsa kendime midibüs/OTOBÜS alacaðým.
soru görürsek, akþam vakit bulursak buradan klavyem yettiðince cevap veriyorum zaten.
internettekiler gibi ben kendimi satmasýný beceremiyom , ama satan satýyor :kahkah:
BÝZÝMKÝ DE ****** OLDU AMA SEN GÝBÝ ANLATAMIYORUM
Uzun süredir görüþememiþ iki haným arkadaþ yýllar sonra bir misafirlikte karþýlaþýnca sohbete baþlamýþlar. Hal hatýr sorduktan sonra biri diðerine, “Senin cin gibi bir kýzýn vardý, ne oldu, okudu mu, senin kýz þimdi ne yapýyor?” demiþ.
“Vallahi ne olsun kardeþ, iþte biliyorsunuz iþe girdi geçen sene; Baþýný kaþýyacak vakti yok garibimin. Ýlk baþlarda geceleri fazla mesai yapýyordu, sonra hafta sonlarý da çalýþmaya baþladý. Patronu onu çok ama çok sevmiþ, her iþi ona veriyormuþ. Derken Ankara seyahatleri baþladý. Patron nereye, bizim kýz yanýnda oraya. Paris seyahatleri filan derken baktýlar bu iþ böyle olmayacak, patronu bir de ev tuttu. Sonra daha fazla yorulsun istemedi, artýk iþleri evden yürütüyor benim kýz. Deliler gibi çalýþýyor evladým.”
Sonra dönüp ayný soruyu o diðerine sormuþ: “Eee, senin kýzýn ne yapýyor?”
Kadýncaðaz da þaþkýnlýk içinde, “Vallahi bizimki de ****** oldu, ama ben senin kadar güzel anlatamýyorum” diye cevap vermiþ.
Þu türev ürünleri koordineli ve ne yaptýðýný bilerek öðrensem bana yeterdi..
Daha ne olsun diyorsun:))
Bear_Bull Abi;
Siz sadece VIOP'ta mý iþlem yapýyorsunuz, spot da var mý? Eðer spot yoksa neden VIOP? Özel deðilse öðrenmek isterim :ok:
önce opsiyonlarla ilgili ücretsiz bulduðun ne kaynak varsa biraz okumak iþe yarar.
sonra ufaktan iþlemlere baþlayýp denersin.
düþündüðün yön ne ise ona göre poz almak istiyorsan da ararsýn anlatýrým.
opsiyon satýp prim mi alacaksýn (getiri belli zarar sýnýrsýz)
prim ödetip opsiyon mu satýn alacaksýn (bu varantýn aynýsý zarar prim kadar, getiri meçhul)
iþlem ve hacim yapma gibi bir takýntým var o yüzden viop.
hisse tarafýnda robot bir taraftan ben bir taraftan günde 200 - 500 adet iþlem yapsam hacim 1-5 milyonu geçmiyor.
ama viopta iþlem yaparsam günlük 30 - 60 milyon arasý hacim yapýyorum. 100 milyonu geçtiðimde nadiren oluyor.
bu yüzden viopu tercih ediyorum.
arada viopa mola verip hisse tarafýnda da trade ediyorum.
Bugün HAZÝRAN vadeli VIOP kontratlarýnýn son iþlem günüdür.
Fiziki teslimata konu olacak Pay vadeli ve opsiyon sözleþmelerinde hisse alým son tarihi bugündür.
UZLAÞMA HESAPLAMALARI
Vadeli iþlem Sözleþmeleri
- BÝST 30 Endeks Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen endeks deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeks kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðerin en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý ile elde edilen deðerdir.
- Dolar/TL Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB son iþlem günü saat 15.30 itibari ile açýklayacaðý USD ALIÞ VE SATIÞ kurlarý ortalamasý.
- Euro/TL Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB son iþlem günü saat 15.30 itibari ile açýklayacaðý EURO ALIÞ VE SATIÞ kurlarý ortalamasý.
- Euro/Dolar Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB’nin son iþlem gününde açýkladýðý gösterge niteliðindeki Euro/Amerikan Dolarý çapraz kurudur.
- Ýngiliz Sterlini/Dolar Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB’nin son iþlem gününde açýkladýðý gösterge niteliðindeki Ýngiliz Sterlini/Amerikan Dolarý çapraz kurudur.
- Pay Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde; uzlaþma þekli fiziki teslimattýr, otomatik kapatma söz konusu deðildir. Vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olarak kabul edilen her payýn son iþlem gününde spot piyasadaki seansta oluþan kapanýþ fiyatýdýr. Takas süresi T+2 olarak uygulanýr.
- Altýn Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem günündeki Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatýnýn Merkez Bankasýnýn saat 15:30’da açýklayacaðý gösterge niteliðindeki ABD dolarý alýþ ve satýþ kurlarý ortalamasý kullanýlarak TL/gr’a çevrilmesi ile bulunan deðerdir. Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansý yapýlmazsa, sabah seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatý vade sonu uzlaþma fiyatý olarak kullanýlýr.
- Dolar/Ons Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem gününde Londra’da öðleden sonra oluþan altýn Dolar/Ons fiyatýdýr. Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansý yapýlmazsa, sabah seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatý vade sonu uzlaþma fiyatý olarak kullanýlýr.
- Dolar/Ons Gümüþ Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem gününde Londra’da oluþan gümüþ Dolar/ons fiyatýdýr (ICE Benchmark Administration tarafýndan açýklanan LBMA Silver Price).
