Bunu da geçtim.
Bu güruh istedi diye mi oldu bu mevzuu?
İyi düşün bakalım.
İlle de sorumlu arıyorsan.. Doğru yerde ara.
Printable View
Bunu da geçtim.
Bu güruh istedi diye mi oldu bu mevzuu?
İyi düşün bakalım.
İlle de sorumlu arıyorsan.. Doğru yerde ara.
Almanya'nın çalışma şartları yönünden Türkiye'den daha uygun olduğu görüşüne katılıyorum. Ancak daha geç emeklilik için Almanya veya başka bir Avrupa ülkesinin örnek gösterilmesine katılmıyorum.
Bugün Almanya'da emeklilik yaşı 67 evet ama tanıdığım bir çok kişi bu yaşı beklemeden, biraz daha az maaşa razı olarak malulen emekli oluyor. Orada da emeklilik için 67 yaşın çok geç olduğu tartışılıyor ve insanlar daha erken emekli olmak istiyorlar. Onlar da emekli olduktan sonra çalışmak zorunda kalmaktan mutlu değiller.
Bizim millette şöyle bir algı var Avrupa ne yapıyorsa doğru yapıyor, biz de onlar gibi olalım diyorlar. Almanya emeklilik yaşını 100 yapsa biz de mi yapalım diyeceksiniz?
Bunları yapmak yerine herkesin emeğinin karşılığını aldığı, daha az çalışıp daha çok kendine zaman ayırabileceği, daha erken emekli olup ama yeterli bir maaşla hayatın tadını çıkarabileceği bir bir sistemi savunmalıyız.
Not: sn kısavade bu sözlerimi genele söylüyorum. Yoksa sizin Almanya örneğini ne açıdan verdiğinizi anlıyorum.
Katılıyor ve ekliyorum...
Aşağıdaki kriterler göz ardı edilerek emeklilik yaşı kıyaslanamaz...:
"
1-İşsizlik oranı.
2-Saatlik asgari ücret.
3-Asgari ücretten çalışan işçi sayısı.
4-Emeklilik maaşı.
5-60 lı yaşlarda çalışan, iş bulabilen sayısı.
6-İşsizlik, işsizlere sosyal yardım vb. ücretleri.
"
Bu arada emekli olmayi dusunenlere, cok iyi dusunmelerini oneririm...Emekli olali daha 2 yil oldu ve emekli maasim suratle eriyor. Hemde 11000 gunle emekli oldugum halde...7 8 sene once emekli olanlarin durumu daha da vahim. Bu kadar kisa surede erimesini beklemiyordum.
En diptekilere kiyak geciyorlar ama digerlerine 2011den beri, resmi enflasyonun 1 kurus ustunde zam vermiyorlar.
Bakalim bu sene ne olacak ?
Sadece en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapıp diğer tüm emekli maaşlarını resmi enflasyona göre artırıp alım gücünü toptan aşağı çekiyorlar.
Mahallede Uncu bir abi var, geçen gün konuşuyoruz, diyor ki 3 yıl önce emekli olduğumda emekli maaşım 20 çuval una karşılık geliyordu, şimdi sadece 13 çuval alınabiliyor diyor.
Bu hem mecazi anlamda hem de gerçek anlamda emeklinin sofrasındaki ekmeğin azaltılmasıdır.
Akrabalarim arasinda 38 yasinda emekli olmus cok var
Hepside 65 yas civarinda su an. 20 sene calismis 27 sene emekli parasi yemis
Iktisat matematik kanunlari iflas etmis durumda. Simdi bakiyorum yeni eyt yasasiyla 43 yasinda emeklilik hakki kazananlar varmis.
Delilik bu.
Bunlar daha iyi günleriniz. Siz matematiğe savaş açmışsınız matematikte sizi tokatlıyor.
Matematiğin sonucu gerçekleri verir sizin hayal ettiğinizi değil.
99 yılından sonra işe girmek bir terör suçu değilse eğer. Herkese aynı hak verilmek zorunda.
Bu ülkede hiçbir genç 43 yaşında emekli olan adamın yarattığı kamburu sırtlamak zorunda değil. Bu saatten sonra hiç kimseye 65 yaşında emekli olmayı kabul ettiremezsiniz.