Yapsın yapsın sözde yeri değişiyordu onun ne oldu çokomel kafalı valla
Printable View
CB karanamesi ile bu verginin salınması bazı hukuki sorunlara yol açabilir.
Zira Yeni sistemde Anayasada münhasıran kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda CB kararnamesi çıkarılamaz
karşı çıkabilen yokki sayın rxpu ne yaparsak herkez susar diyorlar zaten öyle gelmedik mi bugünlere allah sonumuzu hayır etsin bence borsayıda etkiler bu iş yabancıda bu ülkenin ekonomisi gidici etkisi yapabilir merkezin rezervi yok böyle baskılamaya çabalıyorlar havası yapılabilir bende şuan tam tersini düşünüyorum şimdi dolar alan şahıs alıp tutucak satmıcak bu seferde satış olmayınca üstüne ekleye ekleye gider diye düşünüyorum en azından alımların yüzde 50 si bu şekilde al tuta döner.
Mevduat faizini az bulup dolara geçerim diyenlere sopa gösterilmesi ! bir kediyi çok sıkıştırmak iyi değildir
sayın rxpu tfx te makas aralığı 0.60 kuruşa düşürüldü yanlış mı görüyorum diye tekrar tekrar baktım demekki etkiliyor bsmv 1 kuruştan feragat ettiler dengelemek için sanırım helal olsun adamlara.
Eski dolar olsa su karara 6.5 yapmisti 1 gune
Yeni dolar dth dolari sat babam sat :kahkah:
Dolarin boyle dususleri baskisi hic yoktu yapay mudahele var
akıntıya kürek çekip duruyorlar bakalım akıntı mı güçlü demir yumruk mu belli olur 1 aya.
Bence bankadan teyid almadan emin olmayın. BSMV ayrıca hesabınızdan kesiliyor olabilir.
1.seviye sermaye kontrollerinin tipik uygulamaları alım-satım işlemlerine vergi getirmek ve alım satım makasını açmaktır. Bunların ikisi de aynı anda olabilir. Dikkat edelim.
Haklısınız.
KAMBİYO İŞLEMLERİNDE SATIŞ TUTARI ÜZERİNDEN %0,1 BSMV GETİRİLDİ -R.G.
Ereglinin mesajı %0,1 görünce öyle hesapladım.
Mevzuata baktım binde bir diyor.
Oda 30k için 30 dolar yapar dediğiniz gibi.
30k 120tl o mevla parada bir şey değil.
Dolar alma kararından caydırmaz...
Belki belki belki işte böyle bir sabah bi uyanıcaz gece 3te yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle dolar/tl kuru 5 tl olarak sabitlenmiş olup döviz alış satışı sadece ziraatbanktan yapılacaktır diyecekler. Ve döviz taşımak yasaklanmıştır diyecekler.
sayın purple caydırmaz şuanki durumda fakat bunlar kaygı oluşturur yarın çıkıpta dolar alan yurtiçi yerleşiklere yüzde 10 vergide diyebilirler bu gidişle ben yabancı yatırımcının ülkeden çıkışını hızlandırıcağını düşünüyorum bu karardan sonra geminin tabanına bir delik daha açtılar şuan.
Aynı zamanda %60'lara dayanmış dolarizasyon oranı düşürülmek istenmiyor mu?
Ek vergi koyularak insanlar dolar satmaya mı teşvik edilecek ? :hah:
Yahu ben dicak parayım, meskenim londra. Üç ay sonra işler duruldu bist e yatırım yapmak istiyorum. Bir milyar dolar a kadar portfoy kurmaya karar almak üzereyim. Daha tr ye adımı atar atmaz kafadan para bozdurma parası binde bir vergi alacak devlet benden.
Sacma degil mi sizce de ???
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/ugurses/status/1128541173843361794
Bakmışsınızdır büyük ihtimal.
12 Haziran'da faiz artmaz.
Uygulamalar o yönde.
Buna göre bir pozisyon almak gerekir.
Artık TL mevduata stopaj muafiyeti diye bir beklenti de olmamalı...
reis milli traktor yapiyoruz mujdesini verdikten sonra kambiyo vergisi mujdesini de mi eklemis biz marabalara..:)
reis mujdeye doyurdu bizi , olmasa ne yapardik bilmiyorum..
Forumdaşlar size müjdeli bir haberim var tebliği dikkatlice okudum. Bence siz de okuyun.
Döviz almak isteyene vergi yok.
Dövizini satmak isteyene vergi var.
Umarım bunu kurgulayan aklın neler yapmak istediğini anlıyorsunuzdur. :kmk:
Bir adım daha atıldı...Bakalım sonraki adım ne olacak dolar sahiplerine...