Bu konuyla karşılaşmadan önce ülkenin en iyi üniversitesinde okuyunca beyaz yaka olarak çok iyi para kazanabileceğimi düşünüyordum.. :)
Şimdi ise planlarımı 180 derece çevirsem mi acaba diye..
Printable View
Beyaz yaka 2001 krizi öncesi bankacılık sektöründe lale devrini yaşadı. 2001 bankacılık krizi sonrası sektör çalışanları hala o günlere dönemedi.
2001 sonrası 2003-2013 beyaz yaka için yaygın, hemen hemen tüm sektörlerde güzel bir dönem yaşandı. 2013 den bu yana peyder pey kötüye gitti herşey. Bu ülkede şu dönende göreceli olarak tarihin en kötü dönemini yaşıyor beyaz yaka... üzücü, ama realite bu...eğitimin, entellektüel birikimin bu kadar önemsiz olduğu, vasatlığın bu kadar yaygınlaştığı ve övüldüğü başka bir dönem oldu mu bilmiyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Bu dönemi tanımlayacak en güzel kelime vasatlık.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vasatlık bile fazla kalır...Ayaklar baş olmaya çalışıyorlar denilir sadece...
selamlar.iyi akşamlar.
abd borsası düşüşlerinin nedenini bilen yazabilir mi.
Selam,
Özetlemek gerekirse;
* ihracat, yeni ev inşaatlarındaki ve yeni iş yatırımlarındaki düşüşler
* amazon ve alphabet firmalarının beklenenden düşük çeyrek performansı sergilemesi
* çindeki ekonomik yavaşlama
* abd sanayisindeki işçilik ve ticaret savaşlarının getirdiği maliyet artışı
* avrupada brexit ve italyanın borç yükü ile ilgili endişeler
Abd düşüşü öyle böyle değil bu arada. Bende hisse yok ama BES benzeri bir yatırım aracı yüzünden ben de olumsuz etkilendim. Yani şu anda dünyada güvenli liman yok menkul kıymetler konusunda ☠
Şu durumda sakin kalıp panikle iş yapmamak lazım. Kalbi olana çok iyi anlık fırsatlar var orası ayrı; ama biz parayı paradan değil becerimizi satarak kazanıyoruz. İşverenin kaynaklarını kendi kişisel kazancımız için kullanmak çok etik olmaz kanaatindeyim.