Sayın rxpu başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin. Babanızın mekanı cennet olsun.
Printable View
Sn. RXPU, başınız sağolsun, acınızı paylaşıyor size ve geride kalanlara sabırlar diliyorum.
Başınız sağolsun sayın rxpu, Allah sabır versin.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumdaşlar. Geçen hafta Hiç bir sağlık sorunu olmayan babamı ani bir şekilde kaybettim.. Sizlerin mesajlarını şimdi görebildim. Hepinize tek tek duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.
Sayın rxpu,başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin.
Hayat bir pencere dır. Her gelen bakar gider . Sayın Rxpu mekanı cennet olsun. Diğer forumdaslarin da vefat eden yakınlarına Allah rahmet eylesin...
birini kaybetmek zor şey yerleri doldurulamıyor, başınız sağolsun.
Sayın rxpu,başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet Olsun..
25 Ekim Perşembe 10:54 BAKAN KURUM: İMAR BARIŞININ UZATILMASI TALEBİ VAR, KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR
http://www.paraanaliz.com/2018/yazar...yayildi-27098/Alıntı:
Ağustos iyi bir aydı, gelecek sene bu zamanlar “Ah, geçen Ağustos, işler ne iyiydi ya!†diye yakınacağız. Çünkü Eylül’de KDV’ye bakıyorum, ekonomi uçurumdan atlamış. Evet, size müjdem ödemeler dengesi ya da döviz krizini en az bir altı ay erteledik. Kötü haberim, bunalım şekil değiştirdi, virüs barsaklara yayıldı, stagflasyonun yanında bir de özel sektörün kayalıklara sürü halinde koşan lemmingler gib toplu intiharını seyredeceğiz.
Ara sıra bir yerlere konuşma yapmaya çağırırlar, ama genelde iptal edilir. Çünkü konuşmayı düzenleyen şahıs(lar) kafadan önalıcı bir rica yapar: “Sayın FÖŞ, fazla karamsar olmasak, bu arkadaşlar küçük işletme sahibi, morallerini bozmasak?†Abi, git o zaman Şahan’ı çağır sana stand-up comedy yapsın. Hastanın ciğerleri metamorfoz, öksürürken yere ufak parçalar sıçrıyor Arnavut ciğeri misali. Doktor olarak gelip bir de püro mu uzatacağım? Bat-tı-nız!
BAT-TI-NIZ!!!
Artık sizi ben bile kurtaramam. Bu saatten sonra dolar/TL 4.00 da olsa, popo ateşten çembere girdi, akrep gibi kendini sokup şerefiyle intihardan başka çözüm yoktur.
Bakın, Rahip Brunson evine döndü, döviz pazarına nur yağdı. O kadar ki, Sevgili Hazine’miz 2.5 milyar dolar yeni Eurobond ihracı için yetki verdi. Ama bunların adı Papaz-bond olacakmış. Bankalarımız da barsaklarına giren LIBOR artı tefeci spreadlerine kahramanca göğüs gererek borçlanıyorlar. Vatandaş kur oynaklığından öylesine afalladı ki, ne pozisyon alacağını bilmiyor, ama en önemlisi, hükümetin gururla ilan ettiği gibi
25 Ekim 2018 Tarihli PPK Kararı: Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı sabit tutuldu.
hadi bakalım geçmiş olsun.
*tcmb: Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini göstermektedir
*tcmb: Dış talep gücünü korumakla birlikte finansal koşullardaki sıkılaşmanın da etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaşlama devam etmektedir
*tcmb: Yakın dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmiştir
*tcmb: Merkez bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir
*tcmb: Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir
*tcmb: Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir
*tcmb: Iç talep koşullarındaki zayıflamanın enflasyon görünümündeki bozulmayı kısmen sınırlayacağı düşünülse de fiyatlama davranışlarına dair yukarı yönlü riskler devam etmektedir
*tcmb: Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir
*tcmb: Bu çerçevede kurul, sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir
rxpu üstadım başınız sağolsun.
Ekonomide sıkı tutmaya karar vermişler yine...:p
Sürpriz yok!!!
bozulma davranışından önce, davranışından sonra..
mb 2.olanı seçti tekrar, piyasa bozulunca müdahele etme derdin de ama işte öncekilerden ders almadığının kanıtıdır da bu..
Özetle; faiz artışını unutun, indirmediğimize şükredin.
mb temmuzdaki hatanın aynısını yaptı, bakalım ekonomi-kur düzelmeye başlamışmı.İleri ki günlerde göreceğiz.
Durgunluk kaçınılmaz 0,25 baz düşürebilirdi...muhtemel önümüzdeki toplantıda...
2 ayı görmek istediler.
Bol kazançlar
E kura bakılırsa merkez doğru yapmış.
Faiz artmıyor
Rezervler azalıyor.
Real faiz yok realde faiz neredeyse eksi
Ekim Kasım dönemi ciddi döviz ödemeleri var
Ama bunlara rağmen dovizde düşüş var çok ilginç
Sanırım ekim enflasyonu eksi gelecek, makyaj yapılmıştır şimdiye kadar.
Kemerleri bağlayın başınızı öne eğin ..sert düşüyoruz [emoji23][emoji23]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TCMB döviz rezervi net 24,2milyar dolara geriledi (kaynak: bloomberght), önceki hafta 26milyar dolar civarında idi. Net rezerv düşüşü çok sert.
bist düşüyor,
dolar düşüyor,
satın dolarlarınızı daha çok satın :)
şimdi şöyle bir döngü oluştu insanlarda
dolar düşecek fiyatlar inecek
paralarımızı mevduata koyalım.
Uyanıklar..
dolar düşecek fiyatlar düşmeyecek, mevduat faizleri düşecek elindeki para daha çabuk pul olacak. :)
Hergün daha aşağı, hergün daha aşağı.
Resmen bıktırdılar dolarcıları.
Forumlarda kuyruğu dik tutmaya çalışanlara bakmayın. Çevremde elinde dolar olanların alayı pişman...Buna ben de dahil!!!
Yıllardır dolar yatırımı yapmış biriyim şu son 2 aydaki iğrençliği hiçbir zaman görmedim... karda olmama rağmen tiksindim resmen
cazip gibi.........Alıntı:
ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. için 30 EKİM SALI günü aynı anda iki bono ihracı planlamaktayız.
v 113 Gün Vadeli ve İskontolu Bonoda Yıllık Basit %35,00 getiri öngörülmektedir.
v 364 Gün Vadeli ve Değişken Faizli Bonoda TRLİBOR+ %7,00 getiri öngörülmektedir.
Nitelikli Yatırımcılara Satış şeklinde gerçekleşecek ihraçlara ilişkin detayları aşağıda bulabilirsiniz.
Aşağıda KAP’ta açıklanan Derecelendirme Duyurusu, 2018 II. Çeyrek Bağımsız Denetim Raporu ekte ise Şirket Sunumu bilgilerinize sunulmaktadır.
edit
yanlış konuya açmışım
Sadece caydırma hareketleri bunlar, şöyle bir örnekle bi gemide insanlar var sabredemeyen atlıyor yada acil paraya ihtiyacı olan sistemden çıkıyor. Para ihtiyacı olmayan , parayı unutan bekliyor ve illaki bi şekilde kazanıyor.
Ekonomi kötü,
İttifak yok,
dolar dünyada güçlü
halkbank ve hakan atilla durumu.
seçimler.
Doları olan beklesin heyecan yok.Üzülme yok.
Doları bir yatırım aracı olarak görüp hergün artacağını beklemek mantıksız. Unutucaksın
alıntı yapıp prim veremeyeceğim kusura bakma dolar 2011 yılından beri düşüyor % 400 düşmüş ama faiz öylemi 7 yılda yaklaşık
yüzde 82.11 pirim yapmış dolarcılar düşmekten mahfolmuşlar faizcilerin keyfine diyecek yok şöyle bir altı ay geçsin dahada keyiflenecekler
Olay artık ımf e ne zaman gidilecek olayı oldu.Boşverin doları dolar nasılsa gün gelir ağustostaki gibi 10 günde şekil yapar.Bir bakmışız ulan ne oluyor buna demeye kalmadan 8 9 oluvermiş.Önemli olan dolar değil faiz,bu faizlerle seri iflaslar aslında şu anda da tüm hızıyla oluyor da asıl büyük balıklara izin verilmiyor.Resmen bazı inşaat şirketleri batamıyor.Onların kredilerine dokunmak da bankalara yasaklandı.O devasa batıklar bilançolarda aktifmiş gibi duruyor.Yani yazılınca bazıları kızıyor ama venezuelayı petrolune rağmen ne hale getirdiler,bizim bağışıklığımız olduğu düşüncesi nerden kaynaklanıyor anlamıyorum.Ne zaman venezuela ,arjantin gibiyiz desek yok artık deniyor.Zamanında çinde işçiler ölüyor bitiyor falan denirdi al işte asgari ücretleri bizi geçti.BRIC içinde adımız geçiyor diye kızılırdı şimdi BRIC ülkeleri gibi stabil bir ekonomiye ulaşsak göbek atacağız.Bizim bu kibrimiz nerden ki.Sanırım osmanlı torunuyuz ya ondan bence:)))))))))