Originally Posted by
behzat
Doğan Gurubu bu işi ne kadar becerebiliyor?
Ortada bir gariplik var.
şöyke ki;Şirket 87.223 Milyon TL ciro yapmış.gelen kara göre net kar marjı %5,4. Çok düşük.
Yılda yaklaşık 4 milyon yedek parça yapıyor ve buna göre ortalama herbir parçayı 21,8 TL'ye mi satıyor?
Rusya,Çin ve ABD de kurulan pazarlama şirketlerinde çalışanlar kebap mı yapıyorlar?
Bu koskoca arazi ve fabrika sadece 4,7 milyon TL ,yani Caddebostan'da bir daire parasına mı çalışıyor?
İşte şimdi aklıma doğru dürüst kar edemeyen,hatta zarar eden SASA,BANVİT vb.geliyor.El değiştirdikten sonra ise kar patlamaları yaşandı.Oysa fabrikalar aynı...
Gelelim Doğan Medya Gurubu satış haberi gelmeden CELHA,DİTAŞ ve MİLPA hisselerinin komedi şeklinde borsada satışına.Ne kadar ayıp aslında.Yani sen kalkıp küçük yatırımcıya elindeki hisseleri satsın diye numara çekiyorsun.Yakışır mı?
Ama iyi de oldu.Şahsen bu nambırı anladığım için dikkati Ditaş'a daha çok verdim.
Speklerin yapmış oldukları haraketleri anlamlandırmadaki isabet konusunda kendime çok güvenirim.Temel bir tarafa ama teknikten ziyade yapılan haraketlerin senedi hangi yöne sürükleyebileceği konusunda çok az yanılırım.
Ditaş'ın speki kadar acemisine ilk kez rastladım.Adam malı 7.08'lere kaptırıp,dönüp 7.70'e benden geri alıyor ve sonra o malı tekrar bana 7.20'ye veriyor.Baya bir bocalama var.Sanki aceleleri var da elleri ayaklarına dolanıyor gibi...
Bu gece yarısına doğru bunları düşündüm.Ama doğru ama yanlış...
Asla bir yönlendirme ve yatırım tavsiyem yoktur.