- VÝOP-Baz Yük Elektrik sözleþmesinde, uzlaþma þekli nakdidir, vade ayýnýn her bir saati için Piyasa Ýþleticisi tarafýndan açýklanan Kýsýtsýz Piyasa Takas Fiyatlarýndan (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaþma fiyatý olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaþma fiyatý en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanýr.
Opsiyon sözleþmeleri
- Pay opsiyon sözleþmelerinde; uzlaþma þekli fiziki teslimattýr, otomatik kapatma söz konusu deðildir.
- BIST 30 Endeks opsiyon/Mini BÝST 30 Endeks opsiyonu sözleþmelerinde; uzlaþma þekli nakdidir.
- Alým opsiyonlarýnda; dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeksinin kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðer (BÝST30 Endeks Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri için ilgili vade ayý için hesaplanan vade sonu uzlaþma fiyatý) ile opsiyon kullaným fiyatý arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
- Satým opsiyonlarýnda; opsiyon kullaným fiyatý ile dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeksinin kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðer (BÝST30 Endeks Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri için ilgili vade ayý için hesaplanan vade sonu uzlaþma fiyatý) arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
- Dolar/TL opsiyon sözleþmelerinde; uzlaþma þekli nakdidir.
- Alým opsiyonlarýnda; vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olan ABD Dolarý için son iþlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarýyla açýklayacaðý gösterge niteliðindeki alýþ ve satýþ kurunun ortalamasýnýn 1.000 ile çarpýlmasý suretiyle bulunan deðer ile opsiyon kullaným fiyatý arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
- Satým opsiyonlarýnda; vade sonu uzlaþma fiyatý, opsiyon kullaným fiyatý ile dayanak varlýk olan ABD Dolarý için son iþlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açýklayacaðý gösterge niteliðindeki alýþ ve satýþ kurunun ortalamasýnýn 1.000 ile çarpýlmasý suretiyle bulunan deðer arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleþmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanýma konu olacaktýr.
- *** Fiziki teslimatlý pay vadeli iþlem ve opsiyon sözleþmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanýr.
*** Nakdi uzlaþmalý opsiyon sözleþmelerinde, üyeler tarafýndan Takasbank’a herhangi bir kullaným talimatýna gerek olmaksýzýn, vade sonunda karda olan nakdi uzlaþmalý opsiyon sözleþmelerindeki pozisyonlar otomatik olarak kullanýma konu edilir ve oluþan kullaným kar/zarar tutarlarý üzerinden hesap güncelleþtirme iþlemleri yapýlýr.
Perihan Tantuð
@perihantantug
·
1d
Türkiye'nin Gri Listeden çýkýp çýkmayacaðý TSÝ öðle saatlerinde açýklanacak.
12.530 shorta, 590-650-720 þeklinde ek kademeler oluþturdum.
bugün bayaðý bir aksiyonlu geçecek gibi duruyor.
yarýþmacý arkadaþlara baþarýlar.
son 5 sene de en iyi primi THY yaptý degil mi 20 x ? peki son 5 yýlda et döner kaç x yaptý o da 20 x :)) bizim borsa kazandýrýyor mu ha borsa derken bist 100 þüpheli !
Gündeme bomba gibi düþtü! Bakan Koca istifa mý etti?
Bakan Þimþek, Asya'daki ilk yatýrýmcý toplantýsý için Singapur'da
Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Singapur'da iki gün boyunca yatýrýmcýlarla görüþecek ve resmi temaslarda bulunacak.
Gri Liste’nin bugün TSÝ öðen saatlerinde açýklanmasý bekleniyor.
•ABD’de bugün PCE verileri açýklanacak.
•Ýran yeni Cumhurbaþkaný'ný 28 Haziran’da seçecek.
11715 short ve bankalar da short
Þu haber kritik öðlen gelecek olmasi
https://imgbb.host/images/2806.png
resim eklemeyi denemek istedim.
sn Emlak'ýn yazdýðý site iyiymiþ.
Neyse 2 tane düþen vardý.
Yeþil çizgi olaný aþarsa iyi alýr.
Tekrar beyaz altýna giderse de iyi verir.
Bu tip haberler genelde seans kapanisindan Sonra gelirdi
Neden öðlen?
28.06.2024 10:40:21
Kaynak: MATRIKS
Þimþek: Baþardýk
28.06.2024 10:43:11
Kaynak: MATRIKS
Singapur'da bulunan Bakan Þimþek, X hesabý üzerinden "Baþardýk" þeklinde bir mesaj paylaþtý
Arkadaþ tam elektrikli araba aldýk %40 elektriðe zam geliyormuþ...
Öyle bir söylenti var...
DarkWeb Haber
@Darkwebhaber
·
28 Haz
Sýfýr fiyatý 1.791.000₺ olan tek motorlu Tesla Model Y Standard Range, sarý sitede ikinci el olarak 2.000.000₺ ve üstü fiyatlarla satýþa çýktý.
ayhan baþkan gör bunlarý :)
hikaye bittiyse bankalarý ver tabana
BAÞARDIK!
Bofa itina ile shortlarýný aðustos vadeye taþýdý.
gri liste havucu kullanýldý þimdiye kadar
dikkat etmek lazým havucun kökü elde kalmasýn