Türkiye CDS zirvede.
Printable View
Türkiye CDS zirvede.
Bo$a erkenimtrak seçim tela$ı piyasa hazırlığı..
Memleket olur da honey Dolare$'te 5,x'leri görsün bakalım nası güvenli liman saldırısı oluyomu$..
7'küsür yazdı tabela salAk mı insanlar 7/24 alırlar valla akıntıya kar$ı çekilen bu kürekler de öyle çekildiğiyle kalır..
Beyhude bu cÖle'li Damadettin dımdım yar style Zübüğün ekonomi ütopyaları,
gerçekler mesele yapılması gerekenler ve doğrular ama nerdee i$ i$ olmaktan çoktan çıkmı$ geçmi$ gitmi$ bunnarda vesselam..
2018 aylık bazda ortalama usd kurları. Bu tablo herşeyi anlatıyor.
2018 Ocak 3,7783 TL
2018 Şubat 3,7871 TL
2018 Mart 3,8946 TL
2018 Nisan 4,0659 TL
2018 Mayıs 4,4422 TL
2018 Haziran 4,6397 TL
2018 Temmuz 4,7720 TL
2018 Ağustos 5,8222 TL
longçular rahat olsun..
Damat gitti ingiltereye, Reis'in selamını da iletti :) ))
uygun faiz'de anlaştıkları anda,
borç para musluğu
şarıl şarıl akmaya başlar yine.. :) ))
Aklıma ne geliyo’; MB parasal duruş yapılandırması vs. derken sakın paradigma değişimden ve rezervleri Rısya-İran-Çin’e göre değiştirmekten bahsediyor olmasın? Siyasi olarak da NATO’dan kopuş vs. Korkuyorum...
Yok olmasınlar.. Cümhuriyet uzmanı TriumpH oraya da el attı el-mecbur )..
Monar$ik kainat kraliçe adayını ne Fa$$ington'a davet etmekte, ne de kendi ayak bastı yapmakta LonDon'a (aynı biz ve bizimkisi misali)..
Ki koca 2 yıl olmu$ seçileli.. TC cephesi ba$ta olmak üzere resmi olarak papaz Dingiltere ile..
Sahi ya Papaz demi$ken noldu o i$leri rejo'nun ??.. )
Merkez'den kar$ılıksız nakdi katkı payı bursları falan verse papaz adaylarına yeti$tirmelik $öyle eks-fetto$ style,
kurtaLmaz mı ? )..
bugün ilk defa
koyu bir a.k. partili arkadaşın ağzından
duyduğum sözlere hayret ettim.. :) )))
gerçi onun derdini biliyorum ben..
bayram öncesi "düşüyor" diye 5.70'ten dolar bozdurmuştu.. :kahkah:
bugün sohbette - eğer işler hep böyle kötü gidecekse ben de a.k. partisine oy vermem dedi.. :) )))
vayy be dedim içimden..
bu adamdan bu lafı duyduysam,
bu hikaye çoktan bitmiş..
para bitmiş, aşk bitmiş.. :) )))
Aslında dolarda dünden itibaren bir geri çekilme bekliyordum ama olmadı henüz. Keçi inadı yaptı.
Reis den 700 800 puan faiz arttırmasını bekleyenler var yahuuu :kahkah:
"Ekonomide atılması gereken adımları atmayıp, nedenlerle değil sonuçlarla kavga etmek; yel değirmenleri ile savaş gibidir. Tersine etki yaratır."
ugur gurses ihracatcinin dovize gecisi hususunda yazmis,,
https://ugurgurses.wordpress.com/201...na-politikasi/
dolır 30 dk lık düşeni kırmış.
6,80 üzeri şenlik olur ...
Tabi doları karara kadar yukarda tutup Merkezden çooook geç kaldığı faiz artışını almaya da çalışıyor olabilirler. Şu piyasaya abidik gubidik müdahaleler sonrası faiz artışı beklentim kalmadı ne yalan söyleyeyim.
Hangi şirketler borcunu yeniden yapılandırma sürecine girdi? Özge Özdemir
http://i65.tinypic.com/mucwb7.jpg
Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre banka dışı firmaların net döviz açık pozisyonu Mayıs ayında 217,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
Kurda görülen yükselişin borç yükünü artırmasından dolayı özel sektörün nasıl etkileneceği ve bu durumun bankalar üzerinde bir baskı yaratıp yaratmayacağı en yakından izlenen gelişmeler olacak.
Kurdaki oynaklığın olumsuz etkisini, çok sayıda şirketin borcunu yeniden yapılandırma sürecine gitmesinden görebiliyoruz.
http://i65.tinypic.com/23i6v84.jpg
Reel sektör tarafından borcu olan şirketlere yardım edilmesi gerektiğine dair çağrılar son zamanlarda sıkça dile getiriliyor.
Keza Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'de yayımlanan son düzenlemeleri bu yönde bir adım oldu.
Yayımlanan yönetmeliğe göre finansal sektöre olan borçların yeniden yapılandırılması için çerçeve anlaşmalar yapılabilecek, bu anlaşma kapsamında kredi borçlarının vadeleri uzatılabilecek, borçluların kredileri yenilenebilecek, borçlulara ilave kredi verilebilecek, her türlü alacağın indirilmesi ya da bu alacaklardan vazgeçilmesi mümkün olabilecek.
Bloomberg Intelligence'dan bankacılık analisti Tomasz Noetzel, Bloomberg'in verilerine göre en az 20 milyar dolar kredinin bankalardan yeniden yapılandırılmasının talep edildiğini belirtiyor.
En son olarak Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) Hüseyin Aydın, yeniden yapılandırılan alacak tutarının 2017 sonu itibarıyla 78 milyar Türk Lirası olduğunu açıkladı.
Son dönemde basında yer alan haberlere göre hangi şirketlerin borçlarında ve kredilerinde yeniden yapılandırmaya gittiğini derledik.
Yeniden yapılandırma
Bir finansal piyasa altyapısı kuruluşun, katılımcı temerrüdü veya (iş, operasyonel veya diğer yapısal zayıflıklar gibi) diğer nedenlerle ortaya çıkan ve normal mekanizmaların kullanılmasına rağmen çözülememiş olan herhangi bir karşılanmamış kayıp, likidite sıkışıklığı veya sermaye yetersizliği probleminin çözülmesi amacıyla, bağlı olduğu ilgili mevzuat, kendi iç kural ve prosedürleri ve sözleşmeye bağlı yükümlülükleri ile uyumlu olarak, önceden oluşturulmuş ancak tükenmiş olan finansal kaynakların ikmal edilmesi ve çeşitli likidite düzenlemelerini de içeren tüm faaliyetleridir.
Kaynak: TCMB
çok agrasif olacam derse 225 bp bekliyorum ben.
nirvana gibim d,kilince tepüğü yiyeg bence,,mb masayı yemledi,oltaya gelende olmuştur muhakak,sonra
https://www.youtube.com/watch?v=ZzU6LrL5OMo :he:
tl yi dünyanın rezerv parası yapacaz abd yi şak diye çil yavrusu gibi dağıtacaz derse 250000 bp beklerim.
annemle konuştum az evvel telefonda şok oldum...benim memleket antep ve ilk kez böyle birşey duyuyorum ben bugüne kadar görmedim duymadım antepte böyle birşey...
KARPUZ bildiğimiz KARPUZ 1/4 veya 1/2 olarak satılıyormuş...şok oldum ya...insanlar alamıyor oğlum diyor annem...üzüm diyor 6 tl ki antepte üzüm bağları çoktur üzüm boldur...nereye gidiyor bu ülke ya?
yaşım 41 ben böyle birşey görmedim duymadım memleketimde...bu akşam yola çıkacağım bakalım ailemin yanına gideceğim inanamadım ya....
İçerdeki adam bunnarı paketleyip yerel seçim öncesi teslim etmek isterse,
800+ bp ile mortlatabilir 'medya+muteAhhid' havuzlarını ve dahi e$liğinde tabelalarını..
vAkİt yeterli, süper timing zamanlaması olur, sonraları da dötüyle güler millet bunnara..
Caizdir ).
siğaradan ithal verği almıyoz ama içimizde 18 kitliyoz,yumurtaya bile zam geldi de siğaraya neden gelmiyor yaww
vıop zamanı degıl hısse zamanı datagete dıye bagrdım burda ...mavı mavı masmavı gozlerı boncuk mavı bır gordummm asık oldummm