Bugünden yarına mı ödeyecek o parayı? Kısa vade o borç çevrilebilir borç. Hazır değerlerde de karlşılığı mevcut.. 87 milyrda öz kaynağı var...Ha ben olsam temettü vermem... Ama borç yüzünden değil, yeni yatırım yaparım...Fakat froto veririr bence.
Printable View
ilk 6 ayda 241 milyar hasılat yapan firmaya spek kağıdı muamelesi yapıyorlar... :)
Aslında borcun ödenip ödenemeyeceği FROTO için pek önemli bir başlık değil. Koç grubu içinde Yapıkredi bankası gibi bir yapılanma var. FROTO'nun piyasa faiz oranlarından TL veya döviz borçlanacağını düşünmüyorum.
Borç mevzusuna ilaveten, son çeyreklik bilanço parlak değil ama rezalette değil. Bu hisse için orta vade plan yapmak lazım bence. Yapılan yatırımların karşılığı alınmaya başlandıktan sonra USD bazlı iyi yerlere gelebilir FROTO.
Son olarak HEKTS ile FROTO'yu aynı kefeye koymak benim yapacağım iş değil.
Nisan ayında 15 milyar temettu dagitip mayis ayinda 500 milyon usd tahvil ihrac etti sirket. Temettu nakitten verilir, nakit yoksa borcla, kasada gecen yil ayni zamanda 47 milyar varken simdi 17 milyar var, nakit akis tablosuna bakin. Her 10 tl lik temettu 3.6 milyar Tl nakit çıkışı demek